Masters.cz nyní v deníku METRO

Igor Vlahovič


Hlavní titulek je opět velmi poutavý, zaujme a také vypadá, jako by RC model byl smrtící zbraní.

Když nad tím však uvažuji, daleko od pravdy ten titulek není. V podstatě každý větší RC model auta, letadla, lodě, se může v nepovolaných rukou stát nebezpečným předmětem. A čím větší a rychlejší model je, tím je riziko vyšší.

Proto jsem se rozhodl na základě posledních zkušeností při prezentacích a podobných akcí šířit i osvětu ohledně bezpečného provozování RC modelů.

Testy budu provádět nadále, mám to v krvi a baví mne zjišťovat, zda vše funguje, jak má. Ale budu k tomu přistupovat zase tak, abych zbytečně neohrožoval okolí.

A myslím si, že i sami prodejci těch modelů, které potenciálně mohou být nebezpečné, by měli alespoň upozornit budoucího majitele na možná úskalí.

V každém případě tento článek v deníku METRO spoustě lidem ukázal, že existuje něco jako RC model auta / coptera a že to může být možná velmi zajímavý koníček pro některé z nich.

Na soukromém blogu pana Babičky pak bude tento článek i v elelktronické podobě. Budu o této skutečnosti informován a vy samozřejmě zde také.

Jinak zítra se uskuteční prezentace RC modelů aut pro DD Dagmar v Brně. Zde budou dětem představeny modely, krátce ukázána jízda a pak bude soutěžní odpoledne. Nejlepší budou oceněni plaketami, každý si však odense nějakou drobnost. A již na této akci bude zdůrazněna otázka bezpečnosti. Protože i zde se mohou nacházet naši důstojní nástupci – modeláři.

 

Elektronická podoba článku z deníku METRO: http://radekbabicka.wordpress.com/2014/02/26/igor-vlahovic-nektere-modely-aut-uz-nejsou-hracky-ale-smrtici-zbrane

(jinak ten smrtící účinek modelu je vztažen na model Traxxas XO-1, který už opravdu není hračkou. Když si řádně přečtete text, vyplývá z toho i nadpis)