ETCC + AutoGP + Epilog, RC modely online

Igor Vlahovič


Je 6.10.2013 a my se nacházíme s Radkem Vodou a jeho maminkou na Masarykově okruhu. Probíhá zde závodní víkend ETCC, A1 GP a další závodní program.

Kromě závodní akce jsou zde doprovodné programy pro děti i dospělé. Mezi ně patříme i my. Prezentujeme a půjčujeme zde RC modely.

V provozu jsou celkem 4. Dvě auta mohou jezdit zaráz.

Dráhu máme připravenou, modely také a čekáme na první zájemce.

Mezi tím již odstartoval první závod ETCC na 10 kol. Před tím jel Renalut Clio Cup.

Jsem v novém tiskovém centru a máme výhled přímo na cílovou rovinku. Vidíme tedy vše podstatné.

Tuto akci podpořila společnost Kopecký RC.

""

Porsche GT3 Cup

 

Porsche GT3 Cup je nádhera. Jako naše MČR Porsche. Včera jsem si to užíval ve Slavkově. Nádherná auta, kdy některá skončila mimo trať.

Byl odstartován první závod ETCC na 10 okruhů. Hned po startu kolize na Cčku. Ve vedení náš Fulín na BMW. Před startem nezbytné přípravy, včetně nahřívání pneu (jako u našich modelů). Nechyběly krásné modelky. Je na co se dívat. Start byl letmý a zaváděcí vozem je Chevrolet Camaro SS.

""

Krásné hosteky nesmí chybět…

 

""

Fulín na BMW ve vedení po startu závodu ETCC

 

Děti na naší dráze testují modely. Pak se vyfotí s modelem FG Porsche 911GT3. To je zde velkým lákadlem.

Radek Voda natáčí na kameru zajímavé momenty a večer se můžete těšit na sestřih. Je zde pro mne velkou oporou včetně jeho maminky.

Do našeho depa zavítali i novináři. I ti měli zákem se projet s našimi RCčky.

Já byl na skvělém obědě a Radek to zde zatím zvládl na výbornou.

Nyní odstartoval druhý závod ETCC na 10 okruhů. Radek pojede později po obslužné komunikaci a natočí / nafotí zajímavé akční záběry.

""

U nás se stále něco děje

 

Dětí zde proudí hodně. Chtělo by to více modelů. Pokud by se zvýšil zájem, pak to budu muset vyřešit.

Zastavil se u nás i manažer okruhu a ptal se, zda je vše v pořádku a zda nám něco nechybí. Ale odpověď byla jednoduchá – No Problem.

Renault Clio Cup – malá auta a jak dokážou jet rychle. Vláček hned po startu. Na konci cílové rovinky se jakš takš poskládají do zatáčky. To na RC závodech občas vidíme hromadné nehody.

""

Renault Clio Cup odstartoval

 

A u nás je opět plno. Nejezdí jen děti, ale i dospělý doprovod. Závod Renault Clio Cup se jede na 30 minut.

Nyní startuje A1GP – obdoba monopostů F1. My jsme nad paddockem a vidíme, jak závodní stroje vyjíždí a pomalou předepsanou rychlostí vyjíždí na trať. Schyluje se ke startu. Radek je připraven tuším na Cčku, aby zachytil něco extra zajímavého. Já jsem na základně a budu fotit start.

""

A1GP se chystají na start

 

Kolem nás nyní proudí skupinky lidí do sálu, kde se promítá historie Masarykova okruhu.

""

Formule na cílovce doslova letí

 

Nikdy jsem nebyl na závodě F1. Nikdy jsem naživo neslyšel zvuk burácejících motorů na cílové rovince. Dnes jsem to zažil poprvé. Sice to není pravá F1, ale ta rychlost, zastávky v boxech a neskutečný řev motorů…. To se ani nedá popsat. A u dráhy máme někde Radka Vodu, který fotí a natáčí. Asi začnu znova jezdit model F1. Opravdu nevšední zážitek.

Jako minule, i zde jsem se setkal s různými typy lidí. Jednomu řeknete, jak má s modelem jet (a to mám stažený výkon) a jede dle vašich instrukcí. Pak jsou zde hrdinové, kteří by chtěli rychleji a s modelem naráží a nezvládají ho ani v tom pomalém módu. A pak jsou takzvané vtěrky, které jsou schopné se nalepit na váš stůl, nejlépe se vám přímo vetřít na židly. A dožadují se pozornosti a jízdy.

""

Improvizovaný skok z lepenky. Axial SCX-10 posloužil k přeskakování…

 

Durango již nyní i skáče (nebo spíše létá) na našem improvizovaném skoku. Mám náhradní díly naštěstí… Napadlo to naše španělské borce, kteří hovoří anglicky. Zatímco pro Axial SCX-10 je skok pohoda, lepenka není moc pevná, pruží a buggy dělá nepředvídatelné divy.

Je 16. hodina a naše prezentace se pomalu blíží ke konci. Jede se poslední závod Porsche 911GT3 Cup. My si můžeme oddychnout – modely přežily dnešní útok veřejných davů. Durango mne opět přesvědčilo o svých pevnostních kvalitách. Ale ani TT-01E nezklamalo.

Takže my zde dnes končíme. Program skončil. Večer se můžete těšit na video a na foto Radka Vody !!!

 

Záznam