Souhrn roku 2012, krásné Vánoce a co bude v roce 2013

Igor Vlahovič


Vážení čtenáři, sponzoři a spolupracovníci tohoto portálu,

 

dovolte, abych vám popřál klidné prožití svátků Vánočních v roce 2012. Novoroční ohňostroj na vás ještě čeká. A pokud 21.12.2012 skutečně nenastane konec světa, pak ty Vánoce a Nový rok budou zcela jistě povedené.

Zároveň se zde nyní dovolím poohlédnout za tímto rokem a co je v plánu rokem příštím.

Tento rok byl ve znamení závodění, testování, reportování a veřejných prezentací. Navíc dvě akce byly sponzorsky a mediálně velmi úspěšné.

Účast na závodech v sezóně 2012 byla tou nejrozsáhlejší činností. Pravidelně o víkendech jsem byl vždy přítomen na nějaké závodní akci. Zde jsem aktivně závodil a kromě toho vždy psal online reporty. Hlavní byla účast na MČR LS Onroad v kategorii Porsche. Ale i MČR TC a EKO jsem pravidelně absolvoval. V elektrách to byl především Mibosport Cup a pak další závodní seriály. Sledovanost reportů je stále vysoká (a přitom se to pořád opakuje) a je to jeden z faktorů, který zvyšuje sledovanost tohoto portálu.

Kromě závodění jsem provedl bezpočet testů RC modelů, přislušenství, nalakoval několik nových karoserií.

Vzniklo také několik nových video manuálů na různá témata. Většina byla inspirací vás, čtenářů. Vaše podněty jsou k nezaplacení.

V tomto roce proběhly i dvě velké akce a to ONE LAP v březnu a SPRINT v srpnu tohoto roku. Masarykův okruh se stal dějištěm mnoha testů rychlosti a výdrže RC modelů. Spolupráce bude pokračovat i v roce 2013.

Pravidelně jsem přispíval články do časopisů RC Cars a Model Hobby.

Co však zvýšilo sledovanost tohoto portálu a dle statistiky to jde dále nahoru, byly veřejné prezentace RC modelů ať už na okruhu nebo například při osalavě 12tých narozenin OC Futurum Hradec Králové. Díky tomu začalo sledovat tento portál bezpočet nových čtenářů, kteří zasílají své dotazy do redakce a jsou to právě oni, co dávají další podněty na články, manuály atp.

Portál by nefungoval v tomto formátu, nebýt podpory spozorů (inzerentů), které si vážím a děkuji za ni. Také mi stále do redakce chodí příspěvky vás, čtenářů. A i to oživuje náplň. Portál je pak široce zaměřen.

Zajímavé jsou RC expedice, kde již nejsem bohužel tak často, jako dříve přítomen. Ale i zde se našel autor.

Drtivá většína sponzorů potvrdila spolupráci a podporu i pro rok následující. Pouze RC Technika ukončila svoji činnost a tímto ji děkuji za projevenou důveru.

Do konce roku redakci čeká ještě jedna velká závodní akce, která bude hodně náročná. 29.12.2012 se koná závod MIBOSPORT CUP, kde se pojede jednak denní závod a potom vytrvalostní 8. hodinový závod Yokomo GT. Na obou akcích redakce bude. Z denního závodu bude probíhat online report. Jen nebude v takovém rozsahu, jako bývá zvykem. A to z důvodu, aby byl prostor na odpočinek. Přece jen dalších 8 hodin závodění do rána dá zabrat. Z endurance akce bude report online dle situace v týmu Masters. Ale o nic nejde, časopis RC Cars projevil zájem o reportáž.

Co se bude dít v roce 2013 ?

Tak program a náplň bude v podstatě stejná. Opět budu sledovat google statistiku, abych mohl vyhodnocovat obsahovou náplň a dle toho se přizpůsobit. Závodění, online reporty, testování modelů a techniky. Bude toho opět dost.

Zájem se bude soustředit na MČR LS Onroad a elektro pak především Mibosport Cup a kategorie Yokomo GT. Ve volných termínech jsou na pořadu další závodní seriály. Jednat se bude opět o sérii Tamiya Endurance.

Prezentace RC modelů zřemě opět budou probíhat. Je o ně zájem.

A možná se opět připraví nějaká větší akce. Ale to vše se uvidí až příští rok.

Takže ještě stále zasílejte své tipy na konečné pořadové číslo článku, které padnedo konce roku na tomto portálu. Ukončení soutěže je 24.12.2012, aby se soutěž vyhodnotila 31.12.2012. Ještě týden se tedy bude aktualizovat.

Mějte se hezky a užívejte si nadcházejích Vánočních svátků.

Redakce Masters