Příprava na nadcházející závod Open Challenge

Igor Vlahovič


Pozvánka společnosti Domanský s.r.o. mě příjemně překvapila a jak se zdá, budou mít zájem o reportáže online z obou závodů – onroad a offroad. Na minulém závodě v brandýse jsem jel onroad kategorii World GT s Yokomo GT. Ale byla tam malá účast. V neděli pak s podvozkem Thunder Tiger Phoenix BXII v kategorii buggy 2WD elektro. Ani zde nebyla velká konkurence.

Nyní jsem tedy zvažoval opět start jak v sobotu, tak v neděli. Ale nyní si chci užít pohodu a pomalejší jízdu a to po oba dva dny. A tak jsem připravil modely, oprášil krásnou zánovní karoserii od fy Tamiya a na závod se těším. A s čím mohou soupeři počítat ?

Onroad

– zde jsem se nakonec z legrace přihlásil do kategorie Hobby. Proč ? Chci jet krásnou a novou karoserii Opel Calibra v provedení Undergroud. Mám sice podvozek Serpent S411 Sport, ale i ten se dá dnes pořídit v RTR sadě. Dále mám nastaven předepsaný převod 6.1. A hlavně mám v modelu motor Speed Passion Ultrasportsman 21.5T, který je velmi slabý. Takže soupeři s motory LRP X12 apod. mi budou hravě ujíždět i přes stejné ratio a dobré baterie. Regulátor Nosram je nastaven na nejnižší výkon. Navíc zde mohu jet mechová kola. A ty mám na modelu krásná paprsková. Můj model = podrobné detaily. Jedu se tam povozit s pohledem na krásně vypadající model. Ani akumulátor není zrovna nejnovější. Juniorům případně budu udávat cenné rady, jak správně řídit model atp. Budu tam k dispozici. A věřím, že se zde najdou zajímaví soupeři.

Offroad

– tak zde je to jasná volba. Podvozek Durnago DEX210 je připraven na závod. Dvě sady pneu jsou připraveny. Osazení elelktronikou zůstává beze změny. Motor SP Ultrasportsman 13.5T bude dodávat ten správný výkon. Včetně regulace SP Cirtix Club Stock Race.

Doufám, že v obou kategoriích bude alespoň 5 jezdců, abychom si pořádně zajezdili a užili si spoustu legrace.

Foto připravených modelů máte v galerii.