MČR ET 1/10 Slavkov u Brna finále online

Igor Vlahovič


Dobré ráno všem,

hlásíme se vám z finálového dne MČR ET 1/10, které se koná ve Slavkově u Brna. Včera probíhaly kvalifikace, dnes je na pořadu velké finále. Ale nejde jen o finále samotné. Před tím bude volný trénink, finálová jízda nanečisto a teprve pak to pojede naostro.

Program hodně zajímavý a kolem 14:30 by měl být konec závodu. Pokud vše půjde tak, jak je naplánováno.

Zdeněk Janoš mi dal další tyčinku (dnes Mars) za nabití baterií do RC soupravy. Co mě čeká, když ho nechám zvítězit ?

Všichni jsou po ránu aktivní. Zase se ladí a ladí. To já ne, já jen nabíjím a hned něco ťukám do klávesnice svého Asus UX32VD. Co jiného že ?

""

Pavlovi Martincovi lepí na karoserii 1. Ve Stocku má TQ

 

Mě dnes čeká nemilosrdný souboj s Markétou Vítámvásovou v kategorii Yokomo GT. A také s kolegy z kategorie Hobby. Jedeme totiž společně, ale tato symbióza funguje naprosto v pohodě.

Výsledky sledujte opět zde:

"" 1:10ET GT/Hobby
"" 1:10ET Stock MCR
"" 1:10ET Open MCR

Jediné, co se mi líbí na Modified kategorii je ten brutální zvuk na cílové rovince. Ale řídit bych to nechtěl. Fakt obdivuju ty piloty, jak to dávají.

Někteří se podivovali, co jsme to s Markétou, respektive já, včera předváděli. Ano, dával jsem ji malé školení v jízdě, aby pochopila, kde má rezervy. Pravda, jezdil velmi těsně za ní a komisaři měli obavy z napomenutí, nebo kdy si vysloužím STOP nad GO. Ale všechno jsem měl pod kontrolou a výsledkem byly lepší a lepší nájezdy.

Dnes to tedy pojmeme jinak. Bezpečněji. Pojedu před ní a budu ji ukazovat svoji stopu. A bude se mě muset umět držet. Takže změna.

Jinak jsem zvědav, jak pojede kategorie Stock, kde pojedou Pavel Martinec z první a Radek Voda ze třetí pozice. A mezi nimi David Němček.

""

Kluci stále bádají, proč mám na Yokomo GT takové propady

 

V Modified by měl uspět Marek Černý. Jarda Kopecký ml. se pokusí ze třetí pozice obhájit titul z minulého roku.

Dráha byla v 9 hodin uzavřena. Pro všechny. Volné tréninky jsou tedy ukončeny.

Jako první bude finále „na zkoušku“. Zde si všichni vyzkouší to, co je čeká v následujících hodinách. Stejné to bylo i na MČR buggy E 1/10.

 

Finále nanečisto

Hobby, Yokomo GT – zde jsem chtěl jet před Markétou, ale nějak jsem se ocitl na zeleném trávníku a od tam se nedalo prostě vyjet. A tak jsem hodně ztratil a pak tahal, tahal. Povedlo se mi Markétu dojet a o sekundu mě porazila. Dominik Mach jel tak výborně, že vyhrál celkově tuto jízdu. Za mnou dojel Milan Ptáček, což je změna oproti včerejším výsledkům. Zdeněk Janoš ještě trimoval model. Třetí v hobby dojel Ondra Kohoutek.

""

Připravuji si GPS do modelu, 100g navíce… dobrovolně

 

Stock – B finále: Lukáš Nesét v klidu první. Lukáš Sokol dělal chybky a nestačil se kolegy držet. A finále: zde se nepovedl start Pavlovi Martincovi. Radek Voda jel i na druhé pozici, ale hrubě chyboval a s dobrým umístěním se mohl v této jízdě rozloučit. David Němček tak chvíli vedl. Ale pak odstoupil a Pavel zvítězil před Martinem Bábovským st . a Zdeňkem Šafářem.

Modified – start byl trochu nervózní a byla tam i lexanová bouře. Ale pak se pole roztáhlo a bylo to v pohodě. Jarda Kopecký skončil bohužel v 8. kole. Marek Černý první před Davidem Němčekem. Kuba Šimurda jistil třetí pozici.

Rozhodl jsem se pro vás natočit mistrovské kategorie a jejich A finále všechny tři z tribuny. Tak se aspoň můžete podívat, jak to vždycky dopadlo. Ať se s tím ale nedělám zbytečně. Navíc vám to pošlu hned. Nebudete čekat do večera. FUP limit mám k dispozici :-).

Jinak jsem si dobrovolně dal do auta zátěž v podobě GPS. Abych zjistil údaje o jízdě atd. To mám cca 100g navíc pod kapotou.

A na druhé straně Markéta má nová kola, auto vyladěné. Co na to povědět. Prostě na mě zbrojí na 100%.

Další věcí na mém modelu je Mini DV kamerka na karoserii. Záznam onboard. To už tu dlouho nebylo. Nevím, co z toho bude. Uvidíme.

 

Finálové kolo 1

Hobby, Yokomo GT – se zátěží 110g jede Yokomo zcela jinak. Nechce se mu moc do zatáček a musíte jej prosit. Skvělý handicap pro dobrého jezdce. Milan Ptáček ze zadní pozice ani nečekal vítězství. Markéta jela čistě a bez chyb. Sice se mi podařilo dojet vedoucí dvojici, ale na předjetí již nebyl čas. Jinak co ukázala GPS: najeto 2,11 km, maximální rychlost se zátěží na rovince 42,3 km/k. V hobby pak druhý dojel Dominik Mach, který na mě chvíli dorážel. Onboard záběry plus záběry z tribuny.

""

2,11 km najeto včetně warm up

 

 

Stock – B finále: Zdeněk Sokol porazil Lukáše Neséta. A finále: Pavel Martinec nevyužil TQ a musel se spokojit s druhým místem za Davidem Němčekem. Radek Voda si v klidu ohlídal třetí místo. Vzadu pole se bojovalo podstatně více. Vše na videu.

 

Modified – super rakety se vyřítily na dráhu. Marek Černý neměl výrazný problém udržet kolegy za sebou. David Němček v klidu druhý. Jarda Kopecký ml. i přes chybu vše dotáhl na třetí místo. Čtrvtý Martin Ševčík. Pěkná jízda.

 

 

Finálové kolo 2

Hobby, Yokomo GT -napínavá jízda od začátku do konce. Já jsem vedl, ale pak udělal chybu a snažil jsem se vše napravit. Podařilo se mi opět dojet vedoucí dvojici a dostat se i před vedoucí Markétu. Ale v poslední zatáčce jsem vyjel mimo stopu díky zátěži a Markéta se mi tam doslova nacpala a zvítězila o tisíciínu sekundy. Neskutečný závod. A pozor Milan Ptáček se stal vítězem hobby !!! Vítězkou Yokomo GT je samozřejmě Markéta Vítámvásová. Já se pokusím vyhrát alespoň tu poslední jízdu. Potlesk byl naprosto zasloužený.

1 2 VITAMVASOVA Marketa – GT 5:05.353 33.690
2 1 VLAHOVIC Igor – GT 5:05.439 33.106
3 7 PTACEK Milan 5:09.853 33.809
4 6 KOHOUTEK Ondrej 5:10.845 34.391
5 3 MACH Dominik 5:11.100 33.482
6 5 JANOS Zdenek – GT 5:21.557 34.172
7 8 FRIC Marek 5:03.364 36.207
8 4 MACH Jan 0:00.000 0.000

 

Stock – B finále: Lukáš Nesét zvítězil a mýchá kartami. A finále: zde Pavel po kontaktu s Davidem Němčekem zarazil karoserii na kolo a ztratil. David si pak dojel pro mistrovský titul. Radek Voda na vynikajícím druhém místě má šanci zabojovat. Martin Bábovský st. ovšem také.

 

Modified – Marek Černý bez potíží první a i zde máme mistra republiky. Jarda Kopecký ml. uhájil druhou pozici a je na tom hodně dobře. Karel Doležal za sebou ponechal Martina Ševčíka po čistém souboji. Pěkná podívaná.

""

Zdeněk Beneš hlídá styl jízdy a komentuje ji


 

Finálové kolo 3

Hobby, Yokomo GT – Markéta nyní chybovala a já jsem stíhal Dominika Macha a jeho Lamborghini Gallardo. Kluk jeden šikovná držel stopu a nebyla příležitost jej bezpečně předjet. Nakonec jsem udělal chybu i já a bylo vymalováno. Milan Ptáček porazil také Markétu a dojel třetí v této jízdě.

Stock – B finále: s utrženým křídlem se prostě závodit nedá. Lukáš Sokol, který vedl právě nezvládl uřídit model s utrženým zadním křídlem. Toho využil Miíchal Ryba a těsně jej porazil. A finále: bez Davida Němčeka a Matěje Bábovského. Pavel Martinec toho využil a lehce zvítězil metodou start – cíl. Radek Voda si pohlídal druhou pozici. Třetí dojel Martin Bábovský st. Oliver Havránek za sebou udržel Pavla Magdu, který musel čekat. Měl kontakt. Vše na záznamu.

 

Modified – Marek Černý jízdu nedokončil. Kuba Šimurda si po dvou špatných finálových jízdách spravil chuť vítězstvím. David Němček se zaradoval z druhého místa. Jarda Kopecký ml. udržel třetí pozici. Více opět na záznamu.

 

Tak abych dnes všechno stihl, co jsem chtěl, stačil jsem sníst párky a o řízečku jsem si mohl nechat jenom zdát. Ale co, práce je v podstatě skoro hotová.

I v tomto dni byl na tribuně klid až snad na dva okamžiky. Ale emoce jsou prostě u tohoto sportu také.

Komentáře nechyběly, úroveň jízdy a FAIR PLAY byly na úrovni. Jezdci se opravdu snažili a pokud někdo někoho naboural, počkal. A tak se to má dělat. Rozhodčí to měli tím pádem lehčí. Co si pamatuji, padly jen dva tresty STOP nad GO.

Drobné dárečky pro včas přihlášené nebudou chybět.

Vyhlášení vítězů je před námi. Jen se pozdrží pro start F1 🙂

""

Start F1 se nesměl propásnout 🙂

 

Asus dnes podal naprosto fantastický výkon. Nebrzil mě a co jsem potřeboval, to rychle udělal.

""

Malá výměna názorů mezi jezdci před vyhlášením 🙂

 

Závod vydařený a malý počet jezdců nic neubral na atraktivitě. Já jsem si společnou jízdu Yokomo GT plus Hobby užil na 100%. Junioři jedou velmi dobře a mají budoucnost před sebou.

Další závodní víkend je za námi. Pro mě opět pracovně – závodní. Ale to už je standard.

A na úplný závěr povedné foto. Mějte si všichni fajn !!!

""

 

Bonus – fotogalerie z dnešního dne s hudebním doprovodem. Použil jsem již zkomprimované foto, ale kvalita ještě ujde. Takže kdo nechcete klikat, máte to hezky za sebou právě zde:

 

Fotogalerie v podání Martina Havlíčka z RC autoklubu Blansko zde: http://vegas69.rajce.idnes.cz/Mcr_Slavkov_1-10e_2013/