Lestr Cup 2013/2014

Tomáš Bečvář


V sobotu 26.10.2013 proběhl první díl letošního mezinárodního zimního seriálu Lestr Cup.

Startovní listina slibovala jezdce z Čech, Slovenska a Německa. Po loňském stěhování nás i tento rok čekala změna. Nutno podotknout, že opět k lepšímu.

Sportovní hala na JV Prahy v obci Dubeč nabízí větší prostor pro dráhu a hlavně depo. Hala nabízí veškeré zázemí včetně restaurace a hlavně příznivé teploty.

I přes kolizi termínu s několika dalšími závody, se nakonec na stratu představilo 51 jezdců. Nejvíce jezdců se představilo v kategorii 1/10 4WD – 19, dále pak 1/10 2WD – 12, 1/8 – 8, Hobby – 8, Short Course – 5.

 

A jak to dopadlo?

 

Kategorie 4WD:

Finále B: Zde si nakonec odnesl vítězství Honza Vild před Vojtou Soukupem a Felixem Uhýrkem. (Každý vyhrál jednu finálovou jízdu)

Finále A: Vítěz finále A byl znám již po dvou finálových jízdách, které s přehledem ovládl Jirka Mára před Alešem Bayerem a Markem Fleissnerem.

 

Kategorie 2WD:

Finále B: I v tomto finále předváděl krásné souboje o prvenství Honza Vild. Tentokrát s juniorem Nikem Bečvářem. Po bojích do posledních metrů se nakonec z vítězství radoval Nik.

Finále A: Vzhledem k tomu, že během celého dne pustil Jirka Mára jen jednou někoho před sebe (jeden jezdec v kvalifikaci!!!), nebylo pochyb o vítězi. Za vítězným Jirkou se usadila dvojice zahraničních jezdců v pořadí Rhode Jörg a Lorenz Arnold.

 

Další kategorie:

Buggy 1/8: Rodinný klan Rhode si přivlastnil tuto kategorii, když se jasným vítězem stal Jörg před synem Eliasem. Jediný kdo se jim snažil trochu konkurovat, byl nakonec třetí Pavel Otruba.

Hobby: Kategorie Hobby je primárně určena pro začínající jezdce, a tak zde potkáme různorodou směsici strojů. Vítězem se stal Vetešník Petr před Filipem Jakšou a Danem Uhlem.

Short Course: I zde nebylo o krásné souboje o první místo nouze. O vítězi rozhodovala až třetí jízda. Zaslouženým vítězem se nakonec stal Aleš Bayer před Radovanem Rusinkem. Třetí pozici si jistil Jakub Vondráček.

I díky letošní novince v podobě rozhodčího Dalibora Valdera, uběhl celý den bez zádrhelu a mohlo se absolvovat 7 jízd.

Příští závod proběhne na stejném místě v sobotu 9.11.2013

Více na: http://www.lestrmodels.cz/zavody-lestr-cup/