Pohodový víkend v Šiklandu

Tomáš Bečvář


Jak se již stalo tradicí, scházejí se koncem prázdnin modeláři několika oborů k pohodovému setkání do Šiklova mlýna. Vedle RC buggy jsou k vidění modely letadel a vrtulníků. Modelářský den je v sobotu. Účastníci se však sjíždějí již v pátek a mohou tak nasát atmosféru westernového městečka.

Samostatný závod probíhá v uvolněné atmosféře. Závodníci si jako vždy nedarují ani centimetr tratě. Je zde však celý den cítit uvolněná atmosféra. Nakonec se všichni shodují, že se nejedná ani tak o výsledek, jako o prima víkend. Setkávají se zde modeláři několika oborů, a tak je možné poznat i něco jiného.

Záměrem celé akce je setkání modelářů a představení tohoto koníčka široké veřejnosti. Dle informace od vedení Šiklova mlýna byla sobotní návštěva 6 500 návštěvníků. Možná se našel i nějaký ten budoucí modelář.

Celá akce vrcholí sobotní ohňovou show včetně závěrečného ohňostroje (který by si mohlo přát leckteré město na Silvestra). Následující noc využívají účastníci k posezení u něčeho dobrého a k pokecu nejen o modelařině.

Již se těšíme na další ročník.