Mibosport Cup Hrotovice 19.10.2013 online

Igor Vlahovič


Je 19.10.2013 a před námi je první závod seriálu Mibopsort Cup presented by Yokomo. Tento závod má na starosti Michal Bok se svým týmem. A vypadá to, že pořadatel neponechal nic náhodě. Dobře nastavená pravidla, pozvání Marca Rheinarda a Ronalda Volkera – nejen toto přilákalo na start 137 modelů aut, lépe řečeno pilotů.

Kormě Rheinarda a Volkera přivítali na závod další zahraniční jezdci z Rakouska, Německa, Polska či Maďarska. Tento závod byl již minulý rok mezinárodní (nebo alepsoň evropský), tento ročník vypadá ještě více zahraniční.

Po ránu již plná hala, nový koberec na onroad trati v šedé barvě s žlutým značením a offroad dráha s nadjezdem. Osvětlení vynikající (bude se lépe fotit), servis dílů zajištěn.

Za časomírou jak jinak než Vojta Novický, hlavní ředitel závodu Michal Bok. Rozhodčím by měl být Vladimír Šeliga. Nic tedy není ponecháno náhodě.

Kategorie jsou jasné – 4WD a 2WD buggy, Yokomo GT, F1, Stock a Modified. Ve Stock nesmí startovat jezdci TOP 10 pořadí ETS serie. Tak se otevírá možnost stupně vítězů pro jiné piloty. Na tento fakt pomýšlí třeba Radek Voda a nejen on.

A už jsem zahlédl Marca Fischera – týmového jezdce Serpentu. Dále pak Aleše Bayera, který pojede buggy. Celý klub ze Svitav. A také je zajímavá a příjemná účast kluků z okolí Zlína. Jeli jsem namísto RC1 Cupu, který se dnes jede v Trenčíně. To je pro tento závod dobrá vizitka hned na začátek.

Ranní rozprava byla delší, ale bylo to potřeba. Pak se dělala i v angličtině.

Perfektní je, že všichni členové realizačního týmu mají stejná trička a pořadatele tak ihned poznáte.

RC girls nebudou chybět a to od finálových jízd. Můžete se s nimi i zadarmo vyfotit.

""

Marc Fischer z týmu Serpent

 

A víte co se mi dnes zdálo nad ránem ? Šli jsme s kolegou Láďou Mlčákem na první kvalifikaci a já se ho ptám: „Laďo, máš namazáno ? Já mám a i karoserii raději, Navíc mám nová kola“. Laďa nová kola neměl a tak hned spěchal přezout… A pak jsem se probudil, no.

V 9 hodin startujeme první kolo kvalifikace. Jako velká show dnes bude závod v opčném směru pro finálovou skupinu A Modified. Bez nároku na poukaz. Pořadatel to opravdu pojal jako jednu velkou show tento závod.

Internetové připojení zde dole je děsně pomalé. Ale nechce se mi chodit nahoru. Uvidím, jak dlouho vydržím opravdu pomalý přenos dat. 4 kb/s je opravdu málo :-).

Online výsledky zde:

"" 2wd Buggy
"" 4wd Buggy
"" Formula
"" Yokomo GT
"" Stock LRP
"" Modified

 

A my jdeme na první kolo kvalifikací.

 

Kvalifikace 1

Buggy 2WD – velmi slušná účast. Já se zapomněl do této kategorie přihlásit a tak jedu jen Yokomo GT. Ale apoň mám více času na dnešní reportáž. Zde dne tři skupiny pilotů. I zde hodně silná konkurence. Radek Flek v čele celé řady jezdců. Marcus Příhoda (AT) druhý. Vynikající třetí Roman Pudich. Na závod přijel i Zdenko Kunak. Mašek Domimik náš hidně dobrý jezdec. Mateusz Ogonowski (PL) na závodě nesmí chybět. Karel Pražan, Olda Groch, Jirka Toman jedou kategorii pro zábavu a pohodu.  Zadní náhon je přece jen jiný jak AWD pohon. Minulý rok jezdil tuto kategorii Dušan Bayer, nyní přestoupil do 4WD.

Buggy 4WD – Jan Mikulenka, Patrik Satinský, Jarda Kopecký st. a další naši piloti musí čelit tlaku zahraniční konkurence. Aleš Bayer zajel nejlepší výsledek. Velmi dobře Ladislav Lebánek a také Ondra Vícha. Vojta Flek také vpředu pole. Zde jsou jediní zahraniční borci a to z Polska: Wawrzkiewicz Kuba a z SK Radovan Rusinko a Lacko Toth. Zde je tedy převaha našich pilotů

 

F1 -reálné karoserie, gumové pneumatiky RIDE. Ukažte, jak umíte řídit. Dáte sice silnější motor, ale pneu vám nedovolí jet maximum. I zde se dnes sešla početná konkurence. Gabor Forai (HU), Herbert Weber (AT), Rolnad Bauer (AT)… A za nás Mira Jurenka, Patrik Maňoušek, Roman Štalmach a další.

Yokomo GT – 12 aut na dráze. Parááááda. Jen jezdci o kolo občas zaspali. Nicméně Igor Vlahovič vs Ladislav Mlčák – to bude dnes zajímavý souboj. Oba časy pod 16 sekund. Ovšem Markéta Vítámvásová třetí (moje letní škola). Porazila i Martina Zváru st. Libor Lukášek byl z jízdy vyloučen pro rychlejší model. Zde jdou pouze naši jezdci. Tomáš krostek sbírá zkušenosti.

Stock – tři skupiny. První je slabší a jezdci se zde učí stopu a čistotu jízdy. Vláďa Šeliga však vykonává funkci skvěle. Po prvním kole se do čela dostal Phillip Neudinger (DE). Adam Dubák zaujal drhou pozici. Oskar Malatinský (SK) je velmi dobrý jezdec Stocku. Tono Sloboda také svým výsledkem nepřekvapil. Michal Vítámvsá těsně za ním. Celý Stock je vyrovnaný díky nastaveným pravidlům. Moc se nyní nedařilo Pepovi Víchovi. A ani Aleš Bidovský nezajel, co chtěl.

Modified – i zde tři skupiny. A i zde jsou začátečníci v této rychlé kategorii. Vladimír Šeliga komentuje jízdy a dodává to závodu náboj. Pomáhá mu i Vojta Novický. Ronald Völker zvítězils naprostou převahou. Jízdu nedokončil Marc Fischer ani Marc Rheinard. Ale i pře stento neúspěch se bavili výtečně. Z našich nejlépe Radek Flek na čtvrtém místě. David Ehrbar třetí před Radkem. Zdenko Kunak nyní na deváté pozici. Velká zahraniční konkurence. Je to opravdu o prestiži.

""

Marc Rheinard (DE)


""

Ronald Volker (DE)

 

Já jsem začal mazat pneumatiky a než jsem zjistil, že mám prasklou lahvičku kolem uzávěru, polil jsem si model, stůl a ruce. Z rukou to nešlo dolů ani mýdlem. Nevím, co to je za divokou směs. Nakonec mě zachránil Ladislav. Na empire sedí zkušený Vladimír Šeliga hlídá velmi dobře čistotu jízdy.

Já točím záběry pro spot tohoto závodu ve FULL HD. Když se to pořadateli bude líbit, použije ho pro své účely.

 

Kvalifikace 2

Buggy 2WD – Radek Flek drží první pozici. Gabor Forrai stále druhý. Marcus Prihoda třetí. Petr Zimmerman asi není spokojen se svým výsledkem. A asi také Jarda Beran. Jsou oba na konci pole.

Buggy 4WD – Aleš Bayer s podvozkem Xray XB4 první. Drží se ho Ladislav Lebánek. Oba 15 kol. Další jezdci mají o kolo méně. Ondra Vícha třetí a je to skvělý výsledek. Patrik Satinský nyní čtvrtý. Jan komorous a Milan Novák uzavírají celou skupinu.

F1 – do vedení se dostal Toni Stangl. Mira Jurenka na výborné druhé pozici. Gabor Forrai třetí a má jeden z nejhezčích monopostů. Herbert Webert v početné konkurenci čtvrtý. Na pohled jedou Formule přirozeně a vypadá to opravdu reálně.

""

Nádherné monopsty F1

 

Yokomo GT – Igor Vlahovič se začal převracet a navíc doplatil na jezzdce o kolo zpět. I tak dokázal dojet drzhý za vítězným Laďou. A předjet výborného Martina Zváru st. Broněk Vykutil se posunul také vpřed. Martina Vítámvásová jede skvěle.

Stock – na prvních místech žádná změna. Adam Dubák si drží za naše barva skvělé druhé místo. Další úspěný náš pilot je Michal Vítámvás. Ten jede s bílou karoserií Mazda 6 a daří se mu !!! Radek Voda se posunul bohužel o dvě místa dozadu – na 17tou pozici. Pole uzavírá aktuálně Aleš Bidovský.

Modified – Ronald Volker stál v čele. Marc Rheinard se propadl na 9. pozici. Vpřed se posunuli Rene Klockner a Patrik Gollner. Zdenko Kunak aktuálně šestý. Hodně velk onkurence v této kategorii. A doslov nabitá zvučnými jmény.

""

Tribuna modified – nejrychlejší skupina

 

Krátká přestávka a jedeme dále. Já díky pomoci Vládi Šeligy mám pevné internetové připojení a přenos dat ja nyní par exccelent.

 

Kvalifikace 3

Buggy 2WD – TQ v této kategorii nakonec vybojoval Zdenko Kunak, který za sebou ponechal Radka Fleka. Třetí místo udržel Gabor Forrai. B finále povede Martin Zvára. C finále pak TOmáš Kristek. A zde máte TOP 10:

1 Kunák Zdenko
2 Flek Radek
3 Forrai Gabor
4 Prihoda Marcus
5 Ogonowski Mateusz
6 Janda Andreas
7 Pudich Roman
8 Pfeiffer Christopher
9 Kapička Honza
10 Wawrzkiewicz Kuba

Buggy 4WD – zde má TQ Aleš Bayer. B finále uvede Jan Mikulenka. Pořadí na A finále máte níže, opět TOP 10:

1 Bayer Aleš
2 Vícha Ondřej
3 Wawrzkiewicz Kuba
4 Lebánek Ladislav
5 Satinský Patrik
6 Bílek Roman
7 Vala Jaroslav
8 Flek Vojtěch
9 Rusinko Radovan
10 Bayer Dušan

F1 – TQ zíkal Toni Stangl. Zde jsou všichni ve finále A. Boj to bude urputný. A zde to máte pěkně zblízka:

1 Stangl Toni
2 Weber Herbert
3 Jurenka Miroslav
4 Forrai Gabor
5 Bauer Thomas
6 Bauer Roland
7 Maňoušek Patrik
8 Zündel Gerhard
9 Štalmach Roman
10 Saturka Miloš

Yokomo GT – Igor Vlahovič zázračně zajel TQ a posunul těsně za sebe ladislava Mlčáka. Ovšem třetí místo Markéty Vítámvásové je naprosto famózní. Libor Lukášek nakonec čtvrtý. A všichni jsou ve finále:

1 Vlahovič Igor
2 Mlčák Ladislav
3 Vítámvásová Markéta
4 Lukášek Libor
5 Vykutil Bronislav
6 Zvára Martin st.
7 Groch Oldřich
8 Toman Jiří
9 Bětík Olin
10 Kristek Tomáš
11 Ajmut Zdeněk

""

TQ pro moji maličkost v Yokomo GT

 

Stock – zde se nakonec ustálilo pořadí tak že, asi se pojede D finále (Jan Komorous prvn pozice), C finále (první pozice Filip Jakšaú, B finále (Martin Bábovský st. první) a TOP 10 vidíte níže:

1 Neudinger Philipp
2 Dubák Adam
3 Schrank Vincenz
4 Malatinský Oskar
5 Sloboda Tono
6 Bak Stanislaw
7 Vítámvás Michal
8 Chlodzinski Blazej
9 Voda Radek
10 Bábovský Matěj

Modified – TQ kdo jiný Ronald Volker. Marc Fisher druhý. Marc Rheinard nakonec třetí. Jinak C finále bude uvádět Ladislav Lebánek, B finále Werber Schmitzer. No a zde je TOP TEN A finel:

1 Völker Ronald
2 Fischer Marc
3 Rheinard Marc
4 Kunák Zdenko
5 Klöckner René
6 Gollner Patrick
7 Zündel Jakob
8 Pumpler Thomas
9 Flek Radek
10 Ehrbar David

""

TQ pozice jednotlivých kategorií

 

A toto intro se možná objeví na oficiální stránce pořadatele. Pokud se to bude líbit…

 

Finálové kolo 1

Buggy 2WD – C finále: velmi vyrovnané finále. V cíli první Radek Varhaník před Oldou Grochem a třetím Jirkou Tomanem. B finále:to ovládl Dominik Mašek. Najel o kolo více jak soupeři. Tomáš Kembitzký druhý, Jakub Vícha třetí. A k tomu velmi těsně Aleš Bidovský. A finále a TQ Zdenko Kunak. Využil této pozice ? Nikoliv… Gabor Forrai jej o sekundu porazil. Třetí Radek Flek s poměrně velkým náskokem před Romanem Pudichem.

Buggy 4WD – dvě skupiny. Jan Mikulenka se radoval z vítězství v tomto finále. Petr Krostek nestíhal jeho tempo. Aleš Bayer v Ačku chvíli odolával tlaku Patrika Satinského. Ale nakonec dotáhl první jízdu do úspěšního konce. Jedině Patrik dokázal ajet 20 kol jako Aleš. Třetí Ondra Vícha již se ztrátou kola. Dušan Bayer se také dostal do tohoto prestižního finále. Ladislav Lebánek skončil v 10tém kole bohužel.

""

Ladies, meet Mr. Gabor Forrai

 

F1 – upozornění na čistou jízdu před samotným startem a mohlo se vyrazit na trať. Toni Stangl využil TQ pozice. Skvěle Herbert Weber druhé místo. Gabor Forrai. Mira Jurenka byl třetí, ale ztratil po práci nasazovače. Ten měl na starosti dvě auta a on se dostal na řadu jako druhý. Pěkná jízda a F1 na pohled velmi krásné modely.

Yokomo GT – Igor ve vedení před Láďou. Pak Láďa využil chybky a nacpal se na vnitřní stopu. Oba havarovali, ale čekali na sebe. Vláďa nemusel udělit trest. Pak Igor ztratil tím, že do něj narazil vůz o kolo zpět. A tak chtěl sedkundový náskok kolegy dohnat. Ale nepodařilo se to. Láďa naladil skvěle a jel skvěle. Ovšem třetí místo v jízdě v podobě Markéty Vítámváskové !!! ola láááá. Igorova letní škola se projevila. A o šololu ihned projevil zájem i Broněk Vykutil. Ten dojel za Liborem Lukáškem. Jinak jízda hodně čistá a hlavně start byl výborný.

Stock – C finále: Lacko Toth ve velmi těsném souboji s Alešem Bidovským. Lacko lepší. Martin Janíček třetí. B finále: zde první STOP and GO pro Olivera Tona. Pavel Martinec jednoznačně ovládl B finále. S náskokem kola nechal za sebou soupeře včetně Broňka Vykutila (tomu jsem pro štěstí sáhl na model) a Martina Zváru st. A finále: Adam Dubák se snažil tlačit na vynikajícího Philippa Neudingera, ale ztratil na něj 7 sekund. ALe byl v jednom kole. Pak to bylo až do 9. místa vyrovnané a všichni !!! najeli 21 kol. Třetí dojel Oskar Malatisnký. Radek Voda na vynikajícím 5. místě !!!

Modified – zde jedou soukromý závod Dušan Bayer, Jiří Rybák a Dodo Ťažký – kdo zvítězí a kdo bude poslední ? To ukáže konec závodu. Poháry nebudou chybět. C finále: Dodo Ťažký odstoupil z jízdy a má zaděláno na třetí místo v soukromém závodě. První dva jedzci v jedné sekundě. A finále: pastva pro oči. Patrick Gollner musel odjet a tak se omluvil. Zbytek jezdců nastoupilo na finále. Bohužel jízdu nedokončil Marc Rheinard. Ronald Volker v pohodě a s náskokem první. Marc Fischer druhý. Kontakt měl Zdenko Kunak s Rene Klocknerem a čekali na sebe. Zdenko velmi těsně udržel třetí pozici Radek Flek dojel na hezkém sedmém místě. Vše na videu již brzy v HD quality.

""

Mám rád retro snímky aneb BACK in TIME

 

A jedeme dále. Závod A MIAN LEG Modified proběhne po tomto kole.

 

Finále 2

Buggy 2WD – C finále a Jiří Toman zazářil a vítězí. Vítěze zde tedy neznáme. B finále: tady máme vítěze, je jím Dominik Mašek. A finále: napínavé po celou dobu. Natočeno. Zdenko Kunak tsně zvítězil před Gaborem Forraiem. Po kontaktu na sebe čekali. Andeas Janda třetí. Vítěz zde není znám.

""

TQ Zdenko Kunak

 

Buggy 4WD – B finále: Jan Mikulenka je vítězem tohoto finále. Další místa jsou nejasná. A finále: nezbytné foto s TQ modelem Aleše Bayera a pak restart jízdy. A finále: všechno jinak. Vítězí Kuba Wawrzkiewicz (PL) !!!. Jel hlavou a takticky. Vyplatilo se to. Není zde vítěz. Ondra Vícha druhý, třetí Aleš Bayer. Potlesk na závěr a zasloužený.

""

TQ Aleš Bayer

 

F1 – opět focení TQ pozice modelu Toniho Stangela a jedeme. Opět k vidění reálná rychlost a plynulá jízda modelů. Slyším mexickou vlnu – asi při předjížděcím manévru. A těch vln bylo hned několik !!! To je kategorie panečku. Zvítězil Herbert Weber před Gaborem Forraiem a třetím Thomasem Bauerem. A tak ani zde neznáme vítěze.

""

TQ Toni Stangl

 

Yokomo GT – i zde se fotilo TQ. Trochu slávy pro moji osobu. Pak jsem držel defenzivní stopu před Láďou Mlčákem. Pak to vyřešil jezdec o kolo zpět a já si pojistil smrt výletem na konci rovinky. Ale pak jsem stíhal a stíhal až dostíhal druhé místo celkově. Martin Zvára st třetí. Ten doplatil také na jezdce o kolo zpět. Tak konečně zde mám jasno. První a druhé místo. Já držím palce Markétě :-). Musíš, musíš !!!

""

TQ Igor Vlahovič

 

Stock – C finále: Lacko Tóth vítězí celkově. B finále: Pavel Martinec vítězí v tomto finále celkově. Velká gratulace. A finále: Philipp Neudinger potvrzuje formu a nechává podruhé za sebou Adama Dubáka. Třetí místo je otevřené. Radek Voda nyní devátý. Jízda se nepovedla Chlodzinskemu Blazejovi.

""

TQ Philipp Neudinger

 

Modified – C finále: Ladislav Lebánek podruhé zvítězil a máme zde šampióna tohoto finále. Jiří Rybák nyní porazil Dušana Bayera a vítěze soukromého závodu neznáme. B finále: Mateusz Ogonowski zamýchal kartami. Vítěz není znám. A finále: opět pastva pro oči. Plno diváků a na konci zasloužený potelsk. Jak jezdci vyjeli, tak dokončili jízdu. Ronald Volker se stal celkovým vítězem kategorie. Marc Fischer ukořistil druhou příčku. Marc Rheinard dojel nyní třetí a zde bude ještě na co koukat. Nedivil bych se, kdyby Ronald poslední finále vynechal.

""

TQ Ronald Volker

 

Nyní se jede závod opačným směrem a jede ho A finále. Bude velká show. Hádejte, kdo byl nejrychlejší… Vítězem se stal po nervy drásajícím závodě Ronald Volker.

""

Jak bude chutnat budějovický budvar Ronaldovi ? 🙂

 

Finále 3

Buggy 2WD – C finále: nic se zde nedělo. Jen zvítězil Tomáš Kristek. B finále: a zde vám představuji LiPo Story (aneb Lipo příběh):

""

""

""

""

""

Tak to byl příběh Petra Kristka, který měl zároveň i velké štěstí. Auto je v poměrně pořádku

A Bčo dopadlo po vyvětrání: Dominik Mašek, Martin Zvára, Aleš Bidovský. A finále: Zdenko Kunak je vítězem Ačka. Gabor Forrai bude druhý, třetí pak Andreas Janda.

Buggy 4WD – ještě v nevyvětrané hale se pokračovalo. Kdyby se dal pach LiPo vyfotit, hned bych vám to poskytl. Ale vše dopadlo dobře díky pohotovosti lidí. B finále: Jan Mikulenka je již vítězem. V Ačku se rozhodovalo o prvmím místě. Nakonec první místo vybojoval Aleš Bayer. Ondra Vícha v jízdě druhý, Patrik Satinský třetí. Pěkná jízda.

F1 – Herbert Weber zvítězil celkově. Krásná jízda. Celkové pořadí budete mít na MyRCM. A foto na vyhlášení.

Yokomo GT – nářez. Jedním slovem nářez. Dohodli jsme se s Láďou a zapojili se k ostaním. A nechali vyniknout ostatní jezdce. A tak se v celo kráse ukázala Markéta, která nakonec zvítězila. Já zase „spolupracoval“ s Broňkem Vykutilem a jel těsně za ním. Ladislav měl práci s Markétou. Prostě zábava na úrovni. Ale bylo to napínavé. Ale když někdo umí, má mít šanci se ukázat. Pokud by opravdu hrubě někdo hrubě chyboval, byl by GAME OVER.

Stock – C finále a opět Lacko Toth vítězí. B finále: Pavel martinec je nepřekonatelný. A finále: Adam Dubák vítězí !!! To je výsledek. Přeci se zadařilo. Podrobnosti na MyRCM. Dochází mi síly… Omlouvám se.

Modified – nyní jen vítěze jízd: C finále: Lacko Tóth. B finále: Werner Schmitzer. A finále: TOP 3: VOlker, Fischer, Rheinard.

 

Ještě, že jsem nejel druhou kategorii. Dnes jsem měl práce až nad hlavu. Ještě nás čeká vyhlášení výsledků a pak domůůůůů. A co napsat o tomto první závodu na závěr ?

– perfektní organizace

– hlavní rozhodčí spolupracuje s časomírou a hlídají v podstatě oba ( i když jsem slyšel stížnost na nepozornost při hlídání jízdy hlavním rozhodčím. Zda byla výtka oprávněná, nemohu osobně posoudit, neb jsem u incidentu nebyl)

– technický dozor před jízdou

– RC girls 🙂

– pořadatele poznáte ihned dle úboru

– VIP hosté dodali závodu něco více

– skvělé jídlo v restauraci ( vpatře hotelu)

– klidná atmosféra bez afektů (stejně by to bylo potrestáno)

– nový koberec na onroad co málo pouští ochlupení 🙂

– nic na mínus jsem prostě nenašel. Stejně s tím musí mít pořadatel spoustu práce a námahy. Snad jen větší bystrost při hlídání čistoty z pozice hlavního rozhodčího. Ale ani on to nemá lehké, vše uhlídat nelze !!!

 

Report je u konce. Už není co psát. Fotek je možná až příliš. No nci. Končíme přátelé.