Masaryk Racing Days 2013

Igor Vlahovič


Masaryk Racing Days je zábavní víkend pro rodiny spojený se závody Mezinárodního mistrovství České republiky automobilů. Náštěvníci se mohou na dráze těšit na závěrečný boj české okruhové elity o tituly českých mistrů, ve volném čase je čeká atraktivní doprovodný program, závody v motokárách a řada dalších atrakcí. Po pilotním ročníku v roce 2012 tak Masaryk Racing Days trvale nahrazují v kalendáři Automotodromu Brno Podzimní cenu.

Na dráze se návštěvníkům představí kompletní česká okruhová elita ve vozech jako je Ferrari 430 GT3, Lamborghini Gallardo nebo Mercedes SLS. V šampionátu Divize 4 bojují nejlepší automobiloví jezdci z celé střední Evropy, v Divizi 3 se pak představí elita ve formulových vozech.

Návštěvníci se mohou těšit i na přehlídku českých historických formulí a jejich předváděcí jízdu po Masarykově okruhu.

POZOR! Masaryk Racing Days nově i s atraktivním závodem Czech Drift Series v prostoru tribuny C.

Doprovodný program víkendu Masaryk Racing Days

Motokárový závod proti závodníkovi

Po oba dny mohou návštěvníci „virtuálně“ bojovat proti jednomu z nejlepších českých jezdců Michaelu Vorbovi. Závodník, který na Masarykově okruhu závodil například při letošních Superstars Series a zúčastnil se i legendární čtyřiadvacetihodinovky Le Mans, usedne v sobotu ráno do motokáry a stanoví „cílový čas“ pro Masaryk Racing Days. „Každý, kdo dokáže tento čas během dne překonat, získává jednu VIP vstupenku na závodní víkend ETCC, který se jede na začátku října,“ vysvětluje princip soutěže manažerka akce Jana Božková. VIP vstupenka na ETCC zahrnuje kompletní vstup na všechny tribuny, do paddocku, VIP catering po celý víkend a dokonce i vstup na startovní rošt před startem závodu.

Motokárového závodu se mohou zúčastnit všichni návštěvníci, kteří mají dostatečnou výšku k řízení motokáry. Při Masaryk Racing Days platí zvýhodněná cena startovného na motokáry 120 Kč / 10 minut.

Výstava historických českých formulí

Unikátní přehlídka historických monopostů, které závodily na tuzemských tratích v druhé polovině 20. století, je nachystána na neděli 15. září. Vozy budou vystaveny v prostoru centrálního náměstí, dvakrát během dne se pak představí v pohybu při jízdě po Masarykově okruhu.

Pit Stop – soutěž ve výměně kola na formuli

Jestli by dokázali konkurovat mechanikům ve Formuli 1, si mohou návštěvníci vyzkoušet po oba dny odpoledne při Pit Stop – soutěži ve výměně kola na formulovém vozu.

Atrakce pro děti

O věcné ceny budou soutěžit děti v závodu s RC modely na vytyčené dráze v areálu Masarykova okruhu. Díky spolupráci s portálem Masters.cz si děti budou moci vyzkoušet hned několik modelů autíček na dálkové ovládání.

Vyjížďky po obslužné komunikaci závodní dráhy

Podívat se zblízka na závodící auta budou mít všichni návštěvníci při vyjížďkách na obslužnou komunikaci závodní trati. Mikrobusy s návštěvníky budou podél trati jezdit i během závodního programu. Vyjížďka je zpoplatněna symbolickými 50 korunami na osobu.

 

Já tedy budu mít na starosti RC modely, prezentaci a závody pro děti o věcné ceny, které dodá Masarykův okruh. K dispozici budou tyto modely:

– Yokomo GT

– Tamiya TT-01E

– Durango DEX210

– Axial SCX10

– FG Modelsport

 

K dispozici budu mít svoji pravou ruku v podobě jednoho z nejlepších juniorských jezdců kategorie Stock Radka Vodu. Ten mi bude asistovat po oba dva dny. Radek je navíc týmovým jezdcem společnosti Kopecký RC.

Z akce bude samozřejmě report v podobě foto a video.