Open Challenge Praha onroad 20.4.2013 online

Igor Vlahovič


Dnes je 20.4.2013 a já jsem se ocitl v Praze. Na posledním závodě Open Challenge Praha. Je to poslední závod a tedy včetně vyhlášení celkových výsledků.

Chtěl jsem jet s Yokomo GT, ale nakonec pojedu jen Hobby. S Yokomo bych neměl kde startovat.

Depo mám již hotové a jsem připraven závodit a psát online report. Zítra pak budeme pokračovat reportem z posledního závodu offroad. Také s vyhlášením celkových výsledků.

Obsazení, respektive startovní listina je hodně podobná minulému závodu. Hodně obsazená dnes bude kategorie Hobby, Stock a Modified.

Nechybí Jiří Janoušek, Jiří Tlustý, Stanislav Němeček a také dost juniorů. Což je jen dobře.

Stanislav Knespl si připravil do kategorie Hobby krásnou karoserii Fiat Abart. Konečně další krásná karoserie. A na dráze jsem viděl i jedno BMW E30.

Dá se říci, že je toto v podstatě úplně poslední kobercový závod sezóny. A počasí dnes venku není nijak krásné, takže halu jako když najdeš.

V nejrychlejší kategorii pojedou Víťa Hola, Michal Blahovský, Jiří Janoušek a další piloti.

Online výsledky opět budete moci sledovat zde:

"" 1/10 OPEN
"" 1/10 Stock
"" 1/10 Hobby
"" 1/10 Hobby Peugeot Cup
"" 1/10 Hobby Peugeot Cup Rent Models
"" 1/10 GT
"" 1/10 Formule
"" 1/12 Pancar

 

Pan Car kategorie, GT se zcela jistě nepojedou. Nikdo nebyl přihlášen.

Dokonce jsem viděl i karoserii Aston Martin DBR9. Tady krásná kitová záležitost.

""

Dnes nebude chybět ani mistr kategorie Stock – Tomáš Svoboda

 

Za malou chvíli proběhne rozprava a pak již začneme závodit.

""

Ranní rozprava

 

Kvalifikace 1

Hobby Peugeot Cup – tak zde Standa Knespl zvítězil naprosto v pohodě. Jeho Peugeot je dokonce osvětlen a vypadá to zajímavě. Druhý dojel Standa Pavlíček. Zde jede i junior David Novák. Zajel třetí pozici. Ondra Kopačka bohužel poslední v jízdě.

F1- pouze 5 pilotů. Zde musí zvítězit Petr Novák, aby mohl pomýšlet na celkové vítězství v kategorii. Z jednoho monopostu se ozýval podivný zvuk. Navíc stroj neměl přítlačné křídlo. V cíli byl první Petr Novák se svým oranžovým monopostem. Vláďa Čížek dojel třetí. Dále zde jedou oba Špitálští – Václav a Václav junior. Nechybí ani Jakub Roček. I ten bude pomýšlet na bednu na tomto závodě. Dojel za Petrem Novákem.

Hobby – početná kategorie na dnešním závodě. Dvě skupiny. Tento rok ještě dle dnešních pravidel, příští sezóna dozná změn. Bude určena pro juniory a začátečníky. Pro pokročilé a zkušené jezdce již nebude určena. Ale to až příští sezónu. Dnes jsou v kategorii junioři, což je jen dobře. Mnozí zde sbírají první zkušenosti. V první skupině zajel dobře Jakub Doležal. V druhé skupině dojel první Igor Vlahovič. Čas na kolo měl však nejlepší Standa Pavlíček. Velmi dobře zajel Standa Knespl a junior Alex Tlustý.

Stock – dvě skupiny i zde. V první skupině nejlepší Míra Percl. Druhá skupina byla plná skvělých jezdců. Ve vedení Aleš Pelikán, Jiří Tlustý, Standa Němeček, Tomáš Svoboda. Po chybě Aleše Pelikána zvítězil Standa Němeček. Jiří Tlustý neměl v modelu AMB čip. Tak snad příště.

""

Modely kategorie Stock druhé skupiny

 

Modified – i zde více kvalifikačních skupin. Jirka Kolman podjel kolegy Dalibora Valdera v první skupině. Dále se v čele skupiny druhé držel Jirka Jarolímek (nejlepší kolo v jízdě). Pozadu nebyl ani Martin Sládek. A co ta nejrychlejší skupina ? Jirka Janoušek, Michal Blahovský, Víťa Hola – toto jsou nejrychlejší piloti. Dá se předpokládat, že budou právě oni bojovat o pozici na bedně.

 

Kvalifikace 2

Hobby Peugeot Cup – Standa Knespl se svítícím modelem opět první. V jízdě nyní pouze tři modely. Nechyběl David Novák, který dokázal dojet druhý před Ondrou Kopačkou.

""

David Novák na tribuně

 

F1- Petr Novák zatím dokazuje, že vážně pomýšlí na prvenství. Jakub Roček v jízdě druhý, ale zatím na Petra nestačí. Vláďa Čížek třetí. Tito borci si dnes zřejmě rozdělí místo na bedně.

""

Jakub Roček ladí svůj monopost

 

Hobby – zde se o místo na stupních vítězů poperou Igor Vlahovič, který jede přesnou stopu. A pak Alex Tlustý, který zajel pdoobný čas jako Igor a i Standa Knespl. Všichni tři piloti stejný nájezd kol, podobný čas na kolo a i průměrný čas.

Stock – bratrovražedný boj jedzců. Aleš Pelikán, Jirka Tlustý, Standa Němeček, Lukáš  Nesét. Ani Tomáš Svoboda neztrácel. Ladislav Rážek se také držel kolem čtvrté pozice. Velmi vyrovnaná skupina. Jedna chybka a ihned jste odsunuti vzad. Aleš Pelikán zajel i čas na kolo lepší. Tomáš Svoboda jede dnes zapůjčený podvozek Serpent S411. Má tak menší handicap. Musí ještě poladit.

Modified – Jirka Kolman opět před Daliborem Valderem. V této kategorii jedou členové týmu Kakojama. A Jirka Jarolínek opět zajíždí první místo ve své skupině. Společně s ním jede i Vít Linhart. V poslední skupině neskutečný souboj mezi Janouškem, Holou a Blahovský. Všichni tři v jedné sekundě. Za nimi pak s odstupem Karel Doležal, Jan Domanský. Kdo bude mít TQ ukáže asi až třetí kolo kvalifikace.

 

Kvalifikace 3

Hobby Peugeot Cup – TQ zde bude mít Standa Knespl. Má dostatečný náskok před soupeři.

F1- TQ bude mít Petr Novák. Ovšem v této jízdě zajel druhou pozici Václav Špitálský před Vláďou Čížkem a Kubou Ročkem. Petr má velký náskok, za ním je to již hodně vyrovnané.

Hobby – TQ připadne Igorovi Vlahovičovi, který bude odolávat tlaku Alexe Tlustého a Standy Knespla. Nicméně junioři jedou velmi pěkně. Jakub Doležal, Jan Mach, Pavel Voldán atd.. V této jízdě zajel také dobře Standa Pavlíček. Hodně vyrovnané výkony. Alex Tlustý nyní zajel nejrychlejší kolo.

""

Alex Tlustý je mladý nadějný pilot

 

Stock – TQ nakonec vybojoval ve velmi vyrovnaném souboji Aleš Pelikán. Ale za ním to bude našlapané. Jiří Tlustý, Standa Němeček, Tomáš Svoboda.  Bude to pěkná podívaná.

Modified – v poslední jízdě v nejrychlejší skupině Jirka Janoušek. Vít Linhart trefil UPS zdroj a díky tomu se jízda druhé skupiny musela opakovat. TQ pro tuto kategorii má Jiří Janoušek.

 

Finálové jízdy startují ve 14 hodin.

 

Finále 1

Hobby Peugeot Cup – nemohlo to dopadnout jinak než vítězstvím Standy Pavlíčka. Nakonec skončil jak Standa Knespl a Ondra Kopačka dříve než chtěli. A ke konci ještě zastavil Standa Pavlíček. Ale první místo udržel. David Novák tedy v jízdě druhý !!!

F1- Petr Novák dokázal zcela využít TQ pozici a zvítězil v první jízdě naprosto v pohodě. Druhý dojel Vašek Špitálský a třetí Kuba Roček (ten chvíli stál).

Hobby – B finále: zde zvítězil Honza Šedivý. A to bylo v čele i černé BMW.Získal náskok po startu a neztratil jej. A finále: Igor Vlahovič zvítězil o sekundu před skvěle jedoucím Alexem Tlustým (oba skoro stejný BEST LAP). Třetí dojel Jakub Doležal. Standa Knespl až čtvrtý. Alex jel opravdu výborně.

Stock – B finále: zvítězil Tomáš Voldán. Martin Saur jízdu nedokončil. A finále: Aleš Pelikán v cíli první. Ale pole se měnilo za Alešem. Jinak hodně vyrovnaná jízda. Standa Němeček druhý, Jiří Tlustý třetí. Hodně ztratil díky chybě Tomáš Svoboda.

Modified – B finále: zde uspěl Vít Linhart před Karlem Štěpánkem. A finále: Jiří Janoušek, Michal Blahovský a Víťa Hola se odpoutali od soupeřů. Poměrně těsně za sebou Blahovský vs Hola. Nakonec Víťa po chybě Michala druhý. Soupeři byli ohleduplní a pouštěli.

""

Start finále Modified B

 

Finále 2

Hobby Peugeot Cup – nyní Standa Knespl v pohodě první. David Novák bojoval chvíli se Standou Pavlíčkem. Ale i tak David třetí.

F1- Petr Novák svým druhým vítězstvím bude celkovým vítězem dnešního závodu. Kuba Roček dojel druhý před Vaškem Špitálským. Zde tedy ještě není zcela vše jasné.

Hobby – B finále: Kuba Šebesta nyní první. Nechal za sebou vítěze minulé jízdy Honzu Šedivého. A finále: Igor Vlahovič odolal tlaku Standy Knespla, který za sebou nechal Alexe Tlustého. Zde tedy není o dalších pozicích rozhodnuto.

Stock – B finále: vítězem je Tomáš Voldán. A finále: Aleš Pelikán i s drobnou chybou první celkově. Standa Němeček druhý a Jirka Tlustý třetí. Tomáš Svoboda na krásném čtvrtém místě.

Modified – B finále: Dalibor Valder porazil Víťu Linharta. A finále: Jiří Janoušek zvítězil podruhé = celkový vítěz kategorie. Michal Blahovský opět drobně chyboval na pokličce a toho využil Víťa Hola. Místa na bedně jsou tedy jasná. Na dalších pozicích soupeřili například Martin Sládek a Míra Červ. Honza Domanský dojel na posledním místě.

""

Model Jiřího Janouška na pozici TQ

 

Finále 3

Hobby Peugeot Cup – Standa Knespl si dojel v klidu i potřetí pro vítězství. Standa Pavlíček bude druhý a David Novák třetí. Pro Davida pěkný výsledek.

F1- Petr Novák nepotvrdil touto jízdou své již celkové prvenství (technické problémy). Celkově druhý nakonec bude Jakub Roček, který nyní zvítězil. Právě před Petrem a Václavem Špitálským.

Hobby – B finále: a máme vítěze. Je jím Honza Šedivý. A finále: krásný souboj mezi Igorem a Alexem. Souboj až do konce jízdy, kdy vítězem byl zaslouženě Alex. Třetí dojel Standa Knespl. Druhý celkově tedy Alex. Je to pan jezdec.

Stock – B finále: vítěze zde máme – Tomáše Voldána, který jel s velkou rezervou. A finále: zde je již na bedně jasné. V této jízdě opět stejný dojezd – Pelikán, Němeček, Tlustý.

Modified – B finále: a máme vítěze Bčka – Dalibora Valdera. Slušný souboj proběhl mezi Vítem Linhartem a Karlem Štěpánkem. A finále: poslední jízda dne. Jirka Janoušek chyboval hned po startu a do čela se dostal Michal Blahovský. Za ním Víťa Hola. Ten tlačil na pilu (na Michala). V této jízdě nakonec zvítězil Michal Blahovský. Na pořadí se však nic nemění. Potlesk byl po jízdě zasloužený.

 

A jdeme na vyhlášení výsledků. A také bude tombola.

V galerii máte foto vítzězů tohoto závodu. Následuje vyhlášení celkových výsledků a nakonec pár fotek z losování tomboly. A to včetně nového majitele podvozku Serpent S411 TE.

Závodní den je tedy za námi a my pokračujeme zítra kategoriemi offroad.