Winter Race Morava 1.12.2013 online

Igor Vlahovič


Ani jsem nevypínal na tu krátkou noc Asus Zenbook. Nemělo to cenu po návratu ze závodu Lestr Cup. A přede mnou je další working Day.

Prosinec, Vánoce, klid a pohoda. Bude to i na tomto závodě Winter Race Morava ? Zřejmě ano. A od posledního závodu s podstatně vyšší účastí. 71 modelů přihlášených do závodu.

Nedovedete si představit, kolik času zabere jen vybalení všech těch pitomostí, co mi pomáhají při tvorbě reportů a video záznamů. Kamera, kamera, foťák, ultrabook, přehršle kabelů, myš, drone, nabíječka… A pak na závěr dnes Yokomo GT.

Mám malý stůl. Nemám na něm místo. Moc věcí. Ale Ježíšek už přišel. Tak až v průběhu roku se něco bude muset pořídit.

Právě v tuto chvíli GoPro HERO 3 provádí TIME LAPSE od 7. hodiny do 8. Jak se nám tady plní hala. Ideální vstup pro video report.

A hala se nám poněkud plní. Ten počet přihlášených je poznat.

Pavel Magda za časomírou, probíhá u něj prezentace. Náhradní díly jako vždy – Kopecký RC. A je tu i zástupce KL MOODELY.

A Pavel musí korigovat počet jezdců na tribuně. Občas je slyšet lexanová bouře. Ale jako vše v normálu.

""

Hala se nám solidně plní

 

Já otestoval drona a jeho příjem GPS. Zde v hale se to občas chytne. Ale spoléhat se na to nemohu. Ale i zde je hodně prostoru, a tak dnes budou točit zcela jiné záběry, jak včera.

Online výsledky na MyRCM:

"" YOKOMO GT
"" TC Hobby
"" Formule 1
"" TC Open

""

TC Stock 17,5

 

A já testuji GoPro na modelu Yokomo GT:

 

Jinak rozprava byla točena a focena ze vzduchu. Nicméně pak jsem poslal drona k zemi. Jednalo se o řízený pád 🙂

 

Pavel Magda sdělil vše podstatné, však to znáte. Radek Voda

""

Rozprava jinak

 

V hale je teplo a já musím odložit nějaký ten oděv. Občerstvení zajištěno.

První kolo kvalifikací začalo a nějaká paní řekla moje jméno při jízdě. A informovala mě o pořadí. A já pořád, kde je schovaná :-). Ne to jen Pavel Magda vylepšil hlásící zařízení. Já pořád píšu, že je profesionál v oboru.

Tak já jdu zase něco natočit pro sestřih.

 

Kvalifikace 1

Yokomo GT – Tomáš Kembitzký ve vedení. Ajgor pojel Broňka Vykutila. Skvěle také Markéta Vítámvásová. I Olda Groch zajel v jednu chvíli BEST LAP.

Hobby – dvě skupiny a se zahraniční účastí. Pěkné a i osvětlené modely. Aleš Bidovský junior opět kraluje na trati. Ale Jarda Kopecký st. se ho držel jako klíště. Ale jako jediný zatím. Ani zkušený Karel Heinzmann mu nestačí. Ale je zde hodně juniorů – David Novák, Martina Hubáčková, Daniel Pelikán jun. atd.

""

Kvalifikace kategorie Formule 1. Jo jo, modely nejsou skoro vidět 🙂

 

Formule 1 – Drahoslav Hejtmánek, Patrik Maňoušek – oba 21 kol. Všem ujíždí. Petr Novák o dvě kola zpět. Karel Heinzmann se drží Petra Nováka. Zbytek pole bude muset opravdu přitlačit na pilu.

TC Open – super rychlé modely. Radek Flek zkušeně v čele. Ovšem Filip Pykal, Woiczech Rozwadowski a Drahoslav Hejtmánek jsou těsně u sebe. Olda Groch jede na pohodu, tak jako v Yokomo GT. Takový start finále z ptačí perspektivy…. Už ladím kameru a Phatoma F300.

Stock – nejpočetnější skupina. Jezdci ve třech skupinách. Velmi vyrovnaná první skupina v čele se Standou Němečkem. Ovšem Jiří Tlustý, Woiczech Rozwadowski, Michal Vítámvás, Radek Voda – v jednom kole.

 

Pavel Magda zapnul online výsledky, ale pak je vypnul. A já musel pro výsledky k tabuli. Ale po „důrazném“ upozornění :-), výsledky byly opět obnoveny na MyRCM. Pavle, to musí být naprosto dokonalé !!!

 

Kvalifikace 2

Yokomo GT – GoPro HERO 3 (ano je to hrdina) byla na střeše modelu, a to mého. A tak jsem se občas díky vyššímu těžišti koulel a koulel. Ale když jsem si na někoho počkal, tak jsem se ho držel. A RAdek Voda z depa, ano z depa, fotil  točil za jízdy. Ano, je to moje druhá ruka dnes. A také třetí oko. Samozřejmě ostatní závodili jako o život a první nyní Broněk Vykutil. Tomáš Kembitzký druhý. Markéta zkušeně třetí. Jo to bude finále.

""

GoPro ztraceno za jízdy. Ale aspoň mám takovéto přenosné řešení 🙂

 

Hobby – junioři prostě jedou. Sice občas jedou jinou stopu, a to naprosto nejistě. Pavel Magda stále opakuje do mikrofonu – držíme stopu, ubereme plyn… Aleš Bidovský jun. a Jarda Kopecký st. kralují. Zbytek pole je za nimi. Jarda Mader ale minule jel velmi dobře s Tamiya TT-01. Milan Bačík ale jezdí kolem 4. pozice.

Formule 1 – Drahoš je k nepolapení. Ujel soupeřům. A to o kolo. Patrik Maňoušek je ohrožován Petrem Novákem. A nebezpečný bude ve finále i Karl Heinzmann.

TC Open – zde jsem s Radken Vodou fotil a natáčel z nejvyššího bodu haly. Celá dráha byla v záběru a modely byly jako mravenci. Neskutečné. Radek z mobilního telefonu sledoval aktuální náhled a konal. Jo a aby jste věděli, má nový faclift. Nebo sestřih ? Je to coool. To kdybych si udělal já, tak jedu ihned do Černovic. Jarda Kopecký ml. zatím na špičku nedosahuje. V čele Radek Flek a pak Filip Pykal. Ale pozadu nejsou ani Saša Žvak a Drahoš Hejtmánek.

Stock – velmi vyrovnaná první skupina. 5 pilotů v jedné sekundě. Michal Vítámvás před Standou Němečkem. Do toho Jirka Tlustý. 4 piloti v půl vteřině. A pořadí se stále měnilo v jízdě. A finále bude hodně zajímavé. A hodně vyrovnané. Kdo získá TQ ? To ukáže třetí jízda. Ale tato kategorie je vydařená.

 

Omlouvám se za méně fotek. Ale točíme s Radkem normální i „nenormální“ záběry střídavě na GoPro a Sony HDR. A to si žádá časovou flexibilitu.

 

Kvalifikace 3

Yokomo GT – TQ nakonec vybojoval Broněk Vykutil. Tomáš Kembitzký se postaví za něj. A já budu třetí před Markétou. Už vymýšlím, jak připevním kamerku GoPro do vyřízlého otvoru v předním okně. Ale to finále bude hodně zajímavé.

Hobby – TQ zde má Aleš Bidovský jun. Jako minulý závod tuším. Jarda Kopecký st., coby ředitel závodu bude startovat jako druhý. Daniel Pelikán jun. alias Belsk MQ zajel osmou pozici. Celkově si to dnes junioři rozdají. Jarda Mader nakonec třetí.

Formule 1 -TQ Drahoš Hejtmánek. Dýchat na záda u bude Patrik Maňoušek. Jirka Groh bude stát na třetím místě.

""

Toto je profil dnešní tratě

 

TC Open – TQ jednoznačně dnes Radek Flek. Drahoš Hejtmánek vybojoval druhé místo před třetím Filipem Pykalem. Jardovi Kopeckému ml. se dnes moc nedaří.

Stock -tq získal Standa Němeček. Ovšem za ním to je těsně za sebou naskládané. Tlustý, Pelikán, Vítámvás, Rozwadowski, Voda… To bude záruka pořádného nářezu.

""

Parkovací místa před halou. Zajímavý styl parkování 🙂

 

Tak je 10 minut pauza. A já jdu s Radkem Vodou točit něco do záznamu.

 

Finále 1

Yokomo GT – strhující souboj Vlahovič vs Vykutil. Broněk lepší a držel dobře stopu. Třetí zaslouženě Markéta Vítámvásová.

Hobby – B finále byl v režiji Luc Nicolle Byl lepší jak Vojta Sehnal a David Novák. A finále: ovládl Jarda Kopecký st. před Karlem Heinzmannem a Milanem Cendelínem. Moc se nedařilo Aleši Bidovskému ml.

Formule: jak se dalo předpokládat. One Man Show v podání Drahoše Hejtmánka ve finále A. Patrik Maňoušek by jediný, kdo se mu celkem přiblížil. Jirka Groch třetí. V B finále zazářil Mira Meloun.

TC Open – B finále a Filip Uher s nájezdem 22 kol. A finále: pořadí jasné Radek Flek, Drahoš Hejtmánek a třetí Filip Pykal. Filip vs Drahoš – velmi těsné.

Stock – C finále zvládl na výbornou Lukáš Kyjevský. B finále pak Zdeněk Zikmund. Ten jezdí tuto kategorii pravidleně. A finále: hodně, ale hodně vyrovnané. Nakonec Jirak Tlustý v jedné sekundě s Michalem Vítámvásem. Jirka uhájil first place. Woiczech Rozwadowski třetí. Krásná jízda.

""

Start kvalifikace Stock, skupina 3

 

A šup, na Yokomo GT kamerka zabudovaná vpředu. Budu se převracet ?

 

Finále 2

Yokomo GT – jo jo, i tak jsem se převracel. A tak jsem tuto jízdu bral jako oddych a točení. Broněk si dojel v klidu pro celkové první místo. Tomáš Kembitzký druhývelmi těsně před Markétou !!! Poslední finále pojedu bez kamerky a zkusím zabojovat o bednu.

Hobby – B finále: nyní zvítězil Guillaume Nicolepřed Vojtou Sehnalem. Není tedy rozhodnuto. A finále: zde jsem točil s Radkem Vodou start z drona. Hezky od stropu. Modely po startu jak mravenci. Krásný pohled do preview. Pořadí stejné jak minulou jízdu: Kopecký st., Karel Heinzmann a Milan Cendelín.

""

Já a Radek Voda. Neocenitelný pomocník. Radku… díky !!!

 

Formule – B finále: a vítězem je Miroslav Meloun. A finále: Drahoslav Hejtmánek si pojistil první místo.  Druhý bude Patrik Maňoušek. O třetí místo zabojují Karel Heinzmann, Jiří Groch.

TC Open – B finále má svého vítěze a je jím Filip Uher. A finále: Radek Flek je vítězem této kategorie. Jarda Kopecký ml. nyní úspěšně druhý a konečně prolomil smůlu v dnešním dni. Woiczech Rozwadowski třetí. Minule byl na stupni vítězů. Jak to bude dnes ?

Stock – C finále a i zde je vítěz znám – Lukáš Kyjevský. Nedal šanci mladému Danielu Pelikánovi. B finále: Zdeněk Zikmund obhájil vítěznou bednu v tomto finále. Poměrně s náskokem před soupeři. Aleš Bidovský ml. zřejmě usiloval o A finále. Ale dnes bohužel. A finále: a není zde rozhodnuto. Pořadí Němeček, Tlustý a Vítámvás dokonale zamývhalo pořadím.

 

A šup na třetí finále.

 

Finále 3

Yokomo GT – já jsem to projel na celé čáře. Ale věnuji se reportu a videu záznamům. Takže v klidu a bez stresu. Nakonec jsem tu Markétu přeci jen dal na lepší postavení na startu.

1. Broněk Vykutil

2: Tomáš Kembitzký

3. Igor Vlahovič

 

Hobby TOP 3

1. Jarda Kopecký st.

2. Karel Heinzmann

3. Jarda Mader

 

Formule 1 TOP 3

1. Drahoslav Hejtmánek

2. Patrik Maňoušek

3. Ondra Hubáček

 

TC Open TOP 3

1. Radek Flek

2. Jarda Kopecký ml.

3. Woiciech Rozwadowski

 

Stock TOP 3 – poslední jízda A byla hodně napínavá a Michal Vítámvás dostal STOP nad GO a jeho naděje se trochu rozplynuly.

1.Standa Němeček

2. Jiří Tlustý

3. Michal Vítámvás

 

Tak a je to za náma. Parádní závod, atmosféra hutná, že by se dala krájet (v dobrém slova smyslu). Žádné rozepře, žádné remcání na tribuně.

Koberec je stále jako nový s pouhou tuším jedinou dírkou. Důsledné kontrolováí modelů před startem se evidentně vyplácí. A investice do nového koberce nemusí pořadatel litovat.

Občerstvení, oběd dovezen. Osvětlení haly ok, teplota ok.

Dnes jsem psal tak jako na okraj, spíše jsem točil záběry pro preview. Fotek je zepár, nicméně z nich atmosféru nenasajete jako z videa, které se připravuje.

Radek Voda dnes byl moje velká opora. Bez něj by záznam, jak ho uvidíte, nikdy nevznikl. Thank you very much for your Help, Radek. Good Job !!! Excellent Job !!!

Vyhlášení je před námi jako obvykle.

Pavel Magda jel dnes zase naplno. Jak je u něj zvykem.

A to nové ozvučení při jízdě, kdy ta paní říká naše jména je novinkou mezi hlásiši pořadí !!! Zatím jen na Winter Race Morava.

Drone alias DJI Phantom podal neskutečný výkon. V této hale se létalo na jistotu až na jeden řízený pád :-). Učím se poměrně rychle.

Takže já jdu na vyhlášení. A pak domů dodělat záznam. Hodně lidí z haly je na výtvor zvědavo. Nakukovali přes rameno :-).

 

P.S. tady se odměňují všichni. Kdo se dnes snažili, dostal drobnost, která určitě potěší. V galerii proto foto i C finále atd.

 

Záznam alias pořád se něco děje: