DJI – F300 Phantom 2.4gHz díl 7. souhrn, večerní let

Igor Vlahovič


Opravdu tento model nemá nic společného s RC modely aut. Ale protože jako redaktor jsem se rozhodl tohoto pomocníka zakoupit, aby mi pomohl zlepšit úroveň video preview ze závodů, chtěl bych se s vámi podělit o zkušenosti z pozice amatéra. A také jak rychle bylo vše zařízeno.

Předně musím poděkovat dvěma subjektům, kteří se zasloužili o to, že nyní tuto copter vlastním. Jedná se o společnosti Reichard Modelsport a Mibosport. Zatímco Reichard Modelsport mi pomohl při výběru tak, aby jsem mohl nést můj FULL HD fotoaparát, případně později GOPRO a také cenu umořil za pronájem baneru, Mibosport poskytl chybějící částku.

Vše se seběhlo během 24 hodin a v pátek odpoledne jsem začal s přípravou Phantoma na první let.

Trvalo to do pozdních večerních hodin, kdy jsem se pral s kalibrací, ztrátou signálu a programem samotným. Navíc jsem musel rozdělat vysílač a vyjmout pružinku na kanálu plynu. Aby nebyla ve středu. Ale těsně před půlnocí jsem poprvé bez zátěže vzlétl !!!

Model krásně svítil a držet jej ve vzduchu byla hračka. Jen ta startovní procedura mi pořád nějak nejde.

Ale pokud vás to zajímá – že by jste uvažovali o natáčení svých jízd RC modelů apod., pak jsem pro vás připravil manuál, jak jsem od začátku do konce vše prováděl. A to bez asistence odborníka…

Čeká mne let se zátěží a test natočeného videa. To provedu běhěm soboty, kdy natočím i instruktáž kalibrace GPS kompasu a start samotný.

V neděli 17.11.2013 pak poprvé naostro „snad“ natočím závod rally ve Vyškově. A pak jsou na řadě další.

Nyní tedy první část manálu pro oživení tohoto portálu.

 

Díl 1. seznámení s modelem, sestavení, příprava k letu

 

Díl 2. Phantom a PC interface

 

Díl 3. kalibrace GPS a kompasu

 

Díl 4. první vzlet i se zátěží

 

Díl 5. test video záznamů, závěr

 

Takže pvní ostrý test záběrů již na závodě rally Vyškov !!!

 

Jinak se mi velmi věnoval technik od fy Pelikan Daniel pan Jiří Čáp. Poradil mi ohledně vrácení pružiny do kniplu plynu, protože pak se člověk nemusí starat o neutrál plynu jako takového. Dále mi poradil a zkontroloval hodnoty Gyroskopu a jak se kalibruje RC vysílač v programu asistenta. Navíc mne vysvětli některé mé drobné nepřesnosti ohledně mých video záznamů. Ale nic z toho neohrožuje řízení modelu a jsou to prostě zkušenosti naprostého laika.

Tomu já říkám 100% podpora výrobku.

 

A zde je záznam ze 7. minutového letu při závodě rally Vyškov dne 17.11.2013. Se zátěží 200g. Od vzletu do přistání. Mohu vám říci: neskutečný zážitek

 

Navíc je navázána spolupráce se společností Pelikán Daniel, který otiskl oficiální zprávu na svůj profil:

""

Závěrečný souhrn poznatků a ukázka večerního letu