Open Challenge Praha offroad 21.4.2013 online

Igor Vlahovič


Dnešním dnem pokračujeme závodem offroad seriálu Open Challenge Praha. Je to i dnes poslední závod s vyhlášením celkových výsledků.

Dráha je postavená netradičním způsobem, a to s křížením.

Online výsledky bude možné sledovat na lincích níže, pokud bude server správně fungovat:

 

1/8 E Buggy
1/10 E Buggy
1/10 Buggy 2WD
1/10 Short Course
OffRoad Mini (1/14 – 1/18)

Jinak se závodníci teprve sjíždějí a nebudou chybět opět kolegové z Německa.

Já jsem si již dráhu zkusil a na tvrdých pinových předních kolech se model přetáčí. A protože jsem nechal doma druhý typ, přijde na řadu asi sekundové lepidlo. Tím olepím přední hrany pneumatik.

Nyní probíhá ranní trénink.

""

Michal Blahovský při opravě pneu z mého modelu

 

Nakonec se mého modelu ujal Michal Blahovský a do zadních pneu mi dal tvrdé vložky, zkontroloval nastavení modelu a já ho jdu za chvíli vyzkoušet.

A výsledek ? Naprosto jiné jízdní vlastnosti. Kromě vložky mi Michal zkontroloval geometrii a nyní je model mírně nedotáčivý. Zrychlil jsem a auto je nyní stabilnější na skocích. Mám se ještě hodně co učit. A Michalovi tímto děkuji. I na částečně sjetých zadních pneu dboots se nyní dá závodit. A stačily jen tvrdé vložky od Proline.

""

A takto dopadly vložky z mých zadních pneu dboots

 

Už jsem zde viděl německé piloty včetně Jorge Rhodeho. Ten bude určitě aspirovat na bednu jako minulé závody. Samozřejmě potkávám i další známé jezdce, kteří tento seriál jezdí pravidelně.

Ranní rozprava je za námi. Dnes se jede v podstatě dráha z posledního EOS. Jezdci ví vše podstatné a jdeme závodit !!!

""

Ranní rozprava a modely

 

Kvalifikace 1

SCT – Jan Petr s dostatečnou rezervou nad soupeři vítězí. Porazil Michala Strnada a třetího Jakuba Vondráčka. Anežka Daňhelová jela pomalu, ale jistě k cíli.

2WD – Michal Blahovský umí naladit model. S převahou a náskokem zajel první místo a nejlepší čas. Thomas Mager druhý a já dojel třetí před Dominikem Šulcem. Mezi námi nejsou velké rozdíly a bude to o čistotě a chybách v jízdě.

Offroad mini – Václav Nývlt dokázal najet o kolo více jak kolega Martin Lepič. Jan Kraft a Martin Kučera již ztráceli.

4WD – zde byl nejrychlejší Marcel Dostál. V popředí jsou Václav Turek, Martin Kořínek nebo také Kamil Řečinský.

""

Martin Kořínek, Marcel Dostál a Kamil Řečinský na tribuně

 

1/8E – Michal Strnad první ve skupině číslo jedna a Natálka Kratinová dojela druhá. Některé modely byly odstaveny před jízdou, protože jeli nepovolené pneumatiky Schumacher. Ve druhé skupině zajel nejlépe Tino Watte velmi těsně před Martinem Veselým. Pro proraženou pneumatiku skončil jeden z jezdců. A co nejlepší piloti této kategorie ? Jan Domanský zajel nejrychlejší kolo. Pozadu nezůstavali ani Jorg Rhode či Thomas Mager. Do popředí se bude snažit dostat i Vít Linhart. Do pořadí bude promlouvat i Radim Drda.

Přeskakování (křížení tratě) se mi velice líbí. Je to zvláštní. Jedna buggy jede jakoby pod mostem a vy ji přeskakujete.

 

Kvalifikace 2

SCT – Jan Petr opět zvítězil. Ale na stejné kolo se dostal Michal Strnad. Lukáš Oplt dojel třetí. Vyfotil jsem SCTčka na skoku.

""

SCT na skoku

 

2WD – Dominik Šulc do jízdy nenastoupil. Michal Blahovský opět první a bez problémů. Já jsem se zlepšil na nájezd Thomase Magera. Ten až třetí za mnou po mnoha chybách. Třetí dojel Petr Vyhnálek.

Offroad mini – nemohlo to dopadnout jinak než opětovným vítězstvím Vaška Nývtla. Martin Lepič opět druhý. Krásné třetí místo nyní zajel Jan Kraft.

4WD – Marek Fleissner porazil Martina Lepiče. V popředí skupiny se drží Dostál, Kořínek a Řečinský. Jediný Marcel s Martinem zajeli 18 kol. Oba jedou podvozek Xray.

1/8E – Radek Borč dal jiné pneu a ihned se ujal vedení. Václav Brož udělal to samé. Oba potrápili Michala Strnada. Martin Veselý pojel Tino Watteho. A celou skupinu 1/8E zatím vede Jan Domanský. Jorg Rhode za Honzou. Vít Linhart bojoval o pozici s Thomasem Magerem. Jirka Garbaczewski jezdí vzadu pole poslední skupiny.

""

Model buggy 1/8E na skoku

 

Když jsi nejste jistí na skoku, musíte dát přednost modelu, který jede pod vámi. Ale pro většinu ty skoky jsou zvládnutelné. Ani mně nedělá žádný skok dnes problémy. Dráha mi  sedí.

 

Kvalifikace 3

SCT – Jan Petr si pojistil TQ na finále. Michal Strnad se postaví za něj a na třetí pozici pak Lukáš Oplt.

2WD – zde ukořistil jednoduše TQ Michal Blahovský. Igor Vlahovič si vybojoval druhou pozici před Thomasem Magerem. Dominik Šulc je hodně dobrý jezdec a bude útočit zezadu na soupeře.

Offroad mini – Vašek Nývlt má TQ. Martin Lepič se ho bude snažit dohonit ze druhé pozice. Jan Kraft vybojoval třetí pozici před Martinem Kučerou.

4WD – TQ v této kategorii bude mít Marcel Dostál. Do A finále se podívá určtitě Martin Kořínek, Kamil Řečinský, Marek Fleissner a třeba také Václav Turek.

""

Pohled do dep

 

1/8E – TQ zde pak Jan Domanský. Za něj se do prestižního A finále postaví Jorg Rhode, Thomas Mager, Vít Linhart a Radim Drda. Pokud pojede 5 modelů finále.

 

Finále 1

SCT – v první finálové jízdě dne zvítězil Jan Petr před Michalem Strnadem a Lukášem Opltem. A to tak na začátku vůbec nevypadalo.

2WD –  Igor Vlahovič měl již sjeté zadní pneu a tak nevyužil druhé místo na startu a skončil až čtvrtý. Michal Blahovský suveréně první a Dominiku Šulcovi se podařilo pokořit Thomase Magera. Igor již na další finále bude mít lepší zadní obutí. A pokusí se zajet.

Offroad mini – Václav Nývlt v klidu a pohodě první. Ovšem Martin Kučera dojel druhý a podařilo se mu pojet Martina Lepiče. A také Honzu Krafta.

4WD – B finále: Petr Vyhnálek porazil Eliasa Rhodeho. A finále: zajímavé a napínavé finále. Hned po startu pěkně zostra. Marcel Dostál přišel o vedení. Pak hromadná kolize po doskoku. Na konci jízdy pořadí: Marek Fleissner, Kamil Řečínský a Marcel Dostál.

""

Start A finále buggy 4WD

 

1/8E – C finále: Václav Brož zvítězil před Radkem Borčem. Byli spolu v jednom kole. B finále: zde uspěl Jiří Garbaczewski před Michalem Strnadem s náskokem kola. A finále: do vedení se ihned dostal Jorg Rhode, ale pak o vedení přišel. Do čela se dostal Jan Domanský a už si ho nenechal vzít. Druhý dojel nakonec Jorg Rhode, třetí Vít Linhart.

 

Finále 2

SCT – Jan Petr potvrdil roli favorita. Bude vítězem dnešního závodu. Michal Strnad bude druhý. Jakub Vondráček bude bojovat o třetí místo.

2WD –  nové obutí pomohlo k dobrému gripu Igora. Ale chybičky ho připravili o možnou bednu. Ta neunikne Michalovi Blahovskému (1) a Dominiku Šulcovi (2). Třetí bude Thomas Mager. Leda, že by Igor zajel druhé místo v poslední jízdě. Což se ale nestane.

""

Jan Blahovský za časomírou

 

Offroad mini – Václav Nývlt si dojel pro první místo celkově. Martin Lepič nyní zajel druhé místo a zde nemáme pořadí jasné.

4WD – B finále: Petr Vyhnálek jízdu nedojel a máme nového vítěze a to Michala Pateru. A finále: Kamil Řečínský skončil pro poruchu na modelu. V cíli první Martin Kořínek před Marcelem Dostálem a Václavem Turkem.

1/8E – C finále: Radek Borč si vyměnil pozici s Vaškem Brožem a vítěze zde nemáme. B finále: mám vítěze tohoto finále – Jiřího Garbaczewskeho. A finále: Jan Domanský je vítězem této kategorie. Druhý dojel Jorg Rhode a třetí Vít Linhart. Pořadí tedy zde máme na prvních místech jasné.

 

Finále 3

SCT – poslední jízdu Jan Petr doslova pokazil. Ale zjevně se u toho bavil. Z toho vytěžili ostatní piloti – druhý Lukáš Oplt a Jakub Vondráček.

2WD – hrubé chyby a nervozita připravili Igora Vlahoviče o možné třetí místo. Dominik Šulc odstoupil z jízdy a bylo to mezi Igorem a Thomasem Magerem. Vítěze známe: Michala Blahovského

Offroad mini – Nývt, Lepič, Kučera, Kraft (potíže se servem). Takové bylo pořadí po dojezdu a na výsledcích se již nic nemění.

4WD – B finále: Michal Patera se stal vítězem Bčka. Porazil Petra Vyhnálka i mladičkého Eliasa Rhodeho. A finále: nádherné souboje Martina Kořínka s Marcelem Dostálem. A také mezi Marcelem a Kamilem Řečínským. Mezi tím Martin Lepič jízdu ukončil. V cíli první Marcel Dostál před Martinem Kořínkem a Kamilem Řečinským.

1/8E – C finále: vítězem tohoto finále je Václav Brož. B finále: Garbaczewski Jiří je vítězem tohoto finále. A finále: poslední jízda dne byla ve znamení bitvy Honzy Domanského a Jorga Rhodeho. Celý čas jeli za sebou velmi těsně. Vít Linhart jako i minulou jízdu třetí. V cíli byl nakonec první Honza, a to po malé chybě Jorga.

""

Některé modely do cíle nedojely

 

Je konec závodu a jdeme vyhlašovat výsledky závodu a i ty celkové. Pak přijde na řadu tombola a můžeme definitivně ukončit zimní sezónu 2012/2013 v hale.

P.S. a protože jsem odjel 4 závody, skončil jsem v 2WD buggy celkově druhý 🙂