Lestr Cup 30.3.2013 online

Igor Vlahovič


Cesta do Prahy je vždy pohodlná a to hlavně po ránu. Tedy pokud zrovna nejsou kalamity.

Najít areál tenisové haly nebyl v Radonicích problém. Parkovacích míst dostatek, wifi k dispozici.

Závod pořádá společnost LESTR MODELS. Ta zde zajišťuje i prodej náhradních dílů.

Samotná dráha je postavená ve velké tenisové hale. Dráha je zajímavě postavená. Já jsem ji krátce projel a nemá pro mne nějaké zvláštní nástrahy.

Online výsledky tohoto závodu budete moci sledovat na lincích níže:

"" LC 1/8E
"" LC 2WD
"" LC 4WD
"" LC HOBBY
"" LC MICRO
"" LC Short Course

Vypadá to, že kategorie Micro. A to pro nedostatek jezdců.

Podle předběžných přihlášek bude modelů se ale očekává vysoká účast.

Po vybudování depa jsem se rozhlížel a již jsem viděl mnoho známých tváří.

Nechybí obchod s náhradními díly.

Ranní trénink proběhl a ihned po něm začaly kvalifikační jízdy. Ty jsou nyní v plném proudu.

 

Kvalifikace 1

Buggy 1/8E – tři skupiny, což je hodně velká účast. Tato kategorie je považována za královskou. V první skupině si na trati nejlépe vedl Zdeněk Kapička. Ale vyrovnanými soupeři mu byli Vojta Soukup junior a  Adam Heinz. O něco lépe pak zajela druhá skupina v čele s Radimem Drdou. Průměr kol byl prozatím 14. Ale Radim dokázal najet kol 15. V poslední skupině bylo 5 prvních pilotů v 16ti kolech. Jmenovitě: Kája Novotný, Honza Kapička, Jiří Dvořák, Marek Fleissner a Vít Linhart.

Buggy 2WD – zde se vytvořily dvě skupiny. Arnold Lorenz zajel nejlépe v té první. Dušan Bayer dojel druhý s dostatečným náskokem před Petrem Vyhnálkem. Igor Vlahovič na jízdu nenastoupil, protože opravoval model. Ve druhé skupině dominoval Kája Novotný. Za ním to bylo opět poměrně vyrovnané. Jozo Nováček, Honza Kapička, Kamil Řečínský a Martin Kořínek byli v jednom kole.

Buggy 4WD – i zde velká účast. Někteří piloti, tak jako v minulých skupinách nedokončili své jízdy. Zde to byl například Lukáš Říha. Velmi těsný dojezd meli v první skupině Jaroslav Růžička a Jaroslav Vala. Lépe na tom byl pak Václav Nývtl, který zajel lepší nájezd. Ten najel 16 kol jako nejlepší v další skupině Kája Novotný. Nechybí zde Marcel Dostál, Marek Fleissner a opět Martin Kořínek. Vybojovat A finále nebude v žádné skupině jednoduché.

Hobby – kateogorie určená pro začátečníky a juniory. Zde strtujíi slečny. A není jich málo. A i výsledky z tří skupin jsou poměrně vyrovnané. Nájezd 13 kol je průměr. Tohoto výsledky dosáhli Vojta Soukup jun., Lukáš Oplt, Zdeněk Hájek a Elias Rhode. Slečny jsou tu v hojmém počtu: Renata Zmeškalová Sabina Petrů, Kateřina Pěchotová.

SCT – i zde startuí dívky. Jízdu se vyhrála Renata Zmeškalová před Sabinou Petrů. Petr Pšondr byl nejlepší ve skupině číslo 2 společně s Jakubem Vondráčkem. A kdo byl nejlepší ? Kája Novotný, který porazil i zkušeného Jorga Rhodeho či Radovana Rusinka.

""

Tribuna jedné skupiny jezdců SCT

 

Kvalifikace 2

Buggy 1/8E – Zdeněk Kapička opět potvrdil kvality jezdce. Adama Heinze nechal za sebou s náskokem kola. Radek Borc jízdu nedokončil (4 kolo je zastavilo). Tentokráte zajel v druhé skupině vynikajícně zajel Dušan Bayer. Sklonil se před ním minulý vítěz jízdy Radim Drda. Tino Watte zajel také 14 kol, jako vítězný Dušan Bayer. To se povedlo i Martinovi Pejzlovi. Hodně vyrovnaná byla poslední skupina. 5 pilotů v jednom kole. Nyni nejlepé Honza Kapička před Markem Fleissnerem a třetím Jiřím Dvořákem.

""

Jorg Rhode nechybí na tomto závodě

 

Buggy 2WD – stačí malé chyby a pořadí se neustále mění. Díky tomu nyní Dušan Bayer dojel až za Arnoldem Lorenzem a třetím Igorem Vlahovičem. Ten stačil model opravit. Už na Open Challenge Praha mu byl důstojným soupeřem Thomas Mager. Toho nyní nechal za sebou. Kája Novotný zajel jako jediný 16 kol a pomalu se blíží k pozici TQ na finále A. Kdo se dostane do A finále, bude muset najet 15 kol. Kdo zajíždí 14, tam bude záležet na výsledku. Do A finále se určitě dostanou Honza Kapička, Radovan Rusinko a Jozo Nováček.

Buggy 4WD – Jardovi Valovi se podařilo porazit juniora Vojtu Soukupa. Jarda jel bez zbytečných chyb. A to je to, co je potřeba dělat. Martin Lepič a Felix Uhýrek si polepšili. Dušan Bayer najel 7 kol a musel odstoupit. Pro kolizi s jezdcem (alespoň toto se ke mně doneslo). Kája Novotný si definitivně pojistil TQ na finále A. Na Marcela Dostála získal v této jízdě 3 kola náskok. Václav Turek, který buggy také jezdí skončil až za Marcelem.

Hobby – v této kategorii jedou modely buggy i SCT pohromadě. Zde se v popředí drží tito jezdci a mají zaděláno na start v A finále: Vojta Soukup, Zdeněk Hájek, Petr Vetešník, Elias Rhode, Michal Strnad či Nik Bečvář jun. O zbytku rozhodnou dojezdy. Ale máme před sebou třetí kolo kvalifikací. A tak se někdo ješzě může posunout dopředu.

SCT – oblíbená kategorie modelů, které vypadají na dráze pomalé, nemotorné a naklání se do zatáček. Na Ačka pomýšet zřejmě nemohou, ale výsledek ve skupině zajeli dobrý: Sabina Petrů, Renata Zmeškalová, Jakub Vondráček, Miroslav Ehrlich. A na špici se drží Kája Novotný, který má A finále jisté. Standa Švob se o Ačko také bát nemusí. A ani Jorg Rhode.

Podrobné výsledky na MyRCM neběží, server je opět přetížen.

Byl jsem zde v bufetu a dal jsem si obvyklý oblíbený guláš. Můžete i mít polévku, tousty a další drobnosti.

 

Kvalifikace 3 TOP 8 pilotů A finále. TQ pozice

Buggy 1/8E – jak to tedy dopadlo po kvalifikacích zde:

TQ – Kája Novotný

""

Finálové skupiny buggy 1/8E

 

""

Kontrola buggy 1/8E před startem

 

Buggy 2WD – zde se zastavil model Igorovi Vlahovičovi a tak se dostal do finále B. A tam bude opět bojovat s Thomasem Magerem a soupeři. Zde se počítají dva nejlepší výsledky a tak musíte dvě zajet velm dobře, pokud jednu vyncháte. Ale i B fnále může být zajímavé. Martin Kořínek jel tréninkově 4WD Xray, ale ve finále nebude startovat.

TQ – Kája Novotný

""

Finálové skupiny buggy 2WD

 

Buggy 4WD – i zde poslední možnost zlepšení. Níže vidíte rozložení do finálových skupin.

TQ – Kája Novotný

""

Finálové skupiny buggy 4WD


Hobby – i zde junioři se v poslední jízdě snažili zajet ještě o něco lépe.

TQ – Vojta Soukup junior

""

Finálové skupiny hobby

 

SCT – autobusy akci. I zde se jednalo o hodně. Kdo zajede s modelem SCT čistou, bezchybnou jízdu, má šanci na finále A.

TQ – Kája Novotný

""

 

""

Václav Turek dnes slaví 39. narozeniny. My všichni mu blahopřejme !!!

 

Kája Novotný posbíral hodně TQ pozic a to s modelem Durango.

 

Finálové kolo 1

Buggy 1/8E – C finále: Pavel Otruba zvítězil nad kolegy Wattem,  Borcem a Říhou. B finále: Thomas Mager potrápil Dušana Byera, který dojel druhý. Vojta Soukup junior se těšil ze třetího míst. A finále: nejlepší jezdci z kvalifikacích a ji byla občas slyšet nervozita z tribuny. A nasazovači to neměli jednoduché. Zde zvítězil Kája Novotný, druhý Jiří Dvořák, třetí Jorg Rhode.

""

TQ pozice Káji Novotného v buggy 1/8E

 

Buggy 2WD – B finále: hodně vyrovnaný souboj Vlahovič / Mager. Pouze jedna chyba stála Igora první místo. Oba jedou hodně podobně. Soupeřům ujeli o kolo. Jaroslav Růžička dojel třetí. A finále: TQ pozice Káji Novotného mu nepomohla. Chyboval a skončil až třetí. První dojel Honza Kapičkam před druhým Radovanem Rusinkem. Pole zakončil Dušan Bayer.

Buggy 4WD – B finále: Jaroslav Růžička dokázal porazit o tři sekundy Vaška Turka. Třetí dojel Jarda Vala. A finále: Tady nezklamal Kája Novotný před Marcelem Dostálem a třetím Martinem Novákem. Martin Kořínek skončil se svým strojem sedmý. Kája jako jediný najel 17 kol.

Hobby – směska modelů buggy a SCT. Většinou v soubojích mají SCTčka navrch, protože jsou robustní a těžší. A mají schovaná kola. C finále: hodně chyb, hodně práce nasazovačů. Nejlepší byl Michal Beránek jun. před jeho bratrem Jardou. B finále: o něco zkušenější jezdci. Nik Bečvář junior zde ukázal záda Jakubovi Vondráhekovi a Frantovi Pokornému. A finále: ti nejlepší na scéně: Vojta Soukup junior zvítězil. Zdeněk Hájek druhý, třetí Petr Vetešník.

""

Václav Strupek v roli ředitele závodu

 

SCT – B finále: Jarda Růžička o kolo pojíždí Jardu Beránka. A finále: jasná dominace Káji Novotného. Jorg Rhode dokazuje, že v této kategorii umí a dojel za Kájou druhý. Třetí  dojel Standa Švob. Nejlepší slečna v tomto finále – Renata Zmeškalová.

Václav Strupek kontroluje stav dráhy, komentuje průběh závodu. Občas mu u časomíry vypomůže Vladimír Temr. Osvětlení je slušné a dá se v něm i dobře fotit na dálku. Hala tak velká, že kromě našeho závodu se zde trénuje tenis a badminton.

 

Finálové kolo 2

Buggy 1/8E – C finále: Pavel Otruba se stal vítězem C finále. B finále: Dušan Bayer skvěle zajel první pozici a nechal za sebou Thomase Magera i Zdeňka Hájka. A tak zde budou pracovat nervy naplno. A finále: i zde již máme vítěze. Je jím Kája Novotný. Jirka Dvořák by měl být druhý. Honza Kapička nyní třetí a bude se snažit potrápit soupeře v poslední jízdě. Jorgovi Rhodemu se příliš nezadařlo narozdíl od první jízdy.

""

Modely buggy 1/8E na technické kontrole

 

Buggy 2WD – Thomas Mager tvrdě dopadl a poškodil si model. Tím pádem se do čela dostal Igor Vlahovič a v klidu si dojel pro první místo před Jardou Růžičkou a nyní třetím Petrem Pšondrem. A finále: vítězství Káji Novotného zamýchalo pořadím a není zde nic rozhodnuto. Honza kapička i Radovan Rusinko to nebudou mít lehké. Nevedlo se Kamilu Řečínskému. A i Dušan Bayer lehce chyboval.

Buggy 4WD – B finále: Jarda Vala zvítězil a bude ještě bojovat o prvenství. Ale to také Vojta Soukup jun. a například Luboš Krch. A finále: zde nenastoupil Kája Novotný a tak ulehčil cestu k cíli soupeřům. Zvítězil Marek Fleissner před Marcelem Dostálem a Martinem Kořínkem. tady to bude taky hodně zajímavé.

Hobby – C finále: Jarda Beránek se bude snažit o ještě jeden takový výsledek. Aby byl první. B finále: Nik Bečvář junior bude vítězem Bčka. A finále: I zde máme vítěze jistého – Vojtu Soukupa juniora. Elias Rhode jun a další jezdci se poperou o další pozice.

SCT – B finále: Miroslav Ehrlich porazil Jardu Růžičku a zde tedy není nic jisté. Dušan Pěchota skončilv 8. kole. Asi si to tak nepředstavoval. Dle mě chtěli zajet lépe i Michal Strnad, Ondra Šimků a všichni ostatní. A finále: Novotný, Rusinko, Švob – podobné pořadí, jako v mimulé jízdě. Jen Jorga Rhodeho odsunul vzad právě Radovan Rusinko.

""

TQ pozice Káji Novotného na startu v kategorii SCT

 

 

Finálové kolo 3

Buggy 1/8E – C finále: Otruba, Watte a Borc – to budou stupně vítězů. B finále: Dušan Bayer jízdu nedokončil. Zvítězil Adam Heinz a sklidil slušný potlesk. A finále: nyní zvítězil Honza Kapička před Jiřím Dvořákem a Vítem Linhartem.

Buggy 2WD – B finále: Thomas Mager sice s chybami, ale udržel první místo před Igorem Vlahovičem (ten také chyboval). Bylo to hodně napínavé finále, protože do toho promlouval i Petr Pšondr. A finále: zde bylo pořadí Kája Novotný, Honza Kapička a Jozo Novacek.

Buggy 4WD – B finále: tuto jízdu komentoval Vladimír Temr. Zde zvítězil Luboš Krch. Kdo bude vítězem ? Počkáme se na vyhlášení. Každá jízda měla jiného vítěze. A finále: Kája Novotný bude celkovým vítězem. Na bedně by ještě mali být Martin Kořínek a Marek Fleissner. Ale uvidíme.

Hobby – C finále: zde zvítězil Michal Beránek junior před Jardou Beránkem. B finále: Nik Bečvář potvrdil roli favorita. A finále: Vojta Soukup už nemusel na jízdu. A tak zvítězil Petr Vetešník. Elias Rhode by měl být celkově druhý.

SCT – B finále: zde by měl být vítězem Jaroslav Růžička. Ale nyní vyhrál Michal Strnad, kterému se dříve nevedlo. Počkejme si na vyhlášení vítězů. A finále: poslední jízda dne, kdy se pořadatel zaradoval, že je v přestihu oproti časovému plánu.Zde již vítěze 100% známe – Káju Novotného. Na zbytek si počkáme. Vyhlášení se pomalu blíží !!!

""

Kolega chtěl dát GoPRO kamerku na svůj SCT. Ale nakonec k tomu nedošlo 🙂

 

 

Nyní se vyhlásí výsledky dnešního závodu a pak ihned i celkové. pohárů, plaket je strašně moc.

Večer se pokusím nahrát dva záznamy – z kvalifikace a ze startů finále.

Zde se oceňují pohárky vítězov dílčích finále a druhý pak dostane i malou plaketu.

Závod jel dle časového harmonogramu, bez prodlev. Komentáře nechyběly, jezci se k sobě chovali slušně. Je zde zajímavá kategorie Hobby, která umožňuje start začínajícím a mírně pokročilým jezdcům.

Myslím si, že zde nechybí nic podstatného včetně občerstvení. Snad jen teplota v hale mohla být o něco vyšší.

Pořadatel poděkoval kolegům a všem za účast a pomoc při stavbě dráhy a při její likvidaci.

Jinak kromě výměny držáku ramene můj model opět vydržel závodní nasazení. Ten díly byl již „načnutý“ z minulého závodu. Dnes jsem jedině kontroloval dotažení šroubků. Vyplatí se to. Je pak jistota před strtem jízdy.

Za mě vydařený závodní den plný skoků a napětí.

 

Zde máte celkové vítěze kategorií seriálu Lestr Cup jmenovitě:

 

Buggy 1/8E

1. Honza Kapička

2. Jiří Dvořák

3. Jan Domanský

 

Buggy 2WD

1. Kája Novotný

2. Jožo Nováček

3. Radovan Rusinko

 

Buggy 4WD

1. Kája Novotný

2. Marcel Dostál

3. Martin Novák

 

Buggy micro

1. Václav Nývlt

2. Martin Lepič

3. Martin Veselý

 

Hobby

1. Vojta Soukup

2. Elias Rhode

3. Zdeněk Hájek

 

SCT

1. Radovan Rusinko

2. Jorg Rhode

3. Standa Švob

 

Fotograf závodu: pan Jansa osobně (dvorní fotograf)

""

Závěrečná fotka jezdců s modely Durango