Tamiya TT-02

Igor Vlahovič


Po téměř  10ti letech jsme se dočkali nové verze a již nyní je jasné že se bude opět jednat o nejprodávanější silniční podvozek pro rekreační použití od Tamiye.

Koncepce podvozku zůstává v podstatě stejná tzn. Pohon středovým kardanem, planetové diferenciály, masivní plastové poloosy a jejich unašeče. Trochu nás mrzí že výrobce do základu již nezahrnul kuličková ložiska a olejové tlumiče, toto vybavení se bude stejně jako u předchozího modelu TT-01 dokupovat samostatně.

Nové jsou však úplně všechny plastové díly, které jsou již vystuženy karbonovými vlákny pro větší odolnost a menší váhu. Největší změnu zaznamenalo hlavně šasí nového modelu, které úplně změnilo tvar, ale i uložení akumulátoru a elektroniky, nově je elektronika umístěna na pravé straně ve voděodolném boxu a akumulátor na levé, konečně jsme se také u tamiye dočkali většího prostoru pro akumulátor a tak lze i bez úprav používat Li-Po akumulátory v placatém Hard Case obalu.
Drobné změny zaznamenali i ramena a kryty diferenciálu, zklamáním pro nás je stejná koncepce uložení předních kloubů zatáčení, které stáre postrádají C držáky ve kterých otočné klouby lépe fungují, na druhou stranu bude možné využívat tuningová bronzová pouzdra do ramen z předchozího typu TT-01.

Základní set náhradních dílů pro TT-02 již výrobce nabízí, během dvou měsíců bychom se již měli dočkat i tuningových dílů.

První kusy budou prozatím dostupné pouze jako stavebnice s čirou lexanovou karoserií, elektromotorem Mabuchi 540 a elektronickým regulátorem TEU-105BK podporujícím Li-Po

 

Zdroj: rc-auta.eu