HIT 18.5.2013 online

Igor Vlahovič


Minulý týden nevyšel závod Mibosportu. Pouze dvě hodinky nepršelo a za tu dobu jsme odjeli pouze kvalifikace. Z nich se udělaly výsledky.

Dnes jsem se ráno probudil v Brně a pršelo. Po krátkém telefonátu jsem se dozvěděl, že v Otrokovicích neprší. A tak jsem vyjel.

Déšť ustal kousek za Brnem.

Po příjezdu na dráhu však po vybalení depa začalo pršet. Radar ukázal, že je tato přeháňka oprávněná. A všichni jsme tedy nyní v očekávání, jak se bude počasí vyvíjet.

Aktuální úvodní fotka z dráhy je z času 8.30.

Krátce po dešti na dráhu vyjel první jezdec s formulí. A to opět začalo poprchávat.

Je 9.15 a déšť ustal. Aktuální foto dráhy máte k dispozici.

""

Karel Martinec také pomáhá se sušením tratě

 

Nyní se snad vše zadaří a závod se dnes uskuteční. Já dnes pojedu dvě kategorie – Yokomo GT s Romanem Štalmachem (v kategorii F1) a pak zkusím Fšestock. Mám dva akumulátory a tak budu stíhat.

Dráha se nyní vysušuje a je vidět i slunce.

Rozprava proběhla po 10. hodině. Mezi tím ještě schla dráha.

""

Ranní rozprava

 

Za 15 minut startujeme. Karel Martinec ještě vysavačem pomáhá osušit dráhu.

Skupiny máte v galerii. Online výsledky na netu MyRCM nejsou na tomto závodě k dispozici. A tak se je budu snažit popsat osobně já v tomto reportu.

První piloti zkusili jízdu na vlhké trati. Pak Karel Martinec posloužil jako kompresor 🙂

""

Karel jako vysoušeč modelu

 

Startujeme závod přesně v 11 hodin.

 

Kvalifikace 1

Stock – pouze Miroslav Šujanský a Tomáš Dolanský nastoupili do jízdy. Jízdu dokončil pouze Miroslav. Zbytek jezdců zatím vyčkává.

Open – více modelů na dráze. Rychlá kategorie pro osychající dráhu. Zde byl nejrychlejší Martin Bábovský ml. Dále zajel dobře Kuba Šimurda a Ladislav Lebánek. Petr Novotný nejel.

Fšestock – zde se zatím jelo na určení kola. Nejrychleji a nejlépe zajel Igor Vlahovič s Yokomo GT s časem po 18 sec. Dominik Golád zajel kolo nad 20 sekund. Ivo Novosád také. Iva Kavánková již držela kolo nad 24 sekund. Nakonec se stanovilo kolo 20 sekund a Igor si bude muset snížit výkon tak, aby tento limit nepřekročil. Kdo projede rychleji, kolo se mu nezapočítá.

F1 Open – Milan Peška všem ukázal záda. A to kolegům Antonínu Hudcovi, Andreji Vnučkovi i Tondovi Hráčkovi.

Le Mans – zde dominoval Roman Krejčí, který za sebou nechal soupeře. Za ním dojeli Milan Peška a Richard Granát. Ivo Kavánek pak čtvrtý. Pole uzavřel Ivo Novosád.

""

Tribuna kategorie Le Mans

 

F1 Classic – omezené F1 na gumových pneu. Hodně vyrovnané. Dnes zde jdou i dvě Yokoma GT v podání Igora Vlahoviče a Romana Štalmacha. Bylo by dobré, aby se i zde kategoie Yokomo chytla. Igor zvítězil v Yokomo a Tomáš Brodský v F1 Classic. Jinak modely jdou hodně podobnou rychlostí. A to F1 mají 21.5 motor s daným převodem.

 

Kvalifikace 2

Stock – Zdeněk Zikmund předjel Pavla Matince. I Matěj Bábovský byl v jednom kole. Hodně těsné výsledky.

Open – Martin Bábovský st. v cíli první před Kubou Šimurdou a třetím Láďou Lebánkem. I Pavel Novotný si vylepšil nájezd.

Fšestock – zde skoro všichni jeli hodně rychle. Já na svém Yokomo snížil výkon nejprve na 100% a jel kolo za 18 sec. Až na 80% výkonu jsem se dostal těsně nad 20 sec. Kolem mne ke konci jízdy všichni doslova létali. Ivo Novosád neměl v modelu čip. Roman Štalmach jede kamion. Prostě paráda. Já v 80% mohu jet s Yokomo GT pořád naplno :-).

F1 Open – Milan Peška za sebou nechává Andreje Vnučka a Antonína Hudce. A taktéž Tondu Hráčka.

Le Mans – Roman Krejčí jede mimo pořadí a ladí na příští týden na Le mans serii. Milan Peška tedy nejlepší v jízdě před Andrejem Vnučkem a třetím Ríšou Granátem.

""

Model Corally Romana Krejčího

 

F1 Classic – Tomáš Brodský jede zde nejlépe a srovnával výkon na rovince se Zdeňkem Jánošem. Igor ladil model na 20 sekund a pak se dozvěděl, když měl naladěno, že se jede na 19 sekund :-).

 

Kvalifikace 3

Stock – Matěj Bábovský nyní zajel nejlépe. Poměrně vyrovnané to bylo mezi Pavlem Martincem a Zdeňkem Zikmundem. Matěj Malík najel pouze 18 kol.

Open – Kuba Šimurda nyní ve vyrovnaném souboji s Pavlem Novotným a Martinem Bábovským jun. Všichni najeli 27 kol.

Fšestock – zde naladil Igor Vlahovič, který se již pohybuje kolem 19 sekund. Dominik Galád taktéž naladil. Rychlý byl ještě Roman Štalmach, Ondra Macháček. FInále bude hodně zajímavé.

""

Dráha po 14 hodině opět zmokla…

 

Na konci jízdy Fšestocku začalo opět pršet. A tak budeme asi opět sušit dráhu na finále.

Demkokratickým hlasováním se závod ukončil a výsledky se i zde budou dělat z kvalifikací. Je 14.47.

Kategorie Fšestock nebylo možno vyhlásit oficiálně, protože se neodjela alespoň jedna finálová jízda. A tak se zde vyhlásily dvě úspěšné dívky juniorky. Ale nejsou na foto, neb jejich rodič si nepřál jejich fotodokumentaci.