YOKOMO 24h ZRUŠEN, přichází 12 hodin Blansko 2014

Igor Vlahovič


Kategorie Yokomo GT pomalu, ale jistě umírá. Již v zimní sezóně byl počet startujících stále menší. Je to pohodová kategorie s jasnými pravidly, ale bohužel se neujala.

Já jsem před koncem roku měl vizi vytrvalostního závodu s těmito podvozky v délce 24 hodina a spojit to zároveň s propagací této kategorie. Kromě toho měla být tato akce i charitativní.

Ale situace se nevyvíjí tak, jak se dalo očekávat.

Proto po poradě s generálním sponzorem YOKOMO a pořádajícím klubem RC Blansko jsme se nakonec dohodli na tom, že tento závod se konat nebude.

– kalendář závodů na léto 2014 je již nyní naplněn (až je to neuvěřitelné)

– k dispozici již nyní by byl jen jediný termín, který by byl v Blansku možný

– zájem o kategorii klesá

 

Z těchto důvodů jsme se nakonec takto rozhodli. Snad jsem osobně tímto někomu nezkomplikoval situaci tím, že si kvůli akci zakoupili tento podvozek.

Nicméně pozor !!! Je tu alternativní řešení !!!

1.březnem byly spuštěny přihlášky na 15. ročník vytrvalostního závodu 12-tihodinovka. Ten se jede na dráze v Blansku.

Na tomto ročníku jsou povoleny i podvozky YOKOMO GT, pouze jej musíte osadit motorem 21,5T s volným převodovým poměrem. Pneu je taktéž volné. Osobně zvažuji vážně účast na tomto závodě s mým šasi.

Pokud se zavčas přihlásíte, může startovní pole tvořit například 5 modelů Yokomo a 5 klasických 10tek. Šlo by i o zajímavé srovnání nájezdu kol a mnoho dalšího. Takže už z tohoto důvodu já do závodu velmi rád nastoupím.

A jak najdete na stránce pořadatele: letošní ročník se jede za slunného počasí v sobotu 12.7.2014.  Nezapomeňte se včas přihlásit.

 

Zde jsou aktuální linky na 12 hodin Blansko 2014:

stránka pořadatele

přihláška

startující

 

Věřím, že již přihlášené týmy pochopí nastávající situaci a využijí start na tomto závodě. Všem díky za pochopení. Snad jsou tyto informace zavčas sděleny.