Mibosport Cup Hrotovice online 9.2.2013

Igor Vlahovič


Před námi je další závod seriálu Mibosport Cup, který se jede v hale Hrotovice nedaleko Třebiče. Dle přihlášek bude dnes na startu přes 100 modelů ve všech kategoriích. Na seznam všech přihlášených, včetně podrobných výsledků dnešního klání, se můžete podívat níže:

"" 2wd Buggy
"" 4wd Buggy
"" Formula
"" Modified
"" Stock Zero 17.5T
"" Yokomo GT

Dle přihlášek opět slušná zahraniční účast. A i na naší straně nové tváře v závodě. Lépe řečeno – například Marcel Dostál jede poprvé kategorii Yokomo GT. Ladislav Mlčák má novou RC soupravu, která je dle jeho slov lepší (Sanwa MT4) a chystá se potrápit lídra kategorie Yokomo GT Igora Vlahoviče.

Já dnes na závod přivezl moje Durango DEX210 a krátce jej projel na offorad trati. A první dojem ? Vynikající, jen bez předních pinových pneu málo gripu při zatáčení na koberci. Jinak skoky naprosto v pohodě a v klidu.

Dnes se všichni musí vejít do haly, protože ve vedlejší místnosti se koná taneční akce. Dnes je tedy sporthotel plně obsazen a vytížen.

U časomíry opět Vojta Novický, ředitel závodu je Michal Bok a pomáhat mu bude jeho otec Radoslav. Nebude chybět technická kontrola.

Kromě Marcela Dostála jede v Yokomo GT i Erik Margony. Dále je tu klan Szostků a také Roman Krejčí s formulí. Erikův otec mně již zpovídal z nastavení mého modelu Yokomo. Protože se mu to převrací v zatáčkách. A tak beru jeho model do rukou a žádný rozdíl neshledávám.

V našem depu bude po celý den opět veselo.

""

Dnešní profil offroad dráhy

 

Jak vidíte, offroad dráha má zajímavý tvar. Já nakonec dnes závod buggy 2WD nepojedu. Ale premiéru bude mít Durango na závodě v Olomouci příští týden. Pouze pořídím přední pinové pneumatiky.

""

Ranní rozprava

 

Rozprava proběhla jako vždy za účasti většiny účastníků. Nic nového se oproti minulému závodu nezměnilo. Pouze bufet je nyní až přímo v restauraci. Protože ve vedlejším sále to dnes není možné. Nakonec se sešlo méně jezdců, a tak konec závodu by měl být kolem 18. hodiny. A my můžeme začít závodit.

 

Kvalifikace kolo 1

Buggy 2WD – 11 jezdců v této kategorii. Barnabás Toth zvítězil před Martinem Zvárou ml. a Andreasem Jandou. Všichni stejný nájezd, který byl poměrně vyrovnaný.

Buggy 4WD – dvě skupiny pilotů. Ludvík Kurečka ovládl první skupinu. V další jeli těsný souboj Aleš Bayer a Barnabas Toth. Aleš nedojel a Barnabas zvítězil. Gabor Forrai třetí. V buggy se jezdí motory 6,5 až 7.5 závitů. Moje 13.5ka asi stačit do závodu nebude.

Formule 1 – Marie Szostová ovládla první skupinu. Nestačil na ni ani bratr Jan. V druhé skupině se pak strhl souboj mezi Drahošem Hejtmánkem a Romanem Krejčím. Velmi těsný dojezd. Miloš Klaus ukořistil třetí místo.

Stock – dvě skupiny pilotů. Radek Voda zatím nestačil na Drahoše Hejtmánka. A v druhé skupině to bude ve finále souboj mezi Zdenko Kunakem a Markem Černým. Zdenko nyní úspěšnější. David Němček třetí.

Yokomo GT – Igor Vlahovič se v jízdě přetahoval o místo s Ladislavem Mlčákem. Nakonec Igor zajel kolo pod 14 sekund. 5 pilotů dokázalo pokořit kolo pod 15 sekund. Erik Margony dokázal porazit Martina Zváry st. Poměrně vyrovnaná kategorie uprostřed pole.

""

Erik Margony je nováčkem kategorie Yokomo GT

 

Modified – dvě skupiny. Dominik Šulc porazil Jana Morávka. A samozřejmě nesmí chybět ani zde Zdenko Kunak a Marek Černý. A také Jarda Kopecký ml.. Čtyři jezdci zde dokázali najet stejný počet kol. Podrobnosti na MyRCM. Zdenko Kunak vede.

 

Kvalifikace kolo 2

Buggy 2WD – na prvních třech místech žádná změna. Na dalších místek však již ano. Mateusz Ognowski jízdu nedokončil. Polepšil si Stanislaw Bak.

Buggy 4WD – Ludvík Kurečka držel první pozici i nyní. Stále s dostatečným náskokem před Romanem Bílkem, Tomaszem Kilianem a dalšími piloty první skupiny. Zde skončil poněkud dříve Roman Hradecký. A jak to proběhlo ve skupině dvě ? Aleš Bayer zajel nejrychlejší kolo této kategorie. A také zvítězil. Za ním dojeli dva piloti z Maďarska – Barnabas Toth a Gabor Forrai. Václav Strupek čtvrtý. V této kategorii jede i Jarda Kopecký, Kuba Šimurda, Jiří Mára (tomu se zatím moc zřejmě nedaří).

""

Jaroslav Kopecký st, jede Yokomo a očividně je s ním spokojen

 

Formule 1 – Miloš Pokorný jede ve skupině s Marií Szostkovou. Ta opět skvěle. Jarda Sattler předjel mladého Jana Szostka. A zařadil se za Marii. Ale ta má stále náskok jednoho kola. Mirosla Jurčák ukončil svoji spanilou jízdu v 17. kole. Dušan Růžička v druhé skupině jízdu nedokončil…

 

Omlouvám se všem čtenářům za technický výpadek, kdy při přenosu posledního kola finále došlo ke ztrátě části reportu. Bude to nahrazeno zkráceným textem !!! Takže nyní bohužel ve zkrácené formě zkusím report doplnit.

 

Výsledek po kvalifikacích

Buggy 2WD – TQ si nakonec zajel Barnabásh Toth z Maďarska. Druhý pak Andreas Janda. Třetí na startu stál Martin Zvára ml.

Buggy 4WD – TQ v této kategorii si vybojoval Aleš Bayer. Jiří Mára pak svoují jízdou stál na roštu hned za Alešem. Barnabás Toth dokázal, že i zde je skvělým jezdcem. Do A finále se ještě dostal Kuba Šimurda. Ale také Václav Strupek, Gabor Forrai a další piloti. B finále zahajoval Marcel Dostál.

Formule 1 – TQ v této kategorii vybojoval Torsten Muller. Roman Krejčí s podvozkem Corally se postavil za něj. Drahoslav Hejtmánek zaujal pozici třetí. B finále později ovládl Patrik Maňoušek. Tomu se příliš v kvalifikacích nedařilo model naladit.

Stock – Marek Černý s podvozkem Xray vybojoval TQ v této kategorii. Výborně Zdenko Kunak a David Němček. To jsou jména, která se v této kategorii v popředí ukazují. Drahoslav Hejtmánek zaujal první místo ve finále B a soupeřem mu byl Radek Voda.

Yokomo GT – velice těžké to měl Igor Vlahovič. Získat TQ nebylo do poslední chvíle lehké. Martin Zvára st. a i Ladislav Mlčák byli velmi rychlí. Ale také nováček Marcel Dostál ukázal, že Yokomo mu není a nebude cizí. Na první závod ukázal velmi dobrý výsledek. Erik Margony nastupoval i do finálových jízd bez zadního přítlačného křídla. Tomáš Kristek stále získává zkušenosti.

""

Modely Yokomo GT před startem poslední kvalifikace

 

Modified – Zdenko Kunak bez potíží zaujal TQ pozoco v nejrychlejší kategorii. Marek Černý byl druhý, Kuba Šimurda třetí. Do Ačka se dostal i Jakub Plechač. Na Jana Morávka zbylo finále B a první pozice na startu.

 

Losováním (tím byla pověřena Marie Szostková) byla tentokráte šťastná finálová skupina B kategorie buggy 4WD. Zde nejlépe zajel Marcel Dostál a získal tak poukaz v hodnotě 1000 Kč na nákup zboží u společnosti Mibosport.

""

Marcel Dostál zajel nejrychlejší kolo v protisměru v kategorii buggy 4WD finále B

 

""

Jezdci, kteří získali TQ pozici.  / Zdroj foto: RCmedia.cz

 

Finálové kolo 1 a 2 souhrnem

Buggy 2WD – první dvě finálové jízdy dopadly tak, že první dojel Barnabás Toth, druhý Andreas Janda a třetí Martin Zvára ml. I když poslední finále zvítězil právě Martin, na pořadí to nic nezměnilo. Vítěz byl tedy znám již po druhé  jízdě.

Buggy 4WD – B finále: zde nebylo do třetí jízdy rozhodnto o vítězi. První finále patřilo Marcelu Dostálovi, druhé pak Romanu Bílkovi. A finále: ani zde nebylo po dvou jízdách jasné, kdo bude celkovým vítězem. První finále metodou start – cíl dal Aleš Bayer. Ve druhé však chyboval a z toho vytěžil Jiří Mára. Ale také do tohoto souboje promlouvali Václav Strupek, Barnabás Toth a Gabor Forrai.

""

Model Aleše Bayera na TQ pozici

 

Formule 1 – B finále: dvakráte v pohodě a s rezervou Patrik Maňoušek zvítězil. A finále: první jízda ukázala, že Roman Krejčí umí s monopostem jet velmi citlivě a přesně. Ve druhé byl bohužel atakován Torstenem Mullerem a ten bohužel nepočkal. Rozhodovala poslední jízda.

Stock – B finále: vynikající jízdou uspěl v první jízdě Radek Voda. Ve druhé pak Drahoš Hejtmánek. Rozhodovala až ta třetí jízda. A finále: zde to dopadlo po dvakráte stejně. Tedy první místo uhájil Marek Černý před Zdenko Kunakem. Ale Zdenko hodně tlačil na vedoucího Marka. Ovšem vše proběhlo v rámci fair play. Do poslední jízdy pak Marek ani Zdenko nakonec nenastoupili. Drahoš Hejtmánek si hlídal třetí pozici.

Yokomo GT – v první jízdě Igor Vlahovič odolal tlaku soupeřů. Ovšem Martin Zvára st . i Ladislav Mlčák byli hodně rychlí. Zezadu navíc dorážel Marcel Dostál. Druhá jízda byla opět v režiji Igora. za ním si pozice prohodili Ladislav s Martinem. Olda Groch si jistil pátou pozici. Zatímco o vítězi již bylo jasno, další místa rozhodla poslední jízda.

Modified – B finále: zde zabojoval a zvítězil ve dvou jízdách Martin Hebschel. A finále: i zde to bylo poměrně jasné. Zdenko Kunak dvakráte zvítězil před Markem Černým a Kubou Šimurdou. Ovšem krásný souboj vždy proběhl mezi Markem a Kubou. Jeli těsně za sebou. Bylo se na co dívat.

 

Takže takto jsem alespoň doplnil chybějící část online reportáže. Ještě jednou omluva za výpadek v přenosu dat. A takto to proběhlo v kole třetím:

 

Finálové kolo 3

Buggy 2WD – Martin Zvára ml. konečně zvítězil. Ovšem na ořadí celkovém to nic nezměnilo:

1. Barnabás Toth

2. Andreas Janda

3. Martin Zvára ml.

Buggy 4WD – B finále: vítězem B finále se stal Roman Bílek. A finále: Aleš Bayer metodou start – cíl zvítězil v této jízdě a pořadí TOP ? Nestačil na něj Kuba Šimurda, Luděk Szostek ani další jezdci.

1. Aleš Bayer

2. Barnabás Toth

3. Jiří Mára

Formule 1 – B finále: tak zde již vítěze známe: je jím Patrik Maňoušek. A finále: zde se rozhodovalo o vítězi mezi Romanem Krejčím a Torstenem Mullerem. Nakonec to rozhodla po kolizi technická závada na modelu Mullera (ozubené kolo KO). Známe pořadí:

1. Roman Krejčí

2. Torsten Muller

3. Drahoslav Hejtmánek

Stock – B finále: Radek Voda dostal STOP and GO, a tím přišel o možnost stát se vítězem B finále. Zde to dokázal Drahoslav Hejtmánek. A finále: zde již nenastoupili Zdenko Kunak a Marek Černý. V této jízdě zvítězil David Němček před Oskarem Malatinským a Tono Slobodou. Pořadí již známe:

1. Marek Černý

2. Zdenko Kunak

3. David Němček

Yokomo GT – snad nejkrásnější podívaná v této kategorii. Igor Vlahovič do poslední chvíle v souboji s Martinem Zvárou st. Několikráte si ke konci vyměnili pozice a do cíle dorazili skoro společně. Ladislav bohužel ztratil a předjel jej Marcel Dostál, který dnes jel poprvé a to naprosto famózně. Ani Erik Margony se na dalším závodě neztratí. Olda Groch krásné páté místo. No  Marcel bude čtvrtý. Zdeněk Ajmut krouží pro radost. Taktéž Toník Pospíchal, Jiří Toman bohužel poslední jízdu nedokončil. Jiří měl však problémy s modelem již před startem.

1. Igor Vlahovič

2. Martin Zvára st.

3. Ladislav Mlčák

Modified – B finále: vítězem je Martin Henschel. A finále: Zdenko Kunak nestartoval, Marek Černý ladil model. Zvítězil Kuba Šimurda. A pořadí:

1. Zdenko Kunak

2. Marek Černý

3. Kuba Šimurda

 

Závod je za námi. Pohodová atmosféra, nepřetržitý komentář, dodržený čas skončení závodu. Já za sebe říkám, že se závod musel všem líbit. Vyhlášení vítězů zakončí dnešní závodní den. Snad jen na vyhlášení by mohlo být více lidí. Foto z této ceremonie bude v galerii a tím dnešní report zakončíme.

Vy se však můžete těšit na souhrnný report na portále RCprojekt, kde budou i videa z dnešní akce.