Open Cup Brno 19.5.2013 online

Igor Vlahovič


Konečně po ránu krásné počasí. A tak jsem se rozhodl přijmout pozvání RC klubu Brno Bosonohy na jejich klubový závod. Doma jsem dostal zelenou a já jsem chtěl konečně závod dojet do konce.

Je 9. hodina a závodníci se pomalu scházejí. Dnes to vypadá na takový rodinný závod.

Kategorie se jedou F1 – 8 pilotů, GT – 6 pilotů, Stock – 3 piloti

Pojede se 10 minut, ať si pořádně zajezdíme. Bude čas i na nabíjení. Takže pohoda.

""

Yokomo GT jedu jako jediný v kategorii 2WD GT Open

 

Já jsem dal do Yokomo GT pastorek 33 zubů, načasoval motor na maximum a nestačím se divit, jak jsem zrychlil. Taky jsem tvrdě havaroval a karoserie již není rozhodně nová.

Pojede se jedna kvalifikace na nelepší čas a pak 4 finále po 10ti minutách.

Kvalifikace se pojede jedna na 10 minut a budou se počítat tři nejlepší po sobě jdoucí kola. Takže piloti mají dostatek času a prostoru pro svůj nájezd.

No a pak krotit hodně rychlé Yokomo GT 4 x 10 minut finále = pořádný kus adrenalinu. Jestli bude auto na konci závodu vcelku, to se uvidí 🙂

 

Kvalifikace

F1 – Jarda Sattler zajel v jízdě nejlepší čas a jeho jízda byla zřejmě nejlepší. Miloš Pokorný musel před jízdou nalepit přední pneumatiku, kterou před startem sundal z ráfku. Jarda velmi dobře. Míra Meloun postupně zlepšoval nájezdy. A také Jiří Groch jel na třetí místo na startu. 10 minut je dostatek času na to, aby se podařilo zajet tři kola po sobě jdoucí a to co nejlépe. Miloš Pokorný se také zapsal. Milan Cendelín jezdil na 6 pozici. A za ním by mohl stát Aleš Matyášek. Luboš Havlík jezdil těsně za Milošem Pokorným. Martin Janíček se také zlepšil. Každý chtěl zajet nejlépe. Nakonec o setinky získal TQ na finále Míra Meloun.

""

Pořadí na startu pro finálové jízdy kategorie F1

 

Stock – dvě pozice budou hodně napínavé – Marek Sova vs Jarda Sattler. Aleš Matyášek kolegům poněkud nestačí. A tak finále bude mezi prvně jmenovanými. TQ nakonec zajel nejlepšími koly Marek Sova. A ten bude bojovat hlavně s Jardou.

GT – Jarda Sattler zajel nejlepší nájezd. Ovšem velmi těsně za ním byl Jiří Groch. A neztratil se ani Igor Vlahovič. S Yokomo GT jede neskutečně rychle a poměrně přesně. A uřídit malý model na úzkém pneu je umění. Jarda, Jirka a Igor zajeli BEST lap pod 20 sekund. Milan Cendelín se postaví za Igora. Miloš Pokorný bude startovat poslední.

""

Startovní rošt pro finále GT

 

Finále 1

F1 – krásný souboj mezi Jardou Sattlerem a Mirou Melounem st. Jirka Groch je stíhal, ale nakonec podlehl tlaku Milana Cendelína. Luboš Havlík soupeřil s Alešem Matyáškem. Pěkná podívaná a já byl za časomírou a jízdu komentoval.

""

Výsledek první finálové jízdy F1

 

Stock – Marek Sova zvítězil před Jardou Sattlerem a Alešem Matyáškem. Marek měl nakonec rychlejší model a neměl tak konkurenci. I zde jsem jízdu komentoval.

""

Výsledek první finálové jízdy Stock

 

GT – Jarda Sattler využil svoji TQ pozici a zvítězil v první finálové jízdě. Velmi těsný souboj od začátku do konce byl mezi Igorem Vlahovičem a Jirkou Grochem. Oba dojeli v jedné sekudně po 10ti minutách. Podívejte se na výsledky. Milan Cendelín ze začátku neměřil a musel jít opravit zapojení AMB. Jinak ani zde nebylo potřeba nasazovačů !!! Jízdu řídil a komentoval Luboš Havlík.

""

Výsledek finálové jízdy GT číslo 1

 

Finále 2

F1 – i tato jízda se obešla bez nasazovačů. Ale jeden dobrovolník modely přeci jen hlídal – byl jím Marek Sova. Jarda Sattler opět v klidu a s náskokem první. Nájezd 29 kol. Ve stejném kole pak dojeli Míra Meloun a Jirka Groch. Ten odsunul Milana Cendelína na čtvrtou pozici. Luboš Havlík jízdu nedokončil a dočasně jízdu přerušil Martin Janíček.

""

Výsledek druhé finálové jízdy F1

 

Stock – Marek Sova v pohodě první před Jardou Sattlerem a třetím Alešem Matyáškem. Pohodová jízda.

""

Výsledek druhé jízdy Stock

 

GT – Jarda Sattler opět vítězí a upevňuje si tak blíže celkovou první pozici. Igor Vlahovič opět zajel druhé místo. Třetí dojel Martin Janíček, což je změna. Jiří Groch špatně připravil model a byl více vzadu.

""

Druhá jízda GT je za námi

 

Finále 3

F1 – Jarda Sattler se opět přiblížil prvnímu místu. Druhý dojel Míra Meloun a vynikající třetí místo ukořistil Milan Cendelín. Jiří Groch špatně namazal a jízdu prokaučoval. Krásný výsledek zajel Luboš Havlík.

""

Třetí finále F1

 

Stock – zde se již pořadí nemění a o pořadí na stupních vítězů je rozhodnuto

""

Třetí finále stock

 

GT – Jarda Sattler nyní nedojel první, protože mu vypnul regulátor na teplotu motoru zřejmě. A tak první dojel Jirka Groch před Igorem Vlahovičem. Ten nyní bojoval s nedotáčivostí modelu. Třetí dojel Milan Cendelín. Ten chvíli bojoval s Martinem Janíčkem.

""

Výsledek třetí finálové jízdy

 

Finále 4

F1 – Jarda nyní na jízdu nenastoupil. A tak se v čele udržel Míra Meloun. Jirka Groch kroužil druhý. Po propadu a krátké zastávce Milan Cendelín předjel soupeře a vrátil se na třetí místo. Martin Janíček dojel čtvrtý, ale chyboval. A Luboš Havlík opět nedojel. Pořadí vidíte níže.

""

Finále F1 číslo 4

 

Stock – nyní opět bez Jardy Sattlera. A tak se sklouzli Marek Sova (vítěz) a Aleš Matyášek.

GT – Jirka Groch dokázal dojet první před Igorem Vlahovičem a Martinem Janíčkem. Milan Cendelín dojel čtvrtý. Yokomo GT Igora Vlahoviče stále vcelku !!! Podalo neskutečný výkon.

""

Výsledek poslední jízdy GT

 

Nyní vyhlásíme výsledky tohoto pohodového závodu a můžeme odjet v klidu domů. S Yokomo GT se dá zajet velmi slušně. O tom bude zvlášť článek.

Jiří Groch, který dojel třetí v F1 a první v GT není na foto, protože musel odjet z rodinných důvodů. Zde je souhrn TOP 3 místa:

 

F1

1. Jarda Sattler

2. Mira Meloun st.

3. Jiří Groch

 

Stock

1. Marek Sova

2. Jarda Sattler

3. Aleš Matyášek

 

GT

1. Jiří Groch

2. Igor Vlahovič

3. Jarda Sattler

 

Pohodový nedělní klubový závod, kde jsem si užil i u časomíry, byl jsem pochválen za komentáře a nakonec i vyhlásil výsledky. A naučil se ovládat časomíru :-).

RC sportu zdar !!!