Mibosport Cup offroad závěrečný závod

Radek Voda


Rozhodl jsem se projet svou buggy 4WD a to na posledním letním závodě Mibosportu v Třebíči, který byl naplánován na neděli 29.9.

Ráno přijíždíme na dráhu jako druzí a za chvíli dojíždí i Jarda Vala, který otvírá dráhu a můžeme vjet auty až do areálu, abychom nemuseli nosit věci daleko.

Dráha je ale mokrá z nočních mrazíků a tak je start kvalifikací odsunut na 11:00. Naštěstí svítí sluníčko, takže to urychluje vysychání. Jedeme ještě koupit něco na zub a vracíme se na dráhu.

Jirka Toman volá Igorovi Vlahovičovi (redakce Masters.cz), zda nepřijede na tento poslední závod. Ale dozvídá se, že Igor má dnes domácí práce všeho druhu. Zřejmě sbírá plusové bodíky.

Závodu se dnes zúčastní i závodníci z Polska. Před 11:00 proběhla rozprava, pojedou se 4 kvalifikace a 3 finále. 2 skupiny 2wd a 1 skupina 4wd.

Mně buggy málo zatáčí, proto se radím s Honzou Mikulenkou – ten mi radí a i celý závod mi hodně pomáhá, za co mu tímto děkuji. Poté nestartuji do poslední kvalifikace, kvůli nečistotě v motoru. O tom se společně radíme s pořadatelem závodu Michalem Bokem co a jak.

Finále se snaží  urychlit, protože nad Třebíčí se shání mračna, ale naštěstí se nám déšť vyhnul. Na oběd se objednávala skvělá pizza. Osobně si myslím, že nejhezčí souboje a také nejtěsnější, probíhaly po celý závod v kategorii 2wd mezi Kájou Novotným a Radkem Flekem, kde nakonec zvítězil Radek, druhý Kája a třetí zkušený Dominik Mašek. Ve 4wd zvítězil Kája Novotný, ale skvělou jízdu ukazoval i Marek Schiller a třetí mladý Vojta Flek.

Nakonec byly rozdány poháry, a to i za celkové pořadí v seriálu. Vrcholem bylo losování o libovolný podvozek, který vyhrál Kája Novotný.