VII. rally Vyškov aneb přípravy na online report

Igor Vlahovič


Ano, již jednou jsem RC rally závod zažil a s vyplazeným jazykem jej dokončil. Nyní je však situace jiná, ale o nic méně adrenalinová.

Již v neděli 17.11.2013 se bude konat zřejmě poslední venkovní závod RC modelů v měřítku 1/10 v rally kategorii. Jedná se o závod pořádaný klubem RC rally Brno. Tento klub mne osobně pozval na jejich závodní den. Ale nebudu závodit, nýbrž se plně věnovat online reportu a to ve velkém. Ale nebojte, i na jízdu dojde řada.

Jakmile jsem dostal tuto nabídku, neváhal jsem dlouho. Avšak účastnit se závodu v listopadu, kdy přes den bude tak do 10°… to už chce pořádný kus odvahy, zateplení a být na tom fyzicky dobře. Protože u RC rally se prostě běhá za modelem. A nejen to.

Zatímco na první závod jsem pořídil rally model Subaru Imreza na šasi Tamiya DF-03RA, běhal po lese, nyní se připravuji tak nějak jinak.

Já mám již nyní zajištěné zázemí s výhledem na závodní trať. Takže psaní reportu, zpracování foto, případně video bude naprosto v komfortu.

Online report začne v 8 hodin, kdy začne oficiální program závodu. Podrobnosti viz níže:

Prezentace: 8:00 – 8:30
Shakedown (pro prezentované): 8:00 – 8:30
Tech. přejímka, předání vozů do ÚP: 8:30 – 8:45
Rozprava: 8:45
Čas oficiálního startu: 9:00
Počet RZ: 8

 

A možná vás bude zajímat, co jsem si v hlavě zatím připravil za nápady a to ve spolupráci s Michalem Oppitzem.

Jednak bude report probíhat formou, jak jste zvyklí. Tedy text, doprovázený vloženými fotkami s komentářem. Dále pak bude aktualizována fotogalerie. Ale kromě toho mám v plánu natáčet FULL HD záběry, kvůli kterým jsem si pořídil i novou FULL HD kameru. A to v průběhu celého dne. Pošlu zřejmě na internet v tento den pouze krátkou HD upoutávku, jak to bude vypadat v konečném video preview. To bude hotovo přirozeně až další den, nebo v pozdních nočních hodinách.

K dispozici budu mít tyto pracovní nástroje:

– FULL HD kameru Sony HDR-CX220E

– Panasonic TZ-30 (FULL HD video) fotoaparát

– zapůjčenou kameru GOPro od Michala Opittze

 

Díky tomu hodlám natáčet záběry statické, v pohybu, onboard s pohledem na přední a zadní část vozu Citroen, který budu mít k dispozici. Ano, připravuje se pro mne VIP vůz WRC, kterým si budu moci celou dráhu projet a natočit onboard záběry. Jednak čistou dráhu a jednak také model přede mnou či za mnou.

Ba co více. Natočím zajímavou pasáž staticky, kdy jí projedou například 4 jezdci. Pak ve videu provedu střih průjezdu každého zvláště, udělám PICTURE in PICTURE a provedu synchronizaci. Ve výsledku pak uvidíte na jenom místě průjezd 4 aut a jejich styl. Nestačí vám to ?

Nevadí. Přitlačíme.

Záběry s pohyblivou kamerou těsně u dráhy. Snímání výrazů jezdců (jejich obličej, který bude vyjadřovat sveřepý boj s modelem, náročnou tratí či zimou…)

Budou následovat akční záběry z dep, kde se i v té zimě budou ladit modely na každou RZtu. Jsem rád, že budu ve VIP prostoru teplé místnůstky… Jinak bych asi po 30. minutách přimrzl ke klávesnici svéhu Asusu.

Záběrů bude pořízeno mnoho. Ale jen hrstka se pak dostane do konečného preview. To ukáže průběh celého závodního dne od A do Z.

Ale to není vše.

Dostal jsem další nápad, jak okořenit video reporty, které nyní budou v HD 720p minimálně. Když už mám tu výbavu…

Takové akční záběry ze vzduchu na celou trať. Na to hemžení po ní. Pak záběr na start RZty a pohyb kvadrokoptéry s modelem. Ano již brzy se tento stroj objeví v mé pracovní výbavě. Chtěl jsem již na tomto závodě, ale zatím nemám potřebných 6000 Kč. Ale i toto se nyní řeší a možná…

Prostě vzdušný pracovní nástroj již je vybrán. Bude jím DJI – F300 Phantom RC set 2.4GHz. Unese s přehledem i Panasonic TZ-30. GOPro. Stabilizace, asistent letu apod.

""

DJI – F300 Phantom RC set 2.4GHz – posune záběry ze závodů na jiný level

 

Uvidím, jak dopadnou jednání s dodavatelem kvadrokoptéry společností Reichard Modelsport, Brno. Každopádně chci tento pracovní nástroj do výbavy.

Halové závody, venkovní závody onroad, offroad, prezentace na Masarykově okruhu – to vše z ptačí perspektivy. Možná už brzy.

Takže toto byly aktuální informace o připravovaném online reportu z posledního závodu rally Vyškov. 17.11.2013 zapnetě své monitory, nalaďte masters.cz a snad se budete i bavit. To nebude online report běžný. To bude report jiný…

Vždyť závodu se zúčastní poslední tři Mistři MČR – Pavlát, Cejchan a Trnka !!!. Ještě něco dodat ?