DJI F-300 Phantom se ztratil. Potvrzeno…

Igor Vlahovič


Zbývá poslední zahrada, ale tam je již velmi, velmi malá pravděpodobnost. Spíše jej někdo vzal hned po dopadu na zem v den letu.

Samozřejmě redakci masters.cz ano, ale ne v této sestavě (redaktor vs DJI Phantom + GoPro). Proč ? Pro ty, co zatím neměli tu čest se seznámit podrobně se situací, pak je to prosté:

„Dne 29.12.2013 se mi ztratil Phantom F-300 při natáčení katedrály Petrov v Brně a to kolem 21 hodiny. Jednoduše při přistávacím manévru došlo k problému (byl správně zkalibrován) a on se usnesl letět směrem pryč. Naposledy jsem jej viděl jak narazil na přední část katedrály. Nyní mi biskupství pomáhá prohledávat okolí. Ale pokud snad letěl i dále a někdo jej naleznete, prosím ozvěte se na tel. 603 520 835. Jako bonus je fakt, že na něm byla i kamera GoPro. Na střeše byla nálepka GoPro. Ale spíše počítám s konečnou ztrátou a nyní musím vyřešit, jak dále. Přišel jsem o pomocníka při práci. Vlastně o dva…“

Vím, Phantom měl být hlavně pro závodní natáčení, ale jeho využití je mnohem větší. A tesoval jsem jej...

Po uveřejnění této fotky místa činu jsem dostal názor, že by se mohl Phantom nacházet na místě, kam směřuje šipka. Je to možné, ale není to jisté. Stát se mohlo cokoliv. To však ukáže až skutečné ohledání místa. Výsledek bych se měl dozvědět hned na začátku roku 2014, až přijde správce objektu.

Tak tato část textu je již minulostí. Jak je uvedeno výše, hledání bylo neúspěšné…

""

 

Dlouho jsem zvažoval, zda tento článek dát do éteru. Protože pokud jsem přišel, byť nešťastnou náhodou, o nové vybavení, není toto nikoho starost ani problém.

Ovšem v případě, že se Phantom nějakým zázrakem nenajde, musím pořídit vybavení znova. Tedy GoPro kameru zcela jistě, coptera váhám… Ale ty záběry jsou prostě zcela jiné.

Chtěl bych, aby portál byl stále na dobré úrovni i v dalším roce a aby se líbil pokud možno valné většině. Díky konzultacím a především díky mému předchůdci, jsem dostal nové impulsy k vedení portálu. Měl by sloužit potažmo všem – začátečníkům, pokročilým a i všem nově příchozím.

Dělám redaktora již od roku 2009. Je to poměrně dlouhá doba a za toto období již pravidelně navštěvuje stránky masters.cz přes 500 uživatelů denně.

Rád bych touto cestou oslovil všechny čtenáře, příznivce apod., zda by mi nyní nepomohli vyřešit vzniklou situaci, abych zase mohl co nejdříve pokračovat alespoň s částí ztraceného vybavení.

Na základě ohlasu a nabídky k pomoci pořízení nového modelu jsem se rozhodl oprášit číslo účtu u m-bank 670100-2208344477/6210 a kdo se rozhodne poslat částku, jako výraz pomoci, může. Ale pozor !!!

 

1. tato „akce“ poběží pouze do konce měsíce ledna 2014. Je to dostatečný čas na reakce a rozhodně nechci trvale oslovovat čtenáře portálu o podporu. Do současné doby jsem byl a taky budu soběstačný

2. pokud se Phantom i kamera najdou (v což zatím příliš něvěřím), pak automaticky vrátím zaslané částky zpět odesílatelům. Pouze v případě, že by odesílatel trval na ponechání i v případě nálezu, pak mi to musí ve zprávě sdělit

3. v každém případě všem, kteří finančně přispějí – bych velmi rád osobně poděkoval zasláním „poděkování“. Takže do bankovní zprávy pro příjemce musí odesílatel zadat kontakt. Na který poděkování třeba i v elektronické podobě zašlu

4. jakmile se Phantom najde, akce se zastaví, peníze automaticky vrací v případě zájmu odesílatele

5. v případě že se po pořízení nového vybavení přeci jen najde ztracený model, pak to budu muset řešit !!! Zřejmě bych pak zpeněžil nalezený model a výtěžek věnoval dětskému domovu Klokánek v Brně. Pokud by s tím všichni souhlasili. I modeláři mohou dělat dobré skutky ostatním

6. pokud by se náhodou vybralo více, než bude potřeba, přebytek navrhuji opět předat dětskému domovu Klokánek apod. Se souhlasem všech zúčastněných !!!

 

Já v každém případě všem děkuji za dosavadní přízeň a případnou podporu. Věřím, že se mi podaří brzy vrátit do starých kolejí.

Všem přeji osobně hodně štěstí a zdraví v novém roce 2014.

 

Redaktor Igor Vlahovič