Mibosport Cup Hrotovice online 12.1.2013

Igor Vlahovič


Před námi je pátý závod seriálu Mibosport Cup. Dnes se budou rozdělovat další bodíky do celkového pořadí. A to opět ve všech kategoriích.

Kromě online repotu zde můžete opět sledovat podrobné výsledky na níže uvedených odkazech:

"" 2wd Buggy
"" 4wd Buggy
"" Formula
"" Modified
"" Stock Zero 17.5T
"" Yokomo GT

Na tomto dnešním závodě budou chybět někteří piloti, a to z důvodu účasti na závodě DHI Cup v Dánsku – Zdenko Kunak a Marek Černý, kteří jezdí tento seriál pravidelně.

Startovní listina dnes čítá o něco méně vozů. To však ničemu nevadí. I tak je zde stále vysoká účast.

Dnes do některých kategorií zavítali noví jezdci. Tomáš Brodský s Miroslavem Křížkem dnes dali přednost závodění zde namísto haly v Holešově. A nechybí ani zahraniční účast z AT, HU či DE. I Slovensko tu má dnes své zástupce.

U kategorie Yokomo GT byla porada, zda pojede 13 modelů dohromady. Hlasovalo se a jede se pohromadě. Přitom účast měla být vyšší. Dnes se tedy bude muset jezdit s rozumem.

Díky 9. skupinám bude konec závodu do 18. hodiny. Závod povede opět Vojta Novický. Dohlížet na to bude i Michal Bok.

""

Ranní rozprava

 

Rozprava proběhla v pohodě a po české verzi rozpravy proběhla i ta zahraniční.

 

Kvalifikace kolo 1

Buggy 2WD – dnes větší účast a do závodu nastoupil i Michal Bok. Ten jede samozřejmě buggy Yokomo. Erik Margony, Roman Bílek jsou stálí jezdci této kategorie. Dráha je dnes zajímavě postavená. Michal Bok a Erik Margony zajeli nejlepší čas na kolo.

""

Tribuna kategorie buggy 2WD

 

Buggy 4WD – i zde početná skupina. Kuba Šimurda zajel velmi dobře. Radek Flek, Jarda Kopecký, Václav Strupek – ti jedou tuto kategorii.

Formule 1 – Lukáš Vopat v první skupině. Zde jedou i Miroslav Křížek, Miloš Saturka, Dušan Růžička a další piloti. Nechybí Herbert Weber. Drahoslav Hejtmánek jízdu nedokončil. Herbert zajíždí nejlépe. Ani Patrik Maňoušek nedokončil tuto jízdu. Závada na regulátoru – větrák odešel na novém regulátoru.

Stock – 11 modelů na trati. To si vyžaduje pozornost. Tedy dnes jedna skupina s menší účastí. Radek Voda nesmí chybět. Oskar Malatinský ve vedení. Gabor Forrai, Drahoslav Hejtmánek také na trati. Gabor Forrai nakonec vítězí. Rene Kolbe dojel druhý. Radek Voda se umístil nyní na sedmé pozici.

Yokomo GT – 13 aut to už je pořádná porce adrenalinu. Každopádně ta první skupinovka nedopadla tak špatně. Trochu byl z jízdy rozčarován Toník Pospíchal, ale jinak pohoda. Igor Vlahovič vítězí s převahou. Ladislav Mlčák dojíždí druhý. Jiří Toman pak uzmul třetí pozici. Každopádně trať je plná. Jinak pole je poměrně vyrovnané. Zejméma v jeho středu.

Modified – dvě skupiny. Nakonec se v poslední skupině rozpou tak souboj mezi Radkem Flekem a Kubou Šimurdou. Oba těsně za sebou s s minimálním rozestupem. Mezi ně se pak dostal ke konci jízdy David Němček.

 

Kvalifikace kolo 2

Buggy 2WD – Michal Bok opět potvrdil formu. Je to po dlouhé době, kdy si pořadatel udělal prostor a závodí. Jeho prioritou je starost o průběh závodu samotného.

Buggy 4WD – Marcel Dostál opět na startu závodu. Vojta Flek taktéž. Jedou ve skupině a probíhají mezi nimi souboje. Do toho ještě promlouvá Marek Schiller. Na startu oba Kristkové. Dominik Mašek odstupuje z jízdy. Kuba Šimurda udává tempo v této jízdě před Václavem Strupkem a dalšími jezdci. Ale pořadí se mění každou chvílí. V popředí i Jiří Mára. Jirka nakonec vítězí.

Formule 1 – polepšil si Tomáš Brodský, který poladil svůj monopost, a to v první skupině. Ještě krátká kontrola nasazovačů před další jízdou. Drahoslav Hejtmánek opravil svůj stroj a do jízdy nastoupil. Herbert Weber opět vítězí. Ovšem Petr Novák zajíždí výborně na druhém místě. To je překvapení. Patrik Maňoušek a také Drahoslav Hejtmánek nedojíždí. Jarda Sattler také velmi dobře v tomto kole.

Stock – Gabor Forrai potrdil formu z minulého kola a udržel soupeře za sebou. David Němček uhájil třetí pozici za druhým Rene Kolbelem. Adam Dubák odstoupil po odjetí 9. okruhů. Miroslav Horák pak po nájezdu 10 kol.

Yokomo GT – Ladislav Mlčák poladil model Petrovi Novákovi, který se stále převracel. A jak nyní ? Opět se převracel. Igor Vlahovič potvrzuje formu, i když s dvěma chybami. Navíc měl kontakt s Oldřichem Grochem. Ten dostal napomenutí. Ladislav Mlčák drží druhou postupovou pozici, Jirka Toman třetí. Ladislav zajel velmi dobrý čas na kolo a Igorovi se přiblížil v této jízdě. Jiří Groch do jízdy nastoupil se zpožděním a vůbec mu to nevadilo.

Modified – Werner Schmitzer bere první pozici v první skupině před Kurtem Hubenym a Adamem Janovičem. Radek Flek drží první místo celkově a zajel i lepší čas na kolo. David Němček, Mario Sowka, Kuba Šimurda – takové byko další pořadí za Radkem.

""

Mario Sowka jede kategorii Modified a daří se mu

 

Bez prodlev jdeme na poslední kolo kvalifikací.

 

Kvalifikace kolo 3

Buggy 2WD – TQ pozice v této skupině Michal Bok. Za něj se postaví Kuba Jakubowski (PL) a za něj další polský pilot Mateusz Ogonowski.

Buggy 4WD – TQ nakonec vybojoval Jirka Mára. A to v jízdě vedl i Jarda Kopecký. A kdo se ještě kvalifikoval do finále A, kde jede 10 pilotů ? Roman Bílek uzavře finále A desátou pozicí. První místo ve finále B bude hájit Marek Schiller.

Formule 1 – Brodský, Křížek, Růžička – takové bylo pořadí na prvních třech místech v první skupině. Patrik Maňoušek kompletně předělal elektroniku ve svém monopostu = nový motor, regulátor. To mu pomohlo do finále A. V jízdě se do čela dostal Petr Novák a zvítězil. Hned za ním Jirka Groch. Drahoslav Hejtmánek opět končí v jízdě. Martina janíčka postihl stejný problém. TQ má Herbert Weber z Rakouska. Že by Petr Novák začal ukazovat růžky ? Finále bude určitě zajímavé. A to nejen Ačko.

Stock – Gabor Forrai (HU) bere TQ pozici. Dále se za něj zařadí René Kolber a pak David Němček. Nejlepší náš pilot = Adam Dubák, který bude startovat z pátého místa.

Yokomo GT – Ladislav Mlčák byl ve vedení. Po chybě vedoucího Igora Vlahoviče. Ale pak se mu vyvlékl tlumič a musel odstoupil. Igor Vlahovič vylepšil BEST LAP a potvrdil TQ pozici. Olda Groch zajel to co chtěl – druhé místo. A i Vojta Flek výborně.Zde je pořadí po kvalifikacích:

1 Vlahovič Igor 20
2 Mlčák Ladislav 20
3 Groch Oldřich 20
4 Flek Vojtěch 20
5 Toman Jiří 19
6 Pospíchal Antonín 19
7 Šulc Vladimír 19
8 Groch Jiří 19
9 Novák Petr 19
10 Janiček Martin 18
11 Jurčák Miroslav 16
12 Ajmut Zdeněk 15
13 Kristek Tomáš 14

""

Yokomo GT vozy na startu kvalifikace

 

Modified – TQ si pojistil Radek Flek. Ovšem David Němček mu bude šlapat na paty. Mario Sowka bude útočit ze třetí pozice. Jakub Šimurda ostatním také nedá nic zadarmo. B finále povede Mateusz Ogonowski (PL).

Losování o poukaz v hodnotě 1000 Kč losoval Vojta Flek a vylosoval A finále Yokomo GT !!!

A níže máte jezdce kategorií, kteří si vyjeli TQ.

""

TQ jezdci všech kategorií

 

Finálové kolo 1

Buggy 2WD – jízda se opakovala. Zde zvítězil Michal Bok před Kubou Jakubowskim a třetím Mateuszem Orlowskim.

Buggy 4WD – B finále ovládl Radovan Rusinko. Ovšem Dominik Mašek na něj moc neztrácel. A také další piloti. A finále: Jiří Mára první, Gabor Forrai odstoupil z jízdy. A další pořadí ? David Kukla, Kuba Šimurda. Ti začnou zřejmě bojovat v druhé jízdě o pozice. A o bednu. Ale mohou do toho promluvit i další jezdci finále A.

Formule 1 – B finále bylo v režiji Martina Janíčka. Start se povedl bez kolize. Dušan Růžička stíhal kolegu Martina Janíčka. Michal Horák kroužil na třetím místě. A finále: Herbert Weber vítězí. Patr Novák krásné druhé místo. Jiří Groch dojel třetí. To je ale vývoj jízdy. Patrikovi Maňouškovi se odlepila pneumatika a měl problémy.

Stock –  Gabor Forrai úročí svoji TQ pozici a vítězí. Avšak velmi těsně za ním dojel David Němček. Stačila jedna chybka a vše bylo jinak. Rene Kolbel třetí. Naši tedy nyní neuspěli. Sedmé nísto Radka Vody určitě stojí za pochvalu.

Yokomo GT – 8 minut zábavy. Komentáře na tribuně, super akce. Například jedzec dostal STOP and GO a jiný pilot hlásí: „Nech ho tam, až tam zčerná„. Igor Vlahovič kličkoval nejlépe, zajel ještě lepší BEST LAP a vítězí. Ladislav Mlčák ho nejprve stíhal, ale pak lehce ztrácel. V klidu dojel druhý. Další hláška „Není nad to mít v sobě lexaurin a hned se jede v klídku„. Toto finále se zapíše do historie série Yokomo GT. A to máme před sebou další dvě parádní finále. 

Modified – B finále: zde se radoval Jaroslav Kopecký. Ale další jezdci včetně Vaška Sauera byli k němu velmi blízko. A finále: poněkud drsnější start a i jízda. Dlouhou dobu vedl Radek Flek. Ale pak jej předjel David Němček a pozici již nepustil. Radek pak bojoval s Mario Sowkou. I on druhé místo udržel. Mario třetí. Jiří Mára OUT of RACE.

Závod DASH FOR VOUCHER pro Yokomo GT

13 jezdců, 13 aut. Jízda opačným směrem. Jedno kolo zahřívací, druhé již měřené. A kdo byl nejrychlejší ? Napínavé až do konce. Nejlépe zajel Petr Novák a držel čas až do jízdy Igora Vlahoviče. Ten udržel nervy na uzdě a poslední zatáčku před cílovou páskou projel zkráceně. Zajel o sekundu lepší kolo.

""

Vítěz závodu v opačném směru DASH FOR VOUCHER Igor Vlahovič

 

Omlouvám se všem, ale text z druhého kola se z nepochopitelných důvodů neuložil do databáze.

 

Finálové kolo 3 – jak to tedy dopadlo. Ve zkratce výsledky a to konečné. TOP 3 drivers:

Buggy 2WD

1. Michal Bok

2. Mateusz Ogonowski

3. Kuba Jakubowski

 

Buggy 4WD

B finále – Radovan Rusinko

A finále

1. Jiří Mára

2. David Kukla

3. Kuba Šimurda

 

Formule 1

B finále – Drahoslav Hejtmánek

A finále

1. Herbert Weber

2. Lukáš Vopat

3. Petr Novák

 

Stock

1. Gabor Forrai

2. Rene Kolbel

3.David Němček

 

Yokomo GT

1. Igor Vlahovič

2. Ladislav Mlčák

3. Vojta Flek

 

Modified

B finále – Ogonowski Mateusz

A finále

1. David Němček

2. Radek Flek

3. Mario Sowka

 

Závod dnes skončil ve velmi dobrou dobu. Ještě vyhlášení výsledků a můžeme se odebrat k domovům. Závod opět na solidní úrovni, bez zbytečných prodlev. Dnes však bez RC girls :-). Body do celkového pořadí budou přiděleny. A od dalšího závodu půjde do tuhého.