Winter Race Morava 2.11.2013 online

Igor Vlahovič


Další závodní víkend je před námi. Nebo spíše přede mnou. Dnes reportáž z Winter Race Morava kolo 2., zítra pak cesta do Hrotovic na finále ETS série.

Dnes se musím naučit nové tipy záznamů, abych na ETS vše mohl praktikovat. Mám tedy sebou kamerový vůz v podobě Axialu SCX-10. A proč právě toto šasi bez karoserie ? To uvidíte později.

Hned jak jsem Axial vybalil, hned se však všichni ptali, jakou kategorii s tím pojedu :-). Kromě toho zde mám i mini heli, abych si mohl zalétat ve volném čase. Ale asi ho budu mít málo.

Půjčil jsem AMB čip pro nově příchozí závodníky. Ještě, že ho vozím sebou.

Přijel dnes s Pavlem Martincem i jeho otec. A tak se můžeme těšit na bohatou fotogalerii a reportáž. Teda asi ano. Takový je prostě Karel.

Dráha je dnes opět široká velmi rychlá. Technická pasáž se nachází uprostřed.

Hala vítá postupně nově příchozí. V každé kategorii budou noví jezdci. V Yokomo GT to bude vynikající Ladislav Mlčák například. Přijel i Pavel Švec, rodina Tlustých. A to se dnes jdou i další závody (Rychvaldský pohár, zmiňované ETS).

Dnes to vypadá na cca 45 modelů. Což je podobná účast jako minule.

Výsledky online na MyRCM. Zde máte opět přímé linky na kategorie včetně online streamingu:

 

Streaming:
"" Onlinestreaming
Sections:
"" YOKOMO GT
"" TC Open
"" TC Stock 17,5
"" Formule 1
"" TC Hobby

A já jsem potkal kluky z Hradce Králové. Doktora Němečka, Jirku Tlustého se synem. Tak to bude veselo. Na teto závod někteří sice nedorazili (třeba jsou na ETS), ale zase přijely nové tváře. Což je pro tento seriál jenom dobře.

Já jsem si zalétal s helikoptérkou a některé velmi zaujala. Půjčil jsi ji i Zbyněk Koupý. A hned letěl. Pohoda letání.

""

Na závod přijel i Stanislav Němeček. Velmi zkušený to jezdec

 

Já jsem vyzkoušel natáčet z kamerového vozu. Když mám fotoaparát pod stupačkou šasi, je to až u koberce a je zajímavé. Ale zavazí žluté značení. Ale na natočení aut na startu ideální. Jinak jsem umístil kameru na stupačku a pak projel uajímavé úseky. Na závěr pokusu mne trefil Standa Němeček a jekrásný záběr stropu haly.

Všichni trénují, aby v 9 byli připraveni na rozpravu a první kolo kvalifikace. Začne opět kategorie Yokomo GT. Modely na rozpravě budou točeny kamerou umístěnou u koberce. Snad se vše zadaří. Večer totiž plánuji udělat video report (sestřih z tohoto druhého závodu).

Helikoptéra unesla chvíli i Mini DV kamerku. Takže možná bude i záznam z ptačí perspektivy. Možná budeme svědky havárie na dráhu…

Nyní se ještě před nájezdem na cílovou rovinku udělala šikana. Zajímavé a hned to komentoval náš pan Doctor Němček :-). Já věděl, že dnes bude veselo.

Člověk by nevěřil, že nová úhradová vyhláška bude mít vliv na případnou koupi nového podvozku, jak pravil Dr. Němeček. Vilém Augustýnek si pořídil nové Yokomo BD7RS (socwagen) a to od KL-TECHNIK. A hned dostal instrukce včetně všeho potřebného. Prý možná dárek na Vánoce. Ale Vilém říkal, že má Vánoce v podstatě pořád :-).

""

Vilém Augustýnek a jeho nový podvozek

 

Na závodě tedy skvělá atmosféra. Hned od rána.

A jdeme závodit.

 

Kvalifikace 1

Yokomo GT – Tomáš Kembitzký vs Ladislav Mlčák. Do konce jízdy nebylo jasné, kdo zvítězí. Nakonec za to zatáhl Tomáš. Marek Rabas skvělé třetí místo. Já měl několik boudiček a do dění nezasáhl. I Olda Groch mě pojel. Jinak 7 pilotů je slušná účast.

TC Open – Pavel Novotný v čele skupiny. Petr Novotný hned za ním. Filip Pykal třetí. Filip jezdí stabilně tuto kategorii. Saša Žvak za sebou nechal Filipa Uhra. Zde jede i Nicolle Guilame (GB). Marek Sova pro technické problémy nedojel.

""

Karel Martinec na tomto závodě. Zřejmě píše reportáž. A sleduje dění na ETS

 

TC Stock – Standa Němeček zajížděl velmi rychlá kola. Ale také Jirka Tlustý nezaostával. A Jirka pak zatáhl. V čele kategorie je Jirka Tlustý. Pan doctor je druhý. Na třetí místo se dostal Petr Rovný, který dnes zvolil tuto kategorii, aby stíhal. Těsné to bude i nadále mezi Pavlem Martincem, Martinem Zvárou st. Jede zde i junior Tomáš Kovařík.

F1 – Míra Jurenka namaže kola. A hned získá větší průměr kol. A tím pádem je rychlejší. Chcete důkaz. Tady je foto jeho namazaného kola. A je tam vrstva !!! Byl odhalen. Navíc má na kapotě monopostu symbol kojence s plenkou. Co to asi znamená, když je 40 plus :-). Drahoslav Hejtmánek vítězí. Stíha ho jen Patrik Maňoušek. Míra Jurenka musí přidat.

""

Tento symbol vozí Míra Jurenka na monopostu

""

A takto má namazaná kola právě Míra. Je tam prostě vrstva maziva…

 

Hobby – žena na startovním poli. A to Martina Hubáčková. A je také poprvé na závodě. Jarda Kopecký st. zvítězil s dostatečným náskokem před Milanem Cendelínem. Ten za sebou velmi těsně udržel Pavla Švece. Alex Tlustý čtvrtý.

 

Kvalifikace 2

Yokomo GT – Laďa Mlčák je k neudržení. Ale slušně se rozjel Marek Rabas s jeho Subaru BR-Z !!! Klasická modrá metalíza na karoserii. Já jsem tak nějak vybojoval třetí místo. Ovšem na Marka ztrácím poměrně dost. Měl jsem co dělat, abych udržel Tomáše Kembitzkého za sebou. Dostal jsem dvakrát napomenutí od Pavla Magdy za zkracování tratě.

TC Open – Pavel Novotný drží TOP pozici. Petr Novotný stále druhý. Marek Sova kroužil skoro bez zadního přítlačného křídla. Xavier Nicolle lovil auto po dráze. Karoserie drhla o koberec a naštěstí nedošlo k protržení koberce.

""

Podsvícená montážní deska. To je věc !!!

 

TC Stock – Jirka Tlustý opět vylepšil nájezd. Standa Němeček druhý. Petr Rovný výborně dnes. Pavel Martinec se dostal v pořadí před Sašu Žvaka. Martin Zvára st. do toho také bude promlouvat. Milanu Novákovi se příliš nedaří. A i Jarda Sattler by chtěl třeba zajet lépe. Ale když jedete dvě kategorie, nemusíte stíhat.

Formule 1 – rozhovor s Mírou Jurenkou a jheo testování Yokomo YRF. Jako jediný zde dnes jede pneu RIDE (bezdušové). Ostatní jedou mechy a rozdíl je znatelný. V pořadí si Míra drží čtvrté místo. Patrik Maňoušek nyní před Drahošem Hejtmánkem. Milan Cendelín na první dva ztrácí.

Hobby – jízdu vynechala pro technické problémy Martina Hubáčková. A Pavel Magda opět napomínal za zkracování tratě. Alex Tlustý byl jedním z hříšníků. Jarda kopecký st. nemá zatím soupeře. Milan Cendelín také ne. Alex Tlustý na něj poměrně ztrácí. Ale nyní byl junior na třetím místě.

 

Kvalifikace 3

Yokomo GT – TQ udržel Ladislav Mlčák. Znepříjemňovat situcaci lídra mu bude Tomáš Kembitzký. A také Marek Rabas, který dnes jede výborně.

TC Open – TQ Pavel Novotný. Talčit na něj bude jeho otec Petr. Filip Pykal pojede na jistotu na třetí místo. Ale ani Saša Žvak či Filip Uher mu nedají nic zadarmo.

TC Stock – Jirka Tlustý nezklamal a zajistil si TQ. Pavel Martinec se postaví před Standu Němečka. Petr Rovný bude útočit ze čtvrté pozice. Karel Novosád bude startovat z prvního místa ve finále B.

Formule 1 – TQ Patrik Maňoušek. Ale velmi dobře jede Drahoš Hejtmánek. Milan Cendelín pojede na jistotu ze třetí pozice.

Hobby – TQ vynikající Jarda Kopecký st. Má to dnes jednoduché, když tu nesjou kluci z olomouce :-). Milan Cendelín má slušný náskok před Alexem Tlustým. Tak uvidíme, jak to nakonec dopadne.

 

Finále 1

Yokomo GT – souboj Tomáš Kembitzký vs Ladislav Mlčák. Lepší nakonec Tomáš. Já bojoval s Markem Rabasem. Marek byl lepší. Olda Groch ve stejném kole jako já. Hodně vyrovnané finále, kde jedna chyba se trestá.

TC Open – harda core akce. Rozebraná dráha. Pavel Novotný prokličkovl pelotonem do vítězného konce. Petr Novotný měl také tak trochu štěstí. A i Filip Pykal. Uher Filip si dojel pro místo čtvrté. Michal Kafoňek skončil v 10. kole.

""

TQ Pavla Novotného

 

TC Stock – B finále vyhrál Miloš Pokorný. Jen těsně nepodlehl Karlovi Novosádovi. Pěkná jízda. A finále: souboj Tlustý, Martinec, Rovný. Jirka Tlustý nakonec zvítězil, ale musel se hodně snažit. Petrovi Rovnému dnes tato kategorie sedla a odměnou mu nyní bylo druhé místo. Pavel Martinec třetí. Standa Němečk byl nyní bramoborvý.

Formule – Drahoš Hejtmánek porazil Patrika Maňouška v čestnm souboji. Ondra Hubáček dokázal porazit Milana Cendelína. To jsou věci. Míra Jurenka ve stejném kole s nimi i přes to, že má bezdušové pneu.

Hobby – TQ nevyužil Jarda Kopecký st. Pořadí po jízdě bylo Švec, Kopecký a Cendelín.

 

Já zatím natáčím a zpracovávám podklady pro dnešní video preview.

 

Finále 2

Yokomo GT – druhou jízdu vyhrál Ladislav Mlčák přede mnou. Ano já dojel druhý před Tomášem Kembiztkým. Marek Rabas ztratil. Olda Groch 6 sekund za ním. Poslední finále rozhodne.

""

Tomáš Kembitzký jede dnes výborně

 

TC Open – opět řežba. Neskutečná. Někteří by udělali lépe, kdyby šli do pomalejší kategorie. Ale jak jsem zjistil, nemají na to vůz. A tak nezbývá než OPEN. Ale pak ty rozdíly dělají svoje. Ale to nic nezměnilo na situaci, že vítězem kategorie se stal Pavel Novotný, před Petrem Novotným a Filipem Pykalem. Bramborová maedaile zbyde pro Filipa Uhera.

TC Stock – B finále a vše otevřeno po vítězství Michala Kafoňka. Jarda Sattler dokázal dojet druhý. Kája Novosád třetí. A finále: Jirka Tlustý potvrdil roli Stock favorita a zvítězil celkově. A i zde na dalších místech není jasno. Pavel Martinec a doktor Němeček ještě mohou být na stupních vítězů.

Formule – tady mám první dvě místa jasná. První bude Drahoš, druhý pak Patrik. O třetí místo se strhne boj mezi Mirou Jurenkou, Ondrou Hubáčkem a Milanem Cendelínem.

Hobby – i zde je jasný vítěz – Pavel Švec. Pojede domů spokojen. Ale ani Jarda Kopcký st. nemusí smutnit. Druhé místo je taky pěkné. Alex TLustý bude zcela jistě čtvrtý.

 

Finále 3

Yokomo GT – Ladislav ujel zbytku pole. Tomáš a něj nní nestačil. Já se hecoval se zelenou žabkou alias Jirkou Grochem. Marek Rabas bude čtvrtý. Vilém Augustýnek se raduje, že po dvou závodech má celou karsoerii a navíc boě zrcátka !!! Neuvěřitelná věc !!!

TC Open – a zase hard core akce. Lexanová bouře od začátlu do konce. Pavel nevěděl, co hlídat dříve. Pořadí už víme. Stupně vítězů jsou známé.

TC Stock – B finále: kdo bude vítězem ? Počkáme si. Každopádně Karel Novosád zvítězil. Tak je to zde vyrovnané, že každou jízdu vyhrál někdo jiný. Ovšem potrápil ho junior Kovařík Tomáš. A finále: a protože nyní zvítězil pan doktor, bude celkově druhý za Jirkou Tlustým. A to to chtěl pan Němeček zabalit :-). Pavel Martinec uzme třetí místo a Petr Rovný bude čtvrtý.

Formule – Patrik je trochu smolař. Kvalifikace vyhraje, ale finále pak poněkud nevyjdou. Ale apsoň poslední finále vyhrál. Ale o druhé místo celkově nepřijde. Ondra Hubáček bude třetí.

Hobby – tato kategorie dnes celý závodní den uzavřela. Nyní se ukázal v super světle Alex Tlustý. Nechal za sebou kolegy. Jarda Kopecký nedojel, Milan Cendelín také ne. Martina Hubáčková taktéž. Vojta Sehnal dojel za Alexem. Luc Niccole třetí. Tedy zcela jiné pořadí jak v minulých jízdách.

 

Závod se nesl, jako ten první v přátelské atmosféře. Dnes ji oživili nově příchozí jezdci, což je jen dobře. Vyhášení opět s odměnami v podání Kopecký RC. Více již asi není nutno psát. Záznam je již hotov. je zase jinak proveden a bude nahrán po příjezdu domů. Snad se bude líbit. Foto zvyhlášení chybět nebude.

Zítra na ETS finále. Začínáme v 9 hodin !!!

 

A zde je preview po „novém způsobu…“