Open Challenge Praha offroad 24.3.2013 online

Igor Vlahovič


Dnes online report pokračuje offroad částí. Dráha je dnes velmi zajímavě postavená a má dokonce i most. Považuji to za velmi zajímavou myšlenku při stavbě.

Online budou výsledky k dispozici na těchto odkazech, pokud bude server MyRCM stíhat.

"" 1/8 E Buggy
"" 1/10 Buggy 4WD
"" 1/10 Buggy 2WD
"" 1/10 Short Course
"" OffRoad Mini (1/14 – 1/18)

 

Já dnes jedu buggy Durango DEX210 a mým cílem je umístit se co nejlépe. A hlavně model nerozbít. A samozřejmě si závod užít.

Skoky nejsou nijak těžké. Ale ten most je záludný a při tréninku dělá pilotům problémy.

I já jsem s ním bojoval. Nicméně na pneudboots pin na obou nápravách mám gripu dodstatek a se sníženým výkonem mám dostatek výkonu.

""

Martin Kořínek na tento závod také zavítal

 

Depa se pomalu plní. Je přihlášeno přes 50 modelů do tohoto závodu.

Pořídil jsem krátký záznam onboard z mého modelu Durango DE210. Zajímavé záběry.

 

Prozatím probíhá prezentace u Honzy Blahovského. Já už jsem stačil projít depa, něco nafotit a natočit skoky, které budou zpomaleny. Je opravdu neskutečné, kolik si ty modely nechají líbit. A v podstatě i to Durango. Párkrát jsem s nim dost bouchl o zem a nebyl zrovna na kolech.

Já zatím natočil pár záběrů a vybral nepodařené skoky. Když takto pojedete, na bedně rozhdodně nebudete :-). Ale je na co se dívat. Především ten skok přes most je opravdu záludný !!!

 

Ale když nepojedete tak, jak jste viděli na záznamu výše, budete určitě hodně blízko stupni vítězů :-).

Já dnes opět budu sbírat zkušenosti. A uvidíme jestli Durango DEX210 opět vydrží po celý závod s minimální údržbou.

""

Ranní rozprava

 

Ranní rozprava je za námi. Konec závodu bude cca 17 hodin. Což je dobrý čas. Máme tu dnes zkušené piloty – Kamila Řečínského, Jiřího Máru, Michala Blahovského, Honzu Domanského a mnoho dalších. Jsou tu i junioři. A opět zde jsou kluci u venku – ze zahraničí. Ti jsou zde stálí hosté.

 

Kvalifikace 1

Buggy 2WD – dvě skupiny pro kvalifikaci. Já jsem si dal dnes dva cíle. Jednak nepoškodit model a skončit uprostřed pole. Všichni pak jedou finále A. Co se z toho podaří zatím nemohu tušit. Mám strach z toho nadjezdu. Ten mi fakt asi bude dělat problémy… V první skupině se dostal do vedení Martin Wunsche. Kamil Řečínský odstoupil pro ulomené zadní rameno. Standa Malý stíhal prvního. Arnold Lorenz je také v této kategorii. V druhé skupině jsem ihned vylomil zadní rameno a ztratil kuláček. Ale ihned mi zde pomohli. A mám model na druhou kvalifikaci připraven. Ve druhé skupině zvítězil Jiří Mára před Michalem Blahovským. Honza Kapička jede a také Thomas Mger (DE).

SCT – Jorg Rhode zvítězil  s náskokem kola před soupeři. Druhý nejlepší byl v jízdě Michal Strnad. Jinak opět modely v zatáčkách jedou jako kačenky, na skocích jsou těžkopádné. 8 modelů je slušná účast a pole je hodně vyrovnané.

Buggy 4WD – v první skupině pojel Jan Vid Víťu Soukupa. Václav Turek najel kolo na Standu Malého a kolegy ze skupiny. Ve třetí skupině opět elita – Jiří Mára, Michal Blahovský, Martin Kořínek, Marcel Dostál a Michal Bureš. Jiří Mára nejlepší.

""

Tribuna nejlepších skupiny buggy 4WD

 

Buggy 1/8E – zde jsou skupiny rozděleny. Vojta Soukup zvítězil s náskokem kola před Michalem Paterou. Martin Veselý najel pouze 8 kol. Monstra na dráze – tak tomu říkám já. Fakt z těch strojů jde respekt už při nasazování. Ale já naštěstí dnes nasazuji SCT. Ty tak hrozivě nevypadají. V další skupině uspěl Martin Wunsche. Práce nasazovačů je potřeba. Honza Kapička jel druhý. Společně s ním jel i Zdeněk Kapička. Ten se ke konci propadl na konec pole. Tato kategorie je dnes hodně obsazená. Tři skupiny je slušné číslo. V poslední skupině nechyběli jedzci formátu Michal Blahovský, Jan Domanský, Jorg Rhode, Vít Linhart, Pavel Braun a Thomas Mager. Zde byly skoky pilotů jistější. Nasazovači měli méně práce. Zde zvítězil Michal Blahovský. Za ním se držel Jorg Rhode. Vít Linhart se přetahoval o pozice s Honzou Domanským. Pěkná podívaná.

 

Kvalifikace 2

Buggy 2WD – Martin Wunsche opět na první pozici. Kamil Řečínský nyní dojel a to na druhé pozici. Zde bylo potřeba práce nasazovačů. Jiří Mara opět lepší jak Michal Blahovský. Já jsem nyní dojel do cíle, pochopil skok na mostu a zkoušel dojet Thomase Magera. Jirka Mára zvítězil velmi těsně před Michalem Blahovským. Můj model po opravě drží. Jako jediný jedu motor za zadní nápravou. Prý dobrý výsledek na toto nastavení modelu.

SCT – Jorg Rhode opět potvrdil kvality z minulé jízdy. Jan Petr však zajel lépe a i Jakub Vondráček. Petr Vetešíník naskákal pouze 11 okruhů.

Buggy 4WD – zde jede opět juniorka Natálka Kratinová. Jede pomalu, ale jistě. Ale i tak občas nějakou chybku udělá. Natálka nyní za sebou nechala Jana Šimonka. Skvěle zajel Jan Vild. Je poznat, že s nastoupením silnější skupiny je poznat výkonnost jezdců. Standa Malý udržel za sebou Jirku Beneše. Měl na něj náskok kola. V popředí této kategorie se drží Jirka Mára, Michal Blahovský, Marcel Dostál či Martin Kořínek. Ono je to zde o přesné stopě a kvalitních skocích. Marcel Dostál jízdu skončil. A jel velmi dobře.

Buggy 1/8E – když vyjedou tyto stroje, je to hodně slyšet. Je to prostě HARD CORE v hale. Venku se to ztratí, ale zde určitě ne. Když model doskočí přímo na zem, duní to a já to cítím až k sobě do depa. Ostatně to uvidíte večer na videu. To budu dělat dnes až večer. Celkovým souhrnem. Vojta Soukup opět dobrý ve své skupině. Druhá skupina 8ček buggy se postavila na start a zase se to rozjelo. Jiří Garbaczewski zvítězil před Martinem Wunschem. Polepšil si tak. Michal Blahovský společně s Jorgem Rhodem najeli 17 okruhů. Pavel Braun a ostatní již o kolo méně.

""

Modely 1/8 buggy před startem kvalifikace

 

Na facebook masters jsem umístil odkaz na dnešní reportáž a také upoutávku na nevydařené skoky. I tam je zájem velmi slušný. Závod běží jako na drátkách. Pohoda. Tak se mi to líbí. A čeká na nás dobrý oběd.

 

Kvalifikace 3

Buggy 2WD – TQ získal Jiří Mára před Michalem Blahovským a třetím v pořadí Martinem Wunschem. Kamil Řečínský bude startovat ze čtvrté pozice. A já ? Z předposledního místa. Snad si najdu svého soupeře.

SCT – zde TQ ukořistil Jorg Rhode. Jan Petr se postaví za něj. Ale stíhat mu bude velmi těžko. Michal Strnad vedl svůj SCT nejlépe jako třetí. I zde pojedou všichni naráz.

""

Jan Petr v depu

 

Buggy 4WD – tady budou dvě finálové skupiny. B finále zahájí Vojta Soukup, pokud se A finále pojede po 10. TQ v A finále zajel Jiří Mára před Michalem Blahovským a třetím Martinem Kořínkem. Elias Rhode by měl ještě jet A finále.

Buggy 1/8E – tady A finále bude hodně zajímavé. Poslední jízdu nejlepší skupiny vyhrál Jorg Rhode. Ale celkově TQ vzal Michal Blahovský. Jorg Rhode bude druhý, třetí pak Jan Domanský.

Celkové výsledky najdete na MyRCM, které dnes kupodivu stíhá.

Pokud máte zájem o krátké video z kvalifikací, máte jej zde:

 

Finále 1

Buggy 2WD – Jiří Mára dokázal využít TQ pozice a zvítězil v první jízdě. Michal Blahovský byl jediný, kdo mu stačil. Martin Wunsche třetí. Já se plahočil na poslední pozici a dělal chyby. Hrozné chyby. Ale to auto vydrží neskutečně mnoho. Kdyby mohl model mluvit, vynadal by mně. Na Thomase Magera jsem ztrácel dvě kola. Ostuda… tak hrozný výsledek jsem nezajížděl ani v kvalifikacích. Ale já se polepším 🙂

SCT – Jorg Rhode ovládl toto finále. Jel krásně čistě  bez chyb. Dal kolo soupeřům – druhému Michalovi Strnadovi. Pak to bylo těsné i za Michalem. Podobně zajel i Jan Petr a Michal Michel.

Buggy 4WD – B finále: Petr Vyhnálek skončil pro technickou poruchu. Václav Turek zvítězil před Martinem Lepičem a Eliasem Rhodem. A finále: Jiří Mára poujel soupeřům a neměl problém vyhrát. Martin Kořínek předjel Michala Blahovského. Martin měl silnější motorizaci. Start finále byl natočen. Ostatně i z finále bude preview. Michal Bureš dojel za trojicí Mára, Kořínek, Blahovský.

""

Lovení modelů pod mostkem

 

Buggy 1/8E – C finále: aneb monstra v akci. A nebo taky HARD CORE v hale. Radim Drda zajel nejlépe. I když v této skupině se hodně chybovalo. B finále: zde obstál Honza Kapička před Thomasem Magerem a třetím Tino Wattem. A finále: Jan Domanský využil chyb soupeřů a poprvé bere vítězství. Dokonce Vít Linhart toho využil a dojel druhý. Třetí Jorg Rhode. krásná jízda.

 

Finále 2

Buggy 2WD – nyní jsem zajel mnohem lépe. Vyjel jsem si krásné 6 místo. Jiří Mára potvrdil kvality a je vítězem této kategorie. Michal Blahovský bude druhý, třetí Martin Wunsche. Brambora zbude na Kamila Řečínského.

SCT – Jorg Rhode s dostatečnou rezervou opět první. Jan Petr si vyměnil pozici s Michalem Strnadem na druhé a třetí pozici. Ti ještě budou bojovat o bednu. Michal Michel je asi neohrozí.

Buggy 4WD – B finále: Turek, Lepič, Rhode = pódiové umístnění v B finále. A finále: Jiří Mára i zde vítězí. Druhý dojel Marcel Dostál, třetí Martin Kořínek. Michal Blahovský řešil spor s Marcelem o stylu jízdy (tak jsem to pochopil). Pozice na bedně nejsou za Jirkou jisté a asi to bude hodně nervózní finále.

Buggy 1/8E – C finále: Radim Drda bude vítězem Cčka. Dalšé pozice jsou otevřené, protože druhý dojel Marek Vyčichlo. B finále: Tady vítěze máme – Honzu Kapičku. Další pozice jsou otevřené. A finále: velmi vyrovnané finále. Jorg Rhode míchá kartami. Nechal za sebou Honzu Domanského a podium není jasné. Do toho budou promlouvat v poslední rundě Vít Linhart i Michal Blahovský.

 

Finále 3

Buggy 2WD – Jiří Mára na jízdu nenastoupil. A tak prostor využil Michal Blahovský ke svému vítězství. Já dokázal dojet na 5. místě a nechat za sebou Thomase Magera. Pořadí celkové na TOP: Mára, Blahovský, Wunsche. Já jsem skončil  celkově na 6 místě !!! Jsem spokojen, auto je ok a já o tom určitě napíšu zvláštní článek o pocitech z tohoto závodu v mé kategorii. Durango je opravdu dobrý model.

SCT – Jorg Rhode jist si svým vítězstvím na jízdu také nenastoupil. Jan Petr si pojistil druhé místo celkově. Třetí bude Michal Strnad. Lukáš Oplt bude na bramborové pozici.

Buggy 4WD – B finále: vítězem tohoto finále bude Václav Turek. Pokaždé zvítězil. A finále: tak Michal Blahovský z jízdy odstoupil (poškozená zadní náprava). V poslední jízdě zvítězil Standa Malý před Martinem Kořínkem a Marcelem Dostálem. A pořadí TOP: Mára, Kořínek, Dostál

""

Nasazovači jsou velmi důležitou součástí závodu

 

Buggy 1/8E – C finále: Radim Drda je celkovým vítězem C finále. B finále oslaví Honza Kapička. A finále: po startu hodně natlačené pole na sebe. Vytěžil z toho Jan Domanský před Jorgem Rhodem. TOP 3 piloti: Domanský, Rhode, Linhart. Bramborová medaile zbyla pro Jirku Garbaczewskeho.

Tak a je to za námi. Závod skončil skoro přesně dle časového harmonogramu. Nyní jen vyhlášení výsledků, předání cen a hurá domů.

Já jsem si dnes závod užil i více jak včerejší onroad. Buggy mě prostě baví. Je to o „třetím rozměru“. A když model drží a nechá si toho hodně líbit, pak je člověk spokojen dvojnásob.