Karel Novotný a Durango získávají další titul!

Igor Vlahovič


Další letní sezona je u konce a přinesla další sbírku úspěchů pro našeho špičkového jezdce Karla Novotného a jeho podvozky Durango.

Jednoznačně největší úspěch a zadostiučinění je čerstvý titul Mistra republiky v kategorii 1/8 Buggy Elektro s podvozkem Team Durango DEX408v2.

""

K titulu měl našlápnuto již delší dobu, kdy na každém z posledních tří závodů si poměrně jistě kontroloval odstup od zbytku startovního pole v kvalifikacích. Vždy ale ve finálových jízdách měl velké problémy s elektronikou svého modelu a většinu finálových jízd nedokončil. I přes technické problémy si odvezl 2., 4. a v posledním závodě 1. místo, které nakonec rozhodlo o zisku titulu. Gratulujeme!

Přes léto se Karel kromě závodů seriálu MČR 1/8E, účastnil i závodů v kategoriích 1/10 Buggy 2WD s podvozkem Durango DEX210 a 4WD s podvozkem Durango DEX410v3.

Na letním závodě MČR Buggy 1/10 se Karel probojoval na bednu se 3. místem v kategorii 4WD. Na lehce smolném a nepříliš oblíbeném „bramborovém“ 4. místě skončil v kategorii 2WD.

Naprostou dominanci předvedl na moravských závodech MibosportCup, kde nenašel jedinou konkurenci a vyhrál prakticky všechny závody, kterých se zúčastnil v obou kategoriích.

Gratulujeme tedy ještě jednou Karlovi k jeho výkonům a přejeme hodně štěstí na nadcházející zimní sezonu, aby své podvozky Durango opět dovedl k vítěznému cíli!

Stejnou měrou gragulujeme a přejeme pevné nervy i Karlovi Novotnému staršímu! Jeho pílí a obětováním přináší naprosto nezbytnou součást rodiných úspěchů.

 

Zdroj foto a textu: Lestr Models