Mibosport Cup Hrotovice online 23.2.2013

Igor Vlahovič


Ranní cesta do Hrotovic byla zajímavá. Trvalé sněžení a krásně bílá silnice byla zajímavým adrenalinem. Do cíle jsme s kolegou dojeli v pořádku následováni Milošem Klausem.

Jsem osobně zvědav na konečnou reálnou účast na tomto závodě s ohledem na toto počasí.

Po příchodu do haly jsem se nestačil divit. Diodová světla jsou skutečně hotová a je tu krásně vidět. V kominaci s novým foťákem dnes budou zcela jiné fotografie. A co více. Mám nový modem a připojení přes EDGE je mnohem svižnější.

Pořadatel ode mě má za nové osvětlení palec nahoru !!!

""

Nové diodové osvětlení je naprosto geniální

 

Takže se dnes snad online report vydaří tak, jak jsem zvyklí jej dělat.

Jinak jsem rychle vyzkoušel offroad dráhu a sedne mně. Onroad je také zajímavá. Už jsem se na ní naháněl s Martinem Zvárou st. a Láďou Mlčákem.

Fotit s novým foťákem se dělají fotky lépe a výsledek již máte částečně v galerii.

V hale jsem potkal již mnoho jezdců. A to včetně Martina Hudyho, Marka Černého a také zahraniční jezdci v tomto počasí dorazili.

Offroad dráha mi vyhovuje. Rozhodně se mi na ni dnes pojede lépe, jak minule na dráze v Přáslavicích. Zde jsou skoky lehčí a dá se na ně najíždět ve vyšší rychlosti. Navíc kromě mě, jako nováčka, zde startuje i Jirka Toman.

Onroad dráha se mi zdá dnes rychlejší jak minule. Ale nebude mi dělat větší problémy na ní jet. Ovšem ranní trénink ukázal, že Martin Zvára st. s Láďou Mlčákem mi dnes nedarují ani centimetr tratě.

Online výsledky budete moci sledovat podrobně opět na níže uvedených odkazech, a to ve všech kategoriích:

"" 2wd Buggy
"" 4wd Buggy
"" Formula
"" Stock Zero 17.5T
"" Yokomo GT
"" Modified

""

Radek Voda jezdí za tým Kopecký RC. Tuto karoserii si dělal naprosto sám. Povedlo se…

 

Na závod přijel i Jiří Tlustý se synem. Toho už jsem dlouho neviděl. Je zde i Patrik Dworschak, který pojede jako VIP host Yokomo GT.

Ranní rozprava proběhla na onroad dráze jako obvykle. Nic nového se zde nezměnilo, vše jede dle pravidel z minula. Yokomo opět v plném počtu na dráze. Takže se zde ukáže, jak umí piloti krotit své vášně.

U časomíry bude opět Vojta Novický. Ředitelem závodu a dozor bude dělat Michal Bok. Technická kontrola bude opět před jízdou a nasazování až po další jízdě. Takže v klidu si odnesete model do depa, dáte nabíjet aku a pak jdete nasazovat – až na další jízdu. Zde si na to již jezdci zvykli.

Malá technická závada na smyčce nás nyní pozdržuje. Ale už se sjednává náprava.

 

Kvalifikace 1

Buggy 2WD – tak Igor Vahovič měl čip zapojen obráceně. A tak v první jízdě ztratil. Ale jízda se mu až na jednu jízdu povedla. Motor 13.5T je slabší, ale stačí. Zde je dnes opět zahraniční jezdec Andreas Janda. Erik Margony výborně na druhé pozici. Třetí Martin Zvára ml. Tito piloti měli kolo pod 21 sekund. Olda Groch, Ivo Gobmík a další piloti jedou spolu. Celkem zde startuje 13 jezdů. Na jízdu nenastoupil Jiří Mára.

Buggy 4WD – více obsazenější kategorie.Tři kvalifikační skupiny. Každá měla svého favorita. Dnes na startu opět Aleš Bayer. Jiří Mára dokázal porazit v této jízdě Aleše a zaujal první pozici. Gabor Forrai se usídlil prozatím na třeím místě. Ovšem první dva jmenovaní najeli o kolo více jako konkurence. Do kategorie dnes přijel Roman Hradecký. Nechybí David Kukla, Mateusz Ogonowski a mnoho dalších jmen. Jirka Vyšín je dnes tady také a kromě onroad kategorie si vybral i tuto. Ani Jarda Kopecký st. s podvozkem Yokomo si nenechal tento závod uniknout.

""

Model Gabora Forraie z Maďarska

 

Formule 1 – dvě skupiny jezdců. Petr Novák jede v té první skupině. Miloš Klaus však ukázal Petrovi a ostatním ve skupině záda. Už před jízdou si Miloš pochvaloval jízdnu své formule. Asi dobře naladil. Druhá skupina byla hodně silná a opět s rakouskou účastí. Do A finále se dostane pouze 8 modelů / pilotů. Martin Szunyogh zvítězil s velkým náskokem. Patrik Maňoušek tlačil na Herberta Webera a Kurta Hubeneho. Drahoslav Hejtmánek také na startu a nejede vůbec špatně. Finále A bude určitě zajímavé a bude se na co dívat. A budeme i tleskat.

Stock – dvě skupiny jezdců. Nadějný Radek Voda dnes opět v doprovodu své maminky, která mu se vším pomáhá. Navíc byl zařazen do elitní druhé skupiny. Jarda Sattler jede nyní také tuto kategorii společně s Mirou Jurčákem. Nechybí Míša Saturková s bratrem. V první skupině jsem slyšel hodně kolizí na cílové rovince. Piloti v této skupině nejsou si tak vyježdění. V této skupině jede i junior Alex Tlustý. Je jasné, že na startu nesmí chybět Zdenko Kunak, Marek Černý, David Němček, Gabor Forrai… Dokonce Martin Janíček dnes jede tuto kategorii. Vítězem prvního kola se stal Zdenko Kunak.

Yokomo – 11 pilotů na trati. Za Vládi Šulce jede nakonec Marcel Dostál. Igor Vlahovič zajel jako jediný kolo pod 13 sekund. Velmi těsně za ním (cca dvě sekundy) Ladislav Mlčák. Pak již ztráta třetího Marcela Dostála. Martin Zvára st. nyní hodně ztratil. Za Vojtou Flekem, který jede bílou karoserii Subaru Legay B4 je to naštosováno. Všichni společně 21 okruhů. Jirka Groch pak má nájezd kol 20. Zatím to vypadá na souboj Vlahovič / Mlčák.

Modified – krásný souboj Zdenko Kunaka a Martina Hudyho. Nakonec v cíli první Zdenko. Marek Černý zajel třetí pozici. Tito jezdci jsou v jednom kole. Pak již za nimi Kuba Šimurda, Radek Flek a další jezdci. Nechybí Víťa Hola, Jirka Vyšín, Werner Schmitzer či Manuel Singer.

 

Kvalifikace 2

Buggy 2WD – velké souboje na prvních třech / čtyřech místech. Máme nového vítěze v této jízdě. Zabodoval Martin Zvára ml. před Andreasem Jandou a Jiřím Márou. Ti opět poujeli Erikovi Margonymu. Igor Vlahovič se držel na 9. místě, ale tři chyby jej odsunuly vzad – na 10tou pozici. Ale jel společně s Jirkou Grochem, toho potrápil. Durango DEX210 drží a zadní velký dvojskok jde Igorovi dobře. Jinak Igor jede jako jediný model s motorem uloženým za zadní nápravou. Proto mu model i méně točí. Ale Igor jede na pohodu a užít si novou kategorii. Jinak Igor má mechanika v podobě Radka Vody. Ten model dává na dráhu a po jízdě jde s modelem ke kompresoru. S motorem 13.5T vyjel Igor z akumulátoru cca1100 mAh. Motor je vlažný. Regulátor také.

Buggy 4WD – Jirka Vyším zajel nejlépe ve své skupině. Porazil své soupeře ve skupině včetně Jardy Valy. Krásný souboj Bayer / Mára hned od začátku jízdy poslední skupiny. Kuba Šimurda jízdu nedokončil. Krátké video z jízdy do souhrnu dne bylo natočeno. Někteří jezdci zkouší díky výkonným motorům skočit dvojskok naráz. A daří se jim to. Pak šetří cenné setinky. První jízdu zvítězil Jirka Mára, nyní Aleš Bayer. Dá se očekávat mezi těmito piloty ve finále A velký souboj. V této kategorii samozřejmě nechybí Vašek Strupek. TOP kolo zajel a drží Aleš Bayer.

Formule 1 – Martin Szunyogh s náskokem dvou okruhů vede prim. Drahoslav Hejtmánek si zase drží náskok před třetím Gergardem Zundelem. V A finále bude zastoupeno hodně zahraničních pilotů. Možná se do něj podívá i Miloš Klaus a Petr Novák. A také Jirka Groch. Dnes na závodě nejede Dušan Růžička. Ten je redaktorem portálu RCprojekt.cz.

Stock – Radek Voda po prvním kole byl v elitní 10ce. V této kategorii se neztratí ani Aleš Pelikán. V zadních řadách se poperou Lacko Toth, Petr Novák, Pepa Vích a další. Ale to už bude finále B zřejmě. V této jízdě v čele skupiny Marek Černý. Krátké zdržení měl Zdenko Kunak. Zde jede Jiří Tlustý po dlouhé době s elektrou. Jirka nyní celkově devátý. Radek Voda je stále v desítce nejlepších. A to včetně Aleše Pelikána.

Yokomo – Ladislav Mlčák využl chyby Igora Vlahoviče a vítězí. Ale je o sekundu horší jak Igor a ten stále drží TQ. Zajel lépe nyní Martin Zvára st. a Marcel Dostál. Patrik Dworschak dojel na páté pozici, což není na jeho první start vůbec špatný výsledek. Erik Margony skončil ve čtvrtém kole.

Modified – skupinu první dovedl do cíle první Jiří Vyšín. Pastva pro oči jsou piloti druhé skupiny. Martin Hudy, Zdenko Kunak a Marek Černý jsou ozdobou této kategorie.Martin Hudy těsně vítězí. Ale piloti jeli někdy i ve čtyřech desetinách – Hudy, Kunak, Šimurda, Černý. Ale i vzadu se jelo na tisíciny. Víťa Hola vs soupeři. Krása, opravdu se bylo na co dívat. Komentář Vojty Novického nechyběl.

""

Martin Hudy (vlevo) a Marek Černý na tribuně v kategorii Modified

 

Kvalifikace 3

Buggy 2WD – Igor Vlahovič nyní dojel na krásném 7. místě. Pouze jedna chybka. Nakonec TQ získal Jiří Mára. A v podstatě souboje o bednu budou probíhat mezi Márou, Zvárou ml. a Andreasem Jandou.

""

Jezdci kategorie buggy 2WD na tribuně

 

Buggy 4WD – TQ zde má nakonec Aleš Bayer před Jiřím Márou a třetím Václavem Strupkem. Následuje Gabor Forrai, Kuba Šimurda atd. 10ku uzavírá Mateusz Ogonowski (PL). B finále bude hájit Erik Margony.

Formule 1 – kdo má zde TQ ? To ukořistl Martin Szunyogh, a to s přehledem. Náš Drahoslav Hejtmánek bude hájit naše barvy z druhého místa. Třetí Herbert Weber. V B finále se bude radovat „možná“ Patrik Maňoušek. Ten by zde mohl uspět. Petr Novák je poslední pilot A finále. Z našich tam jsou ještě Jirka Groch. Zbytek pilotů je v B finále.

Stock – Marek Černý zajel poslední jízdu výborně a má TQ pozici na finále A. Zdenko Kunak se postaví za něj. Dvid Němček tuto trojici doplní. Radel Voda se do prestižnío A finále nakonec dostal. A tak ostudu týmu Kopecký RC rozhodně nedělá. B finále bude obhajovat Drahoslav Hejtmánek. Bude se snažit za sebou udržet Pepu Víchu.

Yokomo – Marcel Dostál o setinku zvítězil nad Igorem Vlahovičem. Ale ten zajel nejlepší nájezd a patří mu TQ pozice. Ladislav Mlčák naopak zajel BEST LAP dne. Trojice Vlahovič, Nlčák, Dostál a Zvára st. – to budeou souboje BODY to BODY. A asi budou rozhodovat nervy a jezdci o kolo zpět. Patrik Dworschak svým 5. místem na finále je hodně dobrý výsledek. Patrik za sebou má Oldu Grocha, Jirku Tomana. A to dnes jede poprvé tuto kategorii.

Modified – Martin Hudy tuto jízdu nedokončil. Kuba Šimurda jede výborně. Šlape na paty kolegům. TQ pozice zde zaslouženě Zdenko Kunak. Martin Hudy bude stát za ním. Marek Černý, Kuba Šimurda a další skvělí jezdci. A finále uzavře Manuel Singer. B finále bude hájit Víťa Hola.

Zde máte foto jezdců TQ všech kategorií.

""

TQ piloti a jejich modely

 

A o Dash vor Voucher jede finálová A skupina Formule 1. Losoval Radek Voda.

 

Finále 1

Buggy 2WD – byly vytvořeny dvě skupiny finále. B finále bude obhajovat Igor Vlahovič s Durango DEX210. A hned napoprvé se mu to bezchybnou jízdou podařilo. Porazil kolegu Ivo Gombíka a třetího Oldu Grocha. Igor měl dostatečný náskok. Pomohlo závaží o váze 15g na přední nápravě. Model lépe točí, byť má motor vzadu. A finále je jiná liga. Tři místa o stejním počtu kol. Andreas Janda vítězí o sekundu před Martinem Zvárou ml. a třetím Jirkou Márou. Krásná jízda.

Buggy 4WD – C finále: zde pole ovládl Jarda Vala. I on měl náskok kola před Romanem Hradeckým a soupeři. B finále: zde se ukázal v dobrém světle Roman Bílek. S dostatečným náskokem porazil Dominika Maška a Erika Margonyho. A finále: o dvě sekundy poráží Aleš Bayer vynikajícího Jiřího Vyšína. Třetí dojíždí Václav Strupek. Krásné finále.

Formule 1 – B finále: i když Patrik Maňoušek má první pozici, nedokázal toho využít. Předejel ho kolega Miloš Klaus. Oba ujeli soupeřům. Martin janíček byl třetí. A finále: krásná a čistá jízda Martina Szunyogha mu zajistila první vítězství. Herbert Weber za sebou ponechal našeho Drahoše Hejtmánka. Ten odolal Gerhardu Zundelovi. Ale jen o sekundu. Drahoš to nemá dnes lehké.

Stock – B finále: Drahoslav Hejtmánek obhájil první pozici ve finále a zaradoval se. Ještě jednou takto a stane se vítězem B finále kategorie Stock. A finále: Zdenko Kunak řešil před jízdou problémy a pak ani jízdu nedokončil. Marek Černý dojel první před Davidem Němčekem a Toni Stanglem. A to s náskokem jednoho okruhu.

Yokomo – napínavé finále. Ladislav Mlčák tlačil na Igora, který je defenzivní stopu. Nakonec Ladislav doplatil na jezdce o kolo a Igor si dojel pro první vítězství. Ke konci se strhl souboj Mlčák / Dostál. Z toho vyšel lépe Marcel, který dojel druhý. Igor najel 36 kol, oba za ním 35. Na tento počet ještě dosáhl Martin Zvára st. Pole uzavřel Zdeněk Ajmut.

Modified – B finále: Kurt Hubeny nechl za sebou Dominika Šulce a Víťou Holou. A finále: krásná podívaná, kde prim hrál Zdenko Kunak. Nechal za sebou Martina Hudyho a Kubu Šimurdu. Jarda Kopecký ml. jízdu nedojel. David Němček již ztrácel na soupeře okruh.

""

Martin Hudy je v evidentně v dobré náladě

 

Dasch vour Voucher v hodnotě 1000 Kč získal ve skupině Formule 1 A finále – Martin Szunyogh (najdete v galerii)

 

Finále 2

Buggy 2WD – Igor Vlahovič s jednou chybkou si dojel pro celkové první místo. Druhý nyní Manfred Neuhold před Ivo Gambíkem. A finále: zde se bude rozhodovat až v poslední jízdě. Protože Martin Zvára ml. udělal chybu v předposledním kole a Jiří Mára jej předjel. Navíc Martina dojel v cílové rovince i Andreas Janda. Krásné finále plné zvratů.

Buggy 4WD – C finále: nasazovači včetně mně měli hodně práce. Jarda Vala nakonec bude vítězem finále C. Matěj Šulc skončil a taktéž Radovan Rusinko. B finále: zde Roman Bílek prokaučoval pozici a Ale Pelikán mění pořadí. Mateusz ogonowski navíc dojel druhý. A finále: ani zde není jic jasné po vítězném tažení Jiřího Máry na Aleše Bayera. Třetí nyní David Kukla. I zde byli občas potřeba nasazovači.

Formule 1 – B finále: zde máme vítěze – je jím Miloš Klaus. Za ním dojel opět kolega Patrik Maňoušek. Ale nakonec se Patrik srazil s Jardou Sattlerem a po jízdě se nechal posunout za něj. Takže Jarda druhý, Patrik třetí. Zde šlo o fair play. A finále: Martin Szunyogh si dojel pro prvenství celkově. A i další místa na bedně jsou zřejmá – druhý bude Herbert Weber, třetí Drahoslav Hejtmánek.

Stock – B finále: malá prodleva před startem a pak se mohlo startovat. Drahoslav Hejtmánek bude vítězem tohoto finále. Míša Saturková naháněla Jardu Sattlera. A finále: na začátku souboj Černý vs Kunak. Pak Zdenko chyboval a dostal se až za Davida Němčeka. Zdenko udělal opravdu hrubou chybu, která se neodpouští. Zdenko jede dnes podvozek Yokomo. Vítězem stock je dnes opět Marek Černý. Druhý dojel David Němček, třetí Gabor Forrai.

Yokomo – nyní na Igora tlačil Marcel Dostál, který se dostal po chybě před Láďu Mlčáka. Ale pak drobné chybky a Igor ujíždí a získává náskok. Marcel si dojel dnes pro celkové druhé místo, Ladislav by měl být třetí. Martinovi Zvárovi st. se dnes příliš nedařilo. Soupeři pouštěli, ale bylo to hodně o štěstí.  Ale kdyby se podařilo Láďovi zvítězit, mohl by být i druhý. Jezdci by měli pouštět nejen vedoucího jedzce, ale i na dalších místech. A hlášky typu „pustím tě, až budu chtít“ by se asi objevovat na tribuně neměly. Chce to při tomto počtu aut více ohleduplnosti. pak na to doplácí jezdci, kteří jsou dobří a jedou na druhém, třetím a třeba čtvrtém místě. A to je škoda.

Modified – B finále: Víťa Hola bere první místo před Dominikem Šulcem a Wernerem Schmitzerem. A finále: vítěz je znám. Je jím Zdenko Kunak. Výborně nyní Kuba Šimurda, který za sebou nechal Martina Hudyho. Poslední jízda bude rozhodovat o pořadí na druhém a třetím místě.

 

Finále 3

Buggy 2WD – B finále: Igor nepotvrdil prvenství a po drobných chybkách se nechal předjet Ivo Gombíkem. Ale Durango podalo skvělý výkon. A bude o něm článek zvláště (o pocitech pilota z jízdy, spotřeba atd.). A finále: Andreas Janda porazil kolegy a stává se vítězem dvoukolek buggy.Na další pozice se postaví určitě Martin Zvára ml. a Jiří Mára. Počkejme si na vyhlášení a výsledky.

""

Durango DEX210 Igora Vlahoviče uhájilo první místo ve finále B

 

Buggy 4WD – C finále: Zde známe vítěze již z minulého kola – Jarda Vala. Roman Hradecký doplatil po startu na neohleduplnou jízdu soupeřů, ale nakonec dojel druhý. B finále: třetí jízda a třetí jiný vítěz – Erik Margony. Kdo bude vítězem ? A finále: představení jezdců TOP 8 A finále. Diváci a hurá na poslední jízdu. Jiří Mára hodně chyb a tak to ulehčil vítězi kategorie Aleši Bayerovi. Václav Strupek nyní druhý. Jirka Mára vždy dotáhl druhou pozici a pak chyboval.

Formule 1 – B finále: Miloš Klaus is winner of final B. A finále: trocha emocí Petra Nováka ke konci jízdy. Martin Szunyok dokázal i potřetí zvítězit s dostatečným náskokem před krajany Gerhardem Zundelem a Herbertem Weberem.

""

Patrik Maňoušek a Miloš Klaus pomáhají opravit model Petru Novákovi

 

Stock – B finále: nyní zajel dobře Petr Novák – třetí místo za Pepu Víchou a vítězem B finále Drahošem Hejtmánkem. A finále: toto finále se obešlo bez Zdenko Kunaka. Marek Černý jen potrvrdil dnešní formu. Pořadí za ním. David Němček a Gabor Forrai.

Yokomo – Igor sám doplatil na své chyby a také na jezdce o kolo zpět. A tak více jak 5ti minutový souboj Dostál / Mlčák (s bohatou podporou fanklubu Marcela Dostála) vyvrcholil v těsné vítězství Marcela. Poklička a ne jezdec o kolo zpět rozhodla o tom, že Marcel bude dnes druhý, Laďa třetí. Igor si ke konci jízdy užil závod s Martinem Zvárou st. Bojovali o třetí pozici a Martin byl prostě lepší. Na této jízdě fungoval dozor na 100%. Tak to má být.

Modified – B finále: zde zvítězil Werner Schmitzer. Počkáme si na vyhlášení, kdo bude nakonec vítězem zde. A finále: Zdeno Kunak nělo dolaďoval a tak si pro vítězství dojel Martin Hudy. Krásný souboj proběhl mezi Kubou Šimurdou a Markem Černým. Kuba chyboval tím ztratil.

 

Již nyní jsou připraveny dva záznamy. Z kvalifikací a starty finálových jízd. Ty budou nahrány později večer. Ještě nás čeká vyhlášení vítězů a pak cesta domů.

Závod dnes opět na úrovni. S komentářem, mnoha fanoušky, diváky. O napínavé situace nebyla nouze. Emoce na tribuně a někdy i v depu z pozice mechanika. To vše se událo na dnešním Mibosport Cupu, který prezentuje společnost Yokomo.

Report dnes je kompletní a bez výpadku a to díky CTRL C a pak kdyby něco tak CTRL V :-).

Na foto se můžete podívat do galerie.

Osobně se mi dnes líbila kategorie buggy 2WD, kde jsem zase načerpal zkušenosti. A příště ji zase pojedu. Je to fakt pohoda.

Na průběh závodu si ostatně může udělat každý pilot sám.

P.S. Miloš Saturka dnes oslavil své 50té narozeniny, a tak jsme mu všichni popřáli. A společnost Mibosport mu dala věcný dar v podobě regulátoru LRP. Vše v galerii.