Open Challenge Praha offroad 3.3.2013 online

Igor Vlahovič


Dnešním dnem pokračuje dění zde ve sportovní hale v Praze Ruzyni a to offroad částí. Jak vidíte z úvodní foto, dráha je pěkně postavená s několika zajímavými skoky.

Depa závodníků jsou dnes na levé straně od vstupu do haly, protože odpoledne se bude zřejmě stahovat opona a asi se něco bude dít na horolezcké stěně.

Já jsem již vyzkoušel profil trati a je velmi příjemná. Alespoň pro mne. A nevím, čím to je, ale zdejší koberec má nejlepší grip. Mám na modelu Durango DEX210 motor vzadu, na přední nápravě 15g závaží a na koberci mi to točí krásně a není možnost se převrátit.

Nejprve jsem jel původní přední kola s jednoduchým podélným vzorkem. Zde to nebylo dobré s gripem na předku. Jakmile jsem dal dopředu Schumachery s řádným vzorkem, ihned se vše zlepšilo.

Dnes nebudu vrzat, protože Durango jede lehce a i motor SP 13.5T se zde zdá být velmi příjemnou variantou.

Některé skoky je potřeba jet velmi pomalu, protože za doskoky je linoleum a na tom pak již nezatočíte.

Hala se nám pomalu plní závodníky. Pojedou se kategorie jako minule a jejich výsledky budete moci sledovat níže na odkazech:

"" 1/10 Buggy 4WD
"" OffRoad Mini (1/14 – 1/18)
"" 1/10 Buggy 2WD
"" 1/10 Short Course
"" 1/8 E Buggy

Offroad Mini zatím nejsou k dispozici online. Ale jakmile budou, link bude aktualizován.

Ranní rozprava proběhla po 9. hodině. Modely a jezdci byli přítomni.

""

Ranní rozprava na tomto závodě

 

Kvalifikace 1

1/10 Buggy 4WD – Vašek Nývlt zajel 17 kol a nechal za sebou kolegy ze skupiny. Stejný počet kol v druhé skupině zajel Jiří Beneš s lepším dojezdem a také Standa Malý. I Jan Vild dosáhl na 17 kol nájezdu. Ve třetí skupině nenechal Kamil Řečinský nikoho na pochybách. Porazil Vaška Turka, Plamena Sokolova a další jezdce. Na minulém závodě Kamil zajel velmi dobrý výsledek.

Offroad Mini – měřítka mini aneb 1/18 apod. 3 buggy na startu a jeden SCT. Vašek Nývlt zatím nenašel v této kategorii přemožitele. Honza Domanský do jízdy nenastoupil. Martin Lepič na prvního nestačil.

1/10 Buggy 2WD – Standa Malý zajel výborně s nájezdem 16. kol. Těsně za ním pak Martin Wunche a Honza Kapička. Igor Vlahovič dělal drobné chybky, ale motoricky nestíhal. A tak dal modelu na další jízdu motor 6.5R. Bude však muset změnit styl jízdy.

1/10 SCT – autobusy skákaly a potřebovaly nasazovače. Ale ty modely vypadají na trati nádherně. Jan Petr společně s Jorgem Rhode najeli 5 okruhů. Zbytek pole nechali za sebou.

""

Model SCT na skoku

 

1/18 E Buggy – monstra opět na scéně. Zde byli nejlepší Jan Domanský a Michal Blahovský, kteří jako jediní najeli 18 okruhů společně Jorg Rhodem. Thomas mager zvládl najet pouze 17 kol. Tak jako další soupeři.

Nasazovači musí mít vesty, aby byli dobře periferně vidět při zákroku nasazování. Hlavně u velkých 1/8 buggy. Ten stroj dost váží a kdyby vás trefil, může Vás poranit.

 

Kvalifikace 2

1/10 Buggy 4WD – Vašek Nývlt, Martin Lepič, Vojta Soukup – takové bylo pořadí  v první skupině.  Jirka Beneš se Standou Malým stejný nájezd. Kamil Řečínský udává prozatím tempo všem v této kategorii. Za ním to bylo hodně vyrovnané – Plamen Sokolov až Michal Bureš = nájezd 16 okruhů. Pěkně vyrovnané pole.

Offroad Mini – i zde Vašek Nývlt ukazuje jezdcům záda. Nyní se do jízdy zapojil Jan Domanský a ihned dojel druhý před Martinem Beranem.

1/10 Buggy 2WD – Igor Vlahovič nezvládl v zaváděcím kole velmi silný motor 6.5T (neomezil jej) a ulomil předmí rameno. Ale náhradní díly na Durango jsou zde zajištěny společností Domanský přes dovozce Lestr Models. Takže Igor dával model dohromady. A není to vůbec těžké. Proto výsledky v tomto kole jen stručné. Michal Blahovský krásnou jízdou zajel první místo před Standou Malým a Martinem Wunschem. Michal najel 18 okruhů.

""

Igor Vlahovič opravuje svůj model Durango DEX210

 

1/10 SCT – Jorg Rhode konečně dokázal své kvality v této zajímavé skupině. Porazil Jana Petra včetně Michala Strnada.

1/18 E Buggy – v čele této VIP kategorie mezi sebou svádějí hlavně v poslední skupině Michal Blahovský s Janem Domanským. Samozřejmě se snaží i ostatní jedzci. Jako Tomáš Chaloupka, Michal Patera, Vojta Soukup či Zdeněk Kapička a další.

 

Kvalifikace 3

1/10 Buggy 4WD – Vašek Nývlt bude mít TQ pozici na finále. A to ve finále A. Podívá se tam i Martin Lepič. Dále také Satnda Malý a určtitě Kamil Řečínský.

Offroad Mini – TQ zde bude mít Vašek Nývlt. Do A finále se dostanou všichni piloti. Takže i včetně Martina Berana.

1/10 Buggy 2WD – Michal Blahovský se mi postaral o nastavení modelu a jeho výkonu. Je tu podpora ze všech stran. Ovšem se zapomnělo na jednu věc – a to tu, že SP Cirtix Club je pouze pro motory od 9.5T výše. Takže mi regulátor odstavoval při zátěži. Michal Blahovský, Kapička Honza a Martin Wunsche těsné rozestupy. I zde pojedou všichni A finále. TQ zde bude mít zřejmě Michal.

1/10 SCT – Jorg Rhode a jeho TQ v této zajímavé kategorii. Michal Strnad bude bojovat s Janem Petrem.

""

SCT podvozek vyfocen stylem Retro

 

1/18 E Buggy – Martin Matta Veselý zvítězil ve své skupině, ve druhé pak Jiří Garbeczewski. TQ pro A finále si zajistil nakonec Michal Blahovský před Jorgem Rhodem a třetím Janem Domanským.

 

Finále 1

1/10 Buggy 4WD –  B finále ovládl Martin Lepič. Ale drželi se ho Martin Drda a Vojta Soukup. A finále: Kamil Řečínský neodolal tlaku Standy Malého a musel se nyní spokojit s druhým místem. Třetí byl Václav Nývlt.

Offroad Mini – není ničím vyjímečným, že Václav Nývlt zvítězil. Nadělil kolo druhému Martinu Lepičovi a třetímu Janu Domanskému.

1/10 Buggy 2WD – před startem první finálové jízdy ještě Igor Vlahovič měnil regulátor v modelu. Pomohl ihned Jan Domanský, který vše připravil. Pomoc je zde na vysoké úrovni. Igor má nyní původní kombo z Duranga do dalšího modelu, který doma má. Michal Blahovský čistou jízdou nechal soupeře o kolo za sebou. Martin Wunsche na něj nestačil, a tak ani třetí Honza Kapička. Igor Vlahovič konečně dojíždí na krásném pátém místě.

1/10 SCT – Jan Petr pokořil o sekundu  druhého Jorga Rhodeho. Třetí dojel Michal Strnad.

1/18 E Buggy – C finále: vítěz Vojta Soukup B finále: vítěz Jiří Garbatzewski.  A finále: winner is Jorg Rhode. Drobné chybky Michala Blahovského či Jana Domanského umožmilo Jorgovi tento výkon. Michal dojel druhý, třetí Honza Kapička.

 

Finále 2

1/10 Buggy 4WD – B finále: protože Martin Lepič opět zvítězil a stává se vítězem finále B. A finále: dojezd Standa Malý, Plamen Sokolov a Vašek Nývlt. Kamil to bude mít ještě hodně těžké. Vítěz tedy není znám.

Offroad Mini – Václav Nývlt je vítězem malé kategorie. Druhý by měl být Martin Lepič. Dále se to ukáže až v posledním kole.

1/10 Buggy 2WD – Michal Blahovský se již může radovat z prvenství. Honza Kapička si prohodil pořadí s Martinem Wunschem. Zde to bude ještě souboj na ostří nože. Igor Vlahovič si zvykl na rychlejší model, ale pak mu vypadl jeden konec fáze a ztratil krásnou pátou pozici.

1/10 SCT – Jorg Rhode si vítězstvím nad Janem Petrem pojistil možné první místo. Ale nepředbíhejme. Michal Strnad dojel třetí.

1/18 E Buggy – C finále: zde zvítězil Martin Matta Veselý a nechal kolegy za sebou. B finále: a máme vítěze – je jím Jiří Garbaczewski. A finále: po jízdě potlesk. Těsné souboje, občas chybky. Libhart, Rgode, Blahovský – takové bylo pořadí. Ale potlesk patřil právě Vítu Linhartovi.

""

Start finále buggy E 1/18 A skupiny

 

 

Finále 3

1/10 Buggy 4WD – B finále: Elias Rhode dojel za celkovým vítězem Martinem Lepičem tohoto finále. A finále: konečně Kamil Řečínký zvítězil před kolegy Vaškem Nývltem a Standou Malým. Jsem zvědav na celkové pořadí.

Offroad Mini – zde dojel opět… ano Vašek Nývlt. Krásná jízda Honzy Domanského na třetím místě. Martin Lepič druhý.

1/10 Buggy 2WD – Igor Vlahovič nevypnul tepelnou ochranu a i nyní mu na konci jízdy vypnul regulátor. Ale již má k dispozici kartu a vše zkontroluje. Vítězem kategorie je Michal Blahovský. Standa Malý a Martin Wunsche se s ním zřejmě postaví na bednu.

1/10 SCT – zde výsledek nebyl k dispozici. A tak si na pořadí na stupních vítězů počkáme. Ale nebude tam chybět Jan Petr ani Jorg Rhode.

1/18 E Buggy – tady bylo nejzajímavější A finále. Střídání pozicí mezi piloty až do samého konce. Rhode, Blahovský, Kapička – takový byl konečný dojezd. Jorg Rhode bude zřejmě vítězem kategorie.

 

Já jsem dnes zjistil, že rychlejší buggy již není pro mne to ideální. Musím se hodně kontrolovat a byla i škoda. Takže kombo v RTR setu Duranga je ideální. Nicméně nyní se budu učit řídit buggy 2WD s vyšším výkonem. Ale i tak s omezením.

Závod byl v pohodě, rychle probíhal a všem se líbil. Prostředí zde je zajímavé, s lepším jídlem. Další závody se tedy pojedou opět na tomto místě.

Vyhlášení vítězů bude v galerii ihned.

Krátké video z tohoto dne je již k dispozici: