Mibosport Cup Hrotovice online 13.3.2013 velké finále

Igor Vlahovič


Je 16.3.2013 a před námi je poslední závod zimní části seriálu Mibosport Cup. A nejde jen o poslední závod. Jde o velké finále, kde na jeho konci bude vyhlášení celkových výsledků.

Kromě mnoha zahraničních jezdců nás svoji návštěvou poctil i jezdec světového formátu Ronald Volker. Jak ukazuje úvodní fotografie, Ronald tu skutečně je a bude závodit.

Kromě Ronalda je zde další špička jezdců – Zdenko Kunak, Martin Bayer, Martin Hudy, Marek Černý a další piloti.

Ranní trénink je dnes přísně řízený a každá kategorie má svůj časový úsek. Vždy 10 minut.

U časomíry dnes opět Vojta Novický, ředitelem závodu je Michal Bok. Pomáhat mu bude jeho otec Radoslav.

Osvětlení led diodami je opravdu super, dobře se tak fotí.

""

Martin Bayer pojede offroad kategorie

 

Občerstvení zajištěno až do večera. Takže nám tu dnes nic chybět nebude.

Podrobné výsledky můžete sledovat na MyRCM. Server zatím není dostupný. Link dostanete později.

""

Ronald Volker je čestným hostem na tomto závodě

 

Rozprava proběhla o půl deváté. Na ní se sdělilo vše podstatné. Byl přivítán i Ronald Volker, který pak bude i předávat ceny a poháry. Je tu dnes jako zástupce společnosti Yokomo.

Za malou chvíli startujeme.

 

Kvalifikace 1

Buggy 2WD – Petr Kristek zajel v naší první skupině a jízdě nejlépe. Já se seznamoval s tratí a dojel až na třetí pozici za Ivo Gombíkem. V této kategorii jsou dnes tři skupiny. Což je velká účast. Jinak velká pozornost byla věnována skupině poslední v této kategorii, kde startuje i Ronald Volker, Martin Bayer, Jiří Mára a další špičky této kategorie. Ronald odstoupil po prvním kole pro uražené rameno. A tak do čela se dostal Martin Bayer před Jiřím Márou a třetím Martinem Zvárou ml.

""

Karoserie Martina Bayera v kategorii buggy 2WD

 

Buggy 4WD – i zde dnes velká účast. A i zde jedou špičky kategorie – Jiří Mára, Martin Bayer a další. A nechybí například jezdci z Maďarska, Německa. Tento závod je prostě mezinárodní. Nechybí Gabor Forrai, kterého jsem také již fotil. I zde je špička hodně dobrá včetně Václava Strupka, Kuby Šimurdy. Nejlepší kolo zajel Martin Bayer, který zajel velmi dobré výsledky na posledním závodě EOS. I zde dnes zvítězil v této kategorii.

Formule 1 – dvě skupiny jezdců. Jarda Sattler zajel nejlépe v první skupině. Ve druhé budou zřejmě opět kralovat rakušané – Herbert Weber dojel první, před Drahošem Hejtmánkem a třetím Gerhardem Zundelem. Mám zde i nového jezdce Rolanda Bauera. Patrik Maňoušek a Miloš Klaus patří ke stálicím této kategorie.

Stock – dvě skupiny a očekávaný souboj mezi Markem Černým a Zdenko Kunakem o titul. V první skupině byl nejlepší Wojciech Rozwadowski. Hned od začátku jízdy se Zdenko s Markem přetahoval o prvenství. Nakonec kvalifikaci vzal za otěže Marek Černý. Radek Voda na startu nechybí.

Yokomo GT – dnes dvě skupiny a 16 modelů. To tu ještě nebylo. Zatím nejlépe zajel Ladislav Mlčák, který udržel za sebou i Igora Vlahoviče. Ten ale celkem chyboval a tak nezajel dle svých představ. Rychlý byl Vláďa Šulc v první skupině. Ale také Marcel Dostál jel výborně a zajížděl rychlé časy. Ale to i Martin Zvára st. No, dnes to bude hodně napínavé už v kvalifikacích.

Modified – tři skupiny jezdců. Nejlepší výsledek zajel Ronald Volker. Velmi těsně za ním Zdenko Kunak. Ale dobře zajeli i Martin Hudy. Igor Lipták také bojoval. Nechybí celá zahraniční účast. Z našich je tu Adam Černý a mnoho dalších pilotů.

 

Kvalifikace 2

Buggy 2WD – Igor Vlahovič nyní vítězem své kategorie. Ladislav mu trochu upravil tlumiče a hned se jelo lépe. Na další jízdu pak Igor zkusí jiný typ předních pneu. Erik Margony zajel velmi dobře ve druhé skupině. Martin Bayer opět zvítězil. Avšak velkým soupřem mu byl Ronald Volker. Oba najeli 15 okruhů. Třetí nejlelší nyní Radek Flek. Juraj Hudy se bude také snažit dostat do A finále.

Buggy 4WD – výborně nyní Matěj Šulc, ale i Dušan Bayer ve stejné skupině. Matěj Kovář skončil při nájezdu 4. kol. Martin Bayer vede celou skupinu. Jiří Mára, Barnabás Toth zajeli také velmi dobře. Ale i zde Juraj Hudy bude usilovat o A finále. Erik Margony jako mnoho dalších pilotů jede více kategorií a toto je další z nich.

Formule 1 – vyfocen start první skupiny a mohlo se startovat. V první skupině souboj Jardy Sattlera vs Miloše Pokorného. Jarda byl lepší. Blízko TQ má Herbert Weber. T hovoříme o A finále. Drahoslav Hejtmánek je horkým favoritem na bednu. Ale není rozhodně sám.

Stock – tuto kategorii dnes jedou Pavel Martinec, Petr Novák, Mateusz Ogonowski a další piloti. Petr Novák ji má jako druhou kategorii. Pavel Martinec je na tomto závodě poprvé. Vzali ho sem kolgové z týmu Šimurdů. V první skupině se opět rozhodovalo mezi Markem Černým a Zdenko Kunakem. Tedy Xray vs Yokomo. A kdo byl nyní úspěšný ? Zdenko Kunak vítězí. Marek Černý z jízdy odstoupil. David Němček tedy druhý. Nesní dnes opět chybět dvojice Oskar Malatinský a Tono Sloboda. Ale na tribuně jsem viděl i Jardy Kopeckého ml., Drahoše Hejtmánka a Gabora Forraie.

Yokomo GT – Ladislav Mlčák je dnes k nedostižení. Ani Igor Vlahovič mu nestačil. Byť dělal drobné chyby. Velmi dobře Marcel Dostál, který jel rychlá kola. Martin Zvára st. zajel teké dobře. Dušan Bayer ovládl první skupinu. V A finále bude zaděláno na pěkný vláček minimálně na prvních pěti pozicích. A jede se 8 minut. Ale máme před sebou ještě jednu kvalifikaci.

Modified – Werner Schmitzer ve velmi těsném souboji zvítězil ve své skupině. Nejrychlejší kolo v této kategorii zatím Ronald Volker. Ten zatím vede i pořadí této kategorie. Petr Puma Hanák zvítězil v první skupině. A to před Florianem Luyerem. V popředí tabulky jsou kromě Ronalda Volkera také Zdenko Kunak, Martin Hudy, Kuba Šimurda, Radek Flek, David Němček. A zejména jezdci v poslední skupině jedou velmi těsně a ve vteřině.

""

Start kvalifikace Modified poslední skupiny

 

Jinak se rozjel web MyRCM. Takže zde pak budou výsledky kategorií:

"" 2wd Buggy
"" 4wd Buggy
"" Formula
"" Modified
"" Stock Zero 17.5T
"" Yokomo GT

 

Kvalifikace 3

Buggy 2WD – krásný souboj Igora Vlahoviče a Oldy Grocha. Dalo to hodně práce, aby Igor Oldu předjel. Pokud se potkají ve finále, budeto velmi zajímavé. A to nejen mezi nimi. Jinak nové pinové pneumatiky na Igorově modelu výrazně pomohly v točivosti modelu. Petr kristek zvítězil v kategorii, kde jeli Igor a Olda. V druhé skupině zahel dobrý výsledek Juraj Hudy. A v té poslední dva favorité Bayer a Volker chybovali a ztrátu dohnal pouze Martin. Ale i tak ztratil cca 3 sekundy na prvního Jirku Máru. TQ v této kategorii bude mít Martin Bayer. Hned za něj se postaví Ronald Volker. Třetí bude Jiří Mára. Adam Dubák by měl startovat z první pozice dinále B. Na závod dojel po dlouhé době i David Dohnal. Zbytek výsledků již na MyRCM.

""

Tribuna buggy 2WD skupina první

 

Buggy 4WD – Jiří Rybák zvítězil ve své skupině před Matějem Šulcem a Jardou Kopeckým st. Juraj Hudy zase za sebou nechal Dominika Maška. A kdo bude mít TQ v této kategorii ? Martin Bayer. Za ním pak bude Barnabas Toth, Jíří Mára, Václav Strupek a další jezdci. B finále by měl začínat Marek Schiller za předpokladi, že bude 10 modelů ve finále.

Formule 1 – i zde budou finále A a B. Ale nepředbíhejme. Aleš Matyášek v první skupině zajel svoji nejlepší jízdu. Konečně. Stále se trápí s technickými problémy. A kdo se tedy dostal do elitní osmičky A finále ? TQ Herbert Weber- to je jisté. A pak to následuje: Gerhard Zundel, Roland Bauer, Drahoslav Hejtmánek, Petr Novák atd. Osmičku zakončuje Patrik Maňoušek. B finále bude zahajovat Aleš Matyášek. A měl by to mít jednoduché. Uvidíme.

Stock – Pavel Martinec se málem stal vítězem této jízdy. Ale nakonec podlehl tlaku Woiczecha Rozwadowskeho. S ním na závod dojel i Ladislav Lebánek, který jezdí Xray Challenge Czech. Aleš Matyášek jede tuto kategorii tako jako druhou. V této kategorii nechybí žena – Míša Saturková. TQ v této kategorii dnes získal Zdenko Kunak. Ze zadu na něj bude tlačit Marek Černý. Třetí bude David Němček, ale první dva mají náskok dvou okruhů. Takže do souboje zřejmě zasahovat nebude. Ale za Davidem už to bude zajímavé. Do A finále se ještě dostal Ladislav Lebánek. Radek Voda bude stát na první pozici v B finále. A bude se snažit z této pozice vytěžit co nejvíce. Radek Šimurda dělá servis Pavlovi Martincovi a je to znát.

Yokomo GT – poslední šance zajet nejlepší výsledek. TQ dnes zaslouženě Ladislav Mlčák, který i nehodou zajel lepší čas a kolo. Igor Vlahovič bude zkoušet jeho nervy z druhé pozice. Marcel Dostál bude tlačit na Igora. Martin Zvára st na Marcela. Do Ačka se ještě dostal Jiří Groch. B finále bude patřit Jiřímu Tomanovi. Ale jednoduché to mít nebude. Vláďa Šulc je hned za ním.

Modified – tak zde TQ je jasné. Má jej Ronald Volker. Zdenko Kunak bude druhý, třetí Martin Hudy. Do A finále se ještě dostal Mateusz Ogonowski. B finále bude patřit Petrovi Hanákovi.

Níže vidíte jezdce, kteří si vybojovali TQ pozici.

""

TQ a jezdci, kteří si ho vyjeli

 

Losování o sprint opěčným směrem losoval Ronald Volker a vylosoval 2WD buggy A finále.

""

Ronald Volker losoval Dash vor Voucher na tomto závodě

 

 

Finále 1

Buggy 2WD – C finále: Dušan Bayer toto finále jednoznačně ovládl s náskokem kola před soupeři. B finále: zde uspěl rakouský borec Andreas Janda. Mateusz Ogonowski byl jediný, který se s ním udržel v jednom kole. Zybtek pilotů měl již ztrátu. Igor Vlahovič hodně chyboval a dojel poslední. A finále: pastva pro oči. Vítězem první jízdy se stal Martin Bayer před Ronaldem Volkerem a třetím Jiřím Márou. Byl i okamžik, kdy tito tři borci jeli těsně za sebou.

""

Jezdci A finále buggy 2WD

 

Buggy 4WD – C finále: Pavel Ryšavý porazil o dvě sekundy Jardy Kopeckého st. B finále: zde zvítězil Dominik Mašek velmi těsně před Erikem Margonym a Láďou Lebánkem. Marek Schiller skončil pro závadu ve čtvrtém kole. A finále: napínavé a zajímavé. S komentářem, jak má být v podání Vojty Novického. Nasazovači ve střehu. Zde zvítězil Martin Bayer. Barnabas Toth dojel druhý, Gabor Forrai třetí. Martin potvrdil své kvality i v této kategorii. komu se nezadařilo ? Určitě chtěl zajet lépe Kuba Šimurda. A nebo i Václav Strupek s Jiřím Márou. Prostě konkurence je zde veliká.

 

Formule 1 – B finále: Aleš Matyášek nevyužil první pozice a byl poražen Jardou Sattlerem. A finále: TQ Herberta Webera byla pro něj plusem. Beze zbytku toho využil ve svůj prospěch. Ve stejním kole dojel, ale se ztrátou Gerhard Zundel. Třetí místo obsadil Roland Bauer. Nejlepší z našich byl Drahoslav Hejtmánek.

 

Stock – B finále: Radek Voda využil své pozice. Porazil Drahoše Hejtmánka. Oba v jednom kole. A finále: ihned po startu ujeli soupeřům Zdenko Kunak a Marek Černý. Oba jedou „jinou ligu“. Třetí dojel David Němček. V této kategorii se bojuje o první místo. Právě mezi Markem Černým a Zdenko Kunakem.

Yokomo GT – B finále: po dlouhé době se sešlo tolik jezdců, že byli rozděleni do dvou finálových skupin. Jiří Toman bohužel nevyužil první pozici. Dokázal ho porazit Vladimír Šulc a i Toník Pospíchal. A finále: Ladislav Mlčák využil TQ pozice a udržel první místo až do konce. Ale tlačil na něj Igor Vlahovič. Ten ale odolával tlaku Marcela Dostála. Igor a Laďa najeli jako jediní 31 kol. Marcel dostál třetí. Těsně v souboji s Martinem Zvárou st. Druhá jízda bude pro Ladislava hodně psychicky náročná. Ale pokud se mu zadaří udržet nervy na uzdě, bude vítězem a porazí Igora, dosavadního lídra v TQ a finále.

Modified – C finále: Florian Lueyr zvítězil před ivo Gombíkem s náskokem kola. B finále: „Nice and easy guys“ . Dominik Šulc skončil mnohem dříve asi pro převody. Do cíle dojel jako první Barnabas Toth před Tomášem Liptákem. A finále: krásná podívaná. Ronald Volker vítězí i s malou chybkou před Zdenko Kunakem a Martinem Hudym. Tato jízda byla natočena.

 

Již nyní dostávají jezdci, co odjeli požadovaný počet závodů tričko od pořadatele. A dostávají se automaticky do slosování o hodnotné ceny.

 

Závod v opačném směru jela kategorie buggy 2WD A finále. Hudba na pozadí a napětí, kdo bude zajíždět nejrychlejší kolo bez přípravy. Pouze jedno kolo na zahřátí, druhé ostré. Nakonec byl nejrychlejší Jiřá Mára. Martin Bayer v zahřívacím kole poškodil model. Vše natočeno. Vítězí Jiří Mára.

 

Finále 2

Buggy 2WD – C finále: Oldřich Groch zvítězil a zde vítěze nemáme. B finále: zde jej již známe. Bude jím Andreas Janda. Adam Dubák dojel třetí a krásně zajel i Igor Vlahovič (3 místo). A finále: Ronald Volker zvítězil před Martinem Bayerem a třetím Jirkou Márou. Tady to tedy bude ještě napínavé.

Buggy 4WD – B finále: do jízdy nastoupil Matěj Šulc a v souboji s Dušanem Bayerem zvítězil. B finále: Erik Margony zvítězil a zde vítěze zatím nemáme. A finále: Martin Bayer si bezchybnou jízdou dojel pro celkové prvenství v této kategorii. Jirka Mára druhý, Barnabás Toth třetí. Finále A natočeno.

Formule 1 – B finále: Jarda Sattler zvítězil v této jízdě. A finále: Herbert Weber zvítězil a stal se vítězem. Svoji radost na tribuně neskrýval. I dále to bylo stejné jako v minulé jízdě: Gerhard Zundel druhý, Roland Bauer třetí. Pozice jsou zřejmě jasné. Jízda byla natočena.

""

TQ pozice F1

 

Stock – B finále: Radek Voda se stal vítězem tohoto finále. A finále: natočeno. Chyba Zdenko Kunaka nerozhodla o vítězi. Zvítězil Marek Černý před chybujícín Kunakem a třetím Davidem Němčekem.

 

Yokomo GT – B finále: zvítězil a to i celkově Vladimír Šulc. A finále: četné chyby Igora Vlahoviče ho stály dobré umístění. Dojel až za Martinem Zvárou st. Neskutečný souboj zažili Ladislav Mlčák a Marcel Dostál. Marcel nakonec zvítězil. I tato jízda byla natočena.

 

Modified – C finále: zde máme vítěze –  Floriana Lueyra. B finále: Tomáš Juřica skončil dříve. Barnabás Toth zvítězil. Krásný souboj proběhl o 4. místo – Šulc, Lipták, Hanák. A finále: Ronald Volker zvítězil s dostatečným náskokem. Ovšem byl k vidění souboj Martina Hudyho a Zdenko Kunaka. Oba si vyměnili pozice a Zdenko udržel druhou pozici. Třetí Martin. Ale velmi dobře Kuba Šimurda, který oba soupeře sledoval z dvousekundovou ztrátou.

 

Finále 3 – zkráceně vítězové finále

Buggy 2WD – C finále:Dzušan Bayer. B finále: Andreas Janda, A finále: Martin Bayer, Martin Zvára ml., Gabor Forrai. Martin je celkovým vítězem

""

TQ a model Martina Bayera ve skupině 2WD buggy

 

Buggy 4WD – C finále: Petr Kristek, B finále: Dominik Mašek. A finále: Martin Bayer již nejel. Takže pořadí Václav Strupek, David Kukla, Jiří Mára

Formule 1 – B finále: Aleš Matyášek (konečně se zadařilo). A finále: Herbert Weber, Roland Bauer, Gerhard Zundel

Stock – B finále: Radek Voda. A finále: potlesk na konci jízdy. Pořadí: Zdenko Kunak, Marek Černý, David Němček

Yokomo GT – B finále: Jiří Toman. A finále: Ladislav Mlčák, Marcel Dostál, Igor Vlahovič (krásný souboj s Martinem Zvárou st.)

Modified – C finále: Florian Luyer. B finále: Petr Hanák (několik pilotů nestartovalo). A finále: Ronald Volker (krásná, čistá profesorská jízda), Zdenko Kunak, Kuba Šimurda

 

A co nás nyní čeká ? Jednak vyhlášení vítězů tohoto závodu. A pak vyhlášení celkových výsledků a losování o ceny. Takže ještě zdaleka nekončíme. V galerii budou nejprve fotky vítězů tohoto závodu. Vítězové celkově budou přímo v článku. Ale to udělám až z domova. Tady je pomalé připojení. Díky za pochopení.

V galerii jsou vítězové tomboly. Losoval Ronald Volker.

 

Celkoví vítězové kategorií:

""

Buggy 2WD

 

""

Buggy 4WD

 

""

Formule 1

 

""

Stock

 

""

Yokomo GT

 

""

Modified

 

""

Yokomo GT série TOP 3 piloti

 

P.S. na tomto závodě bylo pořízeno celkem 218 fotografií…

 

Linky, kde se objevila tisková zpráva v podání RCmedia.cz po posledním závodě Mibosport Cup 2012/2013:

http://www.okruhy.com/cz/clanek/2013-3-18-ladislav-mlcak-na-zaver-vybojoval-vitezstvi

http://www.rcmedia.cz/clanky/ladislav-mlcak-na-zaver-vybojoval-vitezstvi_13636378362