Mibosport Offroad Meeting finále

Igor Vlahovič


Máme před sebou druhou část závodního klání. Dnes jsou na pořadu finálové jízdy a před nimi ještě trénink. Taková generální zkouška před ostrým finále.

Potom následuje vyhlášení vítězů a losování. Konec závodu je naplánován na cca 15. hodinu.

Nyní je volný trénink do 10 hodin.

Dnes je oproti včerejšku pod mrakem a fouká chladný vítr. Nicméně piloti jsou i na tuto alternativu zajištěni.

Moje Durango ještě dnes musí přežít se zadním plastovým blokem a příště již bude hliníkový a zadek bude hodně zpevněn. Tato dráha je totiž, jak jsem zjistil, namáhavější pro plastové díly. Hlavně na zadní nápravě.

""

Šárka Tomanová fotí, ale také nasazuje. V tomto případě model svého manžela Jiřího

 

Já jsem v rukavicích projel dráhu a už vím, jak pojedu finále. Hezky na jistotu. on tam v Bčku stejně vyhraje Radek Flek, ale s ostatními si to rozdám na 100%.

Jinak dnes po dohodě s pořadatelem budu natáčet finálové jízdy. Z každé skupiny alepsoň jedno. Kdo však natočí naše B finále, to ještě nevím.

V 10:15 začínájí tréninky na finále.

 

Generální zkouška na finálové jízdy – zde si nanečisto piloti vyzkouší start. První skoky po levé straně jsou zakázány skákat. Aby nedošlo ke kolizi.

Skupina 2WD B – zde po startu chyboval Jiří Toman z první pozice a vedení se ujal Igor Vlahovič, který pak jednu dobu soupeřil s Lacko Tóthem. Ale Igor udělal pouze jednu chybu a zvítězil s náskokem kola. Druhý dojel Lacko a jako jediný se dostal s časem na kolo pod 39 sekund. Třetí dojel Karel Pražan. Radek Flek dnes finále nepojede, a tak pole bude hodně vyrovnané. Spíše bude pomáhat bratrovi Vojtovi. Aby om byl dobrý v A finále 4WD.

Skupina 2WD A – zde se strhl souboj mezi Michalem Orlowskim a Kájou Novotným (oba týmoví jezdci Duranga). V cíli nakonec první Karel, po chybě Michala. Ale dělila je jediná sekunda. Martin Zvára si podržel třetí místo. David Dohnal ani Pavel Holčák této zkoušky nevyužili.

Skupina 4WD B – Matěj Šulc, Lacko Tóth a Jarda Vala – takové bylo pořadí po této jízdě.

Skupina 4WD A – Michal Orlowski zvítězil po těsném souboji s Kájou Novotným. Třetí dojel Vojta Flek. I ten měl co dělat s Dominikem Šulcem. Pěkná podívaná.

""

Vojta Flek dojel nyní třetí. Přejme mu úspěch i v ostrém finále

 

Generálka finále ukázala, jak to asi bude probíhat v ostrém boji. Nesmíte dělat chyby, jet přesně a výsledek se určitě dostaví.

 

Finálové kolo 1

2WD B – Igor Vlahovič se dostal do vedení, ale 10 sekund před koncem jízdy opět praskl zadní díl držící rameno. Proto zvítězil Jiří Toman před Karelm Pražanem a Jardou Beranem. Igor pojede další jízdu na jistotu s minimem skoků. Aby díl vydržel.

""

Tribuna B finále 2WD

 

2WD A – Michal Orlowski bez problémů zvítězil s dostatečným náskokem před druhým Kájou Novotným. Třetí dojel Pawel Stazsewski, který mi pomohl s dílem (měl ještě jeden náhradní plastový).

4WD B – Lacko Tóth vítězí před Petrem Kristkem a Jardou Valou.

4WD A – vítězem této jízdy se stal Kája Novotný, když Michal Orlowski odstoupil z jízdy. Druhý dojel Dominik Šulc, třetí Samuel Cienciala.

A já jdu opravovat model.

 

Finálové kolo 2

2WD B –  Igor Vahovič jel opatrně a neskákal zbytečně skoky. Pak chyboval a dojel jej Jiří Toman. Pak udělal Igor hrubou chybu a nechal Jiřího v klidu vyhrát. Ale šlo o HOP nebo TROP z Igorovi strany. Jiří Toman se tak stal vítězem B finále. Ale model Igora vydržel. Třetí dojel Tomáš Kristek. Poslední finále Igor pojede ostře a buď model vydrží, nebo ne…

2WD A – Orlowski, Novotný, Stazsewski- takové pořadí. Martin Zvára soupeřil s Kájou, ale pak měl problémy. I zde máme vítěze finále A – je jím Michal Orlowski.

""

Tribuna A finále 2WD

4WD B – Syrovatský, Vala, Kristek – zcela jiné pořadí po finále a vítěze zde nemáme. Počkáme si na poslední jízdu.

4WD A – Kája Novotný zvítězil před Michalem Orlowskim a tím se stal celkovým vítězem této kategorii. Třetí dojel Dominik Šulc. Marek Schiller z jízdy odstoupil. Mladému Vojtovi Flekovi se moc nedařilo.

 

Finálové kolo 3

2WD B – nyní Igor Vlahovič jel naplno. Auto vydrželo (možná i díky podložkám u ramen). Měl i dostatečný náskok. Druhý dojel Tomáš Kristek, třetí Jirka Toman. O slabostech podvozku Durango DEX210, které jsem zjistil v tomto závodě bude zvlášť článek. Jirka Toman podal pogratuloval Igorovi k jeho úspěchu. Taková tu panuje atmosféra. A kdyby jel Igor stejným tempem minulou jízdu, mohl být vítězem finále B třeba i on. Ale co kdyby zase nevydržel díl ? A to vše je o čem ? O taktice. A ta se nyní nepovedla :-).

""

V odpadkovém koši hledám vyhozený plastový díl, abych mohl napsat článek o závadě

2WD A – Michal Orlowski potvrdil rolo favorita a vítězí i nyní. Kája Novotný se nenechal zahanbit a dojíždí druhý, Konečně se zadařilo i Martinu Zvárovi, který oslavil třetí místo.

4WD B – natočeno, s hodně karamboly. Jarda Vala nedokázal využít první pozice a po chybách byl až čtvrtý. Zvítězil Petr Kristek před Lacko Tóthem a Markem Sirovatským.

 

4WD A – Kája Novotný potvrzuje roli favorita. Michal Orlowski také ukázal kvality nejen podvozku Durango, ale hlavně ty svoje. Marcel Dostál se zaradoval z třetího místa.

 

Závod je ukončen. Před námi je vyhlášení vítězů a předání podvozku vylosovanému výherci. Ale dnes je to jinak. Každý jezdec napsal na papírek, komu by přál podvozek. A jméno s největším počtem tento podvozek Yokomo obdrží. A to ja zajímavá změna.

Nejvíce hlasů dostal nadějný mladý pilot Vojta Flek. Já to tušil 🙂

Pořadatelsky závod na velmi dobré úrovni dle mého názoru. Komentáře, dodržování harmonogramu, hlídání jízdy a pozic nasazovačů. K tomu občerstvení, hudba. Toto je můj názor na závod. Já si své soupeře v B finále našel a užil si to i přes problémy s podvozkem.

Jinak dnes vítr trochu zasáhl do bojů, protože modely ve vzduchu přeci jen létají.

Videa jsou z každé skupiny alespoň jednou. Snad si je užjiete.

Polská výprava mne požádala o foto jejich pilotů a mechaniků. Všem lze vyhovět.

Za mne jsem se na závodě pobavil. Nechybělo kropení vítězů šampusem – jedna fotka se povedla. Prostě pohoda jak má být.

Už nyní pořadatel plánuje další ročník této akce. Ale na to máme času dost.