Post Championschip Race Ostrava 13.4.2013 online

Igor Vlahovič


Každý týden na jiné akci. Minulý týden jsem byl s kolegou v Rychvaldu na závodě offroad. Dnes jsem přijal pozvání od Romana Krejčího na závod onroad do Ostravy. Není to zcela poslední závod na koberci. Ještě příští týden se jede Open Challenge Praha a dnes se jede i poslední Rebels Race.

Do haly jsem přijel mezi prvními a pozdravil se s prvními závodníky. Závod dnes bude měřt Petr Novotný z RC klubu Zlín. Vše bude mít na starosti také Roman Krejčí. Hlavní kategorií zde budou vozy Le Mans serie a dále TC 1/10 a Hobby.

Já dnes pojedu Yokomo GT v Le Mans GT pro srovnání s ostatními jezdci v této pohodové kategorii. Nejvíce se těším na 10 minutová finále, kde všechny nájezdy se sčítají. Já už zde na závodě byl a vím jak to tady chodí.

V zadní části haly je připravena i driftová dráha, kde se pojede samostatný závod.

Já projel Yokomo GT a dráha má příjemný tvar. Jede se po směru chodu hodinových ručiček. Jsem zvědav na to, jak v nastavení dle Mibosportu budu stíhat v Le mans GT kategorii. Ale proto jsem také přijel.

""

Petr Novotný bude za časomírou

 

Depa se pomalu plní. Na dráze se pilně trénuje. A to F1 kategorie a málo obsazená OPEN.

Zástupce TC 1/10 dnes mám například Pavla Novotného. Nechybí zde Pavel Švec, Roman Štlamach, Jura Hrabec a dalš piloti. Na startovním poli se objeví i slečny.

Účast na dnešním závodě čítá cca 40 modelů. Online výsledky na MyRCM nebudou. Proto je budu v rámci možností přenášet přímo ze závodu.

Tak v galerii máte hotové skupiny. Jede se na nejrychlejší kolo a dle toho se udělají finálové skupiny. I s modelem například GT můžete spadnout do rychlejší LMP1. Vše je podřízeno výkonnosti. Aby pomalejší jeli spolu a naopak. Ve výsledném pořadí pak již budou hodnoceny kateogorie zvláště.

""

Ranní rozprava

 

Rozprava proběhla po deváté hodině. Rozpravu vedl Roman Krejčí. Dále si vzal slovo Petr Novotný. Po sdělelní pravidel můžeme začít závodit. A probíhat bude i závod driftu. Video sestřih z dnešního dne chybět nebude.

""

Modely, které pojedou závod DRIFTu

 

Závod driftu bude určitě také zajímavým zpestřením tohoto závodního dne.

 

Kvalifikace kolo 1

TC Open – Radim Hruška jun. jede poprvé v kategorii Open. O místa na bedně budou dále bojovat Kuba David, Pavel Novotný či Pavel Švec. A nebo také Jakub Zapletal. Nyní zvítězil Kuba David.

Le Mans skupina 1 – v této skupině jede i Martina Kavánková jun. Zde zajel nejrychlejší kolo Petr Šorf a hodně dobrá kola zajeli Pavel Červenka a Petr Macháček. Na pohodu, ale pomaleji jedou Jiří Kunz či Tonda Hráček.

Le Mans skupina 2 – zde zajel nejlépe Jura Hrabec, který stlačil čas na kolo pod 14 sekund. Dlouho druhé TOP kolo držel Igor Vlahovič s Yokomo GT, ale pak jej o setinky vzal Vlastimil Švec. Igor měl však z jezdců nejlepší průměr. Milan Cendelín dojel čtvrtý čas. Tato skupina v GT byla hodně silná. V kategorii GT to bude mezi Jurou Hrabcem, Igorem Vlahovičem a Vlastimilem Švecem. Ještě do toho může promluvit Pavel Červenka.

Le Mans skupina 3 – zde se již jeli kategorie LMP2 a LMP1. Nejrychlejší kolo zajel Martin Krejčí před Filipem Rajdusem a třetím Tomášem Rajdusem.

Le Mans skupina 4 – Roman Krejčí skončil velmi brzy po nárazu. Ale stačilo mu to na nejrychlejší kolo. Dá se očekávat dominantní postavení Romana. Ondra Kulhánek je také velmi rychlý. Jan Koniarik i Karel Mikuš sen. se postupně také zlepšovali.

""

Krásná placka LMP1 Romana Krejčího (šasi Corally)

 

F1 – Roman Krejčí zajel BEST LAP i zde. Soupeři neboud mít moc šancí. A to ani Milan Cendelín, Tonda Hráček, Jan Koniarik č Tonda Hudec.

 

Kvalifikace kolo 2

TC Open – Kuba David opět vítězí. Pavel Novotný zajel druhou pozici. Jakub Zapletal zajel velmi dobře a dokonce za sebou nechal Petra Novotného. Radim Hruška potrápil Vlastíka Švece.

Le Mans skupina 1 – Petr Šorf opět zajel nejlepší kolo ve skupině. Pavel Červenka pak druhé. Rostislav Zapletal zajel třetí čas. Martina Kavánková pak sedmý. Zde se někteří jezdci zlepšili.

Le Mans skupina 2 – i zde došlo ke zlepšení. Jura Hrabec pojede na jistotu a na první místo ve skupině GT. Souboje pak začnou o další pozice mezi Igorem Vlahovičem, Milanem Cendelínem či Vlastíkem Švecem. Časově jsou u sebe hodně blízko. Ale 10 minut jízdy x 4 = jet bez chyb a nemít zastávku.

""

Petr Novotný za časomírou

 

Le Mans skupina 3 – Filip Rajdus nyní pojel časově Martina Krejčího a svého otce. Martin Korotwischka pak zajel čtvtý nejlepší čas. Zde už jedou modely LMP1 a LMP2.

Le Mans skupina 4 – Roman Krejčí nyní dojel jízdu do konce a zajel BEST LAP. Pozadu však nezůstali ani Ondra Kulhánek a Tomáš Poul. LMP1 skupina bude nejrychlejší a také velmi zajímavá.

F1 – TQ pro tuto kategorii získá Roman Krejčí s monopostem od Corally. Je to totiž týmový jezdec této značky. Jan Koniarik pak bude bojovat s Milanem Cendelínem. Zezadu pak ještě bude možná tlačit Tonda Hráček.

 

Finálové skupiny máte v galerii.

 

Finálové kolo 1

TC Open – klan Novotných ovládl první finále. Pavel porazil svéjo otce Petra. Jakub Zapletal skončil třetí. Kuba David bohužel do boje nezasáhl. Ve 14. kole odstoupil.

Le Mans D – Rostislav Zapletal najel nejvíce kol, a to s modelem kategorie GT. Petr Macháček dojel druhý, třetí pak Jiří Kunz.

Le Mans C – Igor Vlahovič zvítězil s dostatečným náskokem před soupeři. Souboje probíhaly na dalších místech. A to hlavně mezi Vlastíkem Švecem a Petrem Goluchem. Pavel Červenka již ztrácel jeden okruh.

Le Mans B – opět o něco rychlejší skupina, kde jeli vozy LMP1,2 a dva GT. Jura Hrabec v GT vede celkově. Ivo Kavánek (LPM1) zvítězil v této skupině. Tomáš Rajdus nenápadnou jízdou druhý (LMP2) a třetí Jura Hrabec.

""

Aston Martin DB9 Milana Cendelína na startu

 

Le Mans A – nejrychlejší skupina. Roman Krejčí zvítězil před velmi dobře jedoucím Ondrou Kulhánkem. Filip Rajdus již ztrácel více jak 3 kola na soupeře před sebou.

F1 – TQ Roman Krejčí. Ten tuto pozici využil na 100%. Milan Cendelín dojel druhý a Jan Koniarik třetí. Roman zlepšil i BEST LAP.

 

Finálové kolo 2

TC Open – Kuba David dobře zvolil obutí a trápil kolegy. Včetně Pavla Novotného. Ten chyboval a propadl se na třetí místo. Pořadí se měnilo i na dalších pozicích. Pořadí po dojezdu: Kuba David, Pavel Novotný, Jakub Zapletal. Krásné těsné souboje na prvních 4. pozicích. Vítěze tedy zatím nemáme.

""

Kuba David má TQ v TC OPEN

 

Le Mans D – Rostislav Zapletal dlouho první. Tonda Hráček a Jiří Kunz si občas zajímavě zkrátili dráhu. Asi, aby neztratili kontakt s kolegyní Lucií Krejčí. Za Rosťou kroužil Petr Macháček, který se pak dostal do čela. Zde jede i druhé Yokomo GT řízené Olinem Bětíkem.

Le Mans C – zde hrál opět prim Igor Vlahovič. Nechal soupeře za sebou. Několik modelů nedokončilo jízdu. Vlastík Švec udržel druhou pozici za Igorem. Třetí nyní Petr Goluch. Igor vylepšil nájezd na 41 kol. Problém je, že když zastavíte, hodně ztrácíte v nájezdu. Zde se opravdu vše sečítá.

Le Mans B – Ivo Kavánek zajel lepší nájezd jako v předešlé jízdě. Petr Mudrák druhý také s lepším nájezdem. Ale i Tomáš Rajdus výborně. Jura Hrabec si také o kolo polepšil a aspiruje na celkového vítěze GT kategorie.

Le Mans A – Roman Krejčí mohl být zase o kousek blíže celkovému prvenství. Ale na Romana tlačil Ondra Kulhánek až jej předejel. Jan Koniarik jízdu skončil dříve než chtěl. Tady bude ještě finále hodně napínavé.

F1 – Roman Krejčí potvrdil formu a stal se celkovým vítězem kategorie. Ovšem Jan Koniarik pojel Milana Cendelína a o druhé a třetí místo se ještě bude bojovat.

 

Finálové kolo 3

TC Open – Petr Novotný musel po kolizi (nepodařeném startu) jízdu vynechat, aby nezdržoval. Pavel Novotný podruhé zvítězil a stal se tak vítězem této kategorie. Jakub Zapletal dojel druhý. Vlastík Švec poskočil na třetí pozici. Kuba David měl problémy s vozem. Jak to dopadne za Pavlem, uvidíme.

Le Mans D – Rostislav Zapletal skončil brzy po startu a pozice v celkovém pořadí ztratil. Petr Macháček se tak po jeho odstoupení dostal na první místo. Na dalších místech dojeli Olin Bětík s náskokem před Lucií Krejčí. Jiří Kunz ztratil kolo a skončil v jízdě. Nakonec mu ale pomohl Roman Krejčí a nasadil mu novou matku, čímž Jirka mohl pokračovat. Lucie Krejčí kroužila pomalu, ale jistě k cíli.

Le Mans C – Igor Vlahovič opět nájezd 41 okruhů. A zajel i lepší čas. Druhý opět Vlastík Švec. Třetí v jízdě Petr Goluch.

Le Mans B – Ivo Kavánek udělal hodně chyb, a tak se první v cíli objevil Peter Mudrák. Třetí dojel Tomáš Rajdus se svým exoticky zbarveným modelem. Jurovi Hrabcovi již první místo v GT kategorii nevezme. jede s dostatečným náskokem.

""

Z tohoto DRIFT souboje o první místo zvítězil bílý Mustang

 

Le Mans A – v tomto kole zvítězil Roman Krejčí a je tak blíže vítězství. Ondra Kulhánek za Romanem. Za nimi pak již soupeři se ztrátou. Třetí nyní dojel pilot Tomáš Poul.

F1 – Roman Krejčí je vítězem. Na druhém místě skončí Jan Koniarik před Milanem Cendelínem. Tonda Hráček do pořadí nepromluví.

 

Finálové kolo 4

TC Open – i zde jedeme čtyři finále. Petr Novotný opravil model a šel na jízdu. Kuba David vs Kuba Zapletal. Ten vedl do doby, než ztratil kolo. Kuba David zvítězil před Pavlem Novotným a Petrem Novotným. V každém případě napínavé a pěkné finále.

Le Mans D – Rostislav Zapletal jízdu vzdal a tak Petr Macháček neměl výraznější konkurenci. Ve FseStocku si musí hlídat výkon a připadně ho snižovat, tady může jet naplno. Jirka Kunz si se zkracováním tratě občas hlavu nelámal. Pravda – svůj model po trati někdy lovil.

Le Mans C – Igor Vlahovič skončil v GT kategorii druhý za Jurou Hrabcem. Dokázal, že Yokomo GT nejede špatně, a to i přes fakt, že nemělo mechové obutí. Z 28 modelů se Igorovo Yokomo ocitlo v půlce startovního pole celkově. Vlastík Švec bude třetí celkově v GTčkách.

Le Mans B – Ivo Kavánek nyní s náskokem první. Peter Mudráh s hodně chybami druhý a vynikající výkon Jura Hrabec – třetí.

Le Mans A – Roman Krejčí dokázal tuto poslední jízdu vyhrát. Stane se tak celkovým vítězem kategorie LMP1. A nyní zajel i nejrychlejší kolo dne. Ondra Kulhánek bude určitě druhý. Martin Krejčí jízdu nedokončil. A to po drobné kolizi s Ondrou Kulhánkem. Doslova se do sebe zakousli… Níže pak máte celkový sort všech kategorií po závodě. Vítěze jednotlivých kategorií pak uvidíte v galerii.

""

Celkové pořadí Le Mans série

 

F1 – za Romana Krejčího jel nyní testovací pilot Libor Holub. Mohl, protože Roman je již první. Pořadí se jinak neměnilo.

TC Open – tato kategorie zakončila celý závod svoji poslední jízdou. Kuba David po kolizi s Pavlem Novotným – oba ztratili, protože Pavel čekal. Jakub Zapletal tím pádem první a na paty mu dýchal Petr Novotný. Na konci jízdy pořadí Kuba Zapletal, Petr Novotný, Pavel Novotný. Pěkná podívaná na první tři !!!

 

Závod je u konce a byl velice příjemný a pohodový. Nemusí na něm být nutně mnoho závodníků, lépe to pak běží. Komentáře, jasná slyšitelnost. Nyní již musíme pouze vyhlásit vítěze a předat ceny.

Za sebe jsem si to opět užil a bylo to zase něco jiného jak minulý týden v Rychvaldu. Tam jsem si užíval buggy. Dnes Yokomo opět potvrdilo, že je velmi dobrým podvozkem. A že se před konkurencí neztratí.