MČR ET 2013 souhrnné výsledky

Igor Vlahovič


MČR ET ve Rtyni v Podkrkonoší se jelo celkem 5 kategorií. Z toho čtyři byly Mistrovské, jedna volná. Volnou kategorií byla kategorie Hobby.

Jak to zhruba probíhalo jste mnozí mohli sledovat na profilu MČR ET Rtyně na Facebooku viz http://www.facebook.com/electric.track.

Určitě se na netu objeví článek od pořadatele RC AČR a možná i od některých účastníků.

 

Já jsem sledoval dění přes server MyRCM. A nyní tedy k celkovým výsledkům šampionátu.

 

TC Hobby – kvalifikace a i TQ si vyjel Tomáš Rajdus. Toho beze zbytku využil i ve finále zde jsou první tři nejlepší:

1. Tomáš Rajdus

2. Pavel Švec

3. Milan Wolf

 

Formule 1 – Roman Kavan sváděl boje s Romanem Krejčím. Nakonec TQ ukořistil velmi těsně Roman Kavan. Ve finále však dopadlo vše zcela jinak.

1. Roman Krejčí

2. Tomáš Rajdus

3. Roman Kavan

 

World GT – zde se dalo očekávat TQ pro Romana Krejčího. Ovšem nejlepší nájezd dokázal zajet Jiří Tlustý. Získal tedy TQ. I ve finále Jiří Tlustý nedal Romanovi šanci. A ani dalším skvělým soupeřům.

1. Jiří Tlustý

2. Roman Krejčí

3. Ondřej Kulhánek

 

Stock 17,5T – zde to byl od začátku souboj mezi Markem Černým a Zdenko Kunakem. TQ nakonec vybojoval Zdenko Kunak. Finálové jízdy však naplno využil Marek, kdy dvě jízdy proměnil ve své vítězství. Do elitní desítky se kvalifikovali i Radek Voda či Pavel Martinec.

1. Marek Černý

2. Zdenko Kunak

3. Aleš Pelikán

 

TC Open – Zdenko Kunak získal TQ před Markem Černým. Za nimi nezaostávali ani Petr Grof, Jiří Mára nebo i mladý Kuba Šimurda. Zdenko proměnil TQ ve své celkové vítězství. Ale i on musel dvakráte zvítězit. A rozdíly mezi ním a Markem byly velmi těsné. Petr Grof si vyjel třetí místo na tomto Mistrovství.

1. Zdenko Kunak

2. Marek Černý

3. Petr Grof

 

Podrobné výsledky můžete sledovat zde: http://www.myrcm.ch/myrcm/main?dId[E]=11325

 

Portál Masters gratuluje všem vítězům a ti co se nedostali až na stupně nejvyšší pak blahopřeje k jejich dosaženým výsledkům. Především junioři podali skvělé výsledky ve všech kategoriích.

 

Zdroj úvodní foto: facbook MČR ET 2013