Oživení dvanáctin – 1.díl

Radek Voda


Modely v měřítku 1:12 se v České republice jezdily velmi hojně a to v 90. letech minulého století, jak jsem se dozvěděl většina závodníků měla po domácku vyrobený model. Poslední závod se jel snad v roce 2002, poté tato kategorie prakticky „umřela“. Já bych se chtěl pokusit tuto kategorii za pomocí ostatních kolegů modelářů a závodníku oživit.

Když jsem zjistil že tuto kategorii vypsali letos v zimě pořadatelé závodů Luděk Szostek a Roman Krejčí, napadlo mě napsat předsedovi sekce Electric Track Zdeňkovi Benešovi jestli by bylo možné kategorii 1/12 vypsat na zimním Mistrovství České republiky, které se pojede poslední březnový víkend 28.-30.3.2014. V hale v Jedovnicích. Zdeněk Beneš mi velice ochotně vyšel vstříc a dal jedinou podmínku, aby jelo minimálně 5 jezdců. Bude to volná kategorie. Nebude tedy zapotřebí LICENCE. Pravidla budou volná.

""

Shrnutí:

→ Oživení kategorie 1:12

→ Pojede se na Mistrovství republiky 28.-30.3.2014

→ Není potřeba LICENCE.

→ Pravidla volná.

→ Zatím se ještě jezdí na: Ostrava Cupu a Moravskoslezkém poháru v Bílovci.

 

Myslím, že kategorie 1:12 je krásná a byla by škoda ji neobnovit. Například v Itálii se tento rok pojede Mistrovství Evropy 1:12 a běžně se tam tato kategorie jezdí.  Na posledním závodě Ostrava Cupu jelo v kategorii 1:12 8 jezdců.

Pro jakékoliv dotazy, připomínky nebo nápady mě neváhejte kontaktovat na email: rada.carp@gmail.com

""

Zdroj fotek: Protoform a RedRc