Open Challenge Praha onroad 2.3.2013 online

Igor Vlahovič


Cesta do Prahy do nové haly uběhla poměrně rychle. Spotovní areál se nchází přímo v centru Ruzyně a jek němu pohodlný příjezd. Snad jen mojenavigace trochu neukázala přesnou adresu.

Prostror pro parkování je dostatečný a hala je opravdu velká. Kobercová dráha je větší jak v Brandýse. Vyznačení dráhy se nezměnilo.

Za časomírou dnes bude opět sedět Jan Blahovský, který bude závod řídit a určitě komentovat.

Výsledky bude možné sledovat opět na portále MyRCM. Všechny kategorie vidíte níže a je možné si kteroukoliv vybrat.

"" 1/10 OPEN
"" 1/10 Stock
"" 1/10 Hobby
"" 1/10 Hobby Peugeot Cup
"" 1/10 Hobby Peugeot Cup Rent Models
"" 1/10 GT
"" 1/10 Formule
"" 1/12 Pancar

 

Dráha je prostorná, technická, ale i rychlá. Tribuna je postorná a je tvořena galerií, na kterou se vychází po schodech. Nahoře se nachází i časomíra.

Nechybí zde bufet a restaurace.

Já jsem projel svůj model a byl jsem hodně pomalý. Pak jsem zjistil, že jsem měl výkon na vysílačí na plynu ztažen. Ale i tak byl kolegy s motorem Johnsnem 540-J a převodem 6.0 rychlejší.

Při tréninku jsou ale jezdci ohleduplní a s nikým jsem neměl vážnější kontakt. Samozřejmě jsem také musel uhýbat.

Rozprava proběhla za účasti všech. Nechybělo sdělení základních informací k závodu. Pojedou se tři kvalifikace (dvě nejlepší se berou) a pak tři finálové jízdy.

""

Modely na ranní rozpravě

 

Kvalifikace 1

Peugeot Cup Rent Model – na startu pouze modely Peougeot. Tyto modely jsou kompletně k zapůjčení od pořadatele. Z modelů dnes na startu. První jízdu dne ovládl Petr Semsch. Václav Turek v poměrně těsném závěsu. Michal Michel třetí.

Peugeot Cup – zde jedou modely na různých podvozcích, ale musí mít opět karoserii Peugeot. Zde pouze tři piloti na tribuně. Stanislav Knespl vítězí. Zde jede i junior David Novák.

Formule 1 – Petr Novák nezajel v první jízdě vůbec špatně. Ponechal za sebou i Ladislava Berana, Jakuba Ročka a další jezdce ve skupině.

GT – i dnes je zde nízká účast jezdců. Tři modely na listině, ovšem v této jízdě pouze dva na dráze. Ladislav Beran nakonec jízdu nedokončil a jako jediný do cíle dojel Dalibor Valder.

Hobby – 8 modelů na startu. Ladislav Rážek poodjel soupeřům. S dostatečným náskokem třech kol. Václav Turek dojel druhý a v těsném závěsu za ním Igor Vlahovič. Mladý David Novák skončil na krásném čtvrtém místě.

Stock – dvě skupiny jezdců. V té první uspěl Petr Novák, který je v podstatě čerstvým jezdcem této kategorie. Stačil mu pouze Milan Křeček. V další skupině velmi těsně zvítězil Vít Linhart.

Open – v první skupině výborně David Čermák.V další skupině jela samá známá jména včetně Martina Kořínka, Jirky Janouška. Dále pak Víťa Hola, Jirka Vyšín, Michal Blahovský a další piloti. Nakonec Víťa Hola potrápil soupeře. Ovšem souboje Martina Kořínka, Michala Blahovského nebo například Jiřího Vyšína budou ještě napínavé.

""

Tribuna kategorie Open poslední skupina

 

Kvalifikace 2

Peugeot Cup Rent Model – Václav Turek nyní výborně. Petr Semsch až třetí. Mezi oba piloty se vklínil kolega Michal Michel.

Peugeot Cup – juniorovi Davidu Novákovi se model kousal v zatáčkách a hodně se převracel. Bude muset model vyladit. Jan Blahovský pouze zatím řídí závod a kategorii nejede. Standa Pavlíček dojel druhý. Standa Knespl tedy opět vítězí.

Formule 1 – zde jede i jeden model GT, ale pouze mimo soutěž. Ladislav Beran chvíli vedl, ale pak zvítězil dobře jedoucí Petr Novák. Jakub Roček ztrácí na první dva jedzce dva okruhy. Aleš Matyášek poškodil model před startem závodu a do závodu vůbec nenastoupil.

""

Modely Formulí před startem kvalifikace

 

GT – Dalibor Valder využil možnosti tréninku a kroužil si sám osamocen na trati.

Hobby – Stanislav Knespl tentokráte porazil Láďu Rážka. O něco se zlepšil Igor Vlahovič, který se přiblížil nájezdu 20 okruhů. Standa Marek startovní pole nyní uzavíral.

Stock – Milan Křeček soupeřil s Petrem Novákem o první pozici. Mirek Novák zajel velice dobře před Jiřím Maškem. 22 okruhů se podařilo najet v další skupině Tomáši Voldánovi a Radku Štěrbovi.

Open – Miroslav Vadlejch ml. ukázal záda svým kolegům. V TOP skupině to bylo opět hodně napínavé.  Michal Blahovský poráží Jirku Vyšína. Víťa Hola a Martin Kořínek – i oni najeli 26 kol. Krásně vyrovnané.

 

Kvalifikace 3

Peugeot Cup Rent Model – pole, kde jedou pouze modely Peugeot vypadá zajímavě. Navíc jeden model je i osvětlen. Petr Semch si zajistil TQ pozici na start této kategorie.

Peugeot Cup – i zde známe vítěze kvalifikace. Je jím Standa Knespl. Tady to mít asi těžké nebude, Je zde málo soupeřlů.

Formule 1 – Petr Novák si zajistil TQ. Laďa Beran bude druhý. Dobře na tom je i Zdeněk Hanzlík, který jezdí v létě velká měřítka. Ze zadních pozic budou útočit Václav Špitálský či Václav Špitálský junior.

GT – na jízdu nyní nikdo nenastoupil. A tak mohla na jízdu nastoupit kategorie Hobby. TQ zde bude mít Dalibor Valder.

Hobby – Igor Vlahovič obhájil tu celkovou čtvrtou pozici na finále. TQ si zajistil Ladislav Rážek. Souboje budou mezi ním a piloty Knesplem a možná Igorem Vlahovičem. Kolega Turek bude odolávat tlaku Igora.

Stock – Petr Novák opět ovládl svoji skupinu. S nastavením svého modelu Xray je spokojen. Aby ne, když se mu o něj stará na Mibosportu Radek Voda. A to mu zajistilo i TQ pozici. Tak jako ve Formuli 1. Ale soupeře bude mít těžké.

Open – Vít Linhart krásně ukázal, jak se dá vyjet za hrazení a pak se vrátit zpět na dráhu. Jízdu vyhrál Miroslav Vadlejch ml. Start poslední skupiny byl o dvě minuty opožděn na žádost jednoho z pilotů. V poslední skupině jede i Jan Domanský. A také Rado Ďuraňa. Tady pojede z TQ pozice Víťa Hola.

""

Jiří Janoušek (vlevo) a Jiří Vyšín

Před startem finálových jízd jsme viděli ukázku halového létání s modelem. Pak již nebránilo ničemu, aby se finálové jízdy začaly.

Menší technické problémy s PC, lépe řečeno sortování v kategorii Open dělalo problémy. I když měl být na TQ pozici Víťa Hola, program propagoval Michala Blahovského. To nám poněkud odložilo start finálových jízd.

 

Finále 1

Peugeot Cup Rent Model – Petr Semsch dojíždí první v této finálové jízdě. Následoval Michal Michel a třetí Václav Turek. Některé modely jízdu nedokončily. Tím byl například Martin Blažek. Zde jedete se zapůjčeným modelem. Starají se vám o akumulátory a o vše ostatní. Vy jen vezmete model a jedete.

""

Start kategorie Peugeot Rent Car na startu

 

Peugeot Cup – Standa Pavlíček s osvětleným modelem Peugeot jasně zvítězil před oběma soupeři. Druhý dojel Standa Pavlíček, třetí junior David Novák. Ale ze začátku na Standu Davida tlačil.

Formule 1 – Petr Novák využil zcela TQ pozice a zvítězil před Vláďou Čížkem s náskokem dvou kol. Jakub Roček dojel v těsném závěsu za Vláďou. A ani Václav Špitálský nezůstal moc pozadu.

GT – pouze dva modely na trati – Dalibor Valder a Láďa Beran. Za něj nyní jel, ale jen chvíli Jan Blahovský. Ale neměl nastavenou brzdu a záhy skončil.

Hobby – Ladislav Rážek s dostatečným náskokem dvou kol zvítězil. Standa Knespl o sedm sekund ujel třetímu Igorovi Vlahovičovi. Petr Semsch předjel Václava Turka.

Stock – B finále: zde zvítězil Jiří Mašek před Ondrou Ševítem a Mirou Perclem. A finále: zde dominoval Petr Novák, který bezezbytku využil TQ pozice. A to před druhým Radkem Štěrbou a třetím Milanem Křečkem.

Open – v C finále se radoval Rado Ďuraňa. B finále: Jan Domanský se do prstižního Ačka nekvalifikoval. Zde se sešli piloti Kakojama týmu. Míra Červ zvítězil před dorážejícím Janem Domanským. A finále: ukázkový start bez chyby. Až pak chybka Michala Blahovského. Jirka Janoušek pronásledoval Víťu Holu s promáčklou karoserií. A dokázal ho předjet. Martin Kořínek vybojoval třetí místo.

 

Finále 2

Peugeot Cup Rent Model – Petr Semsch se svým druhým vítězstvím postaral o celkové vítězství v této kategorii. I za ním pořadí stejné. Tedy zde to bude za Petrem: Michal Michel a Václav Turek. Ani na dalších pozicích se to příliš nezměnilo.

Peugeot Cup – David Novák přišel o spojovačku a hodně ztratil. Otec mu auto opravil. Takže i zde je jasno – vítězem je Standa Pavlíček, druhý bude David Standa, třetí junior David Novák.

Formule 1 – Petr Novák se bude radovat z celkového vítězství zde. O dalších místech není rozhodnuto. Vláďa Čížek nedokázal dojet druhý. Dobře na tom je zatím Jakub Roček. Zde bude ještě boj.

""

Monopost Petra Nováka (TQ pozice)

 

GT – nyní opět jeden model při jízdě a opět jiný pilot. Dnes je tato kategorie jen pro testování 1/12 Pan Carů. Testuje Kakojama tým.

Hobby – finále plné zvratů. Ladislav Rážek nyní dojel až na páté pozici. Zvítězil Standa Knespl před Igorem Vlahovičem o sekundu. Třetí skončil Petr Semsch. Ani zde tedy není vítěz znám. Navíc Václav Turek pro poruchu modelu ani nestartoval.

Stock – B finále: zde také vítěze neznáme, jelikož zajel velmi pěkně Mirek Novák před Mirou Perclem. A finále: vypadalo to, že Petr Novák zopakuje vítězství z minulé jízdy. Ale nekonalo se. Zvítězil Ladislav Rážek a za druhým Petrem dojel Tomáš Voldán.

Open – C finále opět vévodil Rado Ďuraňa. Vít Linhart se musel podruhé spokojit s druhou pozicí. B finále:  A finále: chyboval Víťa Hola a toho využil Michal Blahovský. Opět chyba Víti Holy a Jirka je druhý. Pak závada na jeho modelu. Pomalu mizely další modely z tratě a jízdu dokočili pouze dva modely !!! A to dvojice Blahovský, Hola. Z jízdy se omluvil Martin Kořínek, který musel odjet dříve.

 

Finále 3

Peugeot Cup Rent Model – jízda jako přes kopírák. Stupně vítězů známe z minulé jízdy – Semsch, Michel, Turek

Peugeot Cup – i zde žádná změna. Pořadí Pavlíček, David Novák jun.

Formule 1 – i třetí jízdu ovládl Petr Novák. Neměl dnes přemožitele a vždy s dostatečným náskokem zvítězil před soupeři. Na stupně si počkáme na konec závodu.

GT – jízda byla vynechána.

Hobby – pořadí po jízdě: Laďa Rážek, Standa Knespl a Igor Vlahovič. Ladislav Rážek bude tedy vítězem této kategorie.

Stock – v třetí jízdě nový vítěz – Tomáš Voldán. Ale Petr Novák dojel druhý a to by mu mohlo stačit na první místo. B finále má svého vítěze v podobě Mirka Nováka.

Open – v C finále se konečně radoval Vít Linhart před Josefem Dušánkem a Jirkou Jarolímkem. B finále a pořadí po jízdě: Míra Červ, Jiří Kolman a Martin Sládek. A finále: zde se rozhodovalo o vítězi a dalším pořadí. Opět chybka Víti Holy.  Ten pak skončil v 10. kole. Michal Blahovský se stal vítězem kategorie. Jirka Janoušek nyní dojel druhý a na bednu to taky vypadá. David Čermák nyní třetí, ale pozice bedny to zřejmě nebude.

Nyní čekáme na vyhlášení výsledků.

Vyhlášení je za námi. Závod až na malou technickou přestávku ubíhal svižně, s komentářem. Zítra pokračujeme offroad částí.

Na závěr ještě krátké video z dnešního závodu.