ETS Round 2 Hrotovice finále online

Igor Vlahovič


Již včerejším večerem se začalo první kolo finálových jízd, kde Pro Stock se již odjel.

F1- zde se jely tři finálové skupiny. Každá měla svého vítěze. C finále: Jorg Prost. B finále: Karsten Bartsch (v tomto finále jedoui Oskar Malatinský a Tono Sloboda). Finále A: vítězí Jan Asmer před Daiem Sakagushim a Marcem Rheinardem.

Modified – i zde početná skupina jízd. K finále: Mikkelsen Frederik Brolos, Finále J: mladičký Michal Orlowski zabojoval, Finále I: Jochen Miller, Finále H: Tomáš Lipták, Finále G: Ingo Hernsbach, Finále F: krásná jízda Jiřího Vyšína, Finále E: zde vítězí David Ehrbar, Finále D: Adrian Berntsen, Finále C: Daniel Sieber, Finále B: tam těsně zvítězil Martin Hudy. Jede zde i Zdenko Kunak, Viktor Wilck a další borci, A finále: Freddy Sudhoff jen velmi těsně poráží Ronalda Volkera. Byly to pouhé setinky sekundy. Třetí v TOP 10 dojel Marc Fisher. Nejlepším jezdcem naším v modified byl Michal Bok s Markem Černým.

 

Dnešní den se tedy bude pokračovat dvěma koly, aby se dospělo k vyhlášení výsledků, rozdání pohárů a cen.

 

Dnešní den se tedy bude pokračovat dvěma koly, aby se dospělo k vyhlášení výsledků, rozdání pohárů a cen. A už v tuto chvíli se pokračuje. Přitom od 6 hodin byl ještě možný volný trénink.

Startovní procedůra je pokaždé stejná. Jezdci si dají jedno kolo na zahřátí. Potom se postaví do startovacích boxů. Auta jsou případně upravena. Pak Scotty zkontroluje nasazovače a oznámí zaznění tónu. A jízda může začít. Tento kolotoč zde bude probíhat celý den.

Snad budou odesílány výsledky závodu online dnes na My RCM. Zatím tam nové výsledky nenaskakují. A v mých silách není možné vše registrovat. Ale určitě mi neuniknou finále C, B a hlavně A. Možná se podaří výsledky zprovoznit v průběhu dne.

""

Marek Černý a Radek Voda

 

Finálové kolo 2

Finálové jízdy se dnes jedou na přeskáčku. Jede se od nejzadnějších finálových skupin. Jede například K Pro Stock a potom hned K Modified. Tedy jiný způsob, na jaký jsme u nás zvyklí.

Pro Stock – od zadních finálových skupin je to po startu poměrně zajímavé. Většinou se to neobejde bez nehody. Vitaly Karpov se kvalifikoval do finále F společně s Tomášem Liptákem. Radek Flek jede finále E. Potkal se tam s Gaborem Forraiem či Adamem Dubákem. Focení jezdců před finále A. Pak uvedení jezdců a jízda samotná. Marek Černý metodou start – cíl podruhé vítězí a stává se celkovým vítězem této kategorie. Odolal Viljami Kutvonenovi. A protože dojezd na prvních třech místech byl stejný, zřejmě máme pořadí konečné a to Černý, Kutvonen, Kunak. Na výsledky dílčích finále se můžete podívat na MyRCM.

""

TOP 10 pilotů A finále Pro Stock

 

 

F1 – tři finálové skupiny. C finále se neobešlo bez drobných kolizí. Vítězem se stal Jasper Oldenhof. Jede se na bezdušovém pneu a stačí najet na pokličku a formule letí do vzduchu. V B finále jede Tono Sloboda a Oskar Malatinsky. 12 modelů na trati. B finále ovládl podruhé Bartsch Karsten. Finále A bylo velmi zajímavé. Jan Asmer potvrdil svým prvním místem celkové prvenství. Herbert Weber dojel druhý a Marc Rheinard třetí. Zde tedy není ještě rozhodnuto.

 

Modified – tak Jarda Kopecký jede nakonec finále H společně s Igorem Liptákem. Do Bčka se Jarda nedostal. Byl to jeho cíl. Václav Sauer se dostal do finále G. Druhou jízdu nedokončil. Spolu s ním jede finále i Juraj Hudy nebo také Víťa Hola, Mario Sowka. Finále F jede Jiří Vyšín a soupeřem mu je skvělý Thomas Pupler. Když jelo finále D, Michal Bok i Marek Černý vyrobili oba drobné chybky. Martin Hudy startoval z první pozice ve finále B. Svoji pozici udržel velmi těsně. Podruhé vítězí a stává se tedy vítězem B finále. S ním jede i Zdenko Kunak. A finále: nádherná podívaná, kde Ronald Volker udělal dvě drobné chybky a toto jej stálo vítězství. Marc Fischer v posledním kole využil jeho chyného manévru. Navíc se dopředu dostal i Viljami Kutvonen. Ten také dokázal Vokera předjet. Poslední finále bude hodně zajímavé.

""

TOP 10 pilotů A finále Modified


 

S nižšími finálovými jízdami se kvalita jízdy zlepšuje a je vidět vláček po startu. Scotty Ernst hlídá čistotu jízdy a děkuje všem za korektní jízdu. Už třetí den stále hovoří do mikrofonu a stále stíhá. Všechny finálové jízdy jsou sledované. Ale o ty nejsilnější je zájem nejvyšší.

 

Finálové kolo 3 souhrn

Poslední kolo finálových jízd se jelo bez potíží a opět se střídaly kategorie.

Pro Stock – optal jsem se Pavla Martince, jak se mu líbí na jeho prvním mezinárodním závodě. A jeho reakce: „Prvně chci poděkovat Šimurdovým, že mě na tento závod vzali. Je to tady super. Není nad to potkávat jezdce mezinárodního charakteru osobně, než když je vidíte jen na foto

Také jsem byl za vítězem kategorie Markem Černým, abych se jej zeptal na jeho pocity z vítězné jízdy. A zde jsou: „Od prvního kola jsem cítil, že se na auto moho 100% spolehnout. Věděl jsem, že to bude pouze o jezdecké chybě a tak jsem se soustředil, aby nepřišla. Po prvních pár kolech jsem si vybojoval dostatečný náskok a chtěl jsem si pouze udržet svoji pozici. Kutvonen byl velmi rychlý, ale já jsem měl rezervu, které jsem využil a bezpečně vyhrál

Dalším jezdcem, který mi neunikl byl Radek Voda. Není na prvním závodě ETS a tak jsem se ho optal, jak se mu líbil ten dnešní: „ETS je pro mne zatím nejprestižnější závod, co jsem kdy jel. Je to závod na špičkové úrovni a líbí se mi ze všech nejvíce. Oproti finále v Rakousku jsem poskočil o cca 30 míst kupředu. Nadchnul mne přístup pořadatele a komentátora Scottyho Ernsta, který je velmi přátelský a zábavný

 

F1 – náš Lukáš Vopat se kvalifikoval do A finále. Jak on vnímá tento úspěch a závod celkově ? „Mojím cílem bylo A finále. Konkurence v F1 je velká. Tento závod ETS je opět na vysoké úrovni. Já se jich pravidelně účastním. Navíc tento je první s modelem F1. Jinak jsem jezdil Stock„.

""

Monoposty vypadají velmi autenticky

 

Modified – Václav Sauer jede G finále společně s Wernerem Schmitzerem. Nyní dojel 7. Byli za sebou s Jurajem Hudym. David Němček a Petr Grof jedou společně finále E. V E finále vítězí David Ehrbar. Jeden model vylétl až do stanoviště Scottyho Ernsta. Jinak jedna jízda střídá druhou. Výsledky najdete na MyRCM. Poslední finálová jízda A byla o rozhodování celkového vítěze. Ronald Volker udržel nervy na uzdě a Marc Fischer jej nepředjel. Vše bude na záznamu.

A zde jsem se také optal našeho jezdce Jiřího Vyšína, jak vnímá tento závod ETS.“Na ETS jsem se těšil na TOP piloty. Hlavně jsem přijel nasbírat hodně zkušeností. V mé skupině jsem se umístil na prvním místě a celkově na 51. místě„.

 

 

Podrobné výsledky si prohlédněte na portále MyRCM. Online report najdete opět na RedRC.net.

Závod měl vysokou úroveň. Pouze na vyhlášení již nebyli přítomni všichni účastníci. Někteří byli zdaleka a zřejmě potřebovali odjet dříve.

Videa z vybraných jízd budou k dispozici navečer. Již jsou zpracována, stačí je pouze nahrát.

Škoda jen, že se na závod nepřijelo podívat více závodníků. Jen tak, aby nasáli tu atmosféru.

 

Vyhlášení vítězů je již v galerii.

 

Vítězové kategorií ETS druhého kola Hrotovice:

Pro Stock

1. Marek Černý (CZ)

2. Viljami Kutvonen (FI)

3. Martin Lissau (DK)

 

Formule 1

1. Jan Asmer (DE)

2. Marc Rheinard (DE)

3. Dai Sakaguchi (DE)

 

Modified

1. Ronald Volker (DE)

2. Marc Fischer (DE)

3. Freddy Sudhoff (DE)

 

Komletní výsledky ZDE.