RC modely budou i v MŠ

Igor Vlahovič


Nyní to je zcela jinak. Od začátku aktivně vymýšlí v projektu program a časový harmonogram. A já pouze zařizuji potřebné.

Ano, je to tak. V MŠ Sluníčko na ulici Strnadova v Líšni (Brno), kde chodí naše dcera, bude uspořádáno pro děti z třídy Hvězdiček zábavné dopoledne / odpoledne s RC modely aut. Osvěta se tak dostane nyní i k těm nejmenším.

Vedení MŠ s návrhem souhlasí, pouze musí stanovit termín. Mají poměrně naplněný program a tak to necháváme na ředitelce školy. Manželka vše navrhla a pak mi pouze podala info, že je vše dohodnuto.Vypadá to na měsíc listopad, dopolední hodiny.

Ve třídě Hvězdiček je 25 dětí. A to už je pořádná skupinka. Já jen doufám, že je společně s paní učitelkou zvládneme. Žena bude také pomáhat a celou akci dokumentovat. Zde se však ještě musí zařídit povolení k focení a natáčení cizí osobou. Protože o akci projevil zájem i časopis RC Cars. Proto na portále by byl pouze video záznam.

A manželka se činila dále. Vymyslela pro děti nejen program, ale i odměny. A tak jsem dostal za úkol navrhout diplom pro tři nejúspěšnější děti, pak certifikát o složení zkoušky z řízení RC modelu. První tři obdrží i poháry. A všichni potom na závěr ještě omalovánku RC modelu a nějakou pozornost. Diplom a certifikát jsem již navrhl a dokonce bylo vše odsouhlaseno !!!. Jak to vypadá, vidíte níže.

 

CERTIFIKÁT ODBORNOSTI

""

 

DIPLOM

""

OMALOVÁNKA PRO DĚTI

""

 

Program se ještě lehce upraví dle časových možností školky. Ale v podstatě náplní akce bude následující:

– představení vlastní osoby, představení koníčku všeobecně

– ukázka RC modelů v jízdě (není nutno vysvětlovat technické specifikace modelů). Nebude chybět zběsilá beruška či mini RC heli…

– pak se postaví jednoduchá dráha zručnosti a každý si tuto vytyčenou trať zkusí projet s modelem Axial SCX-10. Změří se čas a dle toho se vyhlásí konečné pořadí

– pak dojde k vyhlášení a předání cen. (diplomy a certifikáty se doplní na místě – jména účastníků)

– pokud zbude čas, děti si budou moci vyzkoušet pod dozorem i další modely (kromě RC heli). RC beruška bude zřejmě nejvíce v kurzu – jak na to, ukáže moje dcerka 🙂

 

Moje žena to vymyslela naprosto skvěle, skoro jako já. Navíc mi bude pomáhat při realizaci.

Není vůbec na škodu si myslím, ukázat i těm nejmenším, že existuje tento krásný koníček, kterému se můžete začít věnovat už velmi brzy. Protože v některých případech pak nakonec mohou z těchto řad vzniknout nadějní mladí piloti / pilotky.

Jakmile akce proběhne, budete informováni o jejím skutečném průběhu, jaký měla ohlas a úspěch.

Generálním sponzorem akce je portál Masters.cz.