Zábavní dopoledne pro děti z MŠ Sluníčko

Igor Vlahovič


Děti a RC modely aut – z osobní zkušenosti mohu říci, že to je vždy spousta legrace a zábavy. Zatím jsem však měl zkušenosti s dětmi vyššího věku. Příkladem byly děti z DD Dagmar Brno, se kterými jsem se v podstatě viděl již 2x. Jednou na Masarykově okruhu v rámci akce Masaryk Racing Days a potom při akci přímo u nich v domově zhruba před měsícem.

Ovšem uspořádat podobnou akci pro děti ve věku od 3. do 6. let, tak to bude jiné kafe. Navíc se na mne vrhne cca 30 dětí. A budu si v té chvíli připadat jako „Arny“ ve filmu Policajt ze školky…

Ale k dispozici bude třídní učitelka, velkou oporou mi bude moje manželka a také spoléhám na pomoc mé dcery, která do třídy chodí. Třeba má ve třídě nějaký pozitivní vliv na chování 🙂

V rámci zábavního dopoledne musím připravit program, který bude diametrálně jiný, než pro starší děti.

S manželkou již máme určitou představu, jak akce bude probíhat. Vypadá to na soutěže dovednosti jízdy s RC modelem, spojíme to i s malou dopravní výchovou, ukážeme dětem, jak vypadá skutečný závod s takovým modelem. Další podrobnosti musíme dořešit.

Por děti připravíme poháry, omalovánky, dobroty apod. Každý si něco z akce odnese.

Ještě že mám tvůrčí ženu, má dobré nápady. Jen na mně je, abych to zasponzoroval :-).

Věřím, že bude pěkné počasí a my budeme moci jít ven. Tam je prostor i pro testík offroad modelu SCT. V případě nepřízně počasí se akce bude konat ve třídě.

Z akce přineseme reportík včetně fotogalerie a video sestřihu. Nyní zařizujeme souhlas rodičů se zveřejněním foto a video na internetu.

Musím také poděkovat svému zaměstnavateli, panu Dr. Josefu Stanislavovi, který mi na tento den udělil ředitelské volno. Pan ředitel podporuje moji práci s dětmi v tomto směru.

Je dosti pravděpodobné, že i v jihomoravském tisku proběhne zpráva o této akci.

Pokud by někdo projevil zájem se na akci nějakým způsobem podílet, podpořit ji, kontaktujte redakci.

 

Webové stránky MŠ Sluníčko