Mibosport Cup onroad Blansko online

Igor Vlahovič


Je 22.6.2013 a před námi je 3. závod seriálu Mibosport Cup onroad. Nyní se jede v Blansku.

Kromě reportu budete moci sledovat podrobně výsledky na MyRCM níže:

"" Formula
"" Modified
"" Nitro
"" Stock Zero 17.5T
"" Yokomo GT

Kategorie Yokomo má dnes poměrně dost účastníků.

Dráha byla po ránu ještě vlhká a tak někteří měli problémy s adhezí. Ale svítí slunce a dráha osychá.

Já projel své Yokomo GT a i na starých pneu mi to sedí velmi dobře.

Ředitelem závodu je Michal Bok, za časomírou opět Vojta Novický. Registrace do 9. hodin. Pak bude rozprava.

""

Jiří Toman ladí své Yokomo GT

 

Zbývá, aby oschly poslední dvě zatáčky pod stromy. A dráha bude kompletně suchá. Směr závodu je v klasickém směru.

Dnes se jdou pouze kategorie Stock, Modified a Yokomo GT. Do F1 se nikdo nepřihlásil.

""

Ranní rozprava

 

Nejpočetnější skupinou dnes je Yokomo GT, kde startuje 9 modelů.

 

Kvalifikace 1

Stock skupina 1 – Vlastimil Švec byť řídí model z vozíčku všem ukázal záda. Najel krásný výsledek před domácím Jirkou Pavlovcem a Vaškem Buchtou. Zde jedou i kitové karoserie BMW, Nissan Skyline. Ty jsou již připravené do závodu Kopecký RC, který se jede zítra v Bosonohách (Brno).

""

Jaroslav Kopecký st. v depu

 

Stock skupina 2 – David Němček tuto jízdu vynechal pro doladění modelu. Radek Voda, Pavel Magda a další jezdci na trati. Pavel Magda velmi těsně v souboji s Radkem Vodou. O tisíciny se tito borci přetahovali o první pozici. Uvidíme, co se stane, až se do hry zapojí David Němček. Ale i mladičký Oliver Havránek jede velmi dobře. Přetahovaná nakonec lépe dopadla pro Radka Vodu. Radek se neztratí. To já vím na 100% :-). Radek a Pavel najeli 20 kol. David Němček se ještě na konec jízdy zapojil.

Modified skupina 1 – i zde startuje Oliver Havránek. Je znám i z kategorie buggy 1/10. Martin Sládek vítězí před Jirkou Kolmanem a Filipem Pykalem. Všichni nájezd 22 kol. Oliver bohužel skončil v 11. kole.

Modified skupina 2 – zde jedou i jezdci z Polska. Takže i tento závod má zahraniční účast. Zde zvítězil těsně Radek Flek před Davidem Němčekem. Jarda Kopecký ml. ještě musí doladit svůj model.

Yokomo GT – hned od začátku se po letmém startu strhl boj o tři nejrychlejší kola mezi Igorem Vlahovičem a Ladislavem Mlčákem. O několik setin byl lepší Igor Vlahovič. Třetí nejlepší časy zajel Bronislav Vykutil. Společně s ním hodně podobné časy zajeli Michal Vitamvás, Radim Vrabec a Martin Zvára st. Další boj pak probíhal mezi Jiřím Tomanem, Tondou Pospíchalem a Vojtou Flekem.

 

Kvalifikace 2

Stock skupina 1 – Vlastimil Švec opět zvítězil před Václavem Buchtou. Jan Štrof se ztrátou kola třetí. Tomáš Marek najel kol 19. Nejlepší měli 21 (Švec, Buchta), průměr pak 20 kol.

""

BMW Jana Štrofa

 

Stock skupina 2 – David Němček nyní již nastoupil do jízdy. A ihned se dostal do vedení. Radek Voda si držel druhé místo před Pavlem Magdou. David Němček zajel i nejrychlejší kolo kategorie.

Modified skupina 1 – Martin Sládek zvítězil před kolegou Jirkou Kolmanem. I pořadí bylo podobné jako v minulé jízdě. Oliver Havránek pojel Lacko Totha.

Modified skupina 2 – opět těsný souboj mezi Radkem Flekem a Davidem Němčekem. Oba těsně za sebou. Jarda Kopecký pro technické potíže v jízdě nepokračoval. David Němček velmi těsně zvítězil před Radkem. Mateusz Ogonowski dojel třetí.

Yokomo GT – Jiří Toman dal nové pneu a ihned se ujal vedení. Za ním opět těsně za sebou v čase Ladislav Mlčák a Igor Vlahovič. Polepšil si Martin Zvára st. Na podrobné časy se můžete podívat na MyRCM.

 

Kvalifikace 3

Stock skupina 1 – stejné pořadí jako v minulé jízdě. Vlastík Švec jede vyrovnaně a stále je ve vedení před Vaškem Buchtou, který je jeho druhá ruka a velice mu pomáhá.

Stock skupina 1 – David Němček už má v podstatě jisté TQ. Radek Voda nedojel, na druhém místě kroužil Pavel Magda, na třetím Lacko Toth.

Modified skupina 1 – i zde bylo po jízdě pořadí stejné. Martin Sládek opět první. Stíhá ho pouze Jirka Kolman.

Modified skupina 2 – David Němček nyní o něco s vyšším náskokem před Radkem Flekem. Jarda Kopecký ml. ztrácí dvě kola.

Yokomo GT – poslední kvalifikace. Ladislav Mlčák nyní zajel TQ. Zlepšil se o 4 desetiny. Igor byl za ním a také pokořil čas pod 16 sekund. Bronislav Vykutil pojel Jiřího Tomana. Většina pole jede kola kolem 16ti sekund. A zde je pořadí na první finále:

1 Mlčák Ladislav 3 0:15.562
2 Vlahovič Igor 3 0:15.713
3 Toman Jiří 3 0:15.887
4 Vykutil Bronislav 3 0:16.178
5 Zvára Martin st. 3 0:16.222
6 Vrabec Radim 3 0:16.480
7 Vítámvás Michal 3 0:16.532
8 Flek Vojtěch 3 0:16.961
9 Pospíchal Antonín 3 0:17.087

 

Kvalifikace 4

Stock skupina 1 – Vlastík Švec opět potvrdil své kvality. Ovšem polepšil si Jiří Pavlovec, který za sebou nechal soupeře.

Stock skupina 2 – David Němček si vyjel TQ na start do finále. Za něj se postaví Vlastimil Švec, třetí bude stát Radek Voda. Ale i za ním Pavel Magda a další soupeři jsou hodně vyrovnaní.

Modified skupina 1 – duo Sládek / Kolman jsou za sebou. Přitom Martin Sládek najel 23 kol. 22 kol pak najel i Filip Pykal. Lacko Toth jízdu nedokončil.

Modified skupina 2 – Mateusz Ogonowski naladil svůj model a v této jízdě jezdil za Davidem Němčekem. Radek Flek absolvoval poměrně dlouhý let, který jeho jízdu ukončil. Nakonec i David skončil pro poruchu a tak si pro první míso dojel právě Mateusz. Ve finále s ním musí soupeři počítat.

""

Radek Flek zkoumá následky svého letu na modelu

 

Nyní se losoval poukaz na 500 Kč od společnosti Mibosport – na jedno kolo v protisměru. Jedno kolo zahřívací, druhé ostré měřené. Zde byla vylosována kategorie Modified.

""

Losování o poukaz v hodnotě 500 Kč

 

 

Finále 1

Yokomo GT – finále se jede na 10 minut. Počítají se všechny tři jízdy. Hned od začátku se svedl souboj Ladislava Mlčáka a Igora Vlahoviče. Igor lehce ťukl do Ladislava na začátku jízdy. A tak počkal a pak se pokračovalo. Oba dojeli v jedné sekundě !!! Bronislav Vykutil dojel třetí se ztrátou kola, ale s dostatečným náskokem před čtvrtým Martinem Zvárou st. Střed pole byl velmi vyrovnaný. Dle vzoru WTCC se na další jízdu pořadí změní. Kdo zvítězil, bude stát na poslední pozici a kdo byl poslední bude stát na první. To bude hodně zajímavé…

""

Start finále Yokomo GT

 

Stock – zde to bylo v režiji Davida Němčeka. Radek Voda bohužel chyboval a ztratil druhou pozici. Vlastimil Švec dojel v klidu druhý, třetí pak Pavel Magda, na kterého se ještě snažil na konci jízdy tlačit Radek Voda.

Modified – zde zvítězil Radek Flek. Druhý skončil David Němček, třetí Jarda Kopecký ml. S odstupem dvou kol pak Martin Sládek a soupeři.

Kolem tratě spousta diváků a proto se také celou dobu Vojta Novický snaží bezvadně komentovat každou jízdu.

Nyní se pojede závod v protisměru na jedno kolo – bude to pro kategorii Modified. Vítězem této soutěže se stal David Němček.

 

Finále 2

Yokomo GT – opačné pořadí na startu. Oba dva poslední jedzci začali postupně předjíždět soupeře a zhruba za minutu byli na prvních pozicích. Ladislav první, Igor druhý. Pak Igor čekal na změnu stopy kolegy a po rovince jeli oba SIDE by SIDE. Igor nakonec lepší a pak již první místo uhájil. Ladislav dojel za Igorem o 4 sekundy později a to pro jeho chybičku a pak drobnou kolizi se soupeřem. Broněk Vykutil si obhájil opět třetí místo. Poslední dojel Martin Zvára st. a tak on nyní bude startovat z první pozice. Igor naopak z poslední. Jízda napínavá od začátku do konce. A jelo se velmi čistě.

Stock – zde se stal vítězem kategorie David Němček, který byl i velmi dobrý v závodě ETS v Rakousku. Vlastimil Švec bude druhý. A protože Radek Voda nyní nechyboval a dojel třetí, zde bude ještě rozhodovat třetí jízda. Pavel Magda nyní dojel po kolizi šestý. Před ním ještě dojeli Václav Buchta a Jiří Pavlovec.

""

Václav Buchta jede kategorii Stock

 

Modified – Radek Flek ukončil jízdu pro závadu. Jaroslav Kopecký nyní dojel druhý, třetí Mateusz Ogonowski. Tak jako v Yokomo GT, tak ani zde není o vítězi rozhodnuto.

 

Finále 3

Yokomo GT – po startu se opět Ladislav Mlčák a Igor Vlahovič propracovávali vpřed. Ve zkrumáži pak Igor narazil zezadu do Ladislava, protože nedobrzdil. Počkal, ale Ladislav již nemohl pokračovat v jízdě. Igor pak stál dobrovolně na STOP and GO, misto aby jen projel boxovou uličkou na výzvu ředitele závodu. Tak se propadl až doprostřed pole. Pak začal stíhat supeře. Až dojel Matina Zváru st. a Bronislava Vykutila, kteří jeli na prvních místech. Nakonec si Igor s Martinem vyměnili pozice, ale na Bronislava již Igor nestačil. Bronislav Vykutil zvítězil v této jízdě. A zde je konečné pořadí po součtu všech jízd:

1 Vlahovič Igor 61
2 Vykutil Bronislav 55
3 Mlčák Ladislav 45
4 Toman Jiří 30
5 Zvára Martin st. 29
6 Vítámvás Michal 28
7 Vrabec Radim 26
8 Pospíchal Antonín 14
9 Flek Vojtěch 12

 

Stock – zde nenastoupil David Němček. I po krátké zastávce zvítězil Vlastík Švec před Pavlem Magdou a Radkem Vodou. Pořadí TOP 3:

1. David Němček

2. Vlastimil Švec

3. Pavel Magda

 

Modified – Filip Pykal jízdu nedokončil. Zvítězil David Němček před Radkem Flekem. Mateusz Ogonowski dojel třetí. Těsně za ním Martin Sládek. Pořadí TOP:

1. David Němček

2. Radek Flek

3. Jaroslav Kopecký

 

Za malou chvíli jdeme na vyhlášení výsledků.

Závod se konečně povedl bez výkyvů počasí. Komentáře ok, hlídání jízdy a čistoty ok. Za mě spokojenost s celkovou organizací.

A hlavně – nový způsob finálových jízd v Yokomo GT je naprosto jiným zážitkem na 10 minut. Jste dobrý jezdec ? Ano. Ale i tak musíte jet fair play a nespoléhat na automatické pouštění slabších jezdců, pokud jedete ze zadní čási pole. Narážení neexistuje. Musíte prostě umět jet a uvažovat přitom.

Celá kategorie Yokomo GT se blíží hodně reálu. A tak to má být. A držet 10 minut nervy a pevnou ruku na RC soupravě je také pro mnohé jezdce umění.

Dnešní závod je u konce, vítěze máte v galerii.

 

Zde máte záznam od Ladislava Mlčáka, který po kolizi se mnou nedokončil třetí finálovou jízdu. A tak natočil závěr jízdy. Povedlo se mu to na výtečnou. A já se mu touto cestou ještě jednou omlouvám za nehodu.

 

A zde je video celé třetí finálové jízdy Yokomo GT v podání Markéty Vítámvásové