MČR ELEKRIC BUGGY 1:10 BÍLOVEC online

Igor Vlahovič


Přijal jsem pozvání od předsedy sekce electric buggy 1/10 Luďka Szostka na zimní část MČR buggy. V tuto chvíli se tedy nacházím ve sportovní hale v Bílovci, kde se tento závod koná.

Cesta nebyla ze začátku příjemná. Husté sněžení a silný vítr. To nebylo ok. Ale po příjezdu do Bíoovce modrá obloha, bezvětří (copter Phantom bude v akci). Prostě změna o 360°.

Hal je obrovská a poskytuje místo na velkou kobercovou dráhu a depa. Tribuna je v podstatě ochoz, na který se musí vystoupit. Ale výled je vynikající. A místa pro jezdce dost.

Výsledky pojedou pouze offline zde na wifi. Na MyRCM výsedky nebudou a tak je to na mně. Aby jste se dozvěděli zhruba průběh závodu.

Za časomírou Roman Kavan a ředitel závodu je Luděk Szostek.

""

Hala prozatím z pohledu z tribuny. Později bude i foto z Phantoma

 

Nyní probíhá prezentace. A je volný trénink. První foto z haly v galerii.

A jak jsem zjistil, cyhstá se vystoupení zřejmě nějakého souboru.

Já dnes budu testovat buggy Serpent Spyder, který mi zapůjčila společnost Domanský Profimodel.

Ozvučení haly je výborné, jen se muselo odladit.

Na závodě startují i TOP piloti jako Martin Bayer, Aleš Bayer, Jiří Mára, Martin Zvára ml.. Roman Pudich a spousta dalších. My se můžeme těšit na souboje na zemi i ve vzduchu.

Já jsem již proletěl s Phantomem nad tratí a v pohodě přistál. Získal jsem již nyní drahocený materiál pro preview ze závodu.

Mohu se trochu spolehnout na GPS, protože zde je více oken. Ale i tak musím být velmi opatrný.

A já zde vidím první diváky. Nebudou tedy chybět.

V 9 hodin rozprava, pak kulturní vystoupení a pak začneme závodit.

""

Rozprava

""

Vystoupení TK Pierro Forte

""

A zde je pohled na rozpravu odjinud 🙂

 

Vystoupení TK Pierro Forte je za námi. Diváci jen zírali na ty mladé umělkyně a ty pak sklidily zasloužený potlesk. Jsou to prostě Mistři.

A pak ještě pokračoval Luděk Szostek v rozpravě. Ale nyní už nic nebrání začátku kvalifikací. Takže vždy po jednom kole vám přinesu výsledky a nějaké to foto. Mezi tím budu natáčet.

Jinak jsem se proletěl s Phantomem venku a začal foukat silný vítr. A tak jsem chvíli bojoval a nakonec jsem raději přistál. Ale odletující sníh kolem stroje je v HD prostě famózní záležitost.

 

Jízda na celkový nájezd kol – pak se rozřadí jezdci do skupin

Buggy 2WD – Martin Bayer zajel nejrychlejší kolo a dostal se do pvní, ted nejlepší skupiny. Je tam také Radek Flek, Jiří Mára, Marcel Dostál, Martin Zvára, Roman Pudich, Samuel Ciencala a Jožo Nováček. Já s šasi Serpent Spyder jsem v poslední skupině. Ale jel jsem poprvé a podvozek hodně trpěl. Ale přežil bez úhony a na první jízdu jde na buggy GoPro HERO.

""

Start jedné z kvalifikací

 

Buggy 4WD – Kuba Šimurda dnes jede buggy XRAY XB4, kterou mu na tento závod zapůjčila společnost Kopecký RC. Kuba tak může testovaz tento podvozek a pokusit se zajet dobrý výsledek. Zde zajel nejlépe Jiří Mára. Ale také Aleš Bayer, David Kukla, Kuba Šimurda, Martin Bayer, Ludvík Kurečka, Ondřej Vícha, Michal Bok a Samuel Ciencala.

SCT – Aleš Bidovský the best of. Zde jsou všichni v A finále a tak zde není stres.

Buggy Open – i zde není nutno se stresovat. Pouze 4 modely na trati v čele s Lukášem Bulkou.

Podrobné výsledky skupin máte v galerii.

 

Kvalifikace 1

Buggy 2WD – já jsem si na model Serpent Spyder připevnil kameru GoPro a natočil zajímavé záběry. Ale to ještě není konec. Níže máte ONE LAP a to přímo ONBOARD VIEW. Více vám zatím neukážu :-). Dnes nezávodím, spíše se bavím, pracuji a buggy používám pro testování a natáčení. Buggy jede skvěle, já nezvládám skoky. Teda jen jeden mi pořád dělá potíže. A si vemte, že v jízdě počkám na nějakého skokana a pak se za ním vydám, abych natočil jeho skok do neznáma. V čele této kategorie je Radek Flek. Velmi dobře zajel Jiří Mára a Martin Bayer. TOP 10 uzavírá jak vidíte Aleš Bidovský. Další pořadí níže.

 

""

 

Buggy 4WD – zde vede Martin Bayer před Jiřím Márou a Davidem Kuklou. Všichni jedou podvozek značky Xray. Michal Bok testuje nové Yokomo. A je čtvrtý. Zde je v TOP 10 Miroslav Jurenka. Bližší výsledky níže.

""

Martin Bayer v depu

 

""

 

SCT – Roman Pudich v čele. S dodstatečným náskokem před soupeři. Jarda Valder druhý, třetí Petr rodina.

Buggy Open – v micro vede Simon Kučera, v Open pak Lukáš Bulka.

 

Luděk Szostek stojí celoudobu na tribuně a hlídá čistotu jízdy. A také pozice nasazovačů. Pomáhá mu i Roman Kavan.

 

Kvalifikace 2

Buggy 2WD – já jsem nyní kroužil a pak se za někoho zavěsil a natočil si jeho jízdu. Pak po doskoku praskl plastový kuláček na zadní nápravě a záznam byl ukončen. Oprava byla rychlá. Každopádně záznamy mám pořízené a budou stát za to.Martin Bayer se dostal do čela kategorie. Radek Flek se musí zatím spokojit se druhou pozicí. Jíří Mára má již ztrátu. Ale zase má náskok na čtvrtého Martina Zváru. Ten by chtěl více dopředu. Já jsem jezdi za Michalem Andrlíkem a točil jeho jízdu. Krásná práce. Leoš Bulva taky bude na onboard záznamu. Serpent Spyder jako natáčecí vůz je skvělý nástroj. Stabilní, vyvážený. polsouczá na slovo. Jen ty moje skoky na nejistotu :-).

""

 

Buggy 4WD – Martin Bayer drží prim. Ale lehké to nemá. Jiří Mára i Aleš Bayer s ním drží krok. Michal Bok se držé na páté pozici. A finále bude hodně napínavé. Ale to i ve 2WD. Zde jede i Marie Szostková. Junioři nechybí. Například Adam Gitter, Vojta Flek a další.

""

SCT – Roman Pudich ve vedení. Jarda Valder drží „second position“. Petr Rodina na třetím místě by měl přidal, aby dosáhl na druhého Jardu. Roman Pudich nemá konkurenci. Jezíd si VIP jízdu.

Buggy Open – v Micro vede Simon Kučera. Lukáš Bukla stále v Open buggy. Zde jsou kluci mladí a učí se. Sice trvá, než objedou jedno kolo, ale i tak výkon hodný generála.

 

Čas na oběd. Zde v hale se létá nádherně. Phantom je klidný a co chci, to provede. Záběry z jízdy SCT, kde to vypadá, že vám skočí model do kamery… Ano, ano, toto se zde točí. A že je již materiálu. Už jen finále start !!!

 

Kvalifikace 3 aneb kdo má TQ a kdo je v kýženém s vysněném A finále

Buggy 2WD -zde Martin Bayer udržel TQ pozici. Radek Flek bude startovat jako druhý. Jiří Mára ze třetí pozice. Kdo se dostal do elitní desítky vidíte níže. Já jsem poslední v B finále. Ale to nevadí. Dnes upřednostňuji ostrý závod před prací. Budu natáčet start onboard ze svého modelu Serpent Spyder. Tak to prostě u mě chodí.

""

 

Buggy 4WD -Jiří Mára TQ. Martin Bayer nejlepší nájezd neudržel. Aleš Bayer třetí. Další podrobnosti níže.

""

Michal Bok coby zástupce Yokomo nejen v naší republice

""

 

SCT, buggy Open – jedou vlastně všichni dohromady. Pak bude hodnoceno zvláště. jede se mimo pořadí MČR. Tyto kategorie jsou doplňkové. Lukáš Bulka a Simon Kučera mají pomyslné TQ.

 

Občas v depu cítím vůni motorů. Hodně jezdců si po jízdě čichá ke svým modelům. Že by připalovali ? Je čas na oběd a na zpracování výsledků kvalifikací.

 

Finále 1

Buggy open a Micro – zde zvítězil celkově Lukáš Bulka a v micro pak Simon Kučera.

SCT – Roman Pudich a jeho ONE MAN SHOW. Od startu do cíle. Aleš Bidovský v souboji s Petrem Rodinou. ALeš lepší. Konec pole uzavřel Radek Kučera.

Buggy 2WD – C finále a krásný souboj mě a Adama Gittera. Já zapomněl, kde je smyčka a zvolnil tempo. Adam zvítězil. B finále: já poslední a natáčel jsem start a jedno kolo. Nikoho jsem neohrožoval. Pak jsem dráhu ihned opustil. Samuel Ciencala porazil Tomáše Rajduse a Jožo Nováčka. A finále: start jsem opět natočil na kameru pro sestřih. Martin Bayer první od startu. Ovšem o druhou příčku se tvrdě bojovalo. A jak jsem psal, zmizel mi kurzor a nevím kam. To se fakt blbě píše :-). Ale i tak druhý byl i přes tuto technickou závadu na laptopu Jiří Mára a třetí Martin Zvára. pěkné, pěkné.

""

Start finále B – já jako kamerovací a fotíví vůz

 

Buggy 4WD – C finále: Leoš Bulva dnes bez omezovače vášní. On to používá jak kdy. Kdo to neznáte, je to takové omezení výkonu na RC soupravě. A to mu zamezí dát plný plyn. Zde zvítězila Mája Szostková. B finále: o něco více napínavější. Aleš Bidovský se před jízdou důsledně připravoval a vyplatilo se mu to. Zvítězil. A finále: start se musel opakovat. Druhý start se vydařil. Jiří Mára těsně před Martinem Bayerem. Pak se Martin dostal před Jiřího. Vlemi těsný souboj. Oba jezdci týmu XRAY. Potom Jirka Mára končí pro technický problém. V9tězí Martin Bayer, druhý Aleš Bayer a třetí vynikající Michal Bok.

 

Takové odlesky sluce do kamery nebo jízda přímo proti slunci. To vše bude z onboard záběrů. Luděk Szostek kontroluje z pozice čistotu jízdy a komentuje každou jízdu. Tedy i C finále.

 

Finále 2

Buggy open a Micro – zde opět v čele dva Lukášové – Bulka a Volek.

SCT – nyní zvítězil Aleš Bidovský před Petrem Rodinou a matějem Matlákem. A tak zde vízěz ještě není znám.

""

Ředitel, dozorce a komentátor – Luděk Szostek

 

2WD buggy – C finále: ONE MAN SHOW v mém podání, když soupeři postupně odpadli :-). A já moc nechyboval. B finále: zde již známe vítězr tohoto finále – Samuel Ciencala. Porazil i podruhé soupeře. Tomáš Rajdus dojel za ním a tuším, že i minulou jízdu takto dojel. A finále: napínavé. Martin Bayer se stal vítězem této kategorie. Jiří Mára bude druhý a jisté místo má i Martin Zvára.

4WD buggy – C finále: Michal Rapant podal neskutečný výkon a zvítězil. Leoš Bulva druhý a vítězná Marie Szostková bohužel nyní až čtvrtá. B finále: Martin Zcára porazil Aleše Bidovského a Tomáše Rajduse. Zde není vítěz jasný. A finále: Martin Bayer si s bratrem Alešem dojeli pro první a druhé místo celkově – Martn první, Aleš druhý. Jiří Mára zabojoval a dojel třetí. Michal Bok se propadl bude se muset hodně snažit. Uvidíme.

 

Finále 3 souhrn,  TOP 3, vítězové finále

Buggy Open

1. Lukáš Bulka

2. Lukáš Volek

 

Buggy Micro

1. Simon Kučera

2. Toniáš Křížek

 

SCT

1. Roman Pudich

2. Aleš Bidovský

3. Petr Rodina

 

Buggy 2WD

C finále: Igor Vlahovič

B finále: Samuel Ciencala

 

1. Martin Bayer

2. Jiří Mára

3. Martin Zvára

 

Buggy 4WD

C finále: Michal Rapant

B finále: Martin Zvára

 

1. Martin Bayer

2. Aleš Bayer

3. Jiří Mára

 

Výsledky závodu v galerii.

""

I při vyhlášení se natáčelo z Phantoma

 

Jdeme na vyhlášení. Jak tohoto závodu, tak i celé sezóny.

Já fotil, pak natáčel kamerou a nakonec u dronem. Co ztoho bude ? Sám zatím nevím.

Petr Olišar také fotil a bude mít svoji fotogalerii.

Foto vítězů máte v galerii a já se přesouvám domů, abych dokončil rozdělaný video záznam.

Závod proběhl bez problémů, měl úroveň a za mě se líbil. Byť já tu byl spíše pracovně.

Každopádně Serpent přežil moje eskapády a velmi dobře posloužil.

Do příště snad mít výsledky na MyRCM a bude to zase o kus dále.

Ale jinak za organizaci palec nahoru, ne ?

 

 

Výsledky závodu podrobně:

Výsledky z Bílovce

http://vysledky.rcteamrychvald.cz/ZAVODY/VYSLEDKY/RK-RC-Dv169.htm

leto

http://vysledky.rcteamrychvald.cz/ZAVODY/VYSLEDKY/RK-RC-Dv167.pdf

zima

http://vysledky.rcteamrychvald.cz/ZAVODY/VYSLEDKY/RK-RC-Dv168.pdf