Durango DEX210 – zadní držák ramen nevydržel

Igor Vlahovič


S RTR verzí tohoto modelu jezdím již delší dobu. Za tu dobu jsem vyměnil pouze jedno přední rameno (po osobním nárazu do pevné překážky s motorem 6,5R). Dále pak až na závodě Lestr Cup přední držák zadních ramen.

Plastový tenkrát nevydržel náraz.

Vzadu jsem však ponechal plastovou verzi v základu a do tohoto závodu vydržel.

Avšak po přestupu z koberce na tvrdou a náročnou dráhu, kde jsem hodněkrát letěl vzduchem, dopadal střídavě na zadní a přední kola atd. se mi stávalo, že tlakem vypadávala osička ze zadního držáku ramen. Nebyl problém to nasadit zpět, ale na jednom díle viz foto se již vylomil i kus plastového lože.

Sice jsem použil podložku, abych trochu zadní část zpevnil. Ale není to spása a 100% řešení. Při větším nárazu kola to může opět vypadnout.

Zjistil jsem tedy, že kombinace kovového a plastového dílu není dobrá. Možná kdyby to bylo obráceně, nestalo by se to. A třeba kdyby byly oba díly v plastu, vydrželo by to.

Ale nakonec jsem se rozhodl pro výměnu plastového držáku za kovový. Ten se dá pořídit od fy REVOLUTION DESIGN (viz foto). Ono se zase nejedná o závratnou investici a probém bude vyřešen.

Kdo má tedy tento model v RTR a hodlá s ním jezdit ostré závody, tato výměna ho zřejmě nemine, pokud nebude ochoten měnit stále díly za plastové.

Přední náprava je zatím v pořádku a drží v pohodě.

Na foto vidíte stav plastového držáku. Popis snad vše ujasní.