Winter Race Morava 22.12.2013 online

Igor Vlahovič


Vánoce, Vánoce přicházejí, veselme se přátelé… Ano tak to brzy bude. Ale dnes je „teprve“ 22.12.2013 a proto dnes ještě můžeme závodit. V sobotu se jely také závody, ale neděle patří Winter Race Morava.

Vánoční atmosféra na závodě nesmí chybět a tak zde po příjezdu hrají koledy. Ano, Vánoční koledy. DJ dnes dělá opět Pavel Magda, ale kromě toho bude měřit a posílat výsledky na MyRCM.

Vánoční hudba se mění v rock a další žánry.

Počet přihlášných byl včera na 70ti modelech. Uvidíme skutečný stav přihlášených. Ale i tak to bude velmi slušné číslo.

Prostor pro depa se pomalu zaplňuje. Takže počet účastníků ja na každém závodě vyšší se mi zdá.

Koberec na první pohled opět rovný jako sklo. To umožní záznamy onboard na modelech. Budou opět čisté a kvalitní.

Teplota v hale parádní, vyhřívání je přímo u stropu.

A pokud toužíte po online výsledcích, pak je tu pro vás tento link:

Streaming:
"" Onlinestreaming
Sections:
"" Formule 1
"" YOKOMO GT
"" TC Hobby
"" TC Open
"" TC Stock 17,5

""

V jednu chvíli je na tréninku ráno i 13 pilotů. To bude chtít korekci

 

Volný trénink zatím není koordinovaný, ale asi brzy bude. Má být v jednu chvíli na tribuně 10 pilotů, na této fotografii je jich poněkud více. Pavel Magda již zasáhl. Zatím jen slovy.

Dnes se tu sešla opět slušná konkurence ve všech kategoriích. Jsou tu kluci ze Svitav, z Olomouce, z dalekého Polska, od Zlína, od… a takto bych mohl pokračovat dále. Nové tváře nesmí chybět. Do závodu se přihlásil Karel Kacetl (Hobby s Porsche 911 GT3), vynikající jezdec malých i velkých měřítek Jaroslav Neubauer, Zbyněk Krasl (Kyosho Team).

Každá kategorie je slušně obsazená. Je tu i Patrik Maňoušek, který svolil, že na jeho monopostu bude kamera GoPro a dnes na více pozicích. Ty záběry z minula byly excelentní (z pohledu pilota).

Ke konci volného tréninku je na tribuně předepsaný počet jezdců. A jak je vidět, nikomu nevadilo, že nad tratí chvíli létal Phantom F-300 a točil jízdu modelů. Avšak nyní je klid a video sestřih bude nyní k dispozici následující den jak zvlášť příspěvek s názvem Summary od Winter Race Morava Round 4.

""

Vánoce se vším všudy

 

Koukám kolem sebe a vládne pohodová nálada. Vyznavači Vánoc, zřejmě ti praví, mají na hlavách čepičku ala Santa Claus. Prostě a jednoduše vánočně pojatý závod.

""

Prostor dep je zcela zaplněn

 

Nezbytná rozprava v podání Pavla Magdy. Žádné nové informace. Ale ti co jsou dnes zde se elegantně vyhnuli domácím povinnostem. A tak přijdou a možná hude vše hotovo včetně vánočního stromu.

""

Vánoce jsou zde na každém kousku

 

Kvalifikace začínají.

 

Kvalifikace 1

Formule 1 – dostatečný počet jezdců pro vytvoření dvou skupin. Petr Novák zajel velmi dobře a jeho karoserie má stále stejnou oranžovou barvu. O pole position si to dnes užijí Drahoslav Hejtmánek a Patrik Maňoušek. Oba v jednom kole a Patrik u výsledků studoval, kde udělal chybu. Nicméně byl po jízdě spokojen. Jirka Groch Miroslav Meloun st nebo Martin Hvalíček zde jezdí pravidelně. Ale těsně u Petra Nováka je i Ondřej Hubáček.

Yokomo GT – jedna skupina a jedno finále. Bronislav Vykutil již v první jízdě natěsno s Igorem Vlahovičem. Všem však v ostrých zatáčkách pískaly pneumatiky. Jedna chyba Igora a Broněk poprvé ukázal svoji sílu. Velmi dobře jel Oldřich Groch. Dojel třetí a pokud takto pojede, má na solidní umístění. A na to, kolik je Oldovi let, klobou dolů. Nováčkem kategorie je dnes Michal Andrlík z klubu Svitavy. Nahradil zřejmě chybějícího Tomáše Kembitzkého. Ten vede celkově seriálu.

Hobby – dvě skupiny. Pavel Magda mi sdělil, že u některých jízd by si nejraději dal klapky na oči. Aby se nemusel dívat na občasné destruction drby. Piloti dají plný ply a jedou do zatáčky. Některým se povede vyskočit z dráhy. Ale oni pokračují dále. Pravda, modely jsou autentick, některé svítí, ale ta jízda. Na druhou stranu zde jedou malý junioři a musí někde sbírat zkušenosti. Do bojů se zapojil dnes Ivo Novosád, mladý David Novák a slečna Hubáčková. 18 kol nakroužili Aleš Bidovský jun. a Jarda Kopecký st. Karel Kacetl po dlouhé dob na závodě s modelem Porsche. A velmi slušný nájezd.

TC Open – Karel Novosád zajel dobře v první skupině. Já slyším pískat pneumatiky. I v Yokomo GT kola pískala. jakub Cink ukázal ve druhé skupině, že jede zkušeně. A pak přišla na adu skupina další. Zde Václav Sauer ukázal, že jízdu nezapomněl. Dojet na třetím místě není ostuda. Radek Flek a Jarda Kopecký ml. v čele. Wojciech Rowadowski s Awesomatix A700 zatím čtvrtý. Ale tento kluk umí a už to tady ukázal.

""

Wojciech Rozwadowski (PL) jede šasi Awesomatix A700. A jede velmi zkušeně

 

Stock – Leoš Bulva dnes poprvé v této kategorii. Bez omezovače vášní. Taktéž Markéta Vítámvásová už jede Stock. Ve své skupině tedy první. Ovšem s Leošem a dalšími soupeři to nemá jednoduché. Leoš dostal napomenutí… Jan Mikulenka svedl souboj s Alešem Bidovským ml. Ten, jak jsem vytušil, měl kamerku na modelu. Odtušil jsem to z komunikace v depu. Michal Vítámvás prozatím ovládl tuto kategorii a má nakročeno k TQ pozici .Ukázal drápky i Martin Zvára st. a Wojciech Rozwadowski. Nesmírně vyrovnaná byla závěrečná skupina, kde nájezd 20 kol byl průměrem.

Koberec je stále jako nový. Krásně rovný. Technická před jízdou a kontrola světlosti podvozku a šroubků se pořadateli vyplácí. Občerstvení funguje. Vánoční pohoda trvá.

 

Kvalifikace 2

Formule 1 – Petr Novák určitě bude  A finále. A tlačí na druhého Patrika Maňouška. Drahoslav Hejtmánek aspiruje na TQ pozici. Mira Meloun st., Karel Heinzmann bude v A finále také.

Yokomo GT – zde i s kamerkou na čele zajel těsný výsledek před Broňkem Igor Vlahovič. Dostal se tak do vedení. Oldřich Groch dnes jede na jistotu na třetí místi na roštu ve finále. Michal Andrlík opět ladil jízdu. A opět krásně pouštěl. Gumy opět pískaly v ostrých zatáčkách. Opravdový zážitek.

 

Hobby – opět rozklad dráhy. Karel Novosád se dostane do A finále a s ním další dva nejlepší s první skupiny. Pak finále A bude hodně zajímavou podívanou. Každopádně modely vypadají velmi dobře některé a to osvětlení dodává realističnost. Aleš Bidovský ml. vede před Jardou kopeckým st. a Karlem Kacetlem. Karel po dlouhé době na závodě a daří se mu.

""

Odpočinková poloha na tomto závodě. Poměry to zde dovolují

 

TC Open – zde Radek Flek drží TQ pozici. Jarda Kopecký ml. dnes jede zatím v pohodě a drží druhou pozici. Na třetí místo se však dostal Wojciech Rozwadowski. Václav Sauer společně s Jakubem Cinkem mu budou dýchat doslova na záda. Vašek zcela určitě.

 

Stock – Michal Vítámvás jede v klidu, s úsměvem na tváři. Jakoby o nic nešlo. A jede si pro TQ. Oprávněně. A potvrdil to i touto kvalifikací. I zde jede Wojciech Rozwadowski a drží druhou pozici. Pak je to velmi vyrovnané. V podstatě až do Zdeňka Zikmunda je to vše v jednom kole. Petr Rovný, Broněk Vykutil, Jan Mikulenka. Určitě v A finále se bude na co dívat. Bčko bude obhajovat zřejmě Jiří Pavlovec. Pokud se ještě ve třetím kole nepohne v pořadí.

 

Kvalifikace 3

Formule 1 – TQ v této kategorii zajel Drahoslav Hejtmánek. Druhé místo udržel Patrik Maňoušek. Petr Novák vybojoval místo třetí. Martin Havlíček zakončí startovní pole. V každém případě bude plná trať a uvidíme, jak se tam jezdci srovnají.

""

Start kvalifikace Formule 1, skupina 2

 

Yokomo GT – jedna chyba připravila Igora Vlahoviče o pozici TQ. Tu ukořistil Broněk Vykutil a soubo mezi ním a Igorem se dá očekávat. Třetí pozice na startu patří a to zaslouženě Oldovi Grochovi. Vilém Augustýnek ukořitil pozici čtvrtou. Ale Oldu moc ohrožovat nebude.

Hobby – TQ zde zajel Aleš Bidovský ml. před Jardou Kopeckým st. Ten jako ředitel závodu chodí a kontroluje trať, prochází depa a komunikuje se závodníky. Prostě se stará. Nicolle Xavier bude startovat z první pozice v B finále. A tady to bude pěkná šaráda. Jezdci z kategorie Yokomo GT si pořádně zanasazují. V A finále jsou hodně vyrovnaní piloti od první až do čtvrté pozice. Jedna chyba a úspěch nezaručen.

TC Open – zde jasně od začátku vedl Radek Flek a tak TQ pozice je zasloužená. Budeme mít dvě finálové skupiny. B finále bude možná patřit Sašovi Žvakovi. D o A finále se kvalifikoval Marek Sova na desáté místo. Jinak v popředí to bude hodně napínavé. Wojciech Rowadowski zaujme třtí pozici před Václavem Sauerem. Myslím si, že se máme na co těšit.

Stock – na Markétu Vítámvásovou nikdo ve skupině nestačí. Jediný, kdo sní drží krok je Karel Pražan. Ve druhé skupině nikdo nemoh porazit Honzu Mikulenku. I on jede výborně. Zde zkouší štěstí i Jarda Mader. TQ pozivi nakonec vybojoval a to s přehledem Michal Vítámvás. Wojciech Rozwadowski vybojoval druhou pozici. Jeho Awesomatix A700 funguje skvěle. A kolik již na něho bylo vneseno dotazů. Martin Zvára st. dnes třetí pozice v A finále.

""

Kvalifikační skupina Stock zakončila třetí kolo kvalifikací

 

Nyní následuje 10 minut přestávka pro vytvoření finálových skupin. A hrají nám koledy.

 

Finále 1

Formule 1 – Drahoš Hejtmánek si v klidu dojel pro první vítězství. Nejlepší čas na kolo. Co více si přát. Patrik Maňoušek neudržel druhé místo a přenechal jej Karlovi Heinzmannovi. Podařilo se mu aspoň za sebou udržet Petra Nováka.

""

Mira Meloun st. spokojený. Aby ne, jsou Vánoce

 

Yokomo GT – Brorněk Vykutil měl co dělat, aby neudělal chybu. Dvě vyrobil Igor Vlahovič a první finále tím pádem patřilo Broňkovi. Třetí v klidu zkušený matador Olda Groch. U jízdy hrála koleda a vládla těžká pohoda. Jirka Groch nyní čtvrtý.

Hobby – B finále natočeno z koptera a jednalo se o slušnou podívanou. Kamera běžela celou dobu… A finále bylo pohodové, taneční na tribuně a veslé. Prcní start se poněkud nevyvedl (model Aleše Bidovského ml. se prostě a jansě nerozjel). Až na druhý pokus byl vše, jak má být. Aleš Bidovský ml. zvítězil před Jardou Kopeckým st. Kája Kacetl si dojel pro třetí místo. Pěkný výsledek.

 

TC Open – B finále: Zbyněk Krasl se potýkal s přetáčivostí modelu. Saša Žvak v pohodě zvítězil a má našlápnuto k vítězství. Nejlépe zajel na druhé pozici Michal Kafoněk. A finále: krásný start v čele s Radkem Flekem. Za Radkem vše velmi natěsno. Wojciech Rozwadowski jel neskutečně a zasloužil druhé místo. Vašek Sauer údajně nemrkal, a i když mu slzely oči, zajel třetí pozici. Moc nadšeně po jízdě nevypadal Jarda Kopecký ml. Po jízdě poslal auto na střechu.

Stock – C finále: bylo v režiji Tondy Pospíchala. Těsně za ním Karel Pražan. V jedné sekundě dojeli kluci šikovní. B finále: Toníček Pospíchal se kochal jízdou a zapomněl nasadit sotjícího Leoše Bulvy. Toho využil Jirka Pavlovec a zvítězil v B finále. Jen o 3 sekundy za ním dorazil do cíle Tomáš Marek. A finále: opět kamera běžela nonstop. Start GRID a pak vlastní start. Petr Rovný využil skrumáže po start a protáh se vpřed. A bylo z toho třetí místo. Michal Vítámvás odolal tlaku poláka Rozwadowského. Ovšem jediná sekunda je od sebe dělila. Lrásná podívaná, která byla zachycena z ptačí perspektivy.

 

Zde je záznam celé jízdy Stock A. Pouze ve videu je popis, že jde o jízdu číslo 2. Má tam být 1. Omlouvám se, už jsem to neopravoval.

 

Finále 2

Formule 1 – Drahoš Hejtmánek si dojel pro vítězství. Patrik Maňoušek dojel druhý a třetí místo zaujal Mira Melou st. Poněkud se nám zde zamýchaly karty za Drahošem. Třetí finále bude pro mnohé rozhodující.

Yokomo GT – Igor Vlahovič se dostal před Bronislava. Ale pak udělal dvě hrubé chyby a ty se trestají. Broněk Vykutil je vítězem této kategorie. Zaslouženě – jel bez chyby. Třetí bude Olda Groch. Ten jel dnes na jistotu a vyplatilo se mu to. Jirka Groch bude čtvrtý.

Hobby – B finále = ART of HARD CORE. Nejvíce jsem se naběhal já a Broněk Vykutil. Plný pln a jezdci doufají, že je mantinel podrží. Někdy ano, někdy ne. Pokud ne, pošle je ven z dráhy nebo do soupeře. Vítězí v tomto derby NICOLLE Xavier a je vítězem B. A finále: Aleš Bidovský ml. jen velmi těsně ubránil první místo v jízdě. Jeho pronásledovatelem byl Jarda Kopecký st. Dojeli v jedné sekundě. Karel Kacetl si dnes odveze premiérové třetí místo. Milan Cendelín dnes jede Aston Martin DB9 s osvětelním.

TC Open – B finále: Saša Žvak v klidu v čele a stal se vítězem. Za ním pořadí nezměněno. A: Wojiczech Rozwadowski dvakrát napomenutí při souboji s Vaškem Sauerem. Jel opravdu tvrdě. Radek Flek bezchybnou jízdou vítězem TC Open. Neskutečný výkon podal Vašek Sauer. Dokázal dojet druhý !!! Před Wojciechem a Jardou Kopeckým ml. Potlesk po jízdě jistě zasloužený. Hodně lidí sledovalo vývoj této finálové jízdy. Hodně podrážděný byl po jízdě Jarda Kopecý ml. Zato Vašek Sauer byl hodně spokojený.

""

Svítící Jan Mikulenka. Nebo spíše jeho podložka

 

Stock – C finále: Jarda Mader se radoval z vítězství nad vynikajícím Tondou Pospíchalem. Pořadí je jiné, vítěz neznámý. B finále: Jiří Pavlovec doslova vybojoval první místo celkově. Tomáš Marek byl důstojným soupeřem. V Ačka vše rozhodl Michal Vítámvás. Je celkově první. Druhý bude Wojicech Rozwadowski. O třetí místo se ještě musí jet. Protože nyní dojel třetí Jan Mikulenka. Martin Zvára st. a Petr Rovný. Všichni mohou být třetí !!!

 

Finále 3

Formule 1 – Drahoslav Hejtmánek potvrdil třetím vítězstvím svoji formu. Patrik Maňoušek uhájil druhé místo před dotírajícím Petrem Novákem. Miroslav Meloun st. si zapnul zvukový modelu na modelu. Na startu super zvuk, pak již nebylo nic slyšet.

1. Drahoslav Hejtmánek (3 Racing)

2. Patrik Maňoušek

3. Petr Novák

 

Yokomo GT – Igor Vlahovič se dohodl s Bronislavem Vykutilem, že pojede před ním a Igor jej bude natáčet kamerkou. Ale odešlo mu servo. A tak Igor kroužil opatrně, aby se nepřeklopil a natočil pár hezkých záběrů. A tak na špici zazářil Olda Groch, za ním Vilém Augustýnek a třetí Michal Andrlík !!! Dobrý výkon pánové. A Olda bude dnes druhý !!! Velká gratulace.

1. Bronislav Vykutil (Yokomo)

2. Oldřich Groch

3. Igor Vlahovič

 

Hobby – B finále: poslední jízda a opět řež. Nejhezší jízdu předváděla Martina Hubáčková. Nezvítězila, ale jízdě byla pohledná. I David Novák umí jezdit mnohem lépe. Asi je už u vánočního stromu… Jinak to není možné. A finále: pořadí v podstatě stejné jako minule. Pořadí bude na TOP 3. pozicích:

1. Aleš Bidovský ml. (Tamiya TT-01)

2. Jarda Kopecký st.

3. Karel Kacetl

 

TC Open – B finále:i třetí jízdu ovládl Saša Žvak před Michalem Kafoňkem a Karlem Novosádem. A finále: zde se čekalo na výsledek za Radkem Flekem. Ten je první. První start se nepovedl. Druhý byl uspíšen. A tak do třetice všeho dobrého. Jarda Neubauer držel za sebou Wojiciecha Rozwadowskeho. Ten chyboval hned na začátku a Vašek Sauer si mohl jet minimálně pro třetí místo v klidu. Ani Awomatix A700 nepomohl polskému borci k vítězství. Jarda Kopecký ml. ukončil jízdu dříve. Vašek Sauer se tak dostal na druhé místo. A jel jako stroj. Rozwadowski nakonec dojel třetí, ale byla to hodně nervózní jízda.

1. Radek Flek (Yokomo)

2. Wojiciech Rozwadowski

3. Václav Sauer

 

Stock – i zde ještě bylo o zábavu postaráno. Někomu drhla v Bčku karoserie a vypadalo to jako zvuk Phantoma ve vzduchu. A to zrovna zvítězil Michal Kafoněk. Velmi těsný souboj proběhl mezi Karlem Novosádem a Jirkou Pavlovcem. Ačko si nenechal ujít, i když nemusel už jet Michal Vítámvás. Ale nyní jej porazil Wojicech Rozwadowski. Poslední kolo nepřálo Petrovi Rovnému. A tak jej za sebou nechal Martin Zvára st. Oba v jedné sekundě.

1. Michal Vítámvás (Xray)

2. Wojciech Rozwadowski

3. Martin Zvára st.

 

Konec měl být kolem šesté hodiny. Je 17:30 a mám dostatečnou časovou rezervu. Pavel Magda vede závody dobře.

Pohodová atmosféra, která nyní bude zakončena vyhlášením vítězů. A ceny jsou velmi zajímavé.

Ceny bude předávat ředitel závodu Jaroslav Kopecký st.

Po vyhlášení začala vánoční tombola. Zde se náhodně losovalo. Ceny poskytl Kl-Modely (Martin Zvára st.) a Kopecký RC (Jaroslav Kopecký st.) Děkujeme.

A to je pro dnešek vše, přátelé.