Open Challenge Praha onroad online

Igor Vlahovič


Dnes jsem přijel na závod Open Challenge Praha. Sice pouze na sobotní závod, ale v každém případě je zde dnes přihlášeno hodně pilotů, a to z celé republiky.

Já jsem nějak ráno zaspal, ale naštěstí rozpravu jsem stihl.

Rychle připravit depo, model, laptop a už spěchám na rozpravu. Je 9:30.

""

Rozprava

 

Rozprava byla krátká, ale výstižná. Dnes více přihlášených, jak na posledním závodě a i na místě se ještě lidé hlásili. Takže konec závodu naplánován kolem 18. hodiny.

Dnes nechybí opět junioři, kterých je tu opravdu hodně. Ovšem přijeli takoví jezdci jako Roman Krejčí, Martin Kořínek a další. Jakoby se tu sjela celá republika.

Nyní krátký souhrn závodu:

 

Pořadatel: Profimodel.cz, Jan Domanský

Místo konání: TJ hala Ruzyně, Praha, Czech Republic

Parkoviště: dostatečné, můžete si najet ke vchodu, zaparkovat. Ale pak se vrátit na centrální parkoviště. Cca 100m

Teplota v hale: 18.9°

Osvětlení: umělé osvětlení, viditelnost slušná, přes den viditelnost lepší díky oknům

Bufet: ano, restaurace po celý den

Časomíra: u dráhy, přenos na MyRCM

Technická kontrola: Jan Blahovský

Rozhodčí: Jan Blahovský

Začátek:  10:35

Konec: 18:45

Počet skupin a aut: 11 skupin/80 aut

 

Nyní jede již první kolo kvalifikace.

 

Online výsledky: http://www.myrcm.ch/myrcm/main?dId[E]=15428&pId[E]=1

 

Kvalifikace 1

V kategorii World GT ihned souboj mezi Víťou Holou a Romanem Krejčím. Ten byl přihlášen i do kategorie 1/1, ovšem v GT není moc pilotů. Číslo 4 není extra vysoké. Jsou zde však snahy o oživení kategorií Pan Car GT a 1/12.

V Hobby a také v Hobby Peugeot Cup jedou junioři. Na tomto seriálu je jich vždy dostatek, a to nejen na onroad části. Všichni tu mají zelenou. A tak zde kluci (a slečny) sbírají zkušenost. Pro Peugeot Cup je dán komplet model, v Hobby pak máte jakoukoliv karoserii, šasi. Pouze motor musí být buď střídavý 21.5T nebo HPI Saturn 20T. Modely jedou pomalu a i začátečník jej klidně zvládá. Jedou zde například David Novák, Jan Jílek, Jakub Šebesta, Jan Lukášek. Na celou sestavu pohových kategorií se podívejte na MyRCM.

""

Martin Kořínek a pan DJW na tomto závodě

 

Kategorie F1 má dnes slušný počet účastníků.Tady bude kralovat Roman Krejčí a po něm pak Petr Novák. Aleš Matiášek bude mít co dělat, aby za sebou udržel Radka Pavliše.

Jan Blahovský napomíná nebo spíše připomíná jezdcům jejich povinnosti ohledně nasazování. A pak samozřejmě komentuje jízdy. Kromě té elektronické paní :-), co sličným hlasem po minutě hlásí pořadí v jízdě.

""

Profil dnešní tratě (foceno z DJI Phantom2 a GoPro HERO3)

 

Stock – omezené motory na 17.5 závitu. Já dnes budu točit ze svého modelu SLS AMG. Nejvíce obsazená kategorie dne. Já jedu ve skupině 3 a kolem mne se to jenom prohání. A tak na onboard záznamu budou samé předjížděcí manévry. D.J.W po první jízdě  týmu Airspeed nezklamal. David jezdí občas, ale jak je vidět, řídit umí stále dobře. Já se modlím, abych se pak dostal někam do finále, kde budu trochu někoho stíhat. Abych pořídil zajímavé záběry onboard. Mám něco v hlavě, ale samotná jízda nebude ok.

 

Open – zde jede právě Martin Kořínek. Ale také Víťa Hola. Kája Doležal jel na prvním místě, ale pak bohužel z jízdy odstoupil. Technické problémy se prostě vyskytují. Ale celkově nejlepší skupina pilotů této kategorie je hodně vyrovnaná.

 

Kvalifikace 2

GT – hodně rychlé modely na trati. Libor Hloub překvapil svým druhým místem za Víťou Holou. Roman Krejčí třetí. Roman zatím tak nějak ladí model. Ve finále pak už pojede jinak.

Hobby Peugeot Cup – Jan Jílek poráží Davida Nováka. Ale tento junior jezdí s otcem pravidelně na závody a zlepšuje se. Často ho vídám na stupních vítězů. Zde jdou opravdu mladí kluci a ti si nedarují ani centimetr na trati.

""

Není nad pořádnou boudu 🙂

 

F1 – chvilka zdržení, než dorazil na tribunu vítěz jízdy Jan Kanina. On a Roman Krejčí najeli 24 kol. Zbytek pole je pozadu. Ovšem Petr Novák si drží pouici pro bednu. Miroslav Horák skončil v 7. kole pro  technickou závadu.

Stock – kamera na mém SLS na jiném novém místě pro onboard záběr do video reportu. Proti mému modelu je kategorie hooodně rychlou záležitostí :-). A naše skupina jede hezky zostra. Hned dva modely nedokončily jízdu. O TQ se perou D.J.W a Michal Kneys. Jedním z pilotů, co nedokončil jízdu byl Laďa Rážek.

Hobby – dojdu z oběda a cítím pach spálené elektroniky. A to jen kolega od vedle nedal piny, co drží karoserii. No a jel celou dobu, až přední kola krásně vytuningovala karoserii Forda Mustanga a nakonec spálil motor.

""

Teplem se podařilo i vytáhnout přední blatníky 🙂

 

Open – po maturitním plese se na tribuně objevil Michal Blahovský. A hned zajel best lap. A souboj ? Hola, Blahovský, Jarolímek. Ani Míra Červ nezůstává pozadu. Nakonec všem ukázal záda Karel Doležal.

Závod pěkně pokračuje, žádné prodlevy. Pohoda.

 

Kvalifikace 3 – poslední kolo

GT – tak Víťa Hola ukořistil TQ před Romanem Krejčím. Libor Holub se bude snažit zajet lépe, jak třetí místo.

Hobby Peugeot Cup – poslední možnost i zde se zlepšit. Tak zde se postaví na první místo Jan Jílek. David Novák bude druhý !!! Třetí pak Václav Brož. Tak určitě finále A bude stát za podívanou.

F1 – TQ zde Roman Krejčí. Dalo se to očekávat. Jan Kanina bude druhý a ze zadu na něj bude dorážet Petr Novák. Oba Jáchymové jsou na konci pole. Mají v modelech slabší motory než soupeři.

Stock – tak zde TQ D.J.W. před Michalem Kneysem. Libor Lukášek nakonec vybojoval čtvrtou pozici. Do A finále se ještě dostal Jarda Šebesta. B finále bude patřit z první pozice Mírovi Perclovi. C finále potom Matoušovi Brťinovi. Já se dostal dokonce do B finále. Ale soupeře mít asi nebudu. Ledaže bych stíhal kolegu Jirku Kleňhara.

Hobby – krásné karoserie na startu. Ford GT, Ford Mustang, Peugeot, ale také klasické karoserie Protoform. Jakub Doležal má TQ zde. V B finále bude z první pozice startovat Matěj Kovář jun. Zde jede i slečna Lucie Gurlerová. Ta pojede v A finále.

Open – Ačko bude řádně našlapané. TQ získal Víťa Hola. Karel Doležal druhý, třetí Jirka jarolímek ml. Martin Kořínek vybojoval čtvrté místo. B finále a první pozice – Jirka Jarolímek.

 

Redakce děkuje pozorným čtenářům za korekce 🙂 !!!

 

Finále 1

GT – Roman Krejčí sice zajel BEST LAP, ale na vítězství v jízdě to nestačilo. Víťa Hola zvítězil. Petr Novák v klidu třetí.

""

Autentická karoserie GT Petra Nováka


Hobby – B finále: Dominik Vlášek jun. porazil s náskokem kola Maxíka Kudu. Lucka Gurtlerová třetí. Na ženu v závodě velmi dobrý výkon. Ono – na závodě jsou ženy málokdy vidět. Ale nebojte, jsou mezi námi. A finále: Jan Jílek všem doslova ukázal záda. Ondra Kopačka zase prozměnu pak třetímu Václavu Brožovi. David Novák při svých kvalitách až pátý.

F1 – Roman Krejčí v pohodě s náskokem první. Jediný Jan Kanina ho stíhal a dojel v jednom kole. Matěj Kovář jede na bezdušových pneu a je vidět rozdíl ve výkonu. Jeho bratr jede velmi zajímavě, spíše se učí. Ale bez potíží uhýbá rychlejším. Petr Novák dojel, jak se dalo předpokládat.

Stock – já jsem myslel, že jedu v B. A nakonec se na mě muselo čekat v C finále. Vychutnal jsem si první pozici a pak krásnou jízdu se super koncem. I s kamerkou na střeše. Konečně TT-01 zvítězilo v této kategorii :-). Ale mí soupeři jsou junioři a začátečníci. Ale jsou prostě super materiál na natáčení akce. Miroslav Horák dojel za mnou. B finále bylo v režiji Jana Neuwirtha. A finále: chyba D.J.W po startu a pak lexanová bouře. Tím pádem zvítězil Michal Kneys. Ale D.J.W ještě stačil dojet na druhém místě před Liborem Lukáškem.

Open – B finále: Michal Blahovksý obvykle nejezdí v B finále. Tady si to rozdal s Martinem Sládkem. A finále: krásná jízda, kde nakonci zvítezil Víťa Hola. Karel Doležal druhý, Jirka Jarolímek ml. třetí.

David alias D.J.W: se ptal, jak po těch letech netrpím syndromem vyhoření. „Je to rutina“ odpovídám mu. Radost si dělám polétáním s DJI, to je něco nového.

 

Finále 2

GT -máme vítěze této kategorie – Víti Holu. Druhý zcela jistě bude Roman Krejčí. Třetí místo bude otevřené. Libor Holub nyní zvítězil.

Hobby Peugeot Cup – B finále: i zde máme vítěze: Dominik Vlášek jun. A finále: Ondra Kopačka pojel vítěze minulé jízdy Honzu Jílka. David Novák v klidu třetí.

F1 -kamera GoPro se poroučela po kolizi v polovině závodu. Ale natočila hodně zajímavého. Pilot modelu značně nervózní před jízdou. Když kameru ztratil, byl v klidu :-). V cíli první Roman Krejčí a je vítězem celkovým. Druhý bude Jan Kanina. Petr Novák třetí.

""

GoPro HERO3 na modelu F1. Ano i zde budou onboard záběry v sestřihu

 

Stock – C finále: i napodruhé slavil SLS AMG úspěch. TT-01 obhájilo vítězství. B finále: Jarda Šebesta pokořil Jana Neuwirtha (vítěze nemáme). A finále: velmi těsné souboje prvních třech. Kneys, D.J.W a Lukášek. Takto i dojeli a je jsané pořadí.

Hobby – B finále: Lukáš klouček zvítězil. Dominik Vlášek nyní nedojel. A finále: A zde je již vítěz také znám. Je jím Jakub Doležal. Druhý bude Jan Jílek, Třetího zatím neznám. Protože nyní skvěle Jáchym Kovář.

Open – B finále: Martin Sládek si nyní jel jak řekl, jízdu sám pro sebe. Bez soupeřů. Michal Blahovský nedojel. A finále: zcela jiné pořadí: Doležal, Hola, Kořínek. Takže poslední jízda bude hodně zajímavá.

Tak ještě jedno kolo a závod končí.

 

Finále 3 – závěrečný souhrn

GT

1. Víťa Hola

2. Roman Krejčí

3. Libor Holub

 

Hobby Peugeot Cup

B finále: Dominik Vlášek jun.

1. Jan Jílek

2. Ondra Kopačka

3. David Novák

 

F1

1. Roman Krejčí

2. Jan Kanina

3. Petr Novák

 

Stock

C finále: Igor Vlahovič

B finále: Jarda Šebesta

1. Michal Kneys

2. D.J.W

3. Libor Lukášek

 

Open

B finále: Martin Sládek

1. Víťa Hola

2. Karel Doležal

3. Martin Kořínek

 

Ještě vyhlášení vítězů, nezbytné předání cen.

Závod skončil 18:45, když nepočítám vyhlášení vítězů. Takže dle rozpisu.

Pohodový závod, kterému nic nechybělo – toť můj názor.

Video souhrn zítra, foto vítězů za malou chvíli.