Mibosport Cup offroad Třebíč online

Igor Vlahovič


Po burácející sobotě 24.8.2013 MČR LS Porsche ve Svitavách jsem si přišel odpočinout po náročném závodě na Mibosport. Byl jsem v Mibosport offroad aréně již na Mibosport meetingu. Zde jsem měl techniké problémy s RTR verzí modelu Durango DEX210. Dnes mám již model upravený a na MČR buggy E1/10 plně obstál. Uvidím tedy, jak si povede dnes na této poněkud náročnější trati.

Pomohl jsme postavit stan Jirkovi Tomanovi a za to mohu mít depo pod stanem. Navíc na místě, odkud dobře vidím na dění na trati.

Počasí by mělo být do oběda ok, pak je to nejisté.

Chystá se nyní časomíra (Vojta Novický jako vždy), sjíždějí se závodníci.

""

Jirka Toman potřebuje hned po ránu pomoc nasazovače

 

Účast je taková rodinná, kolem 26 pilotů. Někteří jedou samozřejmě dvě kategorie. Já jedu klasiku 2WD. A jdu si natrénovat dráhu.

Zatímco dráha ve Svitavách byla pro mne jednodušší, zde je to opravdu jiné. Několikrát jsem byl na střeše. Jednu část jezdím opatrně a stejně tam udělám chybu. Ale nejsem sám. I soupeři s tím zatím bojují. Jen Karel Novotný ne. Ten tuto dráhu má dokonale zvládlou.

Výsledky, pokud budou aktualizovány najdete zde:

"" 2wd Buggy
"" 4wd Buggy

A tak jsem dnes zvědav, jak dnes budu úspěšný.

Výhodou umělého kobercového povrchu je fakt, že je model v podstatě čistý. Po dojezdu nic nemusíte čistit kompresorem.

Piloti trénují a hodně jich je na střeše. Ale tato dráha je opravdu náročná. Tedy pro mne určitě.

Karel Novotný má výborného mechanika, který mu oba modely Durango DEX410 a DEX210 perfektně připravuje.

""

Pájení motoru na modelu Ladislava Lebánka

 

V 10 hodin startujeme závod. Skupiny vám raději nafotím po rozpravě.

Do hry zřejmě promluví počasí. Musíme odjet alespoň tři kvalifikace. Pak v případě deště se dají udělat výsledky.

 

Kvalifikace 1

2WD skupina 1 – hodně vyrovnaná skupina. Já jsem sice chyboval, ale pak ke konci jsem se doslova vybičoval k výkonu a dojel druhý za Radkem Varhaníkem. I Jiřího Tomana, Tomáše Kristka i ostatní ze skupin nechal za sebou.

2WD skupina 2 – tady doslova létal s modelem Radek Flek, kterému se při jízdě prý naboostoval regulátor. Kája Novotný se rozehřál a zajel 12 kol. Radek Flek skoro 12 kol. Jarda Vala byl na začátku jízdy prví, pak skončil třetí. Nájezd 11 kol na A finále stačit určitě bude.

""

Nejlepších 10 pilotů po prvním kole kvalifikací


4WD skupina 1 – pouze jedna skupina. Kája Novotný zvítězil před Markem Schillerem a Radkem Flekem. 2WD buggy dnes převažují.

 

Krátká přestávka a hned jedeme další kolo. Moje Durango jede dobře. Naučil jsem další dva skoky. Hlavně bez chyby. A zatím jsem v TOP 10 !!! Ale asi bych raději do Bčka. Tam si více zazávodím. Snad mě někdo posune o místečko vzad :-).

 

Kvalifikace 2

2WD skupina 1 – já jsem nyní zvítězil s nájezdem 11. kol. To mě jaksi posunulo v celkovém pořadí dopředu a ne dozadu. Lacko Tóth na mě ztrácel. Jirka Toman dojel v jízdě třetí. Standa Čech, Petr Zimemerman a Tomáš Kristek najeli pouze 9 kol.

2WD skupina 2 – Kája Novotný soupeřil o setinky s Radkem Flekem. Kája lepší a oba ve 12 kolech. Zbytek pole naskákal kol 11 a méně. David Dohnal skončil na baterce a Vojta Flek také model odstavil.

""

TOP 10 2WD – 8 jede A finále

 

""

Michal Bok coby ředitel závodu

 

4WD skupina 1 – opět zvítězil Kája Novotný před Markem Schillerem a Vojtou Flekem. Níže máte pořadí po druhém kole kvalifikací.

""

Pořadí 4WD po druhém kole

 

Kvalifikace 3

2WD skupina 1 – já jsem nyní jízdu totálně pokazil. Ale zajel jsem ve skupině BEST LAP. Jirka Toman nyní všem ukázal záda s dostatečným náskokem. Nestačil mu Tomáš Kristek ani Radek Varhaník. Já s těmito piloty dal 10 kol. Lacko Tóth odjel pouze jedno kolo.

2WD skupina 2 – krátká přestávka před jízdou. Kája Novotný opět porazil velmi rychlého Radka Fleka. Ten řeší stále nastavení nového regulátoru. Jarda Vala skončil třetí a A finále mu rozhodně neunikne. Já jsem nyní na 8. pozici a jsem poslední v A finále. Jak spadnout o místo níže ? Zkazit jízdu… Ale to se mi nechce. No uvidíme.

""

Kája Novotný

 

4WD skupina 1 – Kája Novotný dokázal najet 13 kol. Vojta Flek se také polepšil a nakroužil 12 kol. Ladislav Lebánek dojel třetí. Marek Schiller tuto jízdu prokaučoval. Model mu skončil jízdu ve třetím kole. Zde jsou ale všichni v A finále. I když je jich 9.

Počasí nám zatím přeje a tak jdeme na 4. kolo kvalifikací.

 

Kvalifikace 4

2WD skupina 1 – tak já tuto jízdu pokazil. Ale neúmyslně. Jirka Toman v pohodě zvítězil. Druhý dojel Radek Varhaník, třetí jsem dojel já. Za Radkem dojel jeho brart Vojta. Krásně nyní David Dohnal na třetím místě. A já jsem se kvalifikoval před Jirku Tomana do B finále. Budu tam stát na prvním místě :-). To bude nářez.

""

Pořadí pro 8 nejlepších pilotů A

 

2WD skupina 2 – Kája Novotný tuto jízdu nedokončil. Ale to ho nijak neohrozí. Radek Flek zvítězil s dostatečným náskokem před soupeři.

4WD skupina 1 – Novotný, Schiller, Flek – podobné pořadí jako v minulé jízdě tuším. Jak bylo řečeno, všichni zde jedou A finále.

Za 20 minut cca startujeme finálové jízdy. Stále neprší…

Je 12:55 a začíná poprchávat. Zatím jen lehce…

 

Závod byl ukončem po kvalifikacích. Žene se déšť, který nás nemine. A na mokrém koberci se stejně nedá pokračovat. Alespoň vyhlášení bude ještě za ucházejících podmínek.

Foto vítězů v galerii.

""

Karel Novotný se stal celkovým vítězem obou kategorií. Již nemusí poslední závod odjet

 

A co dodat na závěr ?

Opravdu jsem si zde odpočinul. Elektrické motory jedou potichu, na koberci jen pneumatiky šelestí.

Vládla zde pohoda hned od začátku a přirovnal bych to k rodinnému závodu, kde se všichni znají.

I proto se nakonec všichni dohodli společně na ukončení závodu s ohledem na vývoj počasí.

A moje Durango DEX210 ? Naprostá spokojenost. Co jsem jej upgradoval na vyšší level, jede dobře a vydrží opravdu hodně.

 

Fotogalerie profesionálů RCmedia http://www.flickr.com/photos/jirkatoman/sets/72157635229748806/