Vše Stock a moje přípravy na tuto kategorii

Igor Vlahovič


Tato kategorie vznikla na základě myšlenky Romana Štalmacha. Po dohodě s pořadatelem závodu se tato kategorie jede jako součást seriálu Xray Onroad Challenge.

Zatím jsem moc technická pravidla této kategorie nestudoval. Ale v základu vím, že do závodu můžete nastoupit s jakýmkoliv modelem s pohonem elektro (tuším, že měřítka 1/12, 1/10). Náhon může být 4WD i 2WD. Technika je naprosto volná od regulátoru přes motor až k akumulátoru.

Již dříve jsem sledoval, že v této kategorii startovaly modely Yokomo GT. Tento vlastním i já a jeho ovládání zvládám velmi dobře. Prostě jsem se s ním zkamarádil na koberci na 100%. Ale to bylo zatím na kobercové dráze v Hrotovicích.

Nyní jsem zvědav, jak se bude model chovat na koberci v hale Holešov. Pokud to bude stejné jak na Mibosportu, budu jenom rád.

Já s modelem samotným nebudu absolutně nic dělat. Pojedu ho v takovém nastavení, jaké stanovují pravidla závodu Yokomo GT Series. Tedy:

 

Motor: LRP X12 16.5T v nejnižším časování

Pastorek: 17T

Regulátor: Speed Passion Cirtix Club Stock Race (bez možnosti boost a feel funkcí) – typický zástupce Stock regulace

Pneu: Yokomo soft (R) a medium (F)

Akumulátor: Yokomo 2800 mAh 2S 30C

Karoserie: Subaru Legacy B4

 

Když mi profil dráhy sedne, budu pravděpodobně kroužit vyrovnaná kola. Bude tedy záležet na stanoveném času na kolo, pod který se nebudu moci dostat. Takže ladění modelu mne asi nemine. Ale bude to v oblasti výměny pastorku než úprava časování motoru (tam už na nižší časování stejně jít nemohu). Budu muset nastavit takový převod, abych se nemusel omezovat, mohl jet naplno, držel se nad limitem a soupeře i tak potrápil spíše precizní stopou.

Tento typ závodu jsem opravdu ještě nikdy nejel a jsem velmi zvědav, jak to vše bude probíhat. Reportáže od Romana Štalmacha naznačují, že to bude opravdu zábava,

A dle přeběžných přihlášek na MyRCM budou mými soupeři:

  1. Martina Kavánková
  2. Iva Kavánková
  3. Jan Kupský
  4. Milan Cendelín
  5. Martin Vojtěch
  6. Vanda Bětíková
  7. Olin Bětík
  8. Ivo Novosád
  9. Petr Macháček
  10. Ondřej Macháček
  11. Roman Štalmach

a další přibývají…

Zdroj úvodní foto: RCmedia / Šárka Tomanová