MČR buggy E1/10 Svitavy – finálový den online

Igor Vlahovič


Po kvalifikačním dnu máme před sebou den finálový. Ten bude určitě hodně zajímavý a napínavý.

Již po ránu svítí slunce, obloha vymetená. Dnes to vypadá na velmi pěkný den a nebude již možná takové horko. Já už jsem však „nalehko“.

Na dráhu se začínají sjíždět aktéři včerejších kvalifikací. Rozbalují depa.

Po 8. hodině bude zřejmě otevřena dráha k volnému tréninku. Nyní je ještě povrch pokryt rosou. Ale díky slunci bude vše brzy suché.

Systém reportu bude podobný tomu včerejšímu. Jen finále bude trochu podrobnější. Nebudou chybět videa, fotografie a komentáře.

""

Ano, dnes ráno jsem se staral o model…

 

Já jsem popvé dnes udělal olej v tlumičích. A zkontroloval model, utáhl šroubky, některé zajistil Loctitem. Důkaz vidíte výše.

Jinak se mi nabídl Tomáš Kembitzský, žemi tlumiče udělá na tom „speciálním“ zařízení. Ale já to udělal po svém. Dolil olej, biblinky jsem neviděl, takže vše ok…

Depa už jsou rozložena, piloti připravovali od 8 do 9. hodin modely nebo je i testovali na dráze.

Nyní je 9 hodin a jede se tréninková jízda. Zde si můžeme vyzkušet start a poznat své soupeře ve finálové jízdě. Jakmile toto kolo skončí, opět se přihlásím.

 

Trénikový start

A začíná být hustá atmosféra. Jeden z jezdců byl nespokojen s vyznačenou druhou pozicí na startu. Po startu se cítil hned ohrožen pilotem jedoucím ze třetí pozice.

Starty si tak mohli vyzkoušet všichni. Využil toho i Martin Bayer ve finálové skupině A 4WD buggy. I když to tak zpočátku nevypadalo.

Jedou se jen tréninky a co se pak bude dí ve finále ? To nikdo netuší. Ani já ne. Ale rozhodčí a ředitel závodu by měli mít vše pod kontrolou.

Startovní rošt na druhou pozici byl upraven ke spokojenosti možná všech.

Naše finálová jízda C 2WD ve čtyřech je pohodička. Navíc jsme tam hodně vyrovnaní a děláme chyby všichni. Ale bavili jsme se královsky a tak tomu bude i ve finále. Já toto zkušební finále vyhrál. Za mnou doskákal Felix Uhýrek, třetí Michal Andrlík a pole uzavřel Michal Rapant. Zaslechl jsem, že na naše tribuna je v podstatě složena z pilotů LDNky 🙂

A jak to vypadalo jinde ?

4WD buggy – B finále: zde zvítězil Dominik Vyšváder před Marií Szostkovou. Oba v jednom kole. Třetí dojel Jan Szostek. A finále: Martin Bayer bezpečně v cíli s nájezdem 14. kol. Kája Novotný byl druhý, třetí pak David Kukla. Samuel Cienciala jízdu nedokončil. Jinak pole poměrně vyrovnané.

""

David Kukla jde na tréninkové finále finále A 4WD buggy

 

2WD buggy – B finále: Jakub Zapletal s náskokem kola před soupeři. Dominik Mašek dojel druhý a neskutečný výkon podal Vojta Flek. Ten byl i poslední a vždy ztrátu dohnal. Pozorovali jej Michal Bok a Radek Flek. A finále: Martin Bayer naladil a i zde zvítězil. Najel 14 kol. Martin Zvára ml. již ztrácel a tak i třetí Ondřej Vícha. Jiří Mára druhou pozici nevyužil. Kája Novotný velmi těsně v souboji s Romanem Pudichem.

Shortcourse – Petr Rodina si bezpečně ohlídal první pozici. Marcel Dostál chytl saze a zajel druhé místo. Nechal za sebou zkušeného Romana Matláka. Pepa Vích pole uzavřel.

Já se dozvěděl, že mohu posunout baterii více dopředu a přední kola budou lépe vést. A nebude se zvedat předek při akceleraci. Celkově se zde dovídám další podrobnosti ohledně kategorie 2WD buggy.

 

Finálové kolo 1 – TQ v každém finále vždy s hosteskami !!!

4WD buggy B – rozhodl jsem se vám přinést výsledky jízdy přímo zde. Souboje byly opravdu napínavé. Jakub Zapletal velmi těsně odolal Tomáši Rajdusovi a Marii Szostkové.

""

 

4WD buggy A – Martin Bayer opavdu v těsném souboji skoro až do konce. Luděk Szostek komentoval a já se snažil vše zachytit na video. David Kukla udržel třetí místo.

""

 

2WD buggy C – Igor Vlahovič udělal nejméně chyb a ukořistil první místo. Michal Andrlík také chyboval a ponechal druhou příčku Felixovi Uhýrkovi. Michal Rapant dojel poslední. Moc chtěl dopředu…

""

 

2WD buggy B – Samuel Cienciala v pohodě první. Vojta Flek se probojoval na druhou příčku. Tomáš Rajdus nedodolal tlaku soupeřů. Jakub Zapletal dojel třetí.

""

 

2WD buggy A -souboj Jiří Mára vs Martin Bayer. Martin občas chyboval a ztrátu vždy doháněl. Radek Flek mu nedodolal a musel se spokojit se třetí pozicí. Kája Novotný již se ztrátou čtvrtý.

""

 

Shortcourse – zde si to dávali mezi sebou Petr Rodina a Matěj Matlák. Do toho ještě mluvili Filip Rajdus a Marcel Dostál.

""

 

Finálové kolo 2 

4WD buggy B – máme vítěze tohoto finále. Je jím Jakub Zapletal. Petr Rodina se postaral o to, že o dalších pozicích rozhodnuto není.

""

 

4WD buggy A – Martin Bayer dokázal zvítězit i ve druhé jízdě. I on se stává celkovým vítězem tohoto finále. Jiří Mára bude druhý. O třetí místo se ještě musí zabojovat. Může to být Kája Novotný, nebo také David Kukla. A nebo někdo jíný ?

""

 

2WD buggy C – Igor Vlahovič se dvěma chybami první a stává se vítězem C finále. Porazil OLD Star Michala Rapanta. Jezdci si po jízdě podali ruce a tak by to mělo být. Jinak o druhou a třetí příčku se bojovalo po celou dobu. Michal Andrlík dojel druhý a bude ještě odolávat talku soupeřů. aby byl celkově druhý. Jinak se zde jelo opravdu Fair Play.

""

 

2WD buggy B – Jakub Vícha udržel první pozici. Jakub Zapletal druhý, Roman Bílek třetí. Každý startoval ze zadnější pozice a vybojoval tento výsledek. Vítěze zde nemáme. A o to je to zajímavější.

""

 

2WD buggy A – Jiří Mára se již stal vítězem tohoto finále. Kája Novotný zajel velmi dobře a odsunul Martina Bayera na třetí pozici. Ondra Vícha čtvrtý.

""

 

Shortcourse – zde zvítězil Marcel Dostál. Matěj Matlák dostal penalizaci.Matěj tedy druhý. Třetí Filip Rajdus. I zde je tedy vše otvřené.

""

 

Finálové jízdy A buggy 2WD a 4WD opět natočeny.

Jdu na oběd. Dnes je to náročné.

 

Finálové kolo 3 

4WD buggy B – Tomáš Rajdusnyní porazil Kubu Zapletala. A dokonce i Petra Rodinu. Marie Szostková udržela tempo a dojela ve stejném kole.

""

 

4WD buggy A – nyní start bez Martina Bayera. Jiří Mára si v klidu dojel pro duhé místo.Kája Novotný si druhým místem asi také pomohl. David Kukla dojel třetí. Ale již s velkou ztrátou.

""

 

2WD buggy C – Igor Vlahovič opět v pohodě a bez chyby potvrdil první místo. Michal Andrlík pro upadený kabel od motoru přišel o druhé místo v jízdě.Využil toho Felix Uhýrek a třetí Michal Rapant. Konečně zajel asi jak chtěl.

""

 

2WD buggy B -neskutečné: Vojta Flek po napínavé jízdě vítězí. Jakub Zapletal tentokráte podlehl. Roman Bílek se radoval ze třetího místa.

""

 

2WD buggy A – Jiří Mára zde již nenastoupil. A tak to bylo mezi Radkem Flekem, Kájou Novotným. Dále se o místo v popředí utkali Martin Bayer společně s Martinem Zvárou ml. Martin Bayer se pak dostal na druhé místo za Káju Novotného. Pak Martin chyboval a na druhé místo se dostal Radek Flek. Pak Kája Novotný chybuje a …. výsledek jízdy máte níže: Bohužel třetí jízdu jsem nestačil natočit…

""

 

Shortcourse – Matěj Matlák potvrdil roli favorita. Marcel Dostál zajel druhé místo a na nováčka v kategorii super výsledek !!! Petr Rodina třetí a bude vyhlášen samostatně v kategorii Truggy.

""

 

Závod máme u konce. Nyní se chystá vyhlášení výsledků.

Slyšel jsem kladné, ale i negativní ohlasy na vedení a organizaci závodu. Za sebe musím konstatovat, že jsem si závod užil a nepocítil jsem nějaký chaos. Pouze se musela vyřešit náhrada za nemocného Vladimíra Šeligu. Ale každý na to má jiný názor. Možná je to i tím, že mně nejde o první místa a odpovědnost ke sponzorům. Jedu se pobavit a odpočinout si. I když v mém případě si moc nedáchnu. Ale jízdu si pak užívám.

Já už nahrávám některá videa. Zbytek bude nahrán až se vrátím domů. Musíte vydržet, je toho hodně.

Vyhlašovaly se kategorie žáků, juniorů, 40 plus a samozřejmě vítězové C, B finále a pak TOP 3 každé kategorie. Více najdete ve fotogalerii.

Zbytek video záznamů z A finále kategorií jízda 2 a 3 (kromě 3. jízdy A finále buggy 2WD) bude k dispozici později.

Nakonec jsem si toho dnes naložil zase nějak hodně. Ale snad se ta námaha vyplatila a každý si v tomto reportu něco našel. Třeba sám sebe na fotce či ve videu.

Děkuji pořadateli za důvěru, za spolupráci a jak se postaral o moje pracovní podmínky.

Asi už není co dále psát. Leda, že by mne něco po cestě do Brna napadlo 🙂

Jen jedna věc: dnes jsem byl upozorněn, že se dá v mém podvozku posouvat baterie a tím pádem jsem ji posunul vpřed a auto jelo hned lépe :-). To jen tak na okraj…