Raybeck Team offroad online

Igor Vlahovič


Máme před sebou druhý závod Raybeck týmu. Ten první se jel zhruba před měsícem. A co je nového oproti minulé akci ?

– stánek s náhradními díly

– hostesky posíleny o jednu slečnu

– tombola jiným způsobem

– nové soutěže

– nové tváře na závodě

– občerstvení přímo v hale

 

Dnes za opět Vláďa Šeliga. Ozvučení opět parádní. Dráha technická a dnes i s podjezdem.

Milan Novák a Jiří Rybák neponechali nic náhodě a vše mají připraveno do nejmenších detailů. včetně dřevěných hrábě pro vyprošťování modelů.

""

Tomu říkám příprava na závod

 

Online výsledky můžete sledovat zde:

"" 1:10E Shortcourse 2+4 WD
"" 1:10E 2WD Buggy
"" 1:10E 4WD Buggy

Dnes se očekává i přísun návštěvníků z Letovic.

A vy se můžete těšit na online report a potom i na videou souhrn z akce.

Dnes opět plno juniorů, ale i OLD STAR nebo-li 40+. A já očekávám skvělou atmosféru, jako minule.

První průlet s dronem nad dráhou a záběry jsou zajímavé. Jak mohu letět blízko nad modely, jsou krásně vidět. Jen jsem musel nahlásit z důvodu bezpečnsti, že poletím. Všichni jsou pak obezřetní. Let v Naza-M v ATTI je však pohodový.

A soutěž ? Na rozpravě se sdělilo, že:

– se pojede měřené kolo, kdy na vysílači budete mít reverse na řízení !!!. A vítěz má poukza na 1000 Kč na odběr zboží v obchodě Aleše Bayera

Zde tabulka závodu:

Pořadatel: RAYBECK Team a Milan Novák

Místo konání: hala TYLEX, Letovice

Parkoviště: dostatečné, zaparkovat lze v případě potřeby i dále od vchodu

Teplota v hale: 20,1°

Osvětlení: umělé osvětlení, viditelnost velmi slušná, přes den viditelnost lepší díky oknům

Bufet: ano, malý bufet

Časomíra: u dráhy, přenos na MyRCM

Technická kontrola: Aleš Bayer

Rozhodčí: Vladimír Šeliga

Začátek: 9.15

Konec: 17.50

Počet skupin a aut:  6 skupin, 35 modelů

 

Kvalifikace 1

Buggy 2WD – zde jsou dnes dvě skupin pilotů. Roman Pudich s jasným náskokem ve vedení. Na dráze mu to šlo se strojem 2WD nejlépe. Jirka Rybák druhý, Dušan Bayer třetí. Aleš Bayer měl v jízdě technické problémy. Ladislav Cink nyní najel pouhých 5 kol a skončil – pro technický problém. Olda Groch je standartním pilotem a i on, jako ostatní, musel absolvovat technikou kontrolu u Aleše Bayera.

Buggy 4WD – početnější skupina. 4 skupiny pilotů. Zde více juniorů a máte vidět, jakou radost měl klučina, který vyhrál svoji skupinu. A ihned mu všichni gratulovali. V první skupině byl nejlepší David Bárta, ve druhé pak Vít Švanda, ve třetí naopak Milan Novák a poslední Aleš Bayer, který dal soupeřům kolo. Celkově vede a za ním jsou Erik Margony, Ludvík Kurečka – ten je zde poprvé.

""

Diváci nesmí chybět

 

SCT – pouze dva modely a jedou jen pro diváky. Aleš Bayer a Roman Pudich. Aleš lepší.

Jirka Groch se stavil na tomto závodě, aby pořídil model Proken (bazar). Dle jeho slov do něj dá nějakou tu elektroniku a hurá na závod.

 

Kvalifikace 2

Buggy 2WD – na prvních místech se nic nemění. V čele Roman Pudich. Karel Pražan atakuje Milana Nováka. Aleš Bayer zatím na chvostu startovního pole. Protože ani druhé kolo jízd nedokončil. Michal Andrlík hodně ztrácí na Oldu Grocha.

Buggy 4WD – ve skupinách je to hodně podobné, jako v minulém kole. Tři borci ve druhé skupině dojeli ve stejném kole – Švanda Vít, Groch Olda a Jan Komorous. Pěkný výsledek. Dnes v této kategorii opět startuje Roman Hradecký. A také se přijeli podívat, jak to zde vypadá, Tomáš a Filip Rajdusovi. Miroslav Jurenka není nováčkem a ani tak Drahoslav Hejtmánek. O Leoši Bulvovi už jste určitě slyšeli – o jeho omezovači vášní, rovnacím zařízení plat 1/5 apod. On je velmi technický typ člověka a v halvě má určitě plno zlepšováčků. Měl by si některé nechat patentovat. Aleš stále v čele, ale výborně jede i Pavel Ryšavý.

Hraje hudba na pozadí. Komentáře k jízdě v podání Vládi Šeligy. Hostesky se starají o jezdce a diváky.

Oběd je opět možné zajistit (formou objednávky). Kromě bufetu samozřejmě.

Nehod není mnoho, kluci junioři jedou s rozumem. To se jen tak nevidí. Ale na této trati je to hodně potřeba. Když se naučíte zde, venku jste v pohodě. Nebo na větší kobercové trati.

Dnes se kontroluje i přítomnost GYRA v modelu. Ano, ano, pokrok není možné zastavit.

""

Nutná oprava dráhy

 

Při průletu náročnou částí tratě s copterem měli jezdci zakázáno skákat, aby nedošlo k nehodě. Vše se povedlo na výbornou a záběry budou použity ve video reportu.

 

Kvalifikace 3

Buggy 2WD – Drahoslav Hejtmánek dokázal zvítězit v první skupině dvoukolek. Těsný souboj mezi Oldou Grochem a Karlem Pražanem. Aleš Bayer potřebuje ještě jedno vítězství a bude mýchat pořadím. Zatím stále na čele Roman Pudich.

Buggy 4WD – Aleš Bayer s dostatečným náskokem před soupeři. Vypadá to na jasného vítěze této kategorie. Miroslav Jurenka se drží na čtvrté pozici za Ludvíkem Kurečkou. Ondra Živný poslesní v tabulce této kategorie. Před ním junior Radek Švanda.

SCT – minulou jízdu nikdo s kluků na jízdu nešel. Nyní se opět proháněly oba modely SCT po dráze. Kluci si i sami nasazovali. Čekali na sebe. Pohoda. Není kam spěchat.

Máme pauzu na oběd.

 

Kvalifikace 4 pořadí po kvalifikacích, finálové skupiny po 6ti

Buggy 2WD

1 PUDICH Roman
2 RYBAK Jiri
3 BAYER Dusan
4 HEJTMANEK Drahoslav
5 RYSAVY Pavel
6 NOVAK Milan
7 PRAZAN Karel
8 BAYER Ales
9 BULVA Leos
10 GROCH Oldrich
11 ANDRLIK Michal
12 CINK Ladislav

 

Buggy 4WD

1 BAYER Ales
2 MARGONY Erik
3 KURECKA Ludvik
4 JURENKA Miroslav
5 RYSAVY Pavel
6 RYBAK Jiri
7 HRADECKY Roman
8 BAYER Dusan
9 NOVAK Milan
10 RAJDUS Filip
11 RAJDUS Tomas
12 KUBENA Radim
13 JAHODA Zdenek
14 GROCH Oldrich
15 SVANDA Vit
16 BARTA David
17 PRAZAN Karel
18 KOMOROUS Jan
19 KRUPICKA Jan
20 BULVA Leos
21 SVANDA Radek
22 ZIVNY Ondrej

 

SCT

1Aleš Bayer
2Roman Pudich

 

A začala vložená soutěž s jedním kolem s reversem na řízení :-). Před jízdou kontrola reversu !!!

Ondra Živný – jel a bavil se

Radek Švanda – rycglejší jak Ondra, šikula

""

Radek byl adeptem na vítěze !!!

 

Leoš Bulva – OLD STAR v akci. Zkoušel různě držet vysílač, prováděl akrobatické kousky – to je náš Leoš

Jan Krupička – zkušeně a je vítězem

 

Finále 1

Buggy 2WD

B finále – Milan Novák zvízězil s dostatečným náskokem před Oldou Grochem a třetím Karlem Pražanem.

A finále – Aleš Bayer čekal na Romana Pudicha. Málo kdy se vidí, aby na sebe soupeři čekali. Ale zde to je normální. Závod si více užijí. Třetí doskákal Jirka Rybák. Dušan Bayer čtvrtý.

 

Buggy 4WD

D finále – matador Leoš Bulva ukzal záda mladíkům a to i Radkovi Švandovi.

C finále – velmi těsné t bylo mezi první a druhým. Stačí jedna chyba z prvního místa jste rázem poslední. Karel Pražan se nakonec z 5. místa probojoval až na první. Olda Groch naopak klesl vzad. Tak je vývoj nejasný. Ale i borec na druhém místě se radoval, jako by zvítězil. Ano, radoval se Vít Švanda.

""

Start finále C

 

B finále – opět o něco lepší piloti. Platí, že čím lepší finále, tím kvalitnější jezdecké umění. Filip Rajdus vs Dušan Bayer – krásná jízda. Emoce diváků, komentář a v cíli Filip Rajdus a za ním Dušan Bayer a po chybě třetí Roman Hradecký.

A finále – Aleš Bayer v pohodě první. Erik Margony (2) a Ludvík Kurečka (3) chtěli Aleše moc a moc dojet. Nepovedlo se. Pavel Ryšavý devátý a nepřálo mu nyní štěstí.

 

Finále 2

Buggy 2WD

B finále – nyní Olda Groch v pohodě první. Milan Novák kroužil na druhém místě. Karlovi Pražanovi se nedařilo, jak by chtěl. Takže vítěze nemáme jasného.

A finále – Bayer Aleš se stal vítězem této kategorie. Roman Pudich bude druhý a třetí Jirka Rybák.

 

Buggy 4WD

D finále – Radek Švanda zvítězil před Janem Krupičkou a má nakročeno k vítězství. Uvidíme v další jízdě. Vítěz z minulé Leoš Bulva nyní jízdu nedokončil.

C finále – Olda Groch se stal nyní vítězem tohoto finále. A pořadí se mění. Karel Pražan ale má možnost dokázat zvítězit celkově. Musel by však vyhrát poslední finále.

B finále – Radim Kubia Out of Race !!! Oba Rajdusové v jízdě. Dušan Bayer v klidu první a Filip Rajdus nyní třetí. Pojel ho Roman Hradecký. Je to opravdu vyrovnané a napínavé. Každá jízda dne. Ta trať prověří dovednost pilotů. Všech.

""

Start finále A buggy 4WD

 

A finále – Aleš Bayer zvítězil a opět celkově. I Erik Margony udržel druhé místo. Ludvík Kurečka bude dnes třetí. Miroslav Jurenka uděll hrubou chybu na mega skoku a skončil poslední. Tomáš Rajdus mu musel bahodit POWER – nárazem se mu vypnul vypínač !!! Dopadl přímo na „čumák“ a na koště ještě k tomu.

 

Finále 3 – konečné pořadí závodu

Buggy 2WD

vítěz B finále: Milan Novák

A finále

1. Aleš Bayer

2. Roman Pudich

3. Jiří Rybák

 

Buggy 4WD

D finále: Radek Švanda

C finále: Olda Groch

B finále: Filip Rajdus

A finále

1. Aleš Bayer

2. Erik Margony

3. Ludvík Kurečka

""

Poháry a tombola připravena

 

Za malou chvíli jdeme a vyhlašovací ceremoniál.

Já se dnes opět věnoval jsen reportu. Měl jsem dost času i na zpracování videa. Takže jej pořadatel již má k dispozici. Vy si na něj počkejte do zítra.

Komorní a pohodová atmosféra na dnešním závodě. Tak, jako minule.

Emoce na tribuně jen občas. Ale po jízdě si to jezdci vysvětlili. Po celý den jsem nebyl svědkem vyložených dohadů apod. Toto je opravdu jiný typ a styl závodu. Zde se snaží být pořadatel originální. Byť jen jinou soutěží při závodě – jako vložená aktivita pro jezdce.

Postřeh dne – Roman Hradecký vždy pomáhal pilotům, kteří potřebovali pomoci s opravou. Příkladem může být Miroslav Jurenka před startem poslední finálové jízdy.