ASTRA NITRO CROSS 2013 finále online

Igor Vlahovič


Ráno zde na dráze poprchává a dráha se opět upravuje. A to za pomocí pilin.

Spalováky pojedou 1/16 finále až do hlavního MAIN finále. Dílčí finále se jedou na 20 minut, hlavní finále na 45 minut.

Elektry pojedou finále C, B a A. Každou jízdu 3x. Délka jízdy 10 minut.

Především modely elelktro musí být pořádně připraveny. Vlhkost nedělá žádnému modelu dobře.

Nyní přestalo pršet a závod za malou chvíli začne.

V galerii máte rozdělení do finálových skupin.

"" 1:8E Buggy ASTRA
"" 1:8IC Buggy ASTRA

Na těchto odkazech pak můžete sledovat podrobně online výsledky.

 

1/16 finále B – v tomto finále jsme měli hodně našich zástupců. Pouze první 4 jezdci postupují do vyššího finále. Petr Semsch si udělal slušný náskok a udržel jej až do cíle. Dále postoupili Alexander Kobelev, Jan Horáček a Václav Vondra.

""

Start 1/16B finále

 

1/16 finále A – Václav Turek obdržel STOP and GO za ulitý start. Musel jen na PIT STOP, zastavit tam a pak pokračovat. Z tohoto finále postoupili Markus Grandel (AUT), Janis Ankravs (LVA), Václav Turek a Jiří Rybák. Modely jezdců po jízdě musí na technickou kontrolu. Lukáš Simodi (SVK) na jízdu vůbec nenastoupil.

""

Start 1/16A finále

 

Finále C buggy 1/8E – velice brzy odstoupil Václav Nývlt pro poruchu na přední nápravě. Do čela se dostal Thomas Mager, ale neudržel si tuto pozici až do konce. První dojel Hendrik Lainemae (EST) a třetí Jiří Garbaczewski. Radim Drda a Adam Heinz jízdu nedokončili.

""

Start finále C buggy 1/8E

 

Finále B buggy 1/8E – Jorg Rhode přišel o svoji první pozici po startu. Toho využil Jan Kapička a zvítězil. Druhý dojel Václav Turek, třetí Kuldar Ilus (EST). Robin Ilus skončil v 8. kole.

""

Start finále B buggy 1/8E

 

Finále A buggy 1/8E -po startu se před Martina Bayera dostal Klemens Heiss(ATU), ale pak dostal STOP and GO za narážení zezadu. Pak ještě dále chyboval a první dojel Martin Bayer před vynikajícím Karlem Novotným. Třetí příčku zajel Michal Blahovský. Juraj Hudy dojel „až“ osmý.

""

Start finále A buggy 1/8E

 

1/8 finále B – zde zvítězil náš Vladimír Poul. Dále postupují Robin Ilus, Jani Parjanen a náš Miroslav Fedeles.

""

Start 1/8B finále

 

1/8 finále A – velice dobrý výkon Plamena Sokolova po startu. Pak se ale propadl více vzad polem. Vladimír Šeliga průběžně komentuje jízdy a informuje piloty o pořadí a rozestupech. Z tohoto finále dále postupují Tomi Bjorkman (FIN), Evgeny Agarkov (RUS), Sarunas Zabulionis (LTU) a Markus Grandel (AUT).

""

Start 1/8A finále

 

Finále C buggy 1/8E – tuto jídzu vyhrál Jiří Garbaczewski před Hendrikem Lainemaem a Radimem Drdou. Zde tedy vítěz zatím znám není. Thomas Mager dojel na čtvrté pozici, ale je stále v boji o stupně vítězů. V podstatě stačí jedna větší chyba a než vás nasazovač nasadí, hodně ztratíte. A to se pak již velmi těžko dotahuje.

Finále B buggy 1/8E – Jan Kapička zvítězil podruhé v tomto finále a stává se tak vítězem finále B. Kuldar Ilus dojel druhý a Jorg Rhode třetí.Kamil Řečínský pak na čtvrtém místě. Robin Ilus opět technické potíže.

Finále A buggy 1/8E – Martin Bayer potvrdil kvality a stává se vítězem této kategorie. Klemens Heiss nyní druhý a Kája Novotný třetí. Nevedlo se příliš Michalovi Blahovskému. Třetí jízda rozhodne o dalších místech.

 

Nyní přichází Warm Up pro semifinalisty 1/2 finále B. Tři nejúspěšnější Petri Myllari, Lukáš Zeman a Jiří Mára.

Ihned po tomto přichází Warm Up pro semifinalisty 1/2 finále A. Zde zajel Martin Bayer nové nejrychlejší kolo. A tři nejlepší ? Dominic Bauer, Reinhold Gruber a Miroslav Jurenka.

Oba tréninky jsou na 10 minut.

 

1/4 finále B – Pavel Braun ve vedení s náskokem půl kola. Dále postupují Taurius Sinkevicius, Jani Parjanen a Stephan Bajzek.

""

Start 1/4B finále

 

1/4 finále A – zde se zadařilo zvítězit našemu Tomáši Markovi se slušným náskokem. Karel Hájek je další postupující. Za ním ještě pak postoupili Tomi Bjorkman a Kuldar Ilus.

""

Start 1/4A finále

 

1/2 finále B – před touto jízdou se ještě upravovala trať. Z první pozice startoval Jiří Mára. Zde do hlavního finále postupuje 6 pilotů. Z 1/2 finále A pak dalších 6. 20 minut jízdy je dlouhá doba a za tu se mnoho může udát. Těsné souboje, občas nějaký ten kontakt. Zde jel i Libor Lukášek. A kdo postoupil do finále A ? Martin Wolanka, Lukáš Zeman, Jiří Mára, Petri Myllari, Petr Klatovský a Libor Lukášek !!!

""

Start 1/2B finále

 

1/2 finále A – někteří museli zajet do depa. Dominic Bauer od startu jezdil těsně za naším Martinem Bayerem. Pak se dostal před něj. Piloti museli i tankovat. Boj probíhal zejména o 6tou postupovou pozici. Nakonec se z prvního místa radoval Martin Bayer před Dominicem Bauerem (jezdili skoro stále těsně za sebou). Další postupující: Klemens Heiss, David Kukla, Tomáš Marek a Karel Hájek.

""

Start 1/2A finále

 

 

Finále C buggy 1/8E – Radim Drda, Jiří Garbaczewski a Thomas Mager – takové bylo pořadí po jízdě. A bylo to hodně těsné. Vítězem by měl být Jiří Garbaczewski.

Finále B buggy 1/8E – zde zajel velmi dobře Kamil Řečinský na třetím místě za druhým Edgarsem Cipansem a vítězem Kuldarem Ilusem.

Finále A buggy 1/8E – zde již Martin Bayer na jízdu nenastoupil. Zvítězil a druhé místo si pojistil Klemens Heiss. Třetí bude náš Kája Novotný.

 

Před námi je hlavní finále dne:

""

Startovní pořadí na hlavní finále, které bude trvat 45 minut

 

MAIN FINAL napínavé až do konce. Souboj mezi Martinem Bayerem a Dominicem Bauerem. Doplňování paliva, nervozita a změna pořadí. Libor Lukášek a Jiří Mára museli na nucenou zastávku. Není možné popsat celý průběh, ale uvidíte jej na zkráceném záznamu. Tak snad vám to více napoví. Ale každopádně níže máte výsledek závodu po 45. minutách jízdy:

""

Pořadí po skončení závodu

Nyní čekáme na vyhlášení výsledků. Náš Martin Bayer se raduje ze dvou prvních míst. Blahopřejeme mu.