Mibosport Cup 14.12.2013 online

Igor Vlahovič


Mlha, mlha a zase mlha. Ale do Hrotovic jsme dojeli v pohodě a na jistotu. A to s kolegou Ladislavem Mlčákem

Po vybalení nezbytného vybavení, včetně drona, byl uskutečněn krátký let, abych zjistil, jak se zde bude létat. Foto obou tratí a první záběry pořízeny. Vysoký strop umožňuje létat vysoko i nad tribunou.

Kamera GoPro na SCT Turnigy a první jízda na offroad dráze. Taky velmi zajímavé první seznámení s jízdními vlastnostmi tohoto SCTčka. A hlavně jsem natočil profil tratě. Velmi technická a pro některé jezdce bude náročná.

Online výsledky můžete sledovat ZDE:

"" 2wd Buggy
"" 4wd Buggy
"" Formula
"" Yokomo GT
"" Stock LRP
"" Modified

 

Vojta Novický u časomíry, Michal Bok jako ředitel závodu a rozhodčí. A začala nám hrát dechovka.Tak to je dneska in !!!

""

Rozprava z toho pravého pohledu. I za cenu rámusu 🙂

 

Rozprava byla narušena krátkým letem s Phantomem F-300. Ale na druhou stranu bylo pořízeno foto a video. Takže v tét chvíli něco za něco,

Rozpravu vedl Vojta Novický a důležitou zprávou pro příští sezónu je „výstavba“ nového depa včetně stolů atd. Ale to až v roce 2015.

Nyní se ještě dráha upravuje. Aby byla 100% připravená na závodění. Začínáme kategorií buggy 2WD – klasika a žádná změna.

 

Kvalifikace 1

Buggy 2WD – Roman Pudich porazil nyní Aleše Bayera. Oba jako jediní nájezd 16 kol. Martin Zvára se ztrátou třetí. V první skupině zajel nejlépe Radim Drda.

Buggy WD – čtyři piloti v 17ti kolech – Ludvík Kurečka, Aleš Bayer, David Kukla a Kuba Šimurda. Aleš Bidovský v první skupině najel kol 15.

Formule 1 – Martin Szunyogh zvítězil naprosto v pohodě před Tondou Pospíchalem a Milošem Saturkou. Dnes se tu nesešla konkurence, na jakou jsme zvyklí.

Yokomo GT – zde to vypadá na ONE MAN SHOW v podání Ladislava Mlčáka. Já jsem se tahal o setinky s Markétou Vítávásovou. Ta jede dnes tuto kategorii naposledy, pak přestupuje do kategorie Stock.

Stock – první skupina hodně ostrá. Zde uspěl Jiří Rybák, ovšem neměl to mezi začátečníky vůbec jednoduché. V té lepší to již bylo o 100% jiné. David Němček společně s Michalem Vítámvásem, Vincenzem Schrankem a Woiczechem Rozwadowskim najeli 21 kol. Pavel Martinec až za nimi a bude muset přeci jen přidat.

""

Raybeck Team se nestačí divit, co se tu dnes děje 🙂

 

Modified – Tomáš a Martin Markovi v jedné skupině. Tomáš v této chvíli lepší. David Němček pak výborně zajel i zde. Nechal za sebou Zdenko Kunaka (což je týmový jezdec Yokomo), Kubu Šimurdu a ostatní soupeře. Zde jede dnes i Vašek Sauer.

 

Kvalifikace 2

Buggy 2WD – po druhém kole se dostal do vedení Aleš Bayer. Roman Pudich nyní druhý, ale jede dnes výborně. Martin Zvára se dostal na třetí místo. Jirka Toman uzavírá startovní pole. V pomyslných TOP 10 je ještě Radek Varhaník.

Buggy 4WD – Kuba Šimurda jede podvozek XRAY XB4, který mu zapůjčila spolepčnost Kopecký RC. Tak jako na MČR v Bílovci. I zde je v čele Aleš Bayer před Davidem Kuklou. Třetí místo zaujla Kuba Šimurda.

Formule 1 – Martin Szunyogh je jasným vítězem kvalifikací. Miloš Saturka zatím druhý. Třetí Toník Pospíchal.

Yokomo GT – Ladislav Mlčák si jede suveréně pro TQ. GoPro kamera něco natočila, ale koberec je místy nerovný a model poskakuje. Markéta se dostala na druhé místo celkově bude přede mnou. Jirka Toman s novou karoserií Subaru BR-Z čtvrtý. Velmi pěkná práce

""

Onboard foto z Yokomo GT

 

Stock – první skupina opět rozebrala poněkud tvar tratě. Nasazovači měli co dělat. Tři modely nakonec nedojely. A mezi nimi jezdci Raybeck týmu bohužel. Z aut létala závaží, baterie apod. Jirka Rybák měl plné ruce práce, aby prokličkoval mezi jezdci o kolo a více zpět. Druhá skupina je na pohled mnohem klidnější. A také ta jízda má jiné výsledky. V čele skupiny David Němček před Michalem Vítámvásem a třetím Woiczechem Rozwadowskim. Pavel Martinec ztrácí velmi málo. Tomáš Kembitzký dnes jede tuto kategorii a je nyní celkově 10tý.

Modified – Zdenko Kunák ve vedení. Kuba Šimurda se projel na druhé místo a vede se mu. Nechal za sebou i Davida Němčeka. Jarda Kopecký čtvrtý. Rád by byl v A finále.

 

Podrobné výsledky najdete v galerii po druhém kole. Online výsledky zatím nejedou.

 

Kvalifikace 3 a TQ

Buggy 2WD – tak zde vybojoval TQ pozici Aleš Bayer. Ovšem Roman Pudich mu bude dýchat na záda, protože jede velmi dobře. Martin Zvára ml. pak bude startovat z pozice třetí. Nakonec ve finále pojede 8 modelů. Do vysněného Ačka se dostal i Tomáš Kembitzký. B finále bude zahajovat Jaroslav Vala.

Buggy 4WD – Aleš Bayer má TQ pozici i zde. Kuba Šimurda se probojoval za něj. Velmi dobrý výsledek. David Kukla bude startovat třetí, Na osmou pozici se kvalifikoval Patrik Satinský. B finále – tam bude startovat z první pozice Aleš Bidovský.

Formule 1 – tak tady je to v rukou Martina Szunyogha.

Yokomo GT – Ladislav Mlčák jasným favoritem závodu. Markéta Vítámvásová druhá. Já pak budu startovat za ní ze třetí pozice. Jirka Toman se pokusí udržet soupeře za sebou ze čtvrté startovní pozice. Ajmut Zdeněk bude startovat poslední.

Stock – David Němček a jeho TQ v této kategorii. Michal Vítámvás je každý závod lepší a lepší. Nyní tedy druhá pozice. Ovšem polský jezdec Rozwadowski třetím místem také překvapil. Tento jezdec jezdí i Winter Race Morava.

Modified – Zdenko Kunak zajel TQ. Výborný výsledek Kuby Šimurdy i zde (2), Bude odolávat tlaku Davida Němčeka. Jarda Kopecký se také dostal do Ačka. Bude tam i Sauer Václav, který je na závodech sice občas, ale stále má formu.

""

Jaroslav Kopecký je vysmátý. Je v Ačku modified Class

 

Tak oběd za námi a před námi jsou finálové jízdy. Jdeme na ně.

 

Finále 1

Buggy 2WD – finále B: vítězem se stal Jarda Vala. Ovšem důstojným soupeřem mu byl Karel Pražan. Finále A: neuvěřitelný souboj Pudich / Bayer. Do poslední chvíle nebylo jasné, kdo bude vítězem. Nakonec se jím stal Roman Pudich. Krásná jízda. Třetí dojel Martin Zvára ml. Zde Roman ukázal, že je velmi dobrý jezdec, A že s ním musíme počítat.

Buggy 4WD – B finále: Erik Margony zvítězil v tomto finále. Porazil tak Lacko Tótha. Sice se nedostal do A finále, ale tady si to také užívá. A finále: Aleš Bayer s dostatečným náskokem nyní první. Zdenko Kunak dojel druhý a pouhou sekundu za ním Kuba Šimurda. Velmi těsný souboj. Pěkné finále a napínavé od začátku do konce.

Formule 1 – zde jasně zvítězil Martin Szunyogh. Ani ho to snad nemůže bavit, když nemá s kým soupeřit. Příště na Vánočním závodě to bude určitě lepší.

Yokomo GT – jak se dalo očekávat, zvítězil naprosto v pohodě Ladislav Mlčák. Já chyboval a pak sice předjel Markétu, ale po opětovné chybě jsem nakonec dojel třetí. Čekal jsem na chybu Markéty, ale ta dlouho nepřicházela. Škoda, že Markéta končí v této kategorii.

Stock – B finále: opět hodně drsné a karambolové. Nicméně se podařil natočit start z pozice nasaovače. Lacko Tóth dojel první před Ladislavem Tóthem. A finále: velmi vyrovnané. Ovšem David Němček všem ujel. Za ním už to tak jednoduché nebylo. Michal Vítámvás za sebou udržel třetího Pavla Martince. Ten jezdí také velmi zkušeně. Pak s větší ztrátou za Pavlem Jan Mikulenka.

Modified – B finále: ne tak karambobolové, jak B finále Stock. Ladislav Lebánek se stal vítězem první jízdy. S modelem mu v depu pomáhá jeho otec. A finále: Zdenko Kunak porazil nadějného Kubu Šimurdu. David Němček třetí. Jarda Kopecký toto finále bohužel nedokončill.

""

TQ Zdenko Kunak v kategorii Modified A finále

 

Dasch vor Voucher jede skupina buggy 4WD A finále. A to po skončení druhé finálové jízdy.

 

Finále 2

Buggy 2WD – B finále: zde již známe vítěze. Jaroslav Vala podruhé zvítězil a postaví se tak na stupně vítězů. Oldřih Groch může být nyní spokojen se druhým místem. A finále: tak zde se píší dějiny. Roman Pudich o tři sekundy porazil ve druhé jízdě Aleše Bayera. A máme vítěze této kategorie. Takže druhý bude Aleš, třetí pak Martin Zvára ml.

Buggy 4WD – B finále: Erik Margony chtěl i podruhé uspět. Ovšem nepodařilo se. Jel sice vyrovnanou partii s Jirkou Rybákem a Lacko Tóthem. Všichni tři těsně za sebou a v čele Lacko Tóth. A finále: zde si Aleš Bayer pohlídal pozici a stal se vítězem této kategorie. Osm sekund za ním dojel Kuba Šimurda, který může být se svým výsedkem nyní spokojen. Ani Ludvík Kurečka nezajel špatně. Zdenko Kunak pro technické problémy jízdu nedokončil. Ale ještě stále je ve hře. Mám před sebou poslední kolo finálových jízd.

""

Vítěz Dasch vor Voucher – Aleš Bayer

 

Formule 1 – kdo jiný mohl zvítězil než Martin Szunyogh. Toník Pospíchal bude druhý, Miloš Saturka se postaví na stupínek třetí.

Yokomo GT – Ladislav Mlčák si v klidu dojel pro prvenství. Markéta jel výborně a nedávala mi douho šanci. Nakonec se chyba dostavila a já si mohl zajistit druhé místo v této jízdě. Ve třetí půjde o souboj o druhou a třetí pozici. Oldřich Groch si jistí čtvrté místo před Jirkou Tomanem.

Stock – B finále: i zde již známe vítěze. Stal se jím Lacko Tóth. Druhý dojel Matěj Benda, který postupně sbírá zkušenosti. Miloš Pokorný je stálicí na závodech. A finále: David Němček naplnil očekávání a stal se vítězem na tomto závodě. Michal Vítámvsá byl několkrát atakován soupeři a propadl se až na čtvrté místo. Při vyrovnanosti pole se velmi těžko dostává zpět dopředu. Z toho vytěžil Pavel Martinec před Vincenzem Schrankem. Kromě prvního místa tedy nic není jisté a rozhodovat bude poslední jízda.

Modified – B finále: dobře naladěný model Ladislava Lebánka (a jeho dovednost) mu zajistili celkové vítězství v tomto finále. A finále: neskutečný tlak Kuby Šimurdy na vedoucího Zdenko Kunaka. Ten tlaku odolal a zvítězil. Ovšem opravdu velmi těsně. Ale i tak může být s druhým místem celkově Kuba spokojený. David Němček se postaví na stupně vítězů také.

 

Finále 3

Buggy 2WD – tak zde se o první místo již nebojovalo. A finále: Roman Pudich již nemusel závodit a tak v klidu mohl sledovat vývoj poslední jízdy. Tady Aleš Bayer potvrdil, že druhé místo mu patří zaslouženě. Dominik Mašek ukázal, že umí také jezdit. Třetí místo je velmi dobré v této konkurenci – v této jízdě.

Buggy 4WD – Erik Margony si spravil chuť po minulém neúspěchu a pojistil si první místo v B finále. Lacko Tóth dnes podal vyrovnaný výkon. A finále: Patrik Satinský si vysloužil za zkrácení tratě delší STOP and GO. Snad první v tomto závodě. Michalovi Bokovi tento prohřešek neunikl. Finále A: Aleš Bayer potvrdil prvenství vítězstvím před vynikajícím Kubou Šimurdou. David Kukla třetí v jízdě. A také bude na bedně.

""

Martin Bayer a jeho TQ v buggy 4WD

 

Formule 1 – Martin Szunyogh se na stupni vítězů postaví před Toníka Pospíchala a Miloše Saturku (ten jako jeden z mála řídí RC soupravou na klasický krystal)

Yokomo GT – Ladislav Mlčák si potřetí dojel pro vítězství. Markéta Vítámvásová udržela druhé místo. Já ji bohužel několikrát atakoval. Ale Vždy jsem počkal, až ji nasadí a mohli jsme pokračovat. Předjet ji je velmi obtížné. Člověk nikdy neví, kdy již může „strčit“ předek vozu dovnitř zatáčky. Kdy to bude FAIR PLAY. Jirka Toman si udržel čtvrté místo před Oldou Grochem.

Stock – B finále opět hodně drsné a mnozí nedojeli do cíle. Jízda v protisměru nebyla vyjimkou. Lacko Tóth opět vítězem. Matěj Benda může být spokojen s druhým místem. A finále: další STOP and GO pro Olivera Havránka. David Němček ukázal i potřetí, že umí. Michal Vítámvás tentokráte druhý, a to mu zajistí pěkné místo na stupni vítězů. Pavel Martinec bude třetí dnes v této konkurenci. Pěkný výsledek.

 

Závod skončil s časovým předstihem. Vojta Novický se snažil, jak mohl. Ovšem nasazovači mohou být do příště důslednější.

Jdeme vyhlašovat a předávat poháry. Bude předána i speciální cena, kterou vyhraje osoba starší 18ti let.

Modified – B finále: konečně se zadařilo Martinovi Szunyoghovi zvítězit. Porazil Ladislava Lebánka. Ale tomu již první místo celkově v tomto finále nevezme. A finále uzavřelo celý závodní den. Zdenko Kunak nyní s dostatečným náskokem před Kubou Šimurdou. Na výsledky si počkáme na vyhlášení.

 

Jdeme na vyhlášení. Závod skončil s předstihem.

Budou se předávat poháry, ceny. A také zvláštní cena. tzv. 40+ cena.

 

Podrobnosti vyhlášení speciálních cen:

Junior závodu: Matěj Benda

Hvězda závodu: Roman Pudich

Jumbo doutník: Jiří Rybák

""

Jiří Rybák a jeho speciální cena 40+

 

A tímto reportáž končí. Jen pár dnů a můžeme se těšit na Vánoční závod, a to včetně RC girls.