Mibosport Cup Bosonohy online

Igor Vlahovič


Máme sobotu 21.9.2013 a před námi je závěrečný závod Mibosport Cup presented by Yokomo. Tento závod je i závodem, kde se budou nakonec vyhlašovat i celkové výsledky.

Já na tento závod přijel, abych obhájil možné prvenství v kategorii Yokomo GT. Proto jsem si ve Slavkově u Brna zajistil fotografa a reportéra Petra Rovného, který dodá potřebné materiály a reportáž souhrrná z tohoto závodu určitě bude.

Počasí nám snad vyjde a nebudeme bojovat s přeháňkami. Slunce, když vysvitně, ještě zahřeje.

Účast na tomto závodě bude nižší. Alespoň to tak zatím vypadá dle počtu příchozích. Ale já se těším na dlouhá finále v Yokomo GT a na souboj s Ladislavem Mlčákem a soupeři.

Ve Stock kategorii bude na čelní pozici Pavel Martinec a zřejmě také Radek Voda. Martin Zvára st. bude testovat levnější variantu Yokomo BD7RS. Je na to hodně zvědavý.

Ve formuli to žádný zázrak nebude. A v TC Open bude účast asi také nižší.

Pokud poběží online výsledky, sledovat je můžete zde:

"" Formula
"" Modified
"" Nitro
"" Stock Zero 17.5T
"" Yokomo GT

Já bych měl jít otestovat, jak mi sedí model na starých a hodně jetých pneu. Abych dnes zajel dobře. Bronislav Vykutil se ptal, zda budu trénovat. A tak jdu na to.

Tak Yokomo GT i po tom, co navlhla elektronika na prezentaci Masaryk Racing Days, jede bez potíží. Všechno vyschlo. Navíc na ojetých pneu to stále dobře sedí. Jen na studeném povrchu to méně točí.

Ale pozor. Já jsem si půjčil Yokomo BD7RS od Martina Zváry a byl jsem mile překvapen, jak model za necelých 5000 Kč v osazení Stock jede. Kam jsem ho poslal, tam jel. Na nových peu seděl jako přikovaný. Rychlost podobná Yokomo GT. Opravdu příjemné a pohodové svezení. Co je symaptické, podvozek má karbonové spodní a horní šasi. Zbytek je plast. Ale tato kombinace zdá se být zcela funkční. Pokud se podaří, zapůjčím si složený podvozek od fy Mibosport a seznámím VáS s ním trochu více.

""

Yokomo BD7RS. Plastová verze profesionálního závodního podvozku

 

Za malou chvíli proběhne rozprava.

Michal Bok dnes jede kategorii Stock, aby kromě Martina Zváry st. také otestovat tento podvozek. Jede motor LRP X12. Koncový převod 4.0. Regulátor samozřejmě v ZERO BOOSTu.

""

Modely na ranní rozpravě

 

Na rozpravě se sdělily informace ohledně zimní sezóny. A nyní jdeme závodit. Snad nám počasí vydrží. Nejpočetnější kategorie je dnes Yokomo GT. Pak je Stock. Modified a Formule má po třech pilotech.

 

Kvalifikace 1

Modified – tři piloti: Radek Flek, Jarda Kopecký ml., David Němček.  Němček, Flek a Kopecký – takový byl dojezd. Ve třech se toho na trati příliš neděje.

Formule – vyrovnané. I ve třech. Miroslav Meloun vs Jiří Groch. K tomu ještě Jarda Sattler. I zde se toho asi dít moc nebude.

Yokomo GT – pěkně nasadit tenké rukavice, aby byl v prstech cit. Zde, jako v F1 se jede na tři nejlepší kola. Dle toho se pak staví na startovní rošt na finále. Já jel v rukavičkách a zvykal jsem si na cit. Ladislav Mlčák zajel best lap a vede. Já pak zajel také dobře. Druhé místo pohoda. Marti Zvára st třetí. Jinak skupině je hodně vyrovnaná. Ve finále se bude na co dívat.

""

Markéta Vítámvásová jede Yokomo GT. A stále se zlepšuje

 

Stock – David Němček ukázal, že je pan jezdec. Michal Bok se přetahoval o druhé místo s Radkem Vodou. Nakonec Michal lepší. Jan Mikulenka za Radkem. Pavel Martinec zatím sedmý. Pojel jej i Michal Vítámvás. Martin Zvára st. osmý. TOP kolo David Němček.

 

Kvalifikace 2

Modified – David Němček opět výborně. Jarda Kopecký potrápil Radka Fleka.

Formule – Miroslav Meloun drží BEST LAP. Jiří Groch si drží druhou příčku. Jarda Sattler třetí.

Yokomo GT – zatímco první dvě kategorie jsou „bez šťávy“, zde a ve Stocku je na co se dívat. Hodně vyrovnaná kategorie Yokomo GT je faktem. Hodně jezdců v jedné sekundě. Opravdu je to o stylu jízdy. Já zajel v rukavičkách nejrychlejší kolo a také tři po sobě jdoucí. Dostal jsem se tak na první pozici před Ladislava Mlčáka. Broněk Vyykutil se nezdá a jede také velmi dobře. Martin Zvára st. byl na boudě, ale i tak skvělý výsledek. Všichni jedou skvěle a jsou těsně za sebou. Viz výsledky:

""

Yokomo GT je hodně vyrovnaná kategorie

 

Stock – tři piloti najeli 16 kol. David Němček a pak Michal Bok s Radkem Vodou. Nejtěsnějsí souboj byl právě mezi Radkem a Michalem. Ovšem ani Michal Vítámvás nezůstává pozadu. Ponechal za sebou Pavla Martince. Martin Zvára st těsně za Jirkou Pavlovcem. Každý si zde najde soupeře. A všichni jedou Ačko.

Dohodl jsem se se společností Mibosport a bude mi zapůjčen podvozek Yokomo BD7RS na testovací jízdu u Globusu. Budu si to moci projet a seznámit vás podrobně na foto a video s touto novinkou od Yokomo.

 

Kvalifikace 3

Modified – Radek Flek poladil. Dokázal potrápit Davida Němčeka. Jarda Kopecký zatím třetí.

Formule – Mira Meloun má TQ na finále. Jarda Sattler dojel druhý. Třetí Jirka Groch.

Yokomo GT – Ladislav Mlčák získal první pozici na start do první jízdy. Pak se pořadí prohodí. Podívejte se na výsledek mezi ním a mnou. Velmi těsné. Martin Zvára velmi dobrý výsledek. Jirka Groch zajel kolo za 0.00 sekund, ale pak mu bylo smazáno. Toman Jirka jel na roztrahných předních pneu. To jsem viděl opravdu poprvé.

""

Velmi těsný výsledek mezi jezdci

 

Stock – David Němček potvrdil pozici TQ. Michal Bok jízdu vynechal a tak druhé místo v pohodě udržel Radek Voda. Michal Vítámvás třetí v jízdě. Pavel Martinec těsně za Michalem. Matěj Malík teprve sbírá zkušenosti v této kategorii.

Ve Slavkově se jede MČR Porsche a narozdíl od nás tam řeší mokré pneumatiky. Sprchlo tam a dráha tam špatně vysychá. Mám tam svého reportéra Petra Rovného.

 

Kvalifikace 4 pouze pro Modified a Stock

Modified – tak nám sprchlo i zde. Jarda Kopecký kroužil i na mokru až do konce jízdy a zvítězil !!! Je to hrdina. Radek Flek a David Němček jízdu vzdali. Nasazovači byli uvolněni, protože i tak zmokli.

""

Jarda Kopecký jel na mokru. Hrdina dojel do konce a zvítězil !!!

 

Stock – jízda se odkládá. Čeká se na vývoj počasí. Za malou chvíli můžeme pokračovat. Odjedeme poslední kvalifikaci a pak se uvidí. Už nyní by se mohly udělat výsledky. Ale času je dost. Zde se odstartovalo. Ale pak začalo pršet,  na dráze zůstal jen Martin Zvára st. Voda již stála na trati a on jel. Další hrdina dnešního dne !!!

""

Druhý hrdina dne – Martin Zvára st. na trati v dešti

 

Nyní se počká na vývoj počasí. Snad se pojedou finálové jízdy. Jinak Ladislav Mlčák vyhraje Yokomo GT bez boje :-). Jako já na prvním závodě !!!

Nyní jsme se dohodli, že počkáme do 15. hodiny. Pokud bude dráha sjízdná a radar nebude ukazovat zásadní déšť, rozjedeme finálové jízdy. V opačném případě se přistoupí k vyhlášení výsledků.

Jinak nejmenovaná osoba přejmenovala v depu vtipně název firmy Yokomo na 🙂 Více v galerii.

""

Kdopak to hraje hru na mobilu se zimním motivem ?

 

Já jsem vymetl dvě kaluže, kde se držel voda. Vypadá to, že závod bude pokračovat.

Tak se nakonec hlasovalo a většina byla pro pokračování závodu. Dráha je vlhká, ale voda na ni již nestojí. Sledujte dál tento online report. Bude to ještě hodně zajímavé. Zejména Yokomo GT na vlhkém asfaltu bude hodně legrace.

V galerii vidíte, jak jsme s Láďou Mlčákem pro jistotu zavodnili naše Yokoma GT.

 

Finále 1

Modified – super rychlé modely nyní nejedou tak rychle na sucho / vlhkém asfaltu. V kramflecích se cítí Jarda Kopecký, který už jízdu na vlhku (vlastně vodě) otestoval. Tlačil na Davida Němčeka co to dalo. Radek Flek byl pan opatrný a jel si v klidu na třetí pozici. Jarda nakonec vyrobil chybu. Ale jinak opravdu tlačil. Jajda šikula :-).

Formule – 10 minut na vlhké trati. Paráda. Je to o citu na plynu. Podobné to bude u Yokoma GT. Ovšem zde jedou jen tři modely. V Yokomo bude plno :-). Mira Meloun se odtrhl od soupeřů a kroužil si 10 minut sám. Jirka bojoval s Jardou. Mira jel mechová kola a zvládal to na výbornou !!!

Yokomo GT – z první pozi Ladislav Mlčák. TQ pozice pouze pro první finále. Na druhou jízdu se pořadí úplně obráceně přehodí. Nejlepší nakonec atd. Adrenalin zajštěn až do konce závodu. Já jsem dobře odstartoval a pak všem kromě Jirky Grocha nadělil kolo. Na vlhku se mi to mooooc líbilo. Cit a jenom cit. Jirka Groch v jednom kole. Ptáte se, kde byl Ladislav Mlčák ? Ten má problém s přední nápravou a před startem musel do depa. Na další jízdu tak bude stát na rpvní pozici. Broňkovi Vykutilovi se také jízda mooooc líbila a dojel třetí. Se ztrátou pak Jirka Toman a soupeři. Já najel i BEST LAP pod 24 sekund.

Stock – i zde někteří piloti zavodnili své modely.  David Němček neměl s vlhkým povrchem problém. Ani Michal Bok. Krásný souboj proběhl mezi Pavlem Martincem a Radkem Vodou. Pavel tahal, kde neměl a Radek jej krásně „udělal“. Netajím se tím, že jsem Radkovi držel palce i na nohou. Martin Zvára st. zaspal start, ale pak už jel velmi dobře. Nechal za sebou i Pavla Martince.

""

Souboj Pavel Martinec vs Radek Voda

 

A závod pokračuje. Počasí drží.

 

Finále 2

Modified – David Němček udržel první pozici před „Jajdou“. Radek Flek se dnes asi již spokojil se třetím místem. Jede závod i zítra a tak šetří síly. Jarda moc na Davida neztrácel. Cca sekundu, což není mnoho. Dráha není ještě 100% vyschlá.

Formule – Mira Meloun opět v čele a s náskokem. Jarda Sattler se snažil za sebou udržet Jirku Grocha. A nepovedlo se. Jarda odstoupil. Ale v třech je 10ti minutové finále asi nudné.

Yokomo GT – to v Yokomo GT s obráceným pořadí určitě nuda nebyla. Startujete z poslední pozice a musíte se pokusit probojovat dopředu. Ladislav Mlčák v klidu zvítězil. Já se postupně (dvě chyby a dva kontakty) probojovával vpřed. První byli jednoduchý oříšek. Ani Markéta dlouho nevydržela můj „obrovský“ tlak. O něco těžší byl Martin Zvára st., ale ten udělal podivnou kličku na konci rovinky. Pak zbýval mladý Vojta Flek. Jel pěkně, ale taky nevydržel. Zbývall dvojka Jirka Groch a Broněk Vykutil „Žabáka“ Jirku jsem udělal celkem snadno. Ale Broněk nechtěl dát kůži zadarmo. A tak souboj SIDE by SIDE se několikráte zopakovala. Pak to vyřešil žabák a já slavil druhé místo. Další jízda ukáže celkové pořadí. Odolávat tlaku Ládíka a předjet všechny ostatní bude paráááda.

Stock – zde jsou stupně vítězů jasné. Vítězem je David Němček, druhý bude Michal Bok a třetí skvěle kroužící Radek Voda. Martin Zvára st. bude chtít udržet čtvrtou pozici. Na konci jízdy začalo opět mrholit a dráha lehce zmokla.

Ale brzy přestalo. Ovšem start a jízda Modified bude na lehce vlhké trati.

 

Finále 3

Modified – tady už máme vítěze jasného: Davida Němčeka. Jarda Kopecký ml. bude druhý a třetí Radek Flek. Nicméně jízda byla hodně vyrovnaná.

Formule – i zde je to v podstatě jasné. Vítězem bude Mira Meloun, druhý Jirka Groch.  Třetí Jarda Sattler – ukončil jízdu. Ovšem v jízdě začalo opět poprchávat a dráha navlhla. Na Yokomo GT jako stvořená situace.

""

Při finále F1 opět sprchlo. Počasí si s náma hraje… 🙂

 

Yokomo GT – ale dráha nakonec vyschla. A tak jsem se probojoval dopředu. Ale měl jsem kontakt s panem Vykutilem. A tak jsem zase musel ztrátu dohánět. Nicméně dojet a předjet Jiřího Grocha, který jel za Láďou Mlčákem nebylo vůbec jednoduché. Nakonec jsem se dostal za Ladislava. Ale nebylo možné se k němu výrazně přiblížit. A když se to celkem povedlo, ale udělal jsem chybu. Počítají se však všechn jízdy a Laďa díky první hodně ztratil. Ohleduplnost mezi jezdci výborná. Pohodová jízda.

Stock –  zde ještě Michal Bok vylepšil BEST LAP, ale David Němček potvrdil první místo zaslouženě. Druhý bude Michal, třetí Radek Voda. Stock kategorie je poměrně vyrovnaná. I zde to je o stopě a čistotě jízdy.

Nyní se zpracují výsledky a vyhlásíme tento závod a celkové výsledky.

 

Vyhlášení výsledků se podařilo. Nejprve se vyhlašovaly výsledky tohoto závodu a potom ty celkové. U celkových bych chtěl okomentovat následující fotku:

""

Jiří Toman se dívá, co to mám mezi nohama. Já se tomu musím smát, páč jsem tím všechny dostal. A Ladislav Mlčák rezingoval…

 

Pak se losovaly věcné ceny – podvozek Yokomo BD7RS, motor LRP X20 a karoserie Yokomo. Zatímco motor a podvozek se losovali systémem nejkratší sirky, o karoserii se losovalo „kámen nůžky papír“. A to mezi Láďou Mlčákem a Jirkou Tomanem. Kdo jak uspěl vidíte v galerii.

Pohodová sezóna, kde se všichni těší na zimní část, která vypadá hodně zajímavě. Pořadatel se připravil opravdu na úrovni.

Jen tak dále !!!