Mibosport Cup Brno Bosonohy online 27.7.2013

Igor Vlahovič


Před námi je další závod série Miboport Cupu 2013. Ale ne jen závod, ale čeká nás velmi horký den. Bude to namáhavé jak pro modely, tak pro jezdce. Má být kolm 36° ve stínu !!!

Naštěstí depa zde na dráze jsou krytá a tak asopˇm částečně pokytnou stín.

Účast je poměrně slušná – 35 přihlášených je hezké číslo. Kategorie Yokomo GT je dnes hodně obsazená a má i nové tváře. Přijeli i kamarádi ze Zlínska – Roman Štalmach, Oln Bětík. je tu i Fanán Stodola. Přjeli do jiných kategorií Bábovští, Lebánkovi, Martincovi. Což je jen dobře.

Dráha se dnes jede v opačném směru, tedy po směru chodu hodinových ručiček.

Za časomírou Vojta Novický, který se v té dřevěné buňce asi upeče… Ředitelem závodu je Michal Bok.

""

Dnes jsou zde i kluci ze Vsetína a okolí. Vlevo Roman Štlamach

 

Nyní se depa postupně plní piloty. Se všemi se postupně zdravím. A shoduje se na jednom – bude nám horko.

Pokud pojedou online výsledky, můžete je sledovat zde:

"" Formula
"" Modified
"" Nitro
"" Stock Zero 17.5T
"" Yokomo GT

Dnes jsou zde i spalovací modely v podání Drahoše Hejtmánka, Michaela Zagory. I oni již nyní testují.

Nechybí kluci ze Slovenska – mistr Stock kategorie David Němček. Kromě toho jsou na závodě i Radek Voda, který ukáže své kvality ve Stock kategorii a skoro všichni členové klubu Brno.

Já dnes jedu novou karoserii, ale zvažuji nasazení ještě staré karoserie. Mám obavu o poškození té nové. Ale víte jak to je. Do první boudy je to nervózní, ale pak je vám to již jedno.

Trénoval jsem s Ladislavem Mlčákem a bylo to opravdu vyrovnané.

""

Ranní rozprava

 

Ranní rozprava je za námi. Vojta Novický vše sdělil, dotazy nebyly podstatné /například. bude bazén/. A můžeme jít závodit.

V galerii máte skupiny, kdyby nebyly výsledky na MyRCM.

 

Kvalifikace 1

Stock – v první skupině zvítězil Zbyněk Koupý. Ve druhé skupině zajel nejlépe David Němček. Radek Voda, Pavel Martinec a Vlastimil Švec jeli ve velmi těsném čase. Mezi nimi se dá očelávat souboj i ve finále. Vojta Novický komentuje od začátku jízdu a kontroluje postavení nasazovačů před jízdou. Zde jede i Jiří Pavlovec.

Modified – zde na rovince jedou modely opravdu hodně rychle. Radek Flek vs Jarda Kopecký – těsný souboj. David Němček již ne vedoucí dvojici ztrácel cca 3 sekundy. Jarda Kopecký pak z jízdy odstoupil. Ladislav Lebánek a Filip Uher jízdu dokončili. David Němček také ke konci jízdy odstoupil.

F1 – zde zvítězil Mira Meloun st. Druhý Jirka Rampula, třetí Miloš Pokorný. Jarda Sattler ukončil jízdu v 9. kole. Michael Zagora jízdu nejel. Zde se jede na tři nejrychlejší najetá kola v jízdě.

Yokomo GT – zde měli někteří jezdci problémy s klonovanými čipy AMB. Ty nefungovaly. Jak se dalo očekávat, v popředí Ladislav Mlčák a Igor Vlahovič. Ladislav měl lepší nájezd v součtu tří nejrychlejších kol před Igorem. Asi o dvě desetiny. Třetí Jiří Toman zatím kolo po 22 sekund nezajel. Fanán Stodola odjel jdno kolo a skončil. Olda Groch, Jiří Groch, Roman Štalmach a Petr Švadna neměřili.

""

Početná kategorie Yokomo Super GT

 

Nitro – Olda Groch vítězí v této „početné“ kategorii. Nejrychlejší kolo zajel Drahoslav Hejtmánek.

 

Kvalifikace 2

Stock – Václav Buchta zvítězil v první skupině Stocku. Ale ve stejném kole dojel i Zbyněk Koupý, Michal Vítámvás. V druhé skupině opět zvítězil David Němček a jediný se ho držel Radek Voda. Vlastík Švec dojel třetí. Martin Bábovský stále na kvalifikaci nenastoupil.

Modified – David Němček nyní za sebou nechal Radka Fleka. Se ztrátou, ale třetí byl Ladislav Lebánek. Velmi těsně porazil Filipa Uhera. Jarda Kopecký najel jedno kolo a jízdu ukončil.

""

Ladislav Lebánek v depu. Jede kategorii Modified

 

F1 – Jarda Sattler nyní v nejrychlejších třech kolech pojel Míru Melouna st. Jiří Rampula byl třetí nejrychlejší pilot.

Yokomo GT – Igor Vlahovič se dostal do vedení v čele kategorie. Ladislav Mlčák je druhý a z jízdy odstoupil pro přehřátý regulátor. Roman Štalmach dojel třetí, ale jede mimo pořadí. Testuje. Velmi dobře zajel Tonda Pospíchal, který za sebou nechal Oldu Grocha a třeba i zkušeného Jirku Tomana. Po jízdě dali modely na kontrolu pouze tři jezdci, zbytek byl napomenut.

Nitro – Drahoslav Hejtmánek vylepšil nejrychlejší kolo. Jízdu vyhrál Michael Zagora před Oldou Grochem a Drahoslavem Hejtmánkem.

 

Kvalifikace 3

Stock – Zbyněk Koupý porazil Václava Buchtu a zbytek soupeřů ve skupině. Auta na technickou kontrolu a mohla jet druhá skupina. Martinec, Švec, Voda – tito piloti mezi sebou soupeřili o pořadí. David Němček tuto jízdu nejel. Nakonec zvítězil Radek Voda.

Modified – Jarda Kopecký opět z jízdy odstoupil ze třetího místa. Zvítězil Radek Flek před Davidem Němčekem a Láďou Lebánkem.

F1 – Sattler, Meloun, Pokorný – takové bylo pořadí po jízdě. Finále bude hodně zajímavé a zřejmě vyrovnané.

Yokomo GT – Igor Vlahovič potrdil první místo pro první finálovou jízdu. Ladislav Mlčák bude druhý, ale opět mu vypnul regulátor. Nyní musí zjisti příčinu. Jiří Groch bude třetí, Olda Groch čtvrtý atd. Roman Štalmach a Olin Bětík pojedou finále s kategorií F1. Protože nemají předepsané nastavení modelu.

Nitro – před jízdou rovnal Michael Zagora plato svého modelu. Já jsem si nyní dal studený osvěžující řízek.

""

Michael Zagora v depu rovná podvozek

 

Asfalt má 58°.

 

Kvalifikace 4 – jedou ji pouze kategorie Stock a Modified

Stock – Zbyněk Koupý těsně zvítězil před Vaškem Buchtou. Třetí dojel Matěj Bábovský, ale již se ztrátou. Vlastimil Švec zvítězil ve druhé skupině před Radkem Vodou, Pavlem Martincem a Jiřím Pavlovcem. TQ ve Stock kategorii má David Němček.

Modified –  Jarda Kopecký minutu před koncem opět skončil… Zvítězil David Němček před Radkem Flekem a Martinem Bábovským

 

V galerii máte pořadí na finálové jízdy. V Yokomo GT se pořadí po první jízdě mění. Otačí se startovní rošt.

 

Finále 1

Stock – David Němček s dostatečným náskokem zvítězil. Krásná podívaná byla na trojici Voda, Švec, Buchta. Všichni tři těsně za sebou. Vlastík Švec tlačil na druhého Radka Vodu, ale udělal na konci chybu a tak se na třetí místo dostal Vašek Buchta. Opravdu pěkný závod. Alei na dalších místech se soupeřilo.

Modified – TQ Radek Flek. Zvítězil David Němček. Druhý dojel Radek Flek a třetí dojel Martin Bábovský st. Se ztrátou pak čtvrtý Filip Uher.

F1 – z jízdy odstupuje Jiří Rampula. S F1 jely dvě Yokoma – Roman Štalmach a Olin Bětík. Nesměli však ovlinit vývoj finále. Zvítězil Mira Meloun, druhý dojel Jarda Sattler a třetí pak Miloš Pokorný.

Yokomo GT – Igor Vlahovič metodou START – CÍL zvítězil v první finálové jízdě. Ladislav Mlčák dojel s dvěma chybami druhý. O třetí místo bojovali Jiří Toman a Jiří Groch. Jirka Groch nakonec úspěšnější. Jiřího Tomana zase pronásledoval Toník Pospíchal. Celkové pořadí po jízdě vidíte níže.

""

Pořadí Yokomo GT po první finálové jízdě

 

 

Finále 2

Stock – krásná a vyrovnaná jízda. Zvraty a chyby pilotů. Chyboval Radek Voda a ztratil druhou pozici. Vedl David Němček. Ale i on udělal chybu a zvítězil Matěj Bábovský. Třetí dojel Vašek Buchta. Ten měl kontakt s Vlatíkem Švecem, který ale v rámci fait play počkal. Při vyrovnanosti modelů je každá chyba potrestána.

Modified – neskutečné. Nejprve havaroval David Němček při souboji s Radkem Flekem. Pak havaroval. Pak z prvního mísa odstoupil Jarda Kopecký. Opět se mu zastavil model. A tak druhý dojel Martin Bábovský st., třetí Filip Uher.

""

Jarda Kopecký vedl. Ale pak se mu model popáté zastavil…

 

F1 – Jarda Sattlet dojel před Milošem Pokorným a třetím Mírou Melounem.

Yokomo GT – Igor a Ladislav se postupně propracovali startovním polem do čela. Pak Igor jezdil za Láďou a čekal na chybu. Nakonec se Igor před Láďu dostal a dokázel podruhé zvítězit. Jiří Toman dojel třetí, čtvrtý Olda Groch.

Poslední dojel Toník Pospíchal, kterému upadlo přední kolo. A tak Toník bude do poslední jízdy statovat z první pozice.

 

Finále Nitro – 20 minut jízdy ve dvou pilotech. Michael Zagora vs Olda Groch. Mechanik pro oba – Drahoslav Hejtmánek. První zajel tankovat Michael, pak hned Olda. A mechanik se měl co otáčet. Michael si vyjel před Oldou náskok a již mu nedal šanci. Zvítězil.

Asfalt má 56°.

 

Finále 3

Stock – David Němček zvítězil a stal se vítězem této kategorie. Druhý dojel Matěj Bábovský, třetí pak Vlastimil Švec. Čtrvtý pak Radek Voda. Ten měl kontakt s Vaškem Buchtou a ten počkal. Jinak by si vysloužil STOP and GO.

Modified – nyní již bez Jardy Kopeckého.  Dvě bohující dvojice: Němček / Flek a Uher / Lebánek. Z první byl úspěšný David Němček, který se stal vítězem kategorie. Z druhé byl lepší Filip Uher, který dojel třetí za Radkem Flekem

F1 – Jarda Sattler vs Miroslav Meloun. Nakonec zvítězil v této jízdě a stal se celkovým vítězem Miroslav Meloun.  Třetí dojel Miloš Pokorný.

""

Monopost v jízdě po startu finálové jízdy

 

Yokomo GT – dnes zde jela slečna Vítámvásová. Jediná žena ve startovním poli. A jak dopadla poslední jízda, kde se počítají všechny jízdy a sečítají nájezdy a kola ? Exhibice Igora Vlahoviče a Ladislava Mlčáka. Celou dobu za sebou v těsním závěsu. Sklidili obdiv od diváků. Třetí si ohlídal své místo Jiří Groch.

 

Neskutečné horko, kdy i láhev s pitím ve stínu se dokázala zahřát a neosvěžila mě. Dráha rozpálená nad 50°. Když jste nasazovali na přímém slunci, za 6 minut jste měli dost. Tedy hodně náročný závod.

Nicméně měl opět úroveň, což je hlavní. Dnes byly vyzkoušeny modely. Ale i piloti.

""

Pořadatelé přežili to vedro společně s námi

 

Jdeme na vyhlášení. To proběhla v přátelské atmosféře. Potlesk nehyběl. A byla legrace.

Povedený závod se vším všudy.